|

Un om ajuns in iad poate mai apoi sa ajunga in rai?

99 Raportează Evaluează
100 răspunsuri:
| a răspuns:

Cu siguranta NU! Avem pilda bogatului si Lazar.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Ti se pare, eu nu ma cert cu nimeni, am facut doar o observatie unui om care se bazeaza mai mult pe religie decat pe Scriptura!
Si dat fiind faptul ca se considera,crestin, nu ar trebui sa se supere pe mine, ci sa cerceteze Scriptura sa vada daca ceea ce i-am zis eu e adevarat sau nu!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Daca este om mai are o sansa, daca este ateu nu.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru AnghelB):

Adevarat va spun ca un ateu poate fi calauzit, dar un politeist niciodata. Dumnezeu calauzeste pe cine vrea catre adevar.iar cu ateii care sunt si stau departe de minciuni, o avea El un plan.Ateul nu este mai necredincios, si mai pacatos ca un politest nici pe jumatate.Este mai placut Lui Dumnezeu un rob care cauta decat unul ignorant care crede si nu cerceteaza. Ignorantul se poate supune oricarui Diavol, pentru ca el nu cerceteaza ..cred ei pe oricine, mai putin atunci cand vine un adevar, precum a venit stiinta si tot pe Diavoli I-au luat in brate, nu s-au lepadata de diavoli. Diavoli care I-au indemnat la cele doua razboaie mondiale, cruciade si inchizitie, spunandu-le ca El (diavolul )este Dumnezeu, si au ucis de la copii la btarani, si femei in numele Lui, iar ignorantii li se alatura, si spun despre ei ca sunt sfinti, cu toate ca ei beau vin si mananca bucate necurate ..Isaia 65: "razvratit, care umbla pe o cale rea, care locuiau in morminte si mancau carne de porc si avand in strachini bucate necurate si totusi ziceau ca sunt sfinti"

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru AnghelB):

Iarta-ma, dar nu am ajuns sa fiu definita ne-om de un nimeni ca tine.
Deci dupa logica ta, acela care mai da pe la biserica din cand in cand si isi face cruce cand se pune la masa si care, binteinteles, se defineste a fii "Crestin" dar care in acelasi timp n-a facut nimic pentru nimeni, poate ar fi si omorat pentru a-si atinge scopul este mai bun decat ateul care probabil n-a avut nici o treaba cu nimeni si singura lui vina este ca nu crede in ceea ce crezi tu ca ar fi bine sa creda.
Doar pentru ca am ales sa fiu si sa gandesc altfel fata de tine inseamna ca nu sunt om? Ia mai gandeste-te.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Mamihlapinatapai):

E troll, linisteste-te.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru olgun):

Conditia principala pentru a fi mantuit este sa crezi. Ori un ateu nu crede nimic. Prin ce anume ii asiguri tu mantuirea si Raiul?!
Dumnezeu nu calauzeste pe cine vrea catre adevar, altfel ar fi partinitor. Calauzeste pe cel care ii cere lucrul acesta!
Am impresia ca afirmi dupa cum iti place tie. Intreaba-te si daca este biblic ceea ce spui!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru morningstar):

Conditia principal este ceea ce mainile noastre fac, faptele noastre, iar un Ateu dupa fapte este mult mai iubit de Dumnezeu si de oameni decat un ''credincios'' criminal, sodomist, etc.Tu esti de alta parere? Imi mentin afirmatia, Un ateu poate fi calauzit dar un idolatru, sodomist, criminal ..etc niciodata, asta este parerea mea. Dumenzeu nu calauzeste pe cei nelegiuti indifferent de religia lor, ori de credinta lor..este egal cu 0 ceea ce cred ei si ce religie au ei, daca faptele lor sunt josnice, si ei sunt murdari, degeaba asi zic sfinti daca ei calca pe rahat si pe cadavre..si datorita arogantei lor si ignorantei, ei nu vor cere niciodata calauzire.iar Dumnezeu daca ar fi vrut I-ar fi calauzit, dar Dumnezeu nu calauzeste pe ignorantul ipocrit.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru morningstar):

''Conditia principala pentru a fi mantuit este sa crezi.'' Coditia pricipala, si singura conditie este sa pazesti poruncile :''(Matei 19:16-17 "…Invatatorule, ce bine sa fac, ca sa am viata vesnica?" El i-a raspuns: "De ce ma intrebi: ‘Ce bine?’ Binele este Unul singur. Dar daca vrei sa intri in viata, pazeste poruncile." )

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru olgun):

Cu siguranta te inseli. Biblia spune ca faptele noastre ne vor aduce o rasplata DOAR DACA vom fi mantuiti, altfel sunt zadarnice! Conditia principala ca sa fii mantuit este sa ai credinta, ceea ce lipseste unui ateu, prin definitie. Atunci si faptele lui nu au cum sa fie rasplatite atata timp cat, ramanand in necredinta lui, este sortit Iadului.
Versetele care dovedesc clar ceea ce sustin eu sunt multe; unul dintre ele spune:
"Căci PRIN HAR aţi fost mântuiţi, PRIN CREDINTA. Şi aceasta nu vine de la voi; ci este darul lui Dumnezeu. NU PRIN FAPTE, ca să nu se laude nimeni." Efeseni 2:8-9.
Intreaba-te si ceea ce spune Dumnezeu in Biblie, de multe ori lucruri care noua ni se par normale sau logice vin in contradictie cu ceea ce spune Dumnezeu.
El iubeste atat ateii cat si credinciosii, ambele categorii sunt creatia Sa. Asta nu inseamna ca o sa aiba o,, slabiciune,, sa mantuiasca ateul din nu stiu ce motive sau crestinul. Judecata lui Dumnezeu este clara si putem intelege deslusit conditia mantuirii. Pentru Dumnezeu o crima, sodomia si multe alte pacate sunt la fel de grave ca si necredinta unui ateu. In fata lui Dumnezeu nu exista pacate mari sau mici. Clasificarea asta am facut-o noi, oamenii dupa cat de grav ni se par ca ar fi acele pacate, dar in fata lui Dumnezeu toti oamenii sunt la fel si orice pacat cat de mic, neiertat, impiedica mantuirea pacatosului.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru olgun):

Ioan 3:16
,,Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca ORICINE CREDE IN EL, să nu piară, ci să aibă viată veșnică.,,
Deci nu doar respectarea poruncilor este importanta pentru a fi mantuit. Si un necredincios se poate sa nu respecte chiar nu voit poruncile. Dar daca credinta in Domnul Isus lipseste, atunci persoana respectiva nu poate fi mantuita.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru morningstar):

Cine se insala, Christos? Tu si cei ca tine il contraziceti chiar si pe cel caruia va inchinati? ..Cine sa va inteleaga.''(Matei 19:16-17 "…Invatatorule, ce bine sa fac, ca sa am viata vesnica?" El i-a raspuns: "De ce ma intrebi: ‘Ce bine?’ Binele este Unul singur. Dar daca vrei sa intri in viata, pazeste poruncile." Ai auzit ce a spus Christos, ca binele este Unul singur.a doua varianta nu exista din perspectiva lui Christos. El spune ca pentru viata vesnica trebuie sa pazim poruncile, unii crestini spun altceva.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru olgun):

Eu nu am zis ca poruncile nu trebuie respectate. Am spus ca daca nu ai credinta in Dumnezeu, degeaba respecti poruncile si faci fapte bune, ca ai sa te alegi numai cu aprecierea oamenilor, nu si cu mantuire! Biblia o spune clar, la fel si Domnul Isus, si odata ce El afirma aceasta iar tu Il contrazici, e clar cine se insala!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru morningstar):

''Eu nu am zis ca poruncile nu trebuie respectate. Am spus ca daca nu ai credinta in Dumnezeu, degeaba respecti poruncile si faci fapte bune, ca ai sa te alegi numai cu aprecierea oamenilor, nu si cu mantuire! Biblia o spune clar, la fel si Domnul Isus, si odata ce El afirma aceasta iar tu Il contrazici, e clar cine se insala! CORECT! Dar Biblie cat si Iisus spun clar care este conditia principal (ca despre asta vorbeam) ..PAZESTE PORUNCILE! Singura conditie de altfel ca si raspuns la intrebarea :'' e trebuie sa fac ca sa am viata vesnica.Cat despre cobararea lui Iisus in locuinta mortilor, sau in iad ..eu am citata ceea ce spun invatatii cresinatatii, Acele afirmatii apartin exclusive lor, 'Sfintii crestinatatii''. Acei sfinti au contribuit si la dogma sfintei treimi in frunte cu ''sfantul'' imparat constantin,''sfantul'' pavel a spus si el multe. ceea ce a spus el a trecut ca si ''Cuvantul Lui Dumnezeu'' in Biblia despre acre zici ca ati este sufiecient.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru morningstar):

Nu toata Biblia este Cuvantul Lui Dumnezeu, Pavel este foarte clar :''corinteni7:12. Celorlalţi le grăiesc eu, nu Domnul:.'' pavel recunoaste ca el asi exprima parerea, si da sfaturi ce nu vin de Dumnezeu, si ca vin de la el. Atat sfaturile lui Pavel cat si acelorlalti ''sfinti '' au compilat dictrina crestina, si aceste paraeri ale lor despre Iius si Dumnezeu, cat si despre altele, au fost incluse chiar si in Biblia crestina ..doctrina sfintei treimi este cea mai cunsocuta.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru olgun):

Cine ii numeste pe acei oameni sfinti? Tot alti oameni, nu Dumnezeu!
Pazirea poruncilor a fost singura conditie necesara inainte de venirea Domnului Isus pe pamant. Apoi, conditia principala a fost credinta in Domnul Isus. Biblia spune clar: Crede in Domnul Isus si vei fii mantuit! ( famenul etipian). Ti se pare ca spune crede in Domnul Isus si respecta poruncile? Nicidecum. Sunt o sumedenie de versete care atesta doctrina aceasta. Normal ca pana in momentul jertfei Domnului, pazirea poruncilor era singura conditie, doar nu aveau cum sa se refere inca la un fapt care inca nu s-a intamplat ( jertfa Domnului ). Nici Pavel nu a fost sfant, sa stii! A fost un slujitor al lui Dumnezeu care inainte a prigonit crestinii.,, Sfant,, inseamna fara pacat, ori el nu se incadreaza aici. Te contrazici cu Biblia care spune ca Unul Singur este sfant, Domnul Isus.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru olgun):

Pavel da sfaturi insuflat de Duhul Sfant, nu le spune doar pentru a rosti ceva, si el nu le adauga Bibliei, ci ele sunt cuprinse in ea.
Odata ce Biblia spune ca este completa si suficienta si ca nimic nu trebuie adaugat ( oricine va adauga va fi pedepsit), rezulta ca
ceea ce este scris in Biblie este Cuvantul lui Dumnezeu. Ca nu toate sunt cuvintele Domnului Isus rostite de El in Persoana, sunt de-acord, dar odata ce Dumnezeu a lasat ca ele sa fie scrise in Biblie, nu lasa loc de indoiala ca sunt cuvinte la fel de importante ca cele spuse de El. Dar orice adaugare a traditiei si a altor lucruri in doctrina crestina este un pacat atata timp cat ele nu pleaca din invatatura Biblica, ci din spusele oamenilor.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru morningstar):

Chiar daca in Biblie au fost si alti oameni care la un moment dat au avut ceva de spus, cuvintele lor au fost in concordanta cu voia lui Dumnezeu. In 1 Petru 1:21 scrie:,, Caci nicio proorocie nu a fost adusa prin voia omului; ci oamenii au vorbit de la Dumnezeu, manati de Duhul Sfant,,. Si ele erau rostite de oameni, nu de Domnul Isus in Persoana, dar asta nu inseamna ca trebuie ignorate!
In 2 Timotei 3:16 scrie:,, Toata Scriptura este insuflata de Dumnezeu si folositoare pentru invatatura, pentru mustrare, pentru indreptare...,, Deci chiar daca oamenii Bibliei au facut anumite afirmatii, vorbele lor au fost insuflate de Dumnezeu sau a fost ingaduit ca vorble lor sa fie scrise in Biblie ca sa avem noi invatatura din purtarea lor. Nu le poti pune separat odata ce ele au fost insuflate de El.
Orice afirmatie facuta in paralel cu Biblia ( care nu isi are baza doctrinei in Scriptura) este una gresita. De aceea nu cred ca ceea ce au adaugat oamenii ( ex. traditia, obiceiuri, pomeni, etc) sunt valabile in fata lui Dumnezeu. Pentru ca ele nu se regasesc in Biblie, ci sunt afirmatii ale unor oameni care, avand un nume sau o influenta religioasa, si-au permis sa le faca. Si pentru asta, vor da socoteala inaintea lui Dumnezeu!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru morningstar):

Ti-am spus cum s-a compilat acea ''Bibile'' a crestinilor (NT) unde se vorbeste despre credinta in Iisus la acel mod..deci intr-o Biblie unde Pavel si altii si-au expus propriile pareri nu este Cuvantul Lui Dumnezeu. Iisus nu a dat raspunsul pe care tu il dai din Biblia crestinilor, el a dat raspuns din Biblia evreilor in care se cere pazirea poruncilor.Tu intr-un cuvant spui ca Biblia o iei in considerare si nu ceea ce ar fi spus Isus. Vezi despre acele afirmatii vorbesc acei ''sfinti ''de care am pomenit in Noul Testament(sfanta treime, mantuirea prin credinta in moartea si invierea lui Iisus..etc ):'' "Si daca n-a inviat Hristos, atunci propovaduirea noastra este zadarnica, si zadarnica este si credinta voastra." Sfanta Biblie 1 Corinteeni 15:14
, tot Pavel o spune si nu Dumnezeu. ..acel crez este crezul lor pagan, si nu crezul lui Iisus si nici invatatura lui, precum ca prin moartea si invierea lui noi suntem mantuiti. ''Pavel da sfaturi insuflat de Duhul Sfant, nu le spune doar pentru a rosti ceva, si el nu le adauga Bibliei, ci ele sunt cuprinse in ea.''
Daca Pavel dadea sfaturi insuflat de Duhul sfant, atunci ar fi zis :''Domnul graieste nu eu '' in loc de :'' Celorlalţi le grăiesc eu, nu Domnul.''(1corinteni 7:12) si daca citesti ceea ce spune vei observa ca este impotriva firii si a vointei divine, incurajeaza sa fim ca el celibatari, sa nu ne casatorim ca asa am putea sa slaujim mai bine pe Dumnezeu zice ''sfantul''Pavel. Ai mai spus:''Odata ce Biblia spune ca este completa si suficienta si ca nimic nu trebuie adaugat ( oricine va adauga va fi pedepsit. Nu trebuia adaugat, au adaugat si vor fi pedepsiti. Cat despre intrebarea :'' Ce bine trebuie sa fac ca sa am viata vesnica?'' nu dau doi bani pe ceea ce spun ''sfintii'' in Biblie insuflati de nu stiu ce duhuri o data ce Iisus a dat raspuns clar acestei intrebari spunand chiar ca binele este Unul singur, si anume pazirea poruncilor. Kulmea ca ''sfintii'' insuflati de duh(care...2009 - 2102 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru olgun):

Stii ce e haios la tine? Ca ceea ce au lasat scris apostolii Domnului in Biblie, cei care ia-u ascultat invataturile in mod direct, pe acestia ii ignori, iar daca peste noapte se trezeste oarece preot sa faca niste afirmatii, sunteti gata sa ii scrieti cuvintele in aur pe nu stiu ce biserica, atat de importante sunt, nu conteaza ca ele nu pleaca de la doctrina biblica. Nu doar apostolii, ucenicii Domnului ne-au spus clar ce trebuie sa facem, ci si Domnul Isus. Iti dau ca exemplu urmatoarele versete:
,, Caci Fiul omului ( Domnul Isus a venit nu ca sa piarda sufletele oamenilor, ci sa le mantuiasca,, ( luca 9:56) Deci mantuirea vine prin salvarea adusa de Domnul Isus.
,, Pentru ca nici Fiul omului nu a venit sa I se slujeasca, ci El sa slujeasca si sa-Si dea viata a rascumparare pentru multi,, ( Matei 10:28) Deci rascumpararea vine datorita vietii Domnului Isus date ca pret pentru ca pacatele noastre sa fie rascumparate.
,, Isus i-a zis femeii: Credinta ta te-a mantuit, du-te in pace,,. Nu i-a zis,, credinta si faptul ca ai respectat poruncile, legea,,, ci doar credinta!

,, Veti fi urati de toti, din pricina Numelui Meu, dar cine va rabda pana la capat, va fi mantuit,,. ( Matei 10.22) Cine va rabda, nu cine va respecta poruncile!
Cuvintele acestea au fost rostite si de Domnul Isus, ca inteleg ca pentru tine, nu ar avea credibilitate daca nu le-ar rosti El sau un preot contemporan sau din trecut :O
Deci iata ca si Isus a dat acelasi raspuns, nu doar ucenicii si invatatorii acelor timpuri!
Cat despre versetul din 1 Corinteeni 15:14, nu stiu in care Biblie ai gasit tu versetul,, acel crez este crezul lor pagan, si nu crezul lui Iisus si nici invatatura lui, precum ca prin moartea si invierea lui noi suntem mantuiti.,, In Biblia mea scrie cu totul altceva. Scrie:,, Si daca nu a inviat Hristos, atunci propovaduirea noastra este zadarnica si zadarnia este si credinta noastra,,. Dar Hristos a inviat, si deci niciuna din acestea nu este zadarnic! Nu am inteles ce legatura...2011 - 2100 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Inca nu s-a intors nimeni de acolo ca sa ne poate spune.
Daca are pasaportul in regula cred ca se poate.
Sau trebuie sa dea spaga la vama?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru zdrangoi):

De unde sa se intoarca? De dincolo de moarte? S-a intors Domnul Isus, dar bineinteles ca va place sa repetati la nesfarsit chestii gandite de altii, sau mai bine spus, negandite deloc.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru morningstar):

Daca tu esti asa de convinsa ca El s-a intors din morti, n-ai decat.
Asa stim cu totii, d-aia serbam Pastele si d-aia spunem "Hristos a Inviat!"
Dar ai vreo certitudine? Nu!
Este cam la fel cu viata extraterestra, in care multi cred, dar nu exista nici o dovada palpabila.
Numai ipoteze.
Si referitor la intrebarea pusa de LauraSmiley : cred ca se poate.
Daca pe Pamant se iarta, de ce nu s-ar ierta si in ceruri?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru zdrangoi):

Pentru ca atat cat esti in viata, poti sa primesti iertarea lui Dumnezeu.,, 9 Iau azi cerul şi pământul martori împotriva voastră că ţi-am pus înainte viaţa şi moartea, binecuvântarea şi blestemul. Alege viaţa, ca să trăieşti, tu şi sămânţa ta,,

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru EmaS):

Multumesc!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru zdrangoi):

Eu am certitudine a ceea ce afirm, pentru ca atunci cand ai o relatie cu Dumnezeu si iti faci timp pentru aceasta, Dumnezeu iti vorbeste; si pentru a Biblia, Cuvantul lui Dumnezeu afirma aceasta.
Nu confunda povestile nemuritoare cu eternitatea in Iad sau in Rai!
De ce nu se iarta si in Ceruri? Pentru ca Biblia spune clar ca pacatele unui om se iarta atata timp cat EL traieste si atata timp cat EL face lucrul ascesta, nu altii dupa moartea lui!
Multora li se pare ca Dumnezeu este prea bun ca sa fie in stare sa pedepseasca, insa Bibia mai spune si ca este un Dumnezeu al maniei ( care are tot dreptul sa se manie) si un Dumnezeu care isi tine promisiunile. Dumnezeu este bun in sensul ca iarta pacatele unui om si il asteapta ca acesta sa se caiasca de ele o viata intreaga. Este rabdator, dar sa nu Il credem si bleg, asa cum viseaza cei mai multi care gandesc ca tine. Dumnezeu nu se joaca de-a cuvintele si daca a spus ca pacatele sunt iertate atata timp cat pacatosul cere singur iertarea, inseamna ca asa este!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru morningstar):

Bine, e asa cum zici.
Am uitat sa-ti zic ca sunt ateu, asa ca...

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru zdrangoi):

Este bine sa primesti iertarea lui Dumnezeu cata vreme esti in viata. Ziua de maine nu o promite Dumnezeu nimanui.Da, dar nu este bine sa se culce pe o ureche! De cate ori era intrebat un om de ce nu se intoarce la Dumnezeu el raspundea: o mai am timp. Mi-am pregatit un verset pe care o sa il spun inainte de a muri si voi fi iertat ca si talharul de pe cruce.Dar intr-o zi venind de la moara cu sacul in spate a cazut pe scari, si si-a frant gatul, nu a mai avut timp sa isi spuna rugaciunea pregatita cu multa grija.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Dumnezeu este bun iubitor dar si drept, cine ajunge in iad ramane acolo, cale nu exista de intoarcere, doar cat suntem in viaţă putem face ceva. Raspunsul este nu

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

In Biblie iazul de foc se refera la distrugere nu chin vesnic. Apocalipsa21:8,Ezechiel18:4

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Un plic poate fi refacut dupa ce a ars?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru cos14):

1.Da binenteles, asa cum a fost facut prima oara, poate fi facut din nou, chiar mai frumos si mai rezistent decat atunci cand a fost facut prima oara.2. Ori sunt cladiri care au luat foc, iar multe plicuri si acte desi au fost mistuite de foc, au fost recuperate intacte, doar ca au ramas cu semne, era visibil ca au fost mistuite de foc, cu toate astea ele nu au ars in totalitate.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru olgun):

Nu ai priceput... Dupa ce plicul a ars si a ramas decat praful din el, ce se mai poate recupera? Nu sunt multi oameni cu minte de scriitor in Romania. Trist!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru cos14):

Eu am priceput, se pare ca tu ''esti plecat''. eu am raspuns la intrebarea ta care ar fi normal sa aiba legatura cu intrebarea postata, aluzie la intrebarea postata, banuiesc ca si tu ai vorbit tot in aceeasi cauza, nu cred ca te-ai trezit din somn, si te-ai apucat de scris, ca ti-a venit tie inspiratia de mare scriitor roman.Iar comparatia plicului cu omul ..numai un scriitor bun cu o inspiratie belea putea sa faca asta.''Viitorul tarii'' voi sunteti.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru olgun):

Dragul meu, nu poti face comparatia intre o fata si un baiat. Si nu doar eu sunt viitorul tarii, ci si tu. Noi oamenii nu intelegem sensul vietii, de aceea ne sinucidem. Ti-as recomanda si tie acest tratament sau o pereche de ochelari noi(nu, nu de soare).

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Cine stie? Poate pentru buna purtare!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Imi asum ceea ce voi spune si aici, dar in aceasta situatie intervine din nou ajutorul Bisericii ( formata de toti crestinii de pretutindeni)

Se poate ca un om din iad sa ajunga in rai astfel: SA NU AIBA PACATE GRELE DE MOARTE si PRIN RUGACIUNILE, Sfintele Liturghii si Taina Sfantului Maslu savarsite de crestini/preoti. De unde stiu ca acest efect al Bisericii va ''functiona''? Sa ne amintim ca Petru era inchis de catre autoritatile romane, iar Biserica prin rugaciunile savarsite, Dumnezeu in nenumarata Sa mila, l-a slobozit pe Sfantul Petru.
La fel, ( nu mai stiu sursa, dar daca vrei ti-o voi afla) cand niste sfinti se luptau cu demonii in vazduh, niste oameni inaintevazatori cu duhul au mers in graba la Biserica, au savarsit rugaciuni, Sfinte Liturghii catre Dumnezeu, iar Creatorul in nenumarata Sa mila a trimis legiuni de ingeri pentru ca sa dobandeasca raiul.
De ce crezi ca se savarseste Sfanta Liturghie, respectiv Sfantul Maslu? Dar Doamne fereste, daca cineva a ajuns la gheena fara pocainta, cu pacate strigatoare la cer, nu va mai avea scapare.
Se vor trezi precum bogatul din Pilda lui Lazar, din somnolenta pacatelor cersind un strop de apa...ajutor...salvare! Dar vai! Va fi prea tarziu!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Exilee):

Sa ne amintim de Petru...dar Petru nu ajunsese in Iad, ci doar in fata autoritatilor, deci rugaciunile bisericii au avut efect atata timp cat si el era in viata!
De ce ti se pare tie ca trebuie sa ai pacate strigatoare la cer ca sa ajungi in Iad? Un singur pacat pentru care nu ti-ai cerut iertare inaintea lui Dumnezeu si pentru care nu te-ai pocait, te poate conduce spre Iad!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru morningstar):

Dar, Biserica trimite rugaciune catre Dumnezeu, iar Dansul in nemnumarata Sa mila Il iarta.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru morningstar):

Ma rog, eu imi asum ceea ce-am spus big grin
Opinia mea.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Exilee):

Da-mi te rog un verset in care scrie clar ca un om ajuns in Iad a fost salvat de la pedeapsa vesnica in urma rugaciunilor bisericii. Dumnezeu iarta atata timp cat pacatosul isi cere iertare, dupa moartea acestuia NIMIC din ceea ce se face nu mai are valoare in fata lui Dumnezeu. Nu ti se pare ironic ca dupa ce omul a trait o viata intreaga de pacate si nepasare inaintea lui Dumnezeu, dintr-o data, lui Dumnezeu sa I Se faca mila? Nu am gasit nicaieri in Biblie faptul ca Dumnezeu este usor de pacalit. Asta este doar impresia oamenilor!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Salut. Înainte de a-ţi răspunde la întrebare vreau să te îndemn să te gândeşti la următorul lucru: S-ar putea spune despre Dumnezeu că este iubitor, bun şi plin de consideraţie dacă si-ar pedepsi creaturile chinuindu-le pentru toată eternitatea?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Someonewhoappreciatelife):

Da, s-ar mai putea spune. Pentru ca ti-a lasat posibilitatea toata viata sa alegi ceea ce este bine. V-ar placea ca Dumnezeu sa fie si bleg, probabil, dupa ce ca este bun, dar nu uita ca Dumnezeu nu isi ia cuvantul inapoi.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
Răspuns utilizator avertizat
| a răspuns:

Da, doar daca este functional liftul de servici!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Numai Dumnezeu poate sti acest lucru;

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru anonim_4396):

Putem sti si noi. Biblia o spune clar.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

A ajuns unul in iad.si a plans si s-a lamentat si s-a rugat ca el s-a schimbat si sa fie scos de acolo.si privind el in sus, a vazut un fir de panza de paianjan coborand spre el.cu multa speranta si de multa suferinta indurata, a inceput sa se catere pe panza ceia.dar de el s-au agatat si altii care voiau sa iasa din iad.panza a inceput sa se intinda si sa se subtie.atunci el de frica sa nu se rupa a inceput sa loveasca cu picioarele, spunand ca firul pentru el a fost lasat in jos.un deget a venit si a rupt panza el cazand inapoi.ai spus ca te-ai schimbat? ori nu si ceilalti trebuiau salvati? dar Doamne? se rupea panza oricum.nu.nu te-ai schimbat deloc. daca aveai credinta ai fi stiut ca Dumnezeu poate ridica cu firul acela tot iadul.raspunzand la intrebarea ta, numai bunul Dumnezeu mai poate scoate pe cineva din iad. dupa ce a murit.dar putem sa castigam raiul prin credinta si fapte bune aici pe pamant in singura viata ce ni s-a dat.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu.E acelasi luru ca la atei..Adica tu il batjocoresti si ii iei numele in ras lui Dumnezeu toata viata si dupa cand aflii adevarul vrei sa ai parte si de paradis? Raspunsul clar este nu!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Da normal cere iertare la stapan si e primit in rai

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Buresbista123):

Arata-mi te rog baza ta biblica atunci cand afirmi asta.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru morningstar):

Baza biblica? tu glumesti?-cuvantul moralitate nu are ce cauta in aceeiasi propozitie cu DZ

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Buresbista123):

Nu glumesc, ti-as fi scris un banc daca aveam chef de glume. Ai afimrat ceva si imi place sa cred persoanele care stiu ce vorbesc cand afirma ceva. Nedandu-mi un argument biblic, imi dau seama ca nu ai, de fapt.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru morningstar):

Ioan 1:9--- Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios şi drept, ca să ne ierte păcatele şi să ne curăţească de orice nelegiuire.-
Daca citeai biblia asa bun credincios precum te dai trebuia sa stii despre asta

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru morningstar):

Mda. NU sunt in masura sa cunosc judecata lui Dumnezeu. Intr-adevar, n-am gasit in Biblie niciun verset.
Si inca ceva! EU ma refeream la un om care a savarsit pacat din nestiinta, din greseala sau pur si simplu poate l-a uitat ( un pacat ''mic'' - sa nu aiba povara pacatelor ''grea'', daca ma intelegi unde bat).

Daca a trait in desfrau/betie/lacomie/furt si nu s-a pocait de-ajuns, atunci evident ca e prea tarziu pentru el. Doamne fereste... nici nu vreau sa mai vorbesc despre acest subiect. O seara buna!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Buresbista123):

Nu stiu daca chiar trebuie sa iti dau socoteala tie cat citesc eu Biblia sau cat de credincioasa sunt.
,, Daca ne marturisim pacatele,,... poate un mort sa mai marturiseasca ceva? NU! Atunci e clar ca versetul se aplica celor care mai sunt in viata.
Biblia spune ca "Cine crede în Fiul, are viaţa veşnică; dar cine nu crede în Fiul, nu va vedea viaţa, ci mânia lui Dumneze va rămâne peste el" (Ioan 3:36). Mania lui Dumnezeu va ramane peste el. Nu vad unde ai vazut tu mila la Dumnezeu in cazul acesta.
Ti se pare ca in Matei 25:31-46 mai este o sansa de salvare pentru cei care stau in fata lui Dumnezeu dupa ce au trait o viata care nu a fost dupa voia lui Dumnezeu? Iti adresez aceeasi intrebare pentru textul din Matei 7:21-29.
Nu intelege ca te contrazic ca sa iti demonstrez te-miri-ce. Scopul meu este sa te fac constient de realitatea biblica si sa te fac sa intelegi ca va mintiti frumos si singuri si e pacat de sufletul vostru!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Da,daca se fac milostenii si impartasanii la Biserica.
Biserica este mama noastra sufleteste.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Depinde de ce pacate are. Daca are pacate mai usroare se mantuieste cu cateva sarindare si pomeni date in numele lui.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru WholeWorldTeam):

Eu auzisem o poveste ca era un shlet in iad. Si el tot s-a rugat la Dumnezeu sa il ajute sa iasa din iad pentru ca si-a invatat lectiile. Dumnezeu intr-o zi i-a aruncat o franghie pe care sa se urce in rai. Cand era in ea de franghie s-au agatat si altii. Acea persoana a inceput sa dea cu piciorul si sa le spuna sa coboare pentru ca se rupe franghia.
Pana la urma franghia s-a rupt sau a disparut si Dumnezeu i-a spus: Nu te-ai schimbat, esti egoist si trebuie sa ii lasi si pe ceilalti sa se tina de franghie ca daca avei incredere in mine aceasta nu s-ar fi rupt.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru SladeWilson):

Am auzit si eu asta.Insa cei din iad nu pot fi ajutati decat prin rugaciunile Bisericii si a celor de pe pamant.Cei din iad oricat s-ar ruga nu ii mai aude Dumnezeu.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru WholeWorldTeam):

Fals! Cuvantul lui Dumnezeu este clar atunci cand spune ca intre Iad si Rai este o prapastie foarte mare astfel, cei ajunsi odata in iad nu au cum sa mai ajunga in Rai.
Te rogi pentru om cat e in viata ca sa se intoarca la Dumnezeu, dupa moarte te poti ruga mult si bine ca te rogi in zadar!
Dar din raspunsul dat si mai sus de tine, se pare ca tu nu cunosti Cuvantul lui Dumnezeu si din aceasta cauza se produce aceasta contrazicere intre ce zici tu si ce zice El, Dumnezeu!

LauraSmiley - Totii oamenii isi invata lectia in iad, dar acolo este prea tarziu!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Esperança):

Este cu neputinta pentru sufletele din rai sa mearga in iad si invers.Aduti aminte ca Hristos spune "Ce este cu neputinta la oameni este cu putinta la Dumnezeu"winking

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru WholeWorldTeam):

Asa este! Dar nu se refera la asta. Tot Cuvantul lui Dumnezeu spune ca odata ajuns in iad nu ai cum sa mai ajungi in rai.
Noi de pe pamant ne pregatim unde mergem.
Altfel, ce rost ar mai avea pocainta in viata omului, ce rost mai ar avea ca Isus Hristos si-a dat viata pentru noi, daca noi traim in poftele si in placerile noastre cu gandul ca se roaga altii pentru noi si vom ajunge in rai?
Este ilogic si in contradictoriu cu Scriptura sa spui asta!
Totul este personal,nimeni nu are drept de decizie asupra sufletului tau decat tu si Dumnezeu si cum El nu obliga omul, decizia iti revine tie sa alegi cum traiesti!

Luca 16tonguee lângă toate acestea, între noi şi între voi este o prăpastie mare, aşa ca cei ce ar vrea să treacă de aici la voi sau de acolo la noi să nu poată."

Dar in fine... credeti ce vreti!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru WholeWorldTeam):

Pe ce bazezi cand afirmi asta? Da-mi dovezi biblice, nu-mi scrie dorintele tale.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru SladeWilson):

Povesti...

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru WholeWorldTeam):

Cei ajunsi in Iad nu mai pot fi ajutati nici macar prin rugaciunile bisericii, Dumnezeu nu se joaca de-a Iadul si Raiul.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru WholeWorldTeam):

Mai spune si ca Dumnezeu nu isi ia cuvantul inapoi. Ti se pare atunci ca la un moment dat, s-ar razgandi?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Esperança):

Nu traiesti pe pamant facandu-ti poftele gandindu-te ca cineva se roaga pentru tine.nu la asta m-am referit.Cel mai bine fiecare sa isi vada de credinta lui si la judecata vom vedea cine a avut sau nu dreptate.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
Răspuns utilizator avertizat
| a răspuns:

Parerea mea ca nu happy, ceea ce faci in viata reflecta unde o sa ajungi, nu cand dai de greu acolo sa te milogesti si sa ceri indurare daca in timpul vietii nu ai facut-o

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică:

Iisus dupa ce a murit pe cruce s-a dus si a luat de acolo toti oamenii buni. Nu imi vine sa cred ca or sa sufere o eternitate pentru niste pacate care le-au facut aici. Ca or sa plateasca mai mult decat au facut, merita.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Ce frumos trebuie sa fie sa visati numai rai, nu? laughing)

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

1.Abu Sa‘id Al-Khudri (Allah să fie mulţumit de el!) a relatat că Trimisul lui Allah (pacea şi binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) a spus: „Niciunul dintre voi nu va disputa în ce priveşte drepturile voastre din această lume cu mai multă vehemenţă decât credincioşii cu Domnul lor pentru fraţii lor trimişi în Iad". Profetul (pacea şi binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) a adăugat: „Ei vor spune: «O, Allah! Confraţii noştri obişnuiau să se roage cu noi, să postească cu noi şi să îndeplinească pelerinajul cu noi. Dar Tu i-ai trimis în Foc»". Profetul (pacea şi binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) a spus în continuare: „Allah va spune: «Duceţi-vă şi aduceţi pe oricine cunoaşteţi (dintre ei)»". Profetul (pacea şi binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) a spus: „Credincioşii se vor duce la ei şi îi vor recunoaşte după faţă. Unii dintre ei vor fi
cuprinşi de foc până la jumătatea labei, iar alţii până la glezne. Îi vor aduce şi vor spune: «O, Allah! I-am scos pe cei pe care ne-ai poruncit»". Apoi Profetul (pacea şi binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) a spus: „Allah va spune: «Aduceţi-i pe aceia care au în sufletul lor credinţă care să cântărească cât un dinar (moneda)». Apoi El va spune: «Scoateţi-i pe cei care au în inima lor credinţă care să cântărească cât jumătate de dinar», până când El va spune: «Scoateţi-i pe cei care au în inima lor credinţă egală cu greutatea unui atom»".
Acest hadis este autentic (sahih) şi a fost relatat de Nasa’i şi Ibn Majah.
După ce a relatat acest hadis, Abu Sa‘id a spus: „Cel care nu acceptă acest hadis ca fiind adevărat să citească acest verset:
«Allah nu iartă să I se facă vreun părtaş. Afară de aceasta, El iartă cui voieşte. Iar acela care pune în rând cu Allah un părtaş, născoceşte un mare păcat!»" (Coran 4: 48).
2.27. ‘Abdullah bin Mas‘ud (Allah să fie mulţumit de el!)...2005 - 2255 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Coborarea la iad a lui Iisus Hristos Marturii ale Invatatilor Crestini. Citez:''Textul in cauza spune: "Ca si Hristos a suferit o data moartea pentru pacate, El cel drept pentru cei nedrepti, ca sa ne aduca la Dumnezeu, omorat fiind cu trupul, dar viu fiind facut cu duhul, cu care s-a coborat si a binevestit si duhurilor din inchisoare, care fusesera neascultatoare altadata, cand indelunga-rabdare a lui Dumnezeu astepta, in zilele lui Noe, si se pre­gatea corabia in care putine suflete (persoane), anume opt s-au izbavit prin apa" (I Petru III, 18-20). De fapt, ultimul verset (20) constituie doar un exemplu de pedeap­sa generala, de cataclism cosmic, pentru nelegiuirile si necredinta oamenilor din vre­mea potopului.Dupa cum se vede din acest text, Apostolul Petru vorbind de activitatea lui Hristos la "iad",
De aceea unii comentatori, in explicarea versetului 19 - singurul care se refera la coborarea lui Iisus Hristos la iad.Coborarea lui Hristos la iad este un adevar fundamental de credinta, recunoscut din inceput de intreaga Biserica de Rasarit si Apus. Acest adevar de credinta a patruns si in simbolurile de credinta si martu­risirile Bisericii Ortodoxe si Romano-Catolice.Invatatura despre coborarea Domnului Hristos la iad a devenit al V-lea articol de credinta in Simbolul Apostolic si in cel Atanasian acceptat oficial in Biserica apuseana. Ea a intrat si in cultul liturgic al Bisericii Ortodoxe.1. Cine a predicat la iad?Intrebarea este fireasca, pentru ca desi Apostolul Petru spune clar ca Hristos a dus aceasta activitate catre sufletele de acolo, totusi unii exegeti si teologi - vechi si mai ales noi - sustin alte pareri, din care unele exclud persoana lui Hristos. Chiar unii exegeti ortodocsi - fie ca iau verbul in sensul unei evanghelizari si "al convertirii, fie numai al proclamarii mantuirii si eliberarii celor drepti - au sustinut ca nu numai Hristos a binevestit, ci si unii prooroci si Apostolii, ba chiar si altii dupa ei.
Dupa aceea,...2009 - 2104 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru olgun):Sfantul Chiril al Alexandriei, folosind acest text pentru a combate opinia dochetistilor, afirma: "Sufletul lui Hristos care fusese unit cu Logosul divin s-a coborat la iad;
Hristos coborand la "iad" a facut cunoscuta vestea cea buna tuturor mortilor, inclusiv celor din vremea potopului oricare le-ar fi fost folosul sau nefolosul ei.Clement Alexandrinul talcuieste ca: "Cei din legaturi (cei robiti) ar fi iudeii, iar "cei din intuneric" (al nestiintei) sunt paganii care au cultul idololatriei. Caci celor care erau drepti dupa Lege le lipsea credinta. De aceea, daca ii vindeca pe aceia le zicea: "credinta ta te-a mantuit" (Matei IX, 22). Acestora insa, care erau drepti din filozofie, le erau necesare spre invatatura nu numai credinta cea in Hristos, ci si experienta idololatriei. Caci indata dupa descoperirea adevarului, ei s-au pocait pentru faptele dinainte. De aceea a binevestit Domnul (Hristos) si celor din iad. Apostolii au evanghelizat si ei, acolo ca si aici, pe iudei si pe paganii apti de convertire". Sfantul Ignatie afirma ca: "Hristos mergand la iad i-a sculat din morti pe proorocii care-L asteptau ca invatator si Caruia Ii erau ucenici cu duhul". Iar Sfantul Epifaniu afirma: "Hristos a pus pentru cei vii pocainta ca conditie a iertarii lor; dar celor care erau in iad le-a acordat iertarea prin mila si pentru mantuire".

Sfantul Maxim Marturisitorul, ca de fapt multi altii, considera posibila credinta unora in iad.

Sfantul Proclu al Constantinopolului preamareste - intr-un stil retoric si plin de metafore - biruinta imparatului Hristos la iad, zdrobind incuietorile lui si eliberand pe cei din iad, incepand cu talharul, cu Adam, Abel si cu ceilalti drepti
Sfantul Chiril al Alexandriei explica astfel: "Hristos, mergand cu sufletul la iad, a convorbit ca suflet cu sufletele; pe care portarii iadului vazandu-L s-au spaiman­tat. Dupa Sfantul Ioan Damaschin, "Hristos se coboara la iad cu sufletul"...

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru olgun):

De obicei ignor atunci cand cineva da copy paste...
Totusi. Generatiile care au trait inainte de venirea Domnului pe Pamant nu au avut posibilitatea de a crede intr-o mantuire data de un sacrificiu suprem, pentru ca asta nu se intamplase inca. Atunci, pentru ca in fata mantuirii toti oamenii au sanse egale, Domnul Isus S-a coborat in Locuinta Mortilor pentru a le da si lor o sansa de a fi mantuiti prin credincta si nu prin respectarea legii. Unii au crezut, altii nu. Dar atentie, S-a coborat in Locuinta Mortilor, nu in Iad, asa cum afirmi tu.
Si acum te intreb: Daca o singura data, Domnul Isus S-a coborat in Locuinta Mortilor pentru a face aceasta, ce anume iti garanteaza tie ca o va face la nesfarsit? Asta ar insemna ca dupa asteptarea oamenilor, El S-ar tot cobori la fiecare pacatos care o viata intreaga L-a injurat, sa Ii mai dea inca o sansa, nu? Nu va inselati singuri! Asa cum Dumnezeu este bun, la fel si de manios poate fi. Repet: El nu se joaca de-a cuvintele!
Cat despre adevaratul fundament de credinta, te inseli, nu este coborarea Lui in Locuinta Mortilor, ci este doar o sansa care a fost valabila pentru cei care murisera inainte, sub Lege. Pentru tine, fundamentul mantuirii ar trebui sa fie credinta in Domnul Isus, coborarea Sa in Locuinta Mortilor nu se va repeta, Biblia spune clar ca dupa moarte, fiecare va fi judecat dupa cum a trait cand era in trup.
Cat despre toti,, sfintii,, enumerati de tine care au spus ceva la un moment dat, da-mi voie sa cred ca sunt toti oameni cu greseli si nu vad de ce cuvintele lor ar fi puse la acelasi rang cu Cuvintele Domnului. Am respect pentru orice om care spune cuvinte intelepte, dar pentru unii din voi cuvintele lor sunt chiar mai pretioase decat Cuvintele Domnului. Deci daca mai ai ceva de demonstrat, Biblia imi este suficienta si nu are nevoie de completare!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu exista Dumnezeu sau Diavol si nici rai si iad.Lumea nu este asa de simpla la a fi structurata la doua extreme:bine si rau.
Noi doar atat putem percepe.
Si ca sa-ti raspund la intrebare, daca ar fi adevarat, sigur ca dabig grin

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Un om ajuns in mizerie se poate ridica, sa ajunga pe cele mai mari culmi? E pe acelasi principiu.Mai bine mai tarziu decat niciodata!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru simomih):

Un om aflat in pacat se poate ridica oricand. Un om aflat in Iad nu mai are nicio alegere de facut, din pacate alegerea pentru el a fost deja facuta! Degeaba va regreta el, nu il va ajuta cu nimic. Biblia spune clar ca IN VIATA trebuie facute alegerile, din pacate pentru unii, dupa moarte nu li se mai da sansa.
Biblia nu are acelasi principiu ca cel gandit de tine. Ea spune clar ca ziua de maine nu apartine nimanui. Ceea ce tie ti se pare logic sau normal, nu este obligatoriu sa para la fel si in fata lui Dumnezeu!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu pedeapsa este vesnica

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Allah este foarte clar in aceasta privinta. Daca nu ai crezut in Allah si ai crezut in Dumnezeul crestin vei fi torturata pe veci!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru rosini):

Allah tradus inseamna "Dumnezeul".
Dumnezeul musulmanilor este același cu al evreilor si al creștinilor, fiind numit si dumnezeul lui Avraam.
Chiar daca esti ateu putina cultura generala nu-ti strica.
I

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Angel0):

Adevarat.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Angel0):

Sti ce ma inerveaza cel mai mult? Oamenii aroganti si prosti, iar tu esti exemplul suprem.
Cum sa fie la fel cand se deoasebesc in ceea ce priveste caracteristicile lui Dumnezeu, viata de apoi si mantuirea. Religiile sunt superficial asemanatoare dar fundamnetal diferite, dar ce dracu vorbesc cu un crestin care nu isi cunoaste nici macar propia lui religie dar face pe inteligentu, cand saracu e vai de capu lui.
Vorbeste tu cu un crestin si un musulman care isi cunosc religia, nu ignoranti ca tine, iar apoi spune-le ceea ce mi-ai spus tu mie aici si apoi sa vi sa imi spui reactia lor. Auzi vine si imi traduce mie ce inseamna Allah, ce papagal, nu ai voie sa traduci Allah, Mohamed a spus sa citim coranul doar in araba.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru rosini):

Ignorant pari sa fi tu, ba mai mult de atat, pari sa fi si ipocrit..eu sunt musulman si are dreptate Angel0.Allah este Dumnezeul lui Avraam, Iacob, Iisus ..Allah este acelasi ElLi, ELLOH, ELLAH, ALLAHA, ALLAHU..Limba ebraica si cea araba sunt inrudite cu limba aramaica, dar cea mai mare parte a celor dintre neamuri (pagani) sunt ignoranti, in cazul acesta tu vorbesti despre ignoranta, cand tu esti mai mult de atat, imi pare rau sa-ti spun asta.Ati va spune si iudeul si musulmanul acelasi lucru. Intrebati fiii lui Avraam (iudeii si musulmanii ) despre ceea ce nu intelegeti.Fii lui IACOB(ISRAEL) au fost alesi inaintea tuturor, acum li s-a luat imparatia si li s-a dat fratilor lor, fiilor lui Avraam din Ismael, asa cum au prorocit prorocii, si asa cum Dumnezeu le-a promis fiilor lui Israel ca aceasta sarcina o va da unui neam care va adduce roadele cuvenite, si ai vor sluji cu adevarat, caci ei (iudeii) au bagat in Casa Lui Dumnezeu strainii netaiati (paganii)..si au spurcat Casa, pentru asta Dumnezeu a rupt legamantul cu ei.(citeste Tanack) iar Iisus le tot aducea aminte despre lucru acesta, iar ei nu au vrut sa se indrepte, ba mai mult au incercat sa-l omoare.ii voi aduce la muntele Meu cel sfant si-i voi umple de veselie in Casa Mea de rugaciune. Arderile lor de tot si jertfele lor vor fi primite pe altarul Meu, caci Casa Mea se va numi o casa de rugaciune pentru toate popoarele." (Isa.56:7)
Ezechiel 44:7
Aţi băgat în Locaşul Meu cel Sfânt nişte străini cu inima netăiată împrejur şi cu carnea netăiată împrejur, ca să-Mi spurce Casa; aţi adus pâinea Mea, grăsimea şi sângele înaintea tuturor urâciunilor voastre şi aţi rupt astfel legământul Meu.

Ezechiel 44:9
Aşa vorbeşte Domnul Dumnezeu: „Niciun străin, netăiat împrejur cu inima şi netăiat împrejur cu trupul, să nu intre în Locaşul Meu cel Sfânt, niciunul din străinii care vor fi în mijlocul copiilor lui Israel.

Deuteronomul 18:18
Le voi ridica din mijlocul ...2004 - 2147 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru olgun):

Ia spune-mi nea troll, crezi ca Isus a murit si a inviat si a luat pacatele asupra lui pentru tine? Ia spune-mi de ce nu crezi tu ca Isus este fiul lui Dumnezeu? Se vede de la o posta ca religiile acestea sunt fundamental diferite, deoarece crestinismul fara moartea si invierea lui Isus nu exista, iar un musulman nu crede asa ceva.
Ia spune-mi cat de inrudita ti se pare tie limba araba cu cea romana? Cat elemente comune au in total? au macar 30%? dar 20%?
dar 10%? 1%?
Nu stiu din ce secta musulamana faci tu parte, dar nici un crestin ortodox sau musulman "ortodox" nu va cadea de acord ca isamul si crestinismul sunt la fel, chiar daca au elemnte coumne cu zeul nebun din VT care fie vorba intre noi, este un adevarat psihopat. Daca vrei il putem aborda, ca vad sti versetele pe care vrei sa mi le dai mie. Hiade, vrei sa discutam despre caracterul zeului tau infect?

Cum ai tras concluzia ca sunt ipocrit? Sti definitia termenului ipocrit?
Spune-mi tu draga torll, daca musulamnii si evreii nu au nici o problema, atunci de unde toate aceste conflicte intre ei? Nu ma lua cu teoria chibritului, cand realitatea este alta. Poate ai vrea sa fi putin mai coerent cand scrii un text si nu sa amesteci 1000 de idei si de versete, ca apoi eu sa citesc o ciorba. Ai cumva probleme cu nervii? nu iti poti controla ideile? Calmeaza-te si incearca sa imi dai un raspuns bine structurat.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru olgun):

Si ca o completare, poate o citeste si celalat ignorant.

Necredincioşi sunt aceia care spun: "Dumnezeu e Mesia, fiul Mariei!" Doar a zis Mesia: "O, fii ai lui Israel, adoraţi-L pe Allah, Domnul meu şi Domnul vostru!" Pe cel care aşază lângă Allah pe altcineva, Allah îl va opri de la Rai, iar adăpostul lui va fi Focul şi cei nelegiuiţi nu vor afla ajutor. Necredincioşi sunt şi aceia care spun: "Dumnezeu este treimea din trei", căci nu există altă divinitatea în afară de [Allah] cel Unic şi de nu vor înceta să vorbească astfel, îi va atinge şi pe cei necredincioşi dintre ei chin dureros. [Coran 5:72, 73]


Deci ceea ce am zis eu nu este gresit, crestinii vor arde in iadul musulman, la fel cum muslmanii vor arde in iadul crestin, deoarece nu l-au acceptat pe Isus, desi au auzit de el.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru rosini):

Limba ebraica cu cea araba sunt inrudite prin limba aramaica ..limbile neamurilor nu au de-a face cu acestea.Tu mai devreme te-ai dovedit prost si arrogant, ceea ce reprosai altuia, asta dovedeste ca esti si ipocrit, intreaba-ne tu si mai apoi s-o faci pe invatatul in ceea ce priveste Islamul, Iudaismul, pe Allah etc.El ti-a spus clar, in limba ta romaneasca ca Allah inseamna Dumnezeu, ca Allah este acelasi Dumnezeu, al iudeilor, al crestinilor.iar printre crestini sunt oameni care nu cred ca Dumenzeu a nascut, sunt crestini care nu beau vin si nu mananca porc, sunt crestini care nu spun ca Dumnezeu a fost rastignit ..stai tu linistit, preocupa-te de tine, de cultura si de aroganta ta, si nu mai fi ipocrit.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru olgun):

"Limba ebraica cu cea araba sunt inrudite prin limba aramaica ..limbile neamurilor nu au de-a face cu acestea."
A da, uitasem ca Dumnezeu prefera doar culbul din orientul mijlociu, voi sunteti cei speciali si alesi, cum de am putut uita.

„Tu mai devreme te-ai dovedit prost si arrogant, ceea ce reprosai altuia, asta dovedeste ca esti si ipocrit, intreab-ne tu si mai apoi s-o faci pe invatatul in ceea ce priveste Islamul, Iudaismul, pe Allah etc."
Ma am fost prost, greseala mea ca nu am stiut sa ma exprim. Fata care a pus intrebarea este crestina, iar ea conform coranului va arde sau nu in iad? Ti-am dat un verset mai sus, daca mai vrei mai cautam si mai punem cateva versete care sa condamne crestinii la iad.

„ceea ce reprosai altuia, asta dovedeste ca esti si ipocrit"
Deci clar nu sti definitia termenului ipocrit, de ce folosesti termeni pe care nu ii cunosti? Ipocrit inseamna prefacut, iar aici poate este vorba de prostie, iar prostia nu este tot una cu ipocrizia. Of Isuse fiul lui Dumnezeu, da-mi putere cu paganu asta.

„intreab-ne tu si mai apoi s-o faci pe invatatul in ceea ce priveste Islamul, Iudaismul"
Uite chiar doresc sa abordez putin moralitatea zeului iudeo-musulman, esti de acord sa il judecam pe Dumnezeul tau si din perspectiva negativa a actiunilor lui si nu doar din cea pozitiva? Inclusiv pe profetul Mohamed(este pacat sa spun Mohamed? sa stiu pe viitor)

„iar printer crestini sunt oameni care nu cred ca Dumenzeu a nascut, sunt crestini ca nu beau vin si nu mananca porc, sunt crestini ca nu spun ca Dumnezeu a fost rastignit"
Uite aici exemplu de ipocrizie, te prefaci ca de fapt crestinii nu sunt ceea ce sunt cu adevarat desi tu stii probabil si dogmele crestinismului, daca nu sti atunci este vorba doar de ignoranta.
Da-mi tu exemplu de crestini acceptati de majoritatea comunitatii crestine care nu cred ca Isus a fost fiul lui Dumnezeu care a murit pe cruce pentru pacatele omenirii. Si cum spunea fiul lui Dumnezeu, nu ceea ce intra...2006 - 2108 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru rosini):

Primele porunci din Biblie sunt amintite, atat iudeii cat si crestinii stiu despre ele (Poruncile), despre care Iisus a spus ca numai pazindu-le putem avea viata vesnica, ceea ce a spus Pavel si altii este egal cu 0. Messiah chiar a spus sa nu-l adorati decat pe Dumnezeu caci El este Dumnezeul lui si Dumnezeul nostru, Tatal lui si Tatal nostru. Nu Iisus a spus :'' De ce ma numesti bun? Unul Dumnezeu este bun, si daca vrei sa ai viata vesnica pazeste poruncile?'' A venit un om foarte bogat la el si l-a intrebat :'' Bunule invatator, ce trebuie sa fac ca sa am viata vesnica?'' Iisus I-a dat raspunsul de mai sus pe care-l gasiti in Biblie. Vezi tu ''invatatule'' ca printre crestini sunt unii credinciosi care nu-I fac semeni Lui Allah, care se roaga atat pe timp de zi cat si pe timp de noapte, care postesc ..etc Duhul sfant trimis de Dumnezeu marturiseste asta profetului neinvatat, iar el transimte, si aceste cuvinte raman intocmai pana in zilele noastre. Acel Duh I-a fost trimis si Mariei, pentru a da vestea unui prunc, care la varsta de opt zile a fost dus la templu de maria si iosif pentru al taia imprejur, caruia I-au pus numele Iisus dupa Legea Domnului care l-a creat si nu l-a nascut.Pe Iisus l-a nascut maria intocmai cum afirma Quranul.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru rosini):

"ma inerveaza"
"se deoasebesc"
"face pe inteligentu"
"saracu e vai de capu lui"
"mi-ai spus tu mie "
"apoi sa vi "
Cu religia si cu gramatica limbii romane esti la pamant.
Te descurci mai bine cu vocabularul de mahala si cu insultele.
Tipic pentru un ateu.RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru rosini):

1Conform Quranului nici un om nu ar trebui sa afirme ca cutare, sau cutare va arde in iad, numai Allah stie lucrul asta, si tot Allah iarta pe cine vrea, nici un om nu are dreptul sa-si atribuie aceste calitati, nici chiar Iisus nu si le-a atribuit, nici Moise, Muhammed nici atat .2.Ai fost ipocrit pentru ca ai facut-o pe invatataul care are invatatura despre Islam, musulmani, Iudaism si iudei .3.Dovada ipocriziei tale este ca nu cunosti macar numele profetului din Islam, si continui in faradelegea ta abordand arogand, ipocrit si rautacios orice subiect.4Nu ma prefac, eu spun ceea ce afirma Quranul in legatura cu crestinii si iudeii, ca printre ei sunt si credinciosi, si ca nu toti sunt la fel.5. Iudaismul, Crestinismul, Islamul, sunt religii diferite cu acelasi Dumnezeu..printre crestini, iudei, musulmani, sunt si ipocriti, aroganti, ignoranti, sau altii care se declara atei, sunt unii genul tau, asta nu inseamna ca toti sunt la fel. Revizuieste-ti atitudinea si invatat sa vorbesti frumos ca sa ti se vorbeasca frumos.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru olgun):

Cel care i-a pus intrebarea era iudeu, dar vad ca nu te-ai mai deranjat sa pui si contiunarea versetului.
Spune-mi daca accepti vreo carte din NT, iar daca nu accepti nici o carte a NT, cum poti spune ca crestinismul care se bazeaza pe NT si islamul sunt la fel?
Hai sa iti dau niste exemple de versete:

Ioan 3:16
"Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţa veşnică."

Ioan 5:18
Tocmai de aceea căutau şi mai mult Iudeii să -L omoare, nu numai fiindcă deslega ziua Sabatului, dar şi pentru că zicea că Dumnezeu este Tatăl Său, şi Se făcea astfel deopotrivă cu Dumnezeu.

Tu nu intelegi ca toti crestinii se bazeaza pe iertarea care au primit-o de la Isus?

Efeseni 2:8-9
Căci pirn har aţi fost mântuiţi, prin credinţă. Şi aceasta nu vine de la voi: este darul lui Dumnezeu.Nu prin fapte ca să nu se laude nimeni.

Deci crestinii nu se mantuiesc neaparat pe fapte dupa dogmele lor, adica nu intrii in rai pe baza meritocratiei cum este in iudaism si in islam si intrii in rai pe baza unei relatii personale cu Dumnezeu prin fiul sau. Iti spun ca nu exista crestin acceptat de majoritate sa nu creada asa ceva, iar cele 10 porunci au fost din nou "anulate" de Isus si inlocuite cu 2 porunci, care cica le-ar include mai mult sau mai putin pe cele 10.
Oricum vad ca eviti sa raspunzi concret la intrebari, tipic comportament teist.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru rosini):

1. Cel care a afirmat era iudeu intr-adevar, nu am pus continuarea textului pentru ca eu nu dau copy paste, tot ce am scris este din cele citite si retinute de mine, iar continuarea textelor nu ar schimba ideea, daca ar fi schimbat ideea atunci veneam cu ce urma, ori taceam, dar ideea ramane aceeasi, Iisus spune clar ce trebuie sa faca pentru a dobandi viata vesnica, contrar a ceea ce spune Pavel. Noi musulmanii preferam sa-i dam credibilitate lui Iisus, eventual celor 12 care nu prea apar in evanghelii, cu toate ca ei nu au fost langa el(Iisus) in cele mai grele clipe din viata(l-au parasit fugind!). 2.Allah afirma in Quran ca Injil(Evanghelia ) El a pogarat-o, si I-a dat-o lui Iisus, fiul mariei trimisul Lui Allah, trimitindu-l la fii lui Iacob(Israel) pentru ai indrepta si a le vorbii in numele lui Allah. Iisus intocmai asta le-a si zis, ca el nu a venit sa strice Legea si s-o implineasca, iudeii cam neglijau tora si Legile ei, devenisera din preoti care il slujeau pe Dumnezeu, mari afaceristi, si prieteni cu Cezarul..strainii (paganii ) in speta romanii pe vremea aceea. Iisus a mai spus ca a venit pentru fii lui Israel, refuzand chiar sa ajute o cananeeanca care insista ca fiica ei e bolnava..3..Incil (Evanghelia lui Iisus ) a ajuns evangleiile dupa, dupa, dupa, dupa, plus Pavel si-a mai bagat si el coada.Tot Allah afirma in Quran ca au distorsionat adevarul, dar acela care este calauzit poate vedea cu usurinta micile adugiri, ori acolo unde a fost schimbat ori aruncat din Carte(ex martorii au scos zeci de carti din Biblie, pe buna dreptate cei drept). De aceea noi avem Quranul pentru care Allah a jurat ca El ai va fi pazitor, ceea ce nu a facut in legatura nici cu Tora dar nici cu Evanghelia.Allah nu a jurat mai inainte pentru pazirea Torei si a Evangheliei, dar a amenintat pe aceia care vor schimba, sau vor adauga o singura litera.4. Atat Moise cat si Iisus au anunta ca vor fi urmati de altcineva care va veni si le va vorbi in numele Lui Dumnezeu,...2005 - 2100 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

In vecii vecilor nu.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Razi tu acum,pentru ca razi bine. O sa vina si timpul tau, ca si celorlalti de teapa ta... O sa raspundeti. Tot ce faci, raspunzi si roaga-te sa raspunzi in Lumea asta cat mai poti indrepta lucrurile ca in cealalta esti pierdut pe vecie.
Credinta nu e pentru cei slabi, credinta e pentru cei mai puternici oameni de pe acest Pamant. Suntem nimic fara Dumnezeu, "desteptule"
Stii cum se spune: "Sa crezi in Dumnezeu nu te costa nimic, ba din contra, dar daca nu ai crezut si El exista atunci AI PIERDUT TOTUL!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează