| CiorbaDeCartofi a întrebat:

Unii zic ca daca o persoana sufera de o boala inseamna ca Dumnezeu incearca acea persoana si o mantuieste.Cum vine asta, Dumnezeu daca iubeste o persoana o face sa sufere? Pe bune?

7 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Da,pentru ca sa fi un sclav total supus accepti suferinta ca parte a mantuiri, credinta este un virus care te face sa te urasti,sa spui ca meriti absolut totul,de asta ti se spune non stop ca esti un pacatos,un sclav,nu esti bun de nimic,ca esti un gunoi si trebuie sa accepti spalarea pe creier,plus ca suferinta a insemnat si iertarea pacatelor de catre iisus,practic iisus a suferit pentru noi pacatosi,daca tu suferi practic te mantuiesti,da e absurd dar repet indoiala te trimite in iadul vesnic,dumnezeu cica nu face nimic,doar sta si te priveste, bolile cica le creaza satana in loboratorul lui ulta secret, practic satana iti da boli ca sa te intorci la dumnezu dar satana nu vrea asta, nu are logica, satana nu stie nici sa citeasca apocalipsa nu stie ca va pierde lupta, ce trist, nu vrea sa afle

| Celcestietot a răspuns:

Nu chiar. Dacă o persoană suferă de o boală o face datorită păcatelor strămoșești, iar daca crezi în Iisus s-a.m.d (restul citești din Biblie dacă te interesează), drept răsplată primești mântuirea.

| dannyel86 a răspuns:

Se zice ca... fiecare isi poarta propria cruce.
Nu putem fi toti la fel, avem destine diferite.
Cred in ideea ca totul e o loterie a sortii.
Am vazut oameni greu incercati, care isi duc cu mandrie batranetea pana la capat, fara sa se planga (desi ar avea motive).
Asa cum am vazut si oameni carora poate ca nu le lipsea nimic, dar erau nefericiti si au decis sa renunte la viata.
Conteaza cat de puternic esti si sa intelegi ca viata ce ti-a fost data are un rost. Poate avem o misiune aici si trebuie sa luptam pentru ea, oricat de greu ar fi destinul pe care il avem.

| Algo098 a răspuns:

Realitatea nu are nici o legatura cu povestea. Nu exista o entitate superioara care sa iti poarte de grija.

| Irinel15123532 a răspuns:

Nu orice boala vine de la Dumnezeu, oamenii se cred judecatori, stiu ei mai bine ce e si cum, Dumnezeu spune sa il ascultam pe El, dar cum il poti asculta daca nu il cunosti? Apleci urechea la unul si la altul. Citeste noul testament si asculta ce spune Dumnezeu, este revelatia Lui Dumnezeu lasata omului, scrisa prin Duhul Sfant, in om.

| FreddieM a răspuns:

Sunt superateu si n-am nici pe dracu, cunosc o persoana supercredicioasa care sufera de o boala incurabila. Trage concluziile

| Michael11 a răspuns:

Iata pasajul biblic la care faci tu referire:

"Căci Domnul pedepseşte pe cine-l iubeşte şi bate cu nuiaua pe orice fiu pe care-l primeşte. Suferiţi pedeapsa: Dumnezeu Se poartă cu voi ca şi cu nişte fii. Căci care este fiul pe care nu-l pedepseşte tatal?" Evrei 12:6-7.

Boala poate fi o incercare de la Dumnezeu sau o pedeapsa. Dar nu toate bolile sunt incercari sau pedepse. Unele sunt o consecinta a nesabuintei omului. Daca un betiv face ciroza, asta este consecinta consumului de alcool. Daca un fumator face cancer la plamani, boala lui este o consecinta a fumatului, adica a prostiei lui. Cine i-a pus sa consume alcool sau sa fumeze? Sunt unele boli la care nu avem explicatii sau raspuns. Nu stim de ce unii trebuie sa sufere? Sunt multi care vor afla cauza bolii lor numai in viata de dincolo. Iov a suferit dar nu a stiut de ce. A aflat raspuns spre finalul vietii lui.