| 4inel a întrebat:

Unde va fi Raiul, in cer sau pe pamant?

Răspuns Câştigător
| Hope77 a răspuns:

Pe scurt: si in cer si pe pamant.
Mai pe indelete:
Cand Hristos vine a doua oara, cei credinciosi vor fi luati la Cer. Deci raiul e in cer. Dupa o mie de ani, Biblia spune ca cetatea Noului Ierusalim se va cobori pe pamant. Pamantul va fi curatit prin foc si recreat desavarssit, asa cum a fost la inceput, inainte ca Adam sa cada in pacat. Asadar, dupa cei o mie de ani, raiul se va muta pe pamant. Aceasta planeta unde s-a dus un razboi spiritual teribil va fi privilegiata sa fie un loc special in universul creat de Dumnezeu.

| 4inel explică (pentru Hope77):

Era bine daca puneai si ceva versete din Biblie, Vad ca ai gandit logic raspunsul, iti voi da coronita pentru incurajare. Dumnezeu sa te binecuvanteze!

| EmaS a răspuns (pentru 4inel):

De ce nu ne impartasesti opinia ta?

| 4inel explică (pentru EmaS):

Am scris un pic mai sus, dar o voi mai scrie odata.

Apocalipsa 21:1 Apoi am văzut un cer nou şi un pământ nou; pentru că cerul dintâi şi pământul dintâi pieriseră, şi marea nu mai era.

Vreau sa cititi su atentie Apocalipsa 21. Aveti aici toate elementele. Nu trebuie sa va concentrati prea mult.

Acum as dori sa spun si o parere personala. (am spus personala)

Eu cred ca Cerul este doar o anticamera unde noi vom fi stransi pentru un timp, pana se vor face toate lucrurile noi. Dupa aceea Asa cum spune in Apocalipsa 21:2 Şi eu am văzut coborându-se din cer de la Dumnezeu, cetatea Sfântă, noul Ierusalim, gătită ca o mireasă împodobită pentru bărbatul ei. 3 Şi am auzit un glas tare, care ieşea din scaunul de domnie, şi zicea: „Iată cortul lui Dumnezeu cu oamenii! El va locui cu ei, şi ei vor fi poporul Lui, şi Dumnezeu însuşi va fi cu ei. El va fi Dumnezeul lor.

Unde va cobora? Din text reiese ca pe noul pamant. Cred ca aici va fi o Capitala.
Sunt sigur ca asa cum a fost, si este visul omului de a explora noi taramuti in univers, nu vom avea nici o restrictie, nici de timp si nici de spatiu. Dumnezeu se va bucura caci vom fi ca El.

| EmaS a răspuns (pentru 4inel):

Iti multumesc pentru raspuns.

| Hope77 a răspuns (pentru 4inel):

Multumesc :-)
Luarea la cer a credinciosilor e amintita de apostolul Pavel in 1 Tesaloniceni 4:16, 17
Cei o mie de ani in care credinciosii vor fi in cer sunt descrisi in Apoc. 20:5, 6.
In Apoc. 21:1-3 e descrisa coborarea cetatii Noul Ierusalim din cer pe pamantul recreat.

| PotingMarcel a răspuns (pentru 4inel):

Această întrebare este strâns legată de scopul inițial al lui Dumnezeu cu privire la pământ, și aveți dreptate, raiul va fi pe pământ. Dar, ar trebui pământul distrus complet ca Dumnezeu să restabilească acele condiții care au existat la început?
Cu toții ne aducem aminte potopul. A murit tot ce a fost viu pe pământ în afară de creaturile acvatice și cei care erau în arcă. Bine, au greșit oamenii, dar cu ce au greșit toate animalele care au murit atunci? Uneori vezi un câine tamponat de o mașină cum se zbate și îți este milă. Chiar întorci privirea ca să nu te uiți. Dar lui Dumnezeu nu i-a fost oare milă de toate acele animale care au suferit o groază? Din Geneza capitolul opt și nouă aflăm detalii foarte îmbucurătoare.
Geneza 8:21 Domnul a mirosit un miros plăcut și Domnul a zis în inima Lui: „Nu voi mai blestema pământul din pricina omului, pentru că întocmirile gândurilor din inima omului sunt rele din tinereţea lui, și nu voi mai lovi tot ce este viu, cum am făcut.

Geneza 9:8 Dumnezeu a mai vorbit lui Noe și fiilor lui, care erau cu el, și a zis:
Geneza 9:9 „Iată, Eu fac un legământ cu voi și cu sămânţa voastră, care va veni după voi;
Geneza 9:10 cu toate vieţuitoarele care sunt cu voi, atât păsările, cât și vitele, și toate fiarele de pe pământ care sunt cu voi; cu toate cele care au ieșit din corabie și cu orice alte dobitoace de pe pământ.
Geneza 9:11 Fac un legământ cu voi că nicio făptură nu va mai fi nimicită de apele potopului și nu va mai veni potop, ca să pustiască pământul."
Geneza 9:12 Și Dumnezeu a zis: „Iată semnul legământului pe care-l fac între Mine și voi și între toate vieţuitoarele care sunt cu voi, pentru toate neamurile de oameni în veci:
Geneza 9:13 curcubeul Meu, pe care l-am așezat în nor, el va sluji ca semn al legământului dintre Mine și pământ.
Geneza 9:14 Când voi strânge nori deasupra pământului, curcubeul se va arăta în nor,
Geneza 9:15 și Eu Îmi voi aduce aminte de legământul dintre Mine și voi și dintre toate vieţuitoarele de orice trup; și apele nu se vor mai face un potop, ca să nimicească orice făptură.
Geneza 9:16 Curcubeul va fi în nor, și Eu Mă voi uita la el, ca să-Mi aduc aminte de legământul cel veșnic dintre Dumnezeu și toate vieţuitoarele de orice trup de pe pământ."
Geneza 9:17 Și Dumnezeu a zis lui Noe: „Acesta este semnul legământului pe care l-am făcut între Mine și orice făptură de pe pământ."

Sper ca am reușit din aceste versete să înțelegem sentimentele lui Dumnezeu, lui i-a părut rău, de aceea el a încheiat un legământ cu cu tot ce este viu, inclusiv animalele că nu va mai produce niciodată un dezastru natural sau un cataclism în care să omoare neselectiv și în masă tot ce este viu.

Dar rămâne întrebarea.
Cunoaștem că în biblie se spune ca oamenii vor merge la cer. Pentru a înțelege această întrebare trebuie să înțelegem cu ce scop merg oamenii la cer.
Aș începe argumentația cu capitolul 7 din cartea Daniel.
Aici Daniel a primit o viziune de la Dumnezeu în care a văzut patru fiare care simbolizau succesiunea puterilor politice până în momentul în care Dumnezeu va lua puterea din mâna lor și va da conducerea pământului unui nou guvern întemeiat de El, așa cum se afirmă și în Daniel 2:44
Acest lucru este în armonie și cu rugăciunea model lăsată de Isus unde cerem să vină împărăția lui Dumnezeu și să se facă voia lui pe pământ.

Ce detalii mai oferă biblia despre acest regat, guvern, împărăție?

Isus este regele pus de Dumnezeu așa cum am observat și în Daniel 7:13, 14; Isaia 9:6, 7.
Apocalipsa 11:15 Îngerul al șaptelea a sunat din trâmbiţă. Și în cer s-au auzit glasuri puternice, care ziceau: „Împărăţia lumii a trecut în mâinile Domnului nostru și ale Hristosului Său. Și El va împărăţi în vecii vecilor."

Dumnezeu alege de pe pământ oameni care să domnească ca regi împreună cu Isus.
Apocalipsa 5:9 Și cântau o cântare nouă și ziceau: „Vrednic ești Tu să iei cartea și să-i rupi peceţile, căci ai fost înjunghiat și ai răscumpărat pentru Dumnezeu, cu sângele Tău, oameni din orice seminţie, de orice limbă, din orice norod și de orice neam.
Apocalipsa 5:10 Ai făcut din ei o împărăţie și preoţi pentru Dumnezeul nostru și ei vor împărăţi pe pământ!"

2 Timotei 2:12 Dacă răbdăm, vom și împărăţi împreună cu El. Dacă ne lepădăm de El, și El Se va lepăda de noi.

Câți oameni alege dumnezeu de pe pământ ca să ocupe poziția de regi împreună cu cristos?

Apocalipsa 14:3 Cântau o cântare nouă înaintea scaunului de domnie, înaintea celor patru făpturi vii și înaintea bătrânilor. Și nimeni nu putea să înveţe cântarea afară de cei o sută patruzeci și patru de mii, care fuseseră răscumpăraţi de pe pământ.

Apocalipsa 14:1 Apoi m-am uitat și iată că Mielul stătea pe muntele Sionului și împreună cu El stăteau o sută patruzeci și patru de mii, care aveau scris pe frunte Numele Său și Numele Tatălui Său.

Apocalipsa 22:4 Ei vor vedea faţa Lui și Numele Lui va fi pe frunţile lor.
Apocalipsa 22:5 Acolo nu va mai fi noapte. Și nu vor mai avea trebuinţă nici de lampă, nici de lumina soarelui, pentru că Domnul Dumnezeu îi va lumina. Și vor împărăţi în vecii vecilor.

După cum putem observa din aceste versete:
Dumnezeu alege de pe pământ 144000 de oameni. Despre ei se spune ca au scrise pe frunte numele său și ca vor domni ca regi.
Dar peste cine vor domni ca regi? Am putut observa din versetele de mai sus ca este vorba despre pământ.

Ce am înțeles?
Biblia învață ca cei care merg la cer merg cu un scop bine definit. Ei sunt într-un număr concret stabilit de dumnezeu.

Restul oamenilor drepți vor rămâne pe pământ.
Despre ei se vorbește în Apocalipsa 7:9-17
Spre deosebire de cei 144000 care sunt aleși să meargă la cer, cei care rămân pe pământ sunt o mulțime care nu poate fi numărată. Dumnezeu îi va răsplăti cu viață veșnică.
Sub domnia regatului lui Dumnezeu pământul va fi transformat din nou într-un paradis.

Iar pentru cei care s-au gândit acum: Dar cum rămâne cu 2 Petru 3:7 și Apocalipsa 21:1 unde se spune ca pământul și cerul va fi distrus?

Pentru a fi exactă, explicaţia acestor versete trebuie să fie în armonie cu contextul şi cu restul BiblieiDacă aceste versete (2 Petru 3:7, 10 şi Revelaţia 21:1) ar vrea să spună că planeta noastră, pământul literal, ar fi mistuită de foc, atunci şi cerurile literale (stelele şi alte corpuri cereşti) ar fi şi ele distruse de foc. Această interpretare literală este însă în contradicţie cu garanţia dată în unele versete, precum cele din Matei 6:10, Psalmii 37:29; 104:5 şi Proverbele 2:21, 22. În plus, ce efect ar putea avea focul asupra soarelui şi asupra stelelor, care sunt deja incandescente? Astfel, în versetele citate mai sus, termenul „pământ" trebuie să aibă altă semnificaţie.În Geneza 11:1, 1 Regi 2:1, 2, 1 Cronici 16:31, Psalmul 96:1 etc., termenul „pământ" este folosit în sens figurat, cu referire la omenire, la societatea umană. Nu s-ar putea să fie aceeaşi situaţie şi în 2 Petru 3:7, 10 şi Revelaţia 21:1? Să reţinem că în context, mai exact în 2 Petru 3:5, 6 (şi 2:5, 9), se face o paralelă cu Potopul din zilele lui Noe, care a provocat distrugerea unei societăţi umane rele, în timp ce Noe şi familia sa, precum şi globul pământesc, au fost cruţaţi. În mod similar, în 2 Petru 3:7 se spune că vor fi distruşi ‘oamenii lipsiţi de pietate’. Ideea că termenul „pământ" se referă aici la societatea umană rea este în deplin acord cu restul Bibliei, după cum reiese din versetele citate mai sus. Acest „pământ" simbolic, adică societatea umană rea, va fi ‘descoperit’ în sensul că Iehova va distruge ca prin foc orice mască sau prefăcătorie a acestuia, dezvăluind răutatea societăţii umane nelegiuite şi arătând că merită să fie distrusă complet. Tot la această societate umană rea se referă şi expresia „pământul dintâi", din Apocalipsa (Revelaţia) 21:1 (BC).În lumina celor de mai înainte, expresia folosită de Isus în Luca 21:33 („cerul şi pământul vor trece, dar. . .") poate fi înţeleasă în sens simbolic. În mod asemănător, Revelaţia 21:1 vorbeşte despre „cerul de odinioară şi pământul de odinioară". — Vezi şi Matei 24:35

49 răspunsuri:
| EmaS a răspuns:

Vrem sa stim care este parerea ta.

| cristi202 a răspuns:

Va fi pe un pamint nou. Exterior vorbind. Insa va fi in inimile celor ce si-l construiesc inca de pe aici. Poti avea raiul aici, pe pamint, in inima ta! Pe noul pamint va fi doar deplina lui descoperire

| OOOLEOOO a răspuns:

''Iar pentru Iisus raiul nu a fost nici in ceruri nici pe pamant, ci in interiorul lui''

| 4inel explică:

Sunt 4 texte in Biblie care vorbesc despre cer nou si pamant nou. Conform acestor texe posibil ca Raiul va fi pe pamant.

Isaia 51:16 Eu pun cuvintele Mele în gura ta, şi te acopăr cu umbra mânii Mele, ca să întind ceruri noi şi să întemeiez un pământ nou, şi să zic Sionului: „Tu eşti poporul Meu!"
Isaia 65:17 „Căci iată, Eu fac ceruri noi şi un pământ nou; aşa că nimeni nu-şi va mai aduce aminte de lucrurile trecute, şi nimănui nu-i vor mai veni în minte.
2 Petru 3:13 Dar noi, după făgăduinţa Lui, aşteptăm ceruri noi şi un pământ nou, în care va locui neprihănirea.
Apocalipsa 21:1 Apoi am văzut un cer nou şi un pământ nou; pentru că cerul dintâi şi pământul dintâi pieriseră, şi marea nu mai era.

| ArinaRya a răspuns (pentru 4inel):

Raiul se refera la un cer nou si pamant nou - nu va fi nici pamantul acesta pe care il cunoastem si-l locuim, va fi cerul, pe care nimeni nu-l stie. Dar nu vom merge pe norisori, va exista o alta lume happy Si cand era Adam si Eva era pamant = gradina.

| martzian a răspuns (pentru 4inel):

„Sunt 4 texte in Biblie care vorbesc despre cer nou si pamant nou. Conform acestor texe posibil ca Raiul va fi pe pamant." – Te referi la pamantul acesta? Pentru ca textele NU confirma ipoteza aceasta. Textul citat de tine din 2 Petru 3:13, are si un context care spune ca cerul si pamantul acesta vor fi distruse (vezi v.10-12)

| 4inel explică:

Vreau sa cititi su atentie Apocalipsa 21. Aveti aici toate elementele. Nu trebuie sa va concentrati prea mult.

Acum as dori sa spun si o parere personala. (am spus personala)

Eu cred ca Cerul este doar o anticamera unde noi vom fi stransi pentru un timp, pana se vor face toate lucrurile noi. Dupa aceea Asa cum spune in Apocalipsa 21:2 Şi eu am văzut coborându-se din cer de la Dumnezeu, cetatea Sfântă, noul Ierusalim, gătită ca o mireasă împodobită pentru bărbatul ei. 3 Şi am auzit un glas tare, care ieşea din scaunul de domnie, şi zicea: „Iată cortul lui Dumnezeu cu oamenii! El va locui cu ei, şi ei vor fi poporul Lui, şi Dumnezeu însuşi va fi cu ei. El va fi Dumnezeul lor.

Unde va cobora? Din text reiese ca pe noul pamant. Cred ca aici va fi o Capitala.
Sunt sigur ca asa cum a fost, si este visul omului de a explora noi taramuti in univers, nu vom avea nici o restrictie, nici de timp si nici de spatiu. Dumnezeu se va bucura caci vom fi ca El.

| danay72 a răspuns:

Matei5:5,Isaia65:21-25,Psalmi37:9-11,29,Proverbe2:21,22,Apocalipsa21:3,4

| Thunderstruck a răspuns:

Nu exista rai, iad...

| 4inel explică (pentru Thunderstruck):

De ce?

| Thunderstruck a răspuns (pentru 4inel):

Cum adica de ce? Intrebarea e de ce sa existe...De ce ai merita sa fii rasplatit pentru eternitate dupa o viata de 100 de ani? Ti se pare corect sa fii judecat toata viata ta dupa cum ai trait o milisecunda?

| 4inel explică (pentru Thunderstruck):

Da, mise pare corect. Tie doar ti se pare ca traiesti 100 de ani, in realitate tu esti vesnic. Iadul este locul unde nu exista Dumnezeu, atata tot. Vrei cu Dumnezeu, vei sta cu Dumnezeu, asta e Rai. Vrei fara Dumnezeu, vei sta fara Dumnezeu, asta e Iad. Dumnezeu este vesnic, la fel si eternitatea va fi vesnica. E logic nu? Acolo nu mai este timp.

| Thunderstruck a răspuns (pentru 4inel):

Se pare ca n-ai inteles ce vreau sa zic, nici nu are rost sa-ti explic din nou, o sa intelegi ce vrei, din nou.

| Terentee22 a răspuns (pentru Thunderstruck):

De ce nu a inteles ce vroiai sa zici?

| Thunderstruck a răspuns (pentru Terentee22):

Eu l-am intrebat daca i se pare normal sa fie judecat pentru eternitate dupa o viata de 100 de ani, iar el imi raspunde "da, dar in realitate esti vesnic". Suntem pe alta lungime de unda.De-acum o sa-l judec toata viata pentru ce-o sa faca intr-o anumita milisecunda, sa vedem daca i se pare corect...

| Terentee22 a răspuns (pentru Thunderstruck):

Hai frate, tu mi-ai luat in serios intrebarea
mersi de raspuns oricum laughing

| Thunderstruck a răspuns (pentru Terentee22):

3 dimineata, mai greu sa-mi dau seama daca era o intrebare retorica sau nu... laughing

| martzian a răspuns:

Din pacate noi oamenii am ramas la o percepere latifundiara asupra rasplatilor vesnice. Ne intereseaza unde si cum - nu ca nu ar fi important. Totusi, adevarata rasplata nu este limitata la o gradina sau un pamant frumos si la o viata buna (desi ele pot fi parte din ea). Adevarata rasplata are de-a face cu refacerea totala a unei relatii nemijlocite cu Creatorul, relatie franta datorita pacatului. Acesta este cel mai important lucru care se va realiza in "Rai" si care incepe inca de aici, din timpul vietii noastre (Luca 17:21)...

| ArinaRya a răspuns (pentru martzian):

Nu ne putem noi inchipui ce are Domnul pregatit pentru noi, pentru ca suntem limtati de cunoastere. Imi place raspunsul tau big grin Domnul sa te binecuvanteze!

| dragos9234 a răspuns:

Cerul nu este ceva palpabil.
Cea mai credibila varianta ar fi ca raiul sa fie in alta dimensiune.

Răspuns utilizator avertizat
| Chαяtreux a răspuns:

Nu cred ca este situat intr-un loc anume. si chiar daca ar fi, pe pamant te asigur ca nu e. Aici e mai degraba iadul

| 4inel explică (pentru Chαяtreux):

Draguta, te rog sa citesti Apocalipsa 21. este de ajuns.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Raiul este acolo unde este si dumnezeu. esti cu dumnezeu? atunci acolo este raiul.

| raluca0306 a răspuns:

Doar Dumnezeu stie.

| Jackul336 a răspuns:

Nicaieri

| Kabuto79 a răspuns:

Raiul este prezentul. Eu propun sa iti traiesti viata, nu sa te inchini si sa te abti de la placerile vietii in speranta a ceva mai bun dupa moarte
Parerea mi-a

| Kabuto79 a răspuns (pentru Kabuto79):

Mea*

| 4inel explică (pentru Kabuto79):

Eu nu ma mutumesc doar cu viata asta, este prea putin, am suferit destul vreau ceva mai mult si mai bun. Fa ce vrei esti liber.

| HueyFreeman a răspuns (pentru 4inel):

Nu ti se pare putin cam arogant sa crezi ca meriti o recompensa incompatibila cu realitatea doar pentru ca faci ce fac toti, isi traiesc viata?

| ArinaRya a răspuns:

1. Citeste Geneza (Cerul, Pamantul). " Sa fie o intindere intre ape si ea sa desparta apele de ape. Dumnezeu a facut intinderea si ea a despartit apele care sunt dedesubtul intinderii de apele care sunt deasupra intinderii. Dumnezeu a numit intinderea Cer."... "Sa se stranga la un loc apele care sunt dedesubtul cerului si sa se arate uscatul, Dumnezeu a numit uscatul Pamant"
2. Corinteni 12:2-4, vedem că Apostolul Pavel a fost răpit până la al treilea cer şi a fost răpit în rai
3. Apocalipsa 2, 7: Pomul vietii se afla acum in cer.
4. Lui Moise ii era spus sa ridice mana catre Cer pentru a primi cele cuvenite.
5. " Ridica-ti maini curate spre Cer!"
6. Judecatorii 13:20 Pe când flacăra se suia de pe altar spre cer, Îngerul Domnului S-a suit în flacăra altarului. (este vorba de un inger al domnului, care s-a suit spre Cer- rai)
7. Vom mosteni IMPARATIA CERURILOR! (dovada cea mai clara)

| mihaitaLGP a răspuns (pentru ArinaRya):

Ma amuz teribil cand vad in ce prostii credeti. Biblia e o carte mediocra scrisa de niste oameni care nu isi puteam explica anumite fenomene.

Argumentez dupa "logica" voastra. O data ce partea spirituala este desprinsa de partea materiala, partea spirituala nu mai poate simtii nici o durere fizica. Durere fizica care doar partea materiala o poate simtii. In concluzie tot "focul" din iadul tau nu poate ranii partea spirituala.

Nici macar din punct de vedere mental nu mai poate simtii nici o durere. O data ce creierul ca si activitate cerebrala inceteaza sa mai functioneze, totul moare. Starile emotionale, memoria, constinta, ratiunea sunt "abilitati" ale CREIERULUI. Daca totul ar fi cauzat de suflet atunci cum explici ca daca lovesti un om foarte tare in cap acesta e posibil sa isi piarda memoria. Deci in concluzie daca creieru moare, pentru sufletul este imposibil sa mai aiba trairi, stari emotionale, constinta, memorie si ratiune.
Deci cum mai poate simtii sufletul atat in rai, cat si in iad ceva? Daca absolut totul este cauzat de creier, creier care intr-un final inceteaza sa mai functioneze.

Repet, am argumentat dupa "logica" voastra.
Sufletul nu exista, cum nu exista nici rai si nici iad.

Religile sunt creatile unor minti "bolnave" pentru indoctrinarea si manipularea maselor.

| martzian a răspuns (pentru ArinaRya):

Pot sa pun si eu un numar 8? happy

8. "Dar cetăţenia noastră este în ceruri, de unde şi aşteptăm ca Mîntuitor pe Domnul Isus Hristos." (Filipeni 3:20)

| ArinaRya a răspuns (pentru mihaitaLGP):

Prefer credinta decat haosul.

| Hombre a răspuns (pentru EmaS):

Mami, ti-ai pus poza asta sexi sa e invit in jacuzii?winking

| Noah4823 a răspuns:

Raiul este acolo unde nu este.

| fugera a răspuns:

Daca esti o persoana religioasa sus in cer este raiul si sub pamant este iadul, dar daca nu, nu exista

| E193264289CDEF a răspuns:

Raiul o sa fie in cer

| xTeya a răspuns:

In cer

Întrebări similare