|

Unii îl consideră pe dumnezeu ca fiind un fel de minte universală cosmică sau o divinitate antropomorfă, cu o barbă albă, lungă şi cu sandale, care veghează la fiecare acţiune umană în parte.Catolicii cred că protestanţii sunt osândiţi la Iad pentru simplul motiv că ei nu aparţin Bisericii Catolice.În acelaşi fel, multe grupuri reieşite din credinţa creştină, aşa numiţii evanghelişti sau reînnoitori ai bisericii, cred că catolicii sunt păgâni, pentru că cinstesc chipuri cioplite.Hristos este zugrăvit în icoane ca înrudit psihologic cu cel care i se închină lui,deşi creştinii critică pe păgâni, pentru că se închină chipurilor cioplite.

Evreii credeau că dumnezeii tuturor celorlalte religii sunt în esenţă aceiaşi, fiecare privea alegerea celorlalţi ca fiind condamnabilă, şi că, mai presus de toate,este religia actuală care se roagă altuia.Ei au zeflemisit pe fraţii din partea dreaptă, fiindcă religiile lor aveau alte reguli, fapt prin care ei scăpau de ură împotriva acestora.Și exemplele pot continua.

Dacă există o aşa violentă discrepanţă în calea celor care slujesc lui dumnezeu, atunci de ce există atât de multe şi de diferite interpretări ale lui Dumnezeu şi care este cea DREAPTĂ?

29 Raportează Evaluează
29 răspunsuri:
| a răspuns:

Eu cred in Dumnezeul evreilor care L-a trimis pe Fiul Sau ca sa plateasca pretul pentru pacatele noastre. Dumnezeu este Duh!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru EmaS):

"Dumnezeul evreilor care L-a trimis pe Fiul Sau"... si fiul sau ce este : un semizeu sau un zeu? Vad ca tot eviti sa raspunzi la intrebarea asta. De data asta incearca sa raspunzi fara sa mai schimbi subiectul.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Eu cred ce a afirmat Iisus, că EL e singura cale spre Tatăl.S-ar putea să am diverse păreri depre cine e mântuit și cine nu, posibil greșite la fel cum și alții pot avea despre mine.Cred că garanția mântuirii mele nu stă în corectitudinea tuturor convingerilor mele( poate în unele cazuri doar eu am impresia că ei cred un anumit lucru și de fapt ei cred altceva) ci în ceea ce a făcut Mântuitorul Hristos pentru mine.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Oamenii in antichitate au numit Dumnezeu sau zei lucrurile pe care nu le puteau intelege, erau prea complicate pentru cele mai stralucite minti de atunci, de fapt lucruri care sunt prea greu de inteles si pentru oamenii din ziua de azi.

Iar Dumnezeul adevarat este cel in care crezi tuwinking

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Uite citat :
"Cum pot spera crestinii la o atingere a cerului,daca ei insisi obstructioneaza drumul transcendent,dorind
cu o inexplicabila ardoare sa zideasca un edificiu propriu,care stagneaza in metafizica, imaginand sfintii intr-o
ipostaza pietrificata, inerta? Mai sunt in stare sa aspire la propria imaginatie, un estetic blasfemiator pentru
Dumnezeu, pentru a fi primiti in Regat?! Ma indoiesc.Adevaratii mistici se roaga la necunoscut, la incert, la intemporal."

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Ai pus o intrebare foarte buna. Cred ca Dumnezeu este cel in care credem, asa cu ni-l inchipuim.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Eu sunt ateu, si normal, nu cred in aceasta divinitate. Fiindca ne spune la scoala ca, de fapt, sunt 3 dumnezei: fiul, tatal si duhul sfant. Dar in religie se spune ca este numai unul. Cum asa, Din unul rasar 3? Religia mi se pare o minciuna. Deci, nu cred ca exista cale dreapta.
Cat despre pilde si astea, cred ca au fost toate inventate. Pe bremuri, stiu sigur ca religia a fost un mod de manipulare, si oricum, nici preamaritul papa are secretele lui.
Am deviat de la subiect, dar sper sa te ajute cu cevawinking

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru SabinCrb):

Dragule,sa luam spre exemplu o frunza cu 3 foi. Dumnezeu este asemenea unei frunze( daca vrei sa-i spunem asa, METAFORIC VORBIND ) in care se gasesc 3 foi. Ele formeaza un intreg, avand un anumit scop ( pentru sintetizarea CO2). Asa si Tatal, FIul si Sfantul Duh au acelasi rol, si-anume pentru a scapa lumea de povara pacatului.
Vezi tu, frunzele poate ca au mai multe foi, dar ele EXISTA, avand fiecare rolul ei. Cam asa si-n cazul Domnului Dumnezeu.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru CryChristiAN):

Deci sunt 3 personaje separate?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru RAY):

Nu stiu exact. Este o trinitate.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Eu ca ateu sunt convins 100% ca nu exista nici dumnezeu,creator,spirit, fantome etc
cred ca omul a inventat zeii, fantome, demoni, ingeri, diavoli, vampiri etc

biblia e foarte interpretabila, de aia doar in crestinism e interpretabila in 3500 de feluri

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Eu cred ca nu exista dumnezei tu poti sa crezi ce vrei

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Fiecare avem o particica de Dumnezeire in noi. Calea cea dreapta cred ca este sa cautam a ne alatura intregului, adica lui Dumnezeu. Cum? In functie de ceea ce simte fiecare, probabil.
Da, sunt multe si diferite interpretarile, dar cum o alegem pe cea corecta? Din punctul meu de vedere, cand ne credem superiori celorlalti, atribuindu-ne meritul alegerii corecte si-i "osandim " pe restul, am pierdut din start. Parerea mea!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Evident ca nimeni n-o sa-ti spuna calea cea dreapta. Fiecare are calea lui, fiecare va percepe divinitatea in felul lui depinzand si de conceptele si valorile cu care este obisnuit.
Cred ca glumesti cand zici ca exista discrepante intre "cei care slujesc lui D-zeu". Spun asta pentru ca religiile crestine sau cultele crestine nu mai au nimic in comun cu invatatura lui Hristos, nu mai au contact cu Dumnezeu. Fiecare isi trage plapuma pentru el. Fiecare cult vrea sa arate ca ei isi indruma credinciosii/membrii spre mantuire iar ceilalti spre pierzanie. Toti incep sa judece si sa excluda pe ceilalti doar din cauza unor diferente de gandire spirituala, filosofica si asa mai departe. Cultele de acum nu sunt cu absolut nimic mai presus decat cultele pre-crestine, culte cu practici pe care Hristos le blama si le considera ca fiind total gresite. Nu ne mai inchinam la cupidon ci ne inchinam la sfantul Valentin. Iar viziunea despre D-zeu ca fiind cu barba lunga, batran si in sandale vine direct din traditiile antice pre-crestine: ZEUS.
Iisus a propovaduit chiar neinstitutionalizarea religiei. De ce am avea nevoie de o biserica unde sa mergem cand ne putem intalni - de exemplu - intr-un parc? Acolo putem discuta chestiuni religioase, spirituale si despre cum putem sa ne ajutam si sa ne iubim aproapele. Ce numim noi acum religii crestine nu au nimic in comun cu crestinismul adevarat.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Dumnezeu nu vrea de la noi nici o religie, el ne iubeste pentru ceea ce suntem noi, l-a dat pe Unicul Lui Fiu pentru pacatele savarsite de noi (indiferent de religia noastra) si cand vom ajunge inaintea LUI, nu ne va intreba din ce religie facem parte, ci daca am crezut in El si in jertfa Fiului Sau! Eu asa cred!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Lydia28):

Daca Dumnezeu nu vrea de la oameni nicio religie, atunci de ce nu te faci un ateu?
2 Zice Dumnezeu ca are un fiu?
Unde?
Si mai zice Dumnezeu ca si-a dat fiul sa-l rastigneasca soldatii romani?
Unde?
A zis undeva Dumnezeu ca nu ne va mai judeca dupa Legea Sa?
Aspus undeva Dumnezeu ca este suficient sa credem intr-un om nascut dintr-o femeie?
Daca da...atunci de ce nu dai versetele?
Cred ca glumesti, sau nu gandesti inainte de a spune ceea ce spui?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Maomau):

Confunzi religia cu credinta, esti prea inversunat sa-ti scoti in evidenta dreptatea ta, cand te vei linisti, Dumnezeu ti se va arata, daca esti sincer: ai nevoie de versete?"Ma veti cauta si Ma veti gasi, daca Ma veti cauta din toata inima" Ieremia 29:13 Tocmai ce ti-a scris Hope77. Fii sincer in inima ta nu te mai lasa prada frustrarilor din viata asta, nu vei castiga decat ura in suflet. Dumnzeu sa aiba mila de sufletul tau!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Lydia28):

Draga Lydia, eu nu confund nimic, pentru mine credinta religioasa = religie, si credincios sunt si eu, doar ca eu cred doar lucrurile dovedita de stiinte ca fiind adevarate!
Mie Dumnezeu mi se arata de cate ori ma uit in oglinda, pentru ca insusi Isus Rabinul spune ca Dumnezeu este in noi insine, asa ca pentru a-l cunoaste nu am nevoie nici de religie, nici de biserica si nici de Biblie!
Cat despre frustrarile din viata mea ele nu numai ca nu au existat niciodata, si acum exista mai putin decat oricand, si te asigur ca asa numitele "frustrari" sunt expresia spiritului CIVIC si al convingerilor mele ca fericirea se obtine prin munca competenta si inalta pregatire profesionala si nu prin credinta a proasta, si propovaduiesc asta cu tarie pentru ca exact aceasta a fost cheia succesului meu in viata de pina acum, asa ca acest "secret" doresc sa il impartasesc tuturor!
Oare din ce cauza pui tu asa mare pret pe credinta intr-un Dumnezeu pe care crestinii nu il au, (pentru ca religia lor nu vine direct de la un Dumnezeu ci de la o adunatura de sarlatani)?
Sa fie oare din cauza ca esti atat de frustrata incat nu mai gasesti puteri in tine ca sa-ti depasesti situatia precara, si de disperata ce esti crezi ca vei primi ajutor de la Domnul Nimeni?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Maomau):

2. „TU eşti Fiul Meu, astăzi Te-am născut." (Ps. 2:7; Fap. 13:33; Evrei 1:5; 5:2)
3."Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viaţa veşnică." Ioan 3:16
4.„În adevăr, dacă legământul dintâi ar fi fost fără cusur, n-ar mai fi fost vorba să fie înlocuit cu un al doilea. Căci, ca o mustrare a zis Dumnezeu lui Israel: „Iată, vin zile, zice Domnul, când voi face cu casa lui Israel şi cu casa lui Iuda un legământ nou; nu ca legământul pe care l-am făcut cu părinţii lor, în ziua când i-am apucat de mână, ca să-i scot din ţara Egiptului. Pentru că n-au rămas în legământul Meu, şi nici Mie nu Mi-a păsat de ei, zice Domnul." ( Evrei 8: 7-9)
5. „Acesta este Fiul Meu preaiubit, în care Îmi găsesc plăcerea Mea: de El să ascultaţi!" ( Matei 17:5)

Sunt convins ca putem veni cu versete din toata biblia si tu tot n-ai sa crezi, ai deja o idee preconceputa ce nici un om nu v-a putea sa ti-o schimbe ci numai Insusi Dumnezeu. Cazi pe genunghi, roaga-te si cere intelepciune sa intelegi biblia. Domnul sa fie cu tine

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru cuib):

Unde vezi tu ca este vorba de Isus Christos?
La cat de putina fantezie ai tu crezi ca numai Christos a fost nascut pentru ca voi ceilalti ati fost CREATI din noroi?
2 Ce scrie in NT este o minciuna propagandista in favoarea lui Lucifer pentru ca este un text scris de niste evanghelisti care au lucrat cu puterile demonilor (vezi Luca 9:1)
Convingerea ta este corecta din cauza ca Biblia este o compilatie de texte fara valoare pentru ca nici Isus si nici Dumnezeu nu o recomanda niciodata nimanui! Asa ca degeaba o sustii tu, pentru ca tu nu esti nici Dumnezeu si nici Isus, ci doar un credincios care crede fara sa ceara dovezi, adica credinta ta e oarba, deci nu vezi nimic si nici nu stii ce se petrece in jurul tau, adica mai rau ca orice alt orb din nastere!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Maomau):

Cum ti se pare ca intr-o carte veche de 2000 de ani sunt descrise sentimentele ce le simti tu pentru crestinism?
Fiindcă propovăduirea crucii este o nebunie pentru cei ce sunt pe calea pierzării: dar pentru noi, care suntem pe calea mântuirii, este puterea lui Dumnezeu. (1 Corinteni 1:18)

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Maomau):

Draga Maomau, ma bucur ca nu e adevarat nimic din ce am spus despre frustrarile tale, "şi dracii cred… şi se înfioară!" Iacov 2:19 spune biblia despre credinta fara fapte, adica fara traire. Ai grija ca si Satan s-a uitat la el si s-a crezut mai mare ca Dumnezeu apoi a cazut... Cat despre succes, si eu l-am obtinut muncind, dar ii multumesc lui Dumnezeu pentru snatate si pentru ca m-a calauzit sa fiu persoana de succes care am devenit fara pile decat cu El. Da, ai dreptate cu adunaturile de sarlatani care s-au inmultit foarte mult, problema e ca uite asa ne pierdem increderea in ceilalti, dar e bine totusi ca o pastram pe cea in Dumnezeu. Totusi nu degeaba Dumnezeu a zis ca" Blestemat este cel ce se increde in om". Da, cand sunt disperata vreau sa-L caut pe Dumnezeu, desi chiar acum nu sunt intr-o situatie precara, si dac-as fii, asa as face m-as duce in rugaciune la Tronul Sau de Har. Oricum sa stii ca mi-e drag de tine uite asa cum esti tu il cauti pe Dumnezeu de fapt fara sa-ti dai seama cauti argumente sa fie ca tine, simti nevoia sa ti se raspunda la furtunile din sufletul tau. sau poate ca doar vrei sa te arati viteaz... ei cum o fi numai Dumnezeu stie ce e cu tine, eu iti doresc sa ajngi la o concluzie buna pentru inima ta. Iti doresc succese nu numai in viata lumeasca ci si in cea spirituala!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Maomau):

Dovezile ma inconjoara la orce pas, Nici un Big Bang n-o sa-ti creeze tie tot ce vezi in jurul tau in natura, cu atat mai putin o fiinta atat de deosebita precum Omul. Imi pare rau ca in ziua de astazi inca mai sunt oameni ce cred cu tarie ca tatal lor e un prim cimpanzeu nascut din ciocnirea a doua pietre cosmice... Faptura nu va intelege niciodata Creeatorul, oricata stiinta ai studia si practica.
Dar degeaba incearca tie sa-ti explice cineva ca exista Dumnezeu, tu nu vei crede asta niciodata la fel cum tu n-ai putea sa ma convingi pe mine niciin 3000 de ani de azi inainte ca Dumnezu nu exista.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru cuib):

Vad ca ai o capacitate redusa sa intelegi realitatea!
Tot ce vezi in jurul tau nu a fost creat de Dumnezeu pentru ca Dumnezeu a apaut pe "scena" numita pamant doar acum cca 6 ooo de ani, adica cand pamantul avea deja 5 miliarde de ani iar universul avea 13 miliarde de ani!
Asa ca nu exista nicio dovada ca Dumnezeul scripturilor le-a creat dar exista mii de dovezi ca timpul spatiul si materia au aparut la Big Bang si mai departe au fost legile stiintelor Naturii care au lucrat astfel incat sa vezi ceea ce vezi tu azi in jurul tau!
Imi pare rau sa-ti spun, dar in societatea in care traiesc eu de cca 25 de ani (in Germania) pina si copii de gradinita stiu ca nu Dumnezeul Biblic este creatorul ci ca creatia a aparut la explozia primordiala!
Nimeni nu s-a nascut din cimpanzeu ci toti care s-au nascut, s-au nascut din mamele lor, care au evoluat asa cum dovedesc legiile stintifice cat si dialectica vietii in societate care a evoluat si ea.
Eu nu vreau sa te conving ca nu exista Dumnezeu ci vreau sa-ti dai sema ca crestinii nu au niciun Dumnezeu pentru ca daca aveau, acesta trebuia sa le scrie si lor o scriptura originala astfel ca sa nu fie nevoiti sa FURE scriptura unei alte religii (care sustine ca scriptura lor este scrisa de rabini) si sa se impauneze cu ea in mod mincinos ca fiind scriptura lor!
Crezi ca este suficient sa furi scriptura unei alte religii ca sa credeti ca l-ati furat si pe Dumnezeul ei?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Maomau):

Chiar si Dumnezeu zice ca are un fiu : '' Acesta este Fiul Meu preaiubit in care Mi-am pus toata dragostea Mea: de El sa ascultati'' ( vezi Schimbarea la Fata)

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

"Ma veti cauta si Ma veti gasi, daca Ma veti cauta din toata inima" Ieremia 29:13
in ciuda acestor discrepante intre cei care pretind ca slujesc lui Dumnezeu, exista niste adevaruri fundamentale pe care aproape toti le cred. cand oamenii puteau fi numarati pe degete discrepanta intre religia lui Cain si cea a lui Abel era foarte mare. inmultindu-se numarul oamenilor, s-a inmultit si numarul devierilor. important e sa fii sincer in cautarea ta, perseverent si sa traiesti atat cat ti s-a descoperit. cam asta ar fi calea pentru a gasi drumul cel bun

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Crestinisumul este ce-a dreapta, nu ortodoxismul, catolicismul sau neoprotestantismul ci Calea uceniciei Lui Isus "Nimeni nu vine la Tatal decat prin Mine..." (Ioan 3:1-21; 14:6). Evreii nu recunosc asta pentru ca Dumnezeu le-a intunecat mintea, pana la o vreme, deoarece Dumnezeu vrea sa mantuiasca toate neamurile nu doar pe evrei cum cred ei in ziua de astazi

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică:

Băăăăăăăăi ce-i aici? Fraților, mai respirați și voi...

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Dumnezeu e atotputernic! E Alfa si Omega! Este singurul Dumnezeu ce trebuie sa existe in viata ta! Nu exista altii! Ganditi-va ca Hristos a murit in chinuri groaznice in locul nostru! A murit pentru noi ca sa fim mantuiti si spalati de pacate,si prin urmare noi trebuie sa-l iubim,sa-l glorificam si mai ales sa-l primim in inima noastra. Dumnezeu mereu iti intinde o mana pe care trebuie sa o apuci,si atunci,cand vom ajunge sus,Dumnezeu ne va recunoaste si va zice:,,DA! ACESTA ESTE FIUL MEU(numele persoanei)''! si el te va chema sa locuiesti alaturi de el vesnic,in caz contrar, Dumnezeu va zice:CINE ESTI? NU TE CUNOSC! si atunci tinta este iadul, chinul vesnic! Dumnezeu este un imparat, un rege, un domnitor peste intreaga planeta si tot universul.El nu are inceput si nici sfarsit.Ar trebui sa fim mandrii ca suntem fii de imparat! El s-a nascut, a murit, a inviat si a plecat in cer pentru noi, dar cand a plecat nu ne-a lasat singuri.El a lasat Duhul Sfant pe pamant sa ne calauzeasca pe CALEA CEA DREAPTA la care nu trebuie sa ne abatem.Ps 11:11tongueentruce te mahnesti, suflete, si gemi inlauntrul meu?
Nadajduieste in Dumnezeu, caci iaras il voi lauda;
El este mantuirea mea si Dumnezeul meu. Amin

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează