| RAY a întrebat:

Unde scrie in biblie sa fie sarbatorita invierea lui iisus? si sa se ciocneasca oua? plus acel iepuras ce legatura are ala cu iisus?

http://www.ziare.com/......ui-1160744

9 răspunsuri:
| J0B0MAT a răspuns:

Îi plăceau iepuraşii.
Iepuraşii sunt drăguţi.

| SG1995 a răspuns:

Nu scrie, Paștele cel puțin în forma actuală ( deși și în creștinismul primitiv se poate să fii existat Paștele într-o altă formă), a apărut în imperiul Bizantin în perioada lui Constantin sau imediat după el. Referitor la ouăle și la iepurașul de Paște aceste obiceiuri vin de la germanice care când au preluat religia imperiului și-au "impus" propriile credințe.

| anamariarot a răspuns:

Iepurașul n-are nicio legătură. În legătură cu ouăle, se spune că Maria a pus un coș cu ouă la picioarele lui Iisus, iar pe ele îi curgea sângele; de aici tradiția cu ouăle roșii.
Nu cred că scrie pe undeva că trebuie sărbătorită, însă nici de zilele noastre de naștere nu scrie undeva că ar trebui celebrate. Având în vedere că se spune că Hristos s-ar jertfit pentru oameni, e lesne de înțeles de ce se sărbătoresc Paștele, Învierea.

| RAY explică (pentru anamariarot):

Noul testament schimba semificatia pastelui din vechiul testament? de ce? in noul testament nu scrie asa ceva

| anamariarot a răspuns (pentru RAY):

Nu-ți pot da prea multe detalii, pentru că nu am citit Biblia. Sigur o să găsești aici pe cineva care să-ți răspundă.

| RAY explică (pentru anamariarot):

Crezi in dumnezeu si nu ai citit-o?

| anamariarot a răspuns (pentru RAY):

Nu am afirmat că sunt creștină, nici că nu sunt, ci ți-am spus lucruri pe care o persoană cu o minimă cultură generală le-ar ști. E de bun simț să nu vorbești despre religie în public; cel puțin așa e scris în codul bunelor maniere.

| SG1995 a răspuns (pentru RAY):

E simplu, Iisus a fost asimilat cu Mielul sacrificat de Paște (obicei evreiesc) și atunci și anumite obiceiuri evreiești au fost schimbate, dar majoritatea sărbătoriilor creștine au fost influențate de creștini convertiți dintre non-evrei, iar aceste schimbări au fost numite ca dogme în timpul Constantin când s-au statornicit toate tradițiile religioase cu privire la creștinism.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Paștele nu este o sărbătoare creștină ci furată de la păgâni. Iepurele are tot o semnificație păgână fiind dacă nu mă înșel un simbol al fertilității pentru că asta sărbătoreau păgânii de Ishtar (paște). Creștinii au furat sărbătoarea asta și i-au dedicat-o biblicului cristos, sărbătoare transformată într-un masacru de animale.