|

Unde se duc sufletele oamenilor morti? Voi credeti varianta cu Rai si Iad? caci pentru mine chestia asta e chiar greu de inteles...Am incercat sa citesc Biblia, intr-adevar este plina de intelepciune, dar in fond sunt numai palavrageli, numai chestii SF care nu pot fi dovedite nicicum. Eu cred in varianta Purgatoriului, adica sufletele celor care se duc sunt intr-un fel de "stand-by" intr-un alt plan al existentei iar apoi sunt retrimise pe Pamant. Nu credeti ca e logic? Este aproape la fel ca si cu crearea Pamantului. Oamenii se trag din animale nu din Adam si Eva.

Astept opiniile voastre.

24 Raportează Evaluează
24 răspunsuri:
| a răspuns:

E o mare prostie.ai vazut tu in biblie un signur cuvintel legat de purgatoriu? esti catolic? dupa moarte mergi la judecata lui Dumnezeu pentru a TI SE HOTARA LOCUL UNDE VEI STA PANA LA JUDECATA UNIVERSALA. Biblie e cuvantul lui Dumnezu si este perfect adevarata.ea contine Adevarul.ea ne invata cum sa ne mantuim.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu exista "suflete".
Este perceput gresit de oameni acest cuvant. Uite ce spune si dictionarul :
SÚFLET, suflete, s. n. 1. Totalitatea proceselor afective, intelectuale și voliționale ale omului; psihic

Nu exista rai,iad,fantome,dumnezeu,sfinti,etc.
Doar basme.
Oamenii acum multi ani nu aveam explicatii pentru fulgere,ploaie,ninsoare si alte fenomene ale naturii,pentru ca nu puteau sa explice asa ceva au inceput sa isi creeze zei. a inceput cu zeul soarelui,apoi au continuat cu altii.
Si de mii de ani a ramas povestea asta cu zeii, doar ca biblia a mai lucrat putin la povesti si le-a facut de-asa natura sa fie mai credibila pentru oamenii de rand, in scopul manipularii lor.
Purgatoriu...mda...da este o poveste frumoasa, insa nici asta nu are nici o legatura cu nimic, doar un alt basm.
Oamenii se trag din animale...hmm...nu stiu daca se pot numi animale,insa tot o forma de viata suntem si noi ca si animalele.
Este eronat sa sustinem ca ne tragem din maimute, avem instincte animalice, insa ne-am domesticit cu trecerea anilor.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Biblia nu te învata nici sa mori nici sa te nasti. Logica nu are nici o importanta în fata lucrurilor care sunt si exista.Rai,iad,las-o balta! Mai bine traieste-ti viata,cauta-L pe Domnul ca sa îti dea putere sa te bucuri de viata pe care o ai si sa iubesti pe cei din jur! si apoi,oi vedea tu la Judecata de Apoi,unde îti va fi locul. Oricum, mira-m-as sa decizi dupa ce îti doresti-caci sufletul omului este în sinceritate, cel mai aspru judecator al greselilor sale.De aceea, cred, spunem despre Domnul Iisus ca ne"mântuieste"-sau ne "salveaza"-de noi însine.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

O sa primesti numai raspunsuri cum ca mintea omului nu este indeajus de buna incat sa inteleaga...etc sau Citeste biblia si nu mai pune intrebari stupide chiar daca tu ai spus ca ai citit-o dar asta e cr(s)tinul...
Eu nu cred nici in DZ nici un Lucifer.SI chiar daca ar exista nu m-asi ruga unui zeu care a ucis peste masura si ne spune noua sa nu ucidem pentru ca nu este mai presus decat Lucifer despre care nu se spune ca ar fi ucis.Inainte nu stiau aia ce stim noi azi, nu aveau habar de evolutie, de stiinta...si au spus ca am fost creati de un zeu pentru ca asta era varianta cea mai logica si usor de inteles...acum o gramada de ani.,.
Si da, nici in filmele SF nu vezi ce citesti in biblie.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Ce intelegi prin suflet si ce te face sa crezi ca fiintele au asa ceva? Este doar o metafora a sentimentelor, simtirilor etc., dar toate acestea au cauze explicabile si stiutewinking

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Raiul si iadul sunt explicatii pentru incepatori, asa cum barza aduce copiii. Daca vrei sa stii mai mult trebuie sa cauti, si raspunsurile nu vor intarzia sa apara.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Catolicii au inventat purgatoriul.Nu este nimic de inventat deoarece totul deja exista.Trebuie doar descoperit.Anticii au incercat sa ne transmita cate ceva printre randuri dar cine sa-i inteleaga pe "primitivii" aceia?happy
Noi avem net, avem computer, avem IQ-uri cu 3 cifre etc.Dar la urma urmei nu stim nimic despre suflet.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Daca vrei sa afli raspunsuri la intrebari existentiale de genul asta... mai intai trebuie sa fii pasionat si apoi, incet, incet te vei lamuri. Mie mi-a luat mai mult de un an de zile sa aflu si sa prind o logica pentru intreaga creatie, iar sursele pot fi mereu foarte aiurea sau subiective. Destui bat campii.
Ce vreau sa iti spun insa, e ca, foarte putini oameni afla cu adevarat raspunsurile reale la aceste intrebari. Si e mai bine asa, crede-ma. E tulburator sa afli cu adevarat ce e 'dincolo' si ce se intampla dupa moarte. Mai bine ramai la Iad si Rai happy.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Daca o fi logic purgatoriul, eu nu il accept fara sa inteleg si fara sa-mi convina. Sa-ti spun ceva: din tot ce are de oferit universul vreau sa imi aleg singura, dar sfatuindu-ma cu iubitul meu. In inteligenta lui am incredere.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Sunt mi si mi de variante.
Sunt atat de multe variante incat nici nu mai sti ce sa crezi. tind sa cred ca dupa moarte se termina totul.
Pana nu se intoarce careva sa ne zica cum este pe partea aia lalta.n-am sa cred.si asa de ce las crede? laughing, ca ori cum nu ar avea dovezi.
Asa ca nu prea are rost sa ati pui intrebarea asta, o sa mori si ai sa veziwinking

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Dumnezeu (Isus Hristos) este etern. Fiindcă ce se poate cunoaşte despre Dumnezeu le este descoperit în ei instinctiv, căci le-a fost arătat de Dumnezeu. În adevăr, însuşirile nevăzute ale Lui, puterea Lui veşnică şi dumnezeirea Lui se văd lămurit, de la facerea lumii, când te uiţi cu băgare de seamă la ele în lucrurile făcute de El. Aşa că nu se pot dezvinovăţi;
fiindcă, măcar că au cunoscut pe Dumnezeu, nu L-au proslăvit ca Dumnezeu, nici nu I-au mulţumit; ci s-au dedat la gândiri deşarte, şi inima lor fără pricepere s-a întunecat.
S-au fălit că sunt înţelepţi, şi au înnebunit;
Știm cu toții că Dumnezeu există, unii pur și simplu nu doresc să schimbe direcția!
Nu există nici măcar o ființă umană de pe pământ care nu știe că Dumnezeu există.
El a făcut ca toţi oamenii, ieşiţi dintr-unul singur, să locuiască pe toată faţa pământului; le-a aşezat anumite vremuri şi a pus anumite hotare locuinţei lor, ca ei să caute pe Dumnezeu şi să se silească să-L găsească bâjbâind, măcar că nu este departe de fiecare din noi.
Căci în El avem viaţa, mişcarea şi fiinţa, după cum au zis şi unii din poeţii voştri: „Suntem din neamul Lui…"
Dumnezeu nu ţine seama de vremurile de neştiinţă şi porunceşte acum tuturor oamenilor de pretutindeni să se pocăiască;
pentru că a rânduit o zi în care va judeca lumea după dreptate, prin Omul pe care L-a rânduit pentru aceasta şi despre care a dat tuturor oamenilor o dovadă netăgăduită, prin faptul că L-a înviat din morţi…"
Faptele Apostolilor 27:30
Nu există pace pentru cei răi, zice Domnul | http://www.youtube.com/......?/playlist
Cine este Dumnezeu: http://divinerevelationonholiness.org/book/chapter6.php Motivul pentru viață
https://www.youtube.com/watch?v=qxPZHkkTlLo&feature=youtube_gdata_player
De ce Biblia nu este Cuvântul lui Dumnezeu
http://www.youtube.com/watch?v=PwmpTgCoHKY
...2024 - 2229 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Sufletele se duc in rai sau in iad.chiar exista asa ceva.si dupa cativa ani,ei se reincarneaza in noi oameni, cu noi misiuni, si vin inapoi pe pamant.se poate sa se reintalneasca cu fostele rude,prieteni, etc.dar nu se recunosc, bineinteles.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru jan33tt):

rolling on the floor de unde ai mai scos-o si pe asta, acum amesteci religile, cea crestina cu cea budista?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru DomineRex):

Este ceva tipic crestinilor, ei isi inventeaza propria religie, cand cineva nu le explica ceva, gasesc ei singuri explicatia, si culmea, chiar cred ceea ce zic happy. Asa faceam si eu pe la 12-13 ani.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru DomineRex):

Nu e nimic budist! eu sunt crestina! asta e o varianta dovedita prin stiinta, astrologie, biblie.oricum.nimeni nu poate stii ceva 100%. nici macar Iisus...doar Dumnezeu tatal.adica ma refer la toate chestiile de 2012. ceva incepe in 2012.e adevarat.dar nu se stie ce si unde.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru jan33tt):

Ceva incepe in fiecare an! asta nu inseamna ca are vreo legatura cu apocalipsa! Nimeni nu poate sti cand va veni apocalipsa, nici preotii nici oamenii de stiinta! Se fac tot felul de speculatii, dar sa fim seriosi! Acum se amana pe anul 2016 apocalipsa?! astea sunt abureli... nu mai stiu cum sa se scoata! intreaba-i pe cei care afirma ca in 2012 va veni sfarsitul de ce isi mai fac vile, de ce isi mai cumpara masini?! nici ei nu cred asta cu 2012... oh go on
"Despre ziua aceea şi despre ceasul acela, nu ştie nimeni: nici îngerii din ceruri, nici Fiul, ci numai Tatăl." >> (Matei 24:36) :p

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru DeliaDaniela):

Da.asta am zis si eu.numai Dumnezeu Tatal stie...

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Bay! eu cred ca tu esti ateu da asta e problema ta eu am 13 ani da stiu cine e Dumnezeu. de ex: daca ti s-a intamplat ceva...nu chiar groaznic dar sa te ''doara'' inseeamna ca e de la Dumnezeu.,! stii Dumnezeu nu i se arata celui credincios ci celui mai necredincios oricum nu e treaba mea ce faci tu! sall Dumnezeu sa-ti lumineze calea

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru dinamo98):

Ce răspuns tâmpit.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru anonim_4396):

Ok3! pate am exagerat un pic dar... iti dau dreptate dar esti de acord cu mine ca ce a spus Allrc24 este adevarat?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Sufletul nu există aşa cum îl percepem noi. Ecea are dreptate.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Poate cei din familia ta ma se trag din animale.parintii mei sunt oameni.si ce oameni.bunicii mei erau oameni,si strabunicii,si stra-strabunicii. oameni,oameni ma, crestini harnici, muncitori care puneau animalele la jug si plecau de intorceau brazde inrosite de sange sa samene paine cea de toate zilele. daca animalele acelea erau rudele tale atunci sa stii ca vrednice animale fost-au.ca au muncit cot la cot cu stramosii mei sa putem noi sa ne prostim pe aici pe TPU. unii mai mult altii mai putin dupa cat il ajuta pe fistecare capul.pe mine ma ajuta sa-mi car mintea.pe tine te ajuta sa-ti duci jugul?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru anonim_4396):

De acord cu tine! laughing
SI familia mea si strabunicii mei au fost tot oameni... nici pe departe maimutehee hee
e cam trasa de coada afirmatia asta cu " ne tragem din maimute"! oh go on

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Tu acum incerci sa crezi in ceva ce iti place, e frumos dupa ce ai murit sa te intorci inapoi pe pamant nu?happy daca ai citit biblia si ai inteles-o ai fi vazut ca se leaga de tot ce se intampla pe pamant.
apropo, oamenii nu se trag din animale, sunt anumite trasaturi care le avem ca animalele si atat, iar nenorociti astia de evolutionisti au sustinut o gramada de ani ca suntem niste maimute pana au reusit sa convinga o planeta intreaga.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează