|

Unde se duc oamenii dupa ce mor?

12 răspunsuri:
| a răspuns:

Dumnezeu spune ca mergem LA ODIHNA pana la REANVIERE sau pana la Ziua Judecatii, totul in functie de alegerile din timpul vietii. Practic ne TRANSFORMAM in materia din care am fost facuti ca la vremea hotarata sa fim facuti din nou pentru a fi rasplatiti sau pedepsiti.

| a răspuns:

Ori cu Creatorul ori fără EL.

| a răspuns:

După ce mor, oamenii morți nu se mai pot duce nicăieri, căci își încheie existența.

| a răspuns:

În mormânt, în viermi și larve, în pământ.

| a răspuns (pentru CortinaDeLut):

Cred ca s-a referit la sulfet, bun prieten.

| a răspuns (pentru Superior):

Asta e o invenție de pus în basmele cu balaurii. Nu mint omul.

| a răspuns:

In Valhalla.

| a răspuns:

Omul are suflet. Exista o viata de apoi. Ce ne sugereaza aceasta idee?


Observatiile stiintifice cu privire la experientele de moarte clinica pe care le descriu,dupa cum sugereaza si denumirea,pacientii ale caror functii vitale s-au oprit dar au fost resuscitati la timp astfel incat organele sa nu intre intr-o stare de "coroziune". Prin ce se caracterizeaza o experienta de moarte clinica (denumita Near Death Experience sau NDE)? Pai... :
-Prin asumarea ca avand constiinta in timpul mortii clinice;
-Detasarea spirituala de corp si observarea acestuia precum si a incaperii in care se afla si a cadrelor medicale care executa manevrele de resuscitare;
-Observarea unei lumini puternice;
-Senzatia de stare de bine,de calm,de lipsa de griji,de eliberare,etc;
-Vizitarea unui alt taram,asociat cu Raiul;
-Intalnirea cu cei dragi care erau deja morti;
In principiu,majoritatea oamenilor relateaza una sau mai multe dintre ideeile enumerate mai sus. Totusi,intre toate cazurile NDE exista asemanari majore de la caz la caz,ca si cum ar exista o regula generala pentru acest fenomen, un fel de "pattern". Scepticii sugereaza ca aceste experiente ar fi halucinatii provocate de depravarea de oxigen a creierului pe o durata lunga de timp. Nu este acesta cazul, insa. Se ivesc urmatoarele intrebari :
-Daca este o halucinatie (vis), de ce toti oamenii descriu aproape aceeasi experienta? De ce nu exista nimeni care sa fi "visat" un tigru calare pe Dwayne Johnson aka The Rock Johnson?
-Ca are oxigen sau nu, cum mai poate creierul prelucra si concepe informatie daca activitatea cerebrala este 0?
-Cum de relatarile OBE (OBE = Out of Body Experience, componenta NDE) sunt corecte?
Insa, sunt multi oameni de stiinta (compatibili aria neurologica) care afirma veridicitatea experientelor.
Peter Fenwick spune : "Partea dificila cand vorbim despre aceste teorii este aceea ca atunci cand creezi aceste experiente folosind droguri esti constient. Intr-o experienta NDE, esti inconstient. Un lucru pe care il cunoastem cu certitudine despre momentele in care creierul este nefunctional este acela ca acesta nu poate creea/percepe lucruri.". Are si dreptate astfel. Nu trebuie sa fii geniu sa stii ca un calculator stricat nu poate prelucra informatii, dar in cazul creierului asta se intampla. Referitor la aria stiintifica voi lasa niste link-uri utile de luat la cunostinta.
https://www.near-death.com/......tions.html
https://www.psychologytoday.com/......xperiences
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6172100/
https://www.youtube.com/watch?v=RmTiYxoHa0c
Avem si un cercetator de la terapie intensiva care a devenit recunoscut pentru amplul studiu pe care l-a gestionat cu privire la cazurile NDE, Sam Parnia.
https://www.youtube.com/watch?v=WnoIf2NwaRY
Si sunt multi altii, cei care sustin veridicitatea acestor experiente....implicit a vietii de apoi.
Sa nu ignoram faptul ca toate marile religii au la baza viata de apoi... stiau oamenii de atunci multe.

| a răspuns:

Acelasi raspuns ca si CortinaDeLut. Daca ai murit s-a terminat tot. Unde sa mai mearga cineva care nu mai exista.

| a răspuns:

Din pct de vedere biblic, omul dupa moarte isi are o vesnicie asigurata.
Dar problema este urmatoarea, unde iti poti petrece vesnicia?
Biblia arata doua locuri: iazul de foc ( despartit de Dzeu ) sau in Imparatia cerurilor ( cu Dzeu, unde va fi pace, neprihanire si bucurie deplina ).

Un om care moare astazi merge intr-un loc de asteptare, fie pentru judecata fie pentru a astepta revenirea DL Isus si la acea revenire ce-i din morminte care au murit in Hristos vor iesi din morminte ( trupuri noi ) si vor intampina pe Isus in vazduh. Ar fi mult de vb pe tema aceasta dar te sfatuiesc sa citesti 1si2 tesaloniceni

| a răspuns:

Se duc intre oamenii asemenea cu el. Esti om senin si sfant, te vei duce intre sfinti. Esti un manios si un indracit? Te vei duce intre draci. Se va separa graul de neghina. Neghina va fi arsa. Eu deocamdata sunt neghina dar ma rog Bunului Dumnezeu sa ma schimbe.

| a răspuns:

La judecata