| bogdanivasciuc54 a întrebat:

Unde scrie in Biblie ca moartea este despartirea sufletului de trup?

20 răspunsuri:
| Donsavas a răspuns:

Sufletul este doar modul în care răspunzi realității.
Trupul sau organismul este tot ceea ce însemni. Nu exista o alta realitate.

| mentholinks a răspuns:

Problema este expusa de imparatul Solomon sub forma de intrebare retorica ca nu a gasit nici el un raspuns. "Cine stie daca sufletul omului se duce in sus iar cel al animalului in pamant?" Si moartea e doar moarte ca de aceea se spune asa. Dracu stie unde se duc oamenii dupa moarte?! Poate se reincarneaza intr-un gandac sufletul care va fi curand calcat in picioare si tot asa. Cam asta e hinduismul, de aceea si au milioane de zei ca poate sunt toti intr-o vaca si pentru ei e sfanta. Si planeta e sustinuta de o broasca testoasa care innoata neincetat intr-un ocean infinit. Dar zeul suprem la ei e Brahman care creaza lumi in timp ce doarme sau sforaie iar universul nu este decat un vis al acestui zeu care cu fiecare respiratie creaza cate ceva nou, pentru el reprezentand nimic bun sau rau, doar somnul lui fiind important. Se spune ca atunci cand se trezeste, Universul dispare iar el face altul nou din imaginatie, dupa cum a visat el si apoi de culca din nou. Bine, tinta lor e sa atinga illuminarea practicand meditatia si diferite ritualuri dar se pare ca nu-i prea ajuta la nimic aceasta stare ca multi dintre ei sunt inca muritori de foame dar specialistii lor, marii Guru care nu cred ca fac altceva decat sa te prosteasca de niste bani ca sa trimita la copiii lor ca sunt rupti in fund, probabil si lesinati de foame iar ei apar pe TV ca niste vedete si doar dau din gura poate, Budistii aproape la fel ca numai meditaie au in cap si trebuie sa scape de orice gand, poate ca sa le programeze lor mintile ca sa nu fie deranjat cand doarme. Apropo legat de chestia asta, stiu ca la catolici cand moare cineva, cand il/o ingroapa familia se roaga cu preotul si la final zic "Si odihna cea vesnica da-le-o lor Doamne si lumina cea fara de sfarsit sa le straluceasca sa-i odihneasca in pace, Amin. si spunand asta, ei nici macar nu au habar de nimic de Dumnezu, fiindca nu cred ca asta e scopul credintei, sa muncesti atat de mult doar ca sa-ti straluceasca o lumina la capatai si sa dormi somnul de moarte in cimitr cu o cruce infipta la cap ca si cum nu ar fi existat niciodata, doar in memoria celor lasati in urma. Nu e prea frumos asa dar se zice ca suntem toti datori cu o moarte fiindca si Isus a experimentat moartea pentru noi, ca sa credem ca Dumnezeu nu se joaca, trimitandul pe unicul Lui nascut ca sa moara pentru spalarea pacatelor oamenilor si mantuirea lumii. prin credinta in El in prima faza iar in a doua cand va fi sa se intoarca, ca sa-i rasplateasca fiecaruia dupa faptele sale sau cam asa ceva.

| Octavian199 a răspuns (pentru mentholinks):

Sufletul nu exista. Daca ar exista, am stii si cand avem 1 ora cat face 10*9 sau cand suntem morti.

| Helper07 a răspuns (pentru Octavian199):

Sufletul cu sensul descris de tine intr-adevar nu exista dar asta e o eroare. Sufletul despre care se vorbeste in Biblie se refera la fiinta ta adica tu care traiesti, si citesti ce ti-am scris acum.

| Octavian199 a răspuns (pentru Helper07):

Bagi de la tine.

| Helper07 a răspuns (pentru Octavian199):

Ai citit Biblia?

| Octavian199 a răspuns (pentru Helper07):

Eu da, dar tu nu.Ce scrie la casatoria lui Cain, Seth, Enoh si nepotii lui Noe?

| leo59 a răspuns:

La Eccesiast 12, 7.

| danut a răspuns (pentru leo59):

In Eclesiastru 12, 7 NU ESTE vorba de suflet ci de SUFLAREA DE VIATA pe care o da Dumezeu FIECAREI fiinte vi ca sa traiasca.
Gen eza 2, 7. Domnul Dumnezeu a fãcut pe om din tãrâna pãmântului, i-a suflat în nãri suflare de viatã, si omul s-a fãcut astfel un suflet viu.
Omul este un suflet viu, NU EXISTA ceva in om care sa seata de la Platon de catre DACI care erau
pagani si apoi preluata traditional de alti pagani care isi spun crestini.

| Celcestietot a răspuns (pentru danut):

,,7. Şi ca pulberea să se întoarcă în pământ cum a fost, iar sufletul să se întoarcă la Dumnezeu, Care l-a dat.''

Deci din punctul tau de vedere, fiecare om care moare este ridicat la cer cu tot cu trup, nu? Ne arată clar aici că sufletul și corpul fizic sunt ceva total diferite!

| danut a răspuns (pentru Celcestietot):

Punctul meu de vedere este cel Biblic, corpul merge in pamant (mormant) iar cand omul moare sufletul dispare, suflarea de viata data de Dumnezeu sr reantoarce le EL. NU mai exista ceva dupa moarte decat Cartile de aducere aminte care sunt in Cer unde sunt tecute TOATE faptele si gandurile unui om dupa care se face Judecata. Nu exista o entitate care se numeste suflet, existenta unui asa zis suflet separat de trupul fizic este o invatatura Demonica, Draceasca.

| Celcestietot a răspuns (pentru danut):

Crezi că există dedublari?

| danut a răspuns (pentru Celcestietot):

Fi mai explicit.

| danut a răspuns (pentru Celcestietot):

Imi pare rau dar NU citesc site-uri care transmit informati DRACESTI (demonice).

| Celcestietot a răspuns (pentru danut):

Pai dar de pe ce site citesti tu, serios? Ce, nu crezi ca asa ceva este real? Spune-mi si mie.

| danut a răspuns (pentru Celcestietot):

O fi real, dar doar "sursa" adica Dracu. Dedublarea face parte din spiritism, cea mai Demonica religie care se ocupa cu fenomene spiritiste ca spirite, reancarnarea, demoni, radestezia, magnetismul, fantome, vrajitoria. Toate numai invataturi spiritiste. Eu nu ma apropi de asa ceva, am citit destul din aceasta filozofie ca sa mai ma preocupe Satana. Sa fie la cine doreste, nu la mine.

| Celcestietot a răspuns (pentru danut):

Pai si daca nu te-ai informat despre asa ceva, nu esti impotriva lui Dumnezeu si ti s-a intamplat?

| danut a răspuns (pentru Celcestietot):

Nu conteaza daca esti informat sau impotriva lui Dumnezeu, finalul e tragic pentru tine (ca individ) daca nu te trezesti la timp. De acolo NU mai scapi din nefericire chiar daca doar te joci cu asa ceva.

| Celcestietot a răspuns (pentru danut):

Eu am zis la ambele : „ dacă nu ". Dacă pur și simplu ți se întâmplă ca tu sa nu faci nimic?