| Annddrreei a întrebat:

Un ortodox se poate căsători cu o baptista? Permite religia ortodoxă o astfel de cununie? Religia baptista ar lasa fata sa se cunune la ortodocși?

10 răspunsuri:
| danut a răspuns:

Un ortodox da, un baptist BA. Un adevarat baptist nu ar accepta o casatorie cu un ortodox. In primul rand niciodata nu va fi armonie in acea familie DACA unul din cei doi este religios. In general Neoprotestantii nu se casatoresc cu ortodocsi fiindca sunt cu mult mai avansati doctrinar fiind cu mult mai important viitorul, mantuirea, decat o casatorie.

| AA1CK3D a răspuns (pentru danut):

Dar daca o fac numai legal, ma refer la primarie? Ma gandesc ca religia nu afecteaza casatoria legala, decat daca vor ceremonie religiosa Corect?

| danut a răspuns (pentru AA1CK3D):

La ortodocsi s-ar lasa fara probleme dpdv religios dar sigur a baptisti s-ar lasa cu o excludere sau cel putin cu o sanctiune. Neoprotestantii nu accepta casatoriile mixte decat in situatia in care cei doi s-au casatorit si apoi unul a devenit neoprotestant dupa casatorie.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Casatoria o permite statul, ce zice biserica nu face 2 lei. Iar statul permite casatorie indiferent de religie.

| RAY a răspuns:

Nu,decat daca ea trece la religia ta sau tu la secta ei, cat despre danut nu are limite de ipocrizie, uita ca nici macar sectele intre ele nu se suporta, secta lui considera restul sectelor, religi, culte fiind sataniste

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

La biserica orodoxă un episcop dă o dispensă, aprobare la cerere.
Baptiștii nu știu ce fac. Probabil că o mai botează încă o dată, ca să fie curată după baie, ceea ce oricum nu strică.

| milan9 a răspuns:

Cat de nesimtit poate fi unul ca @danut ca sa afirme ca Biserica Ortodoxa ar permite casatoria unui ortodox cu un ratacit de la credinta, fie el abaptist sau de oricare orientare sectanta...
Pe unii ca acestia Insusi Mantuitorul i-a blestemat, numindu-i "anatema..."

| TamplaruAnisoara a răspuns:

Oamenii sunt liberi sa se căsătorească cu cine vor.Biserica Ortodoxa nu oficiază căsătoria pana nu cel baptist adera la Biserică Ortodoxa prin botez.La fel si Biserica Baptista nu oficiază cununia pana nu trece cel ortodox la Biserica Baptista prin botez.Au fost cazuri la mine in localitate intre un ortodox si o penticostala, ea trecând la Biserica Ortodoxa prin botez.

| AG777 a răspuns:

Cu toate ca eu nu cred in ideea e casatorie sau cred cel putin ca este favorabila doar anumitor persoane, in timp ce pentru altii este ciuma, atata timp cat ea intelege si e dispusa sa adere la ortodoxie si iti intelege convingerile tale eu asta am auzit asta iti zic

| BleajeAndreiCezar a răspuns:

Trebuie sa se converteasca la ortodoxie, sa se boteze etc. si dupa taina cununiei, canoanele biserici interzic casatoriile mixte.