Hmmm... in momentul de fata nu mi-e frica de moarte. Cred ca Isus Hristos m-a spalat in Sangele Sau cel Sfant si m-a curatit de orice vina. Eu sincer, abia astept sa se termine odata cu pamantul asta, cu rautatea de pe el. Abia astept sa ma intalnesc cu Mantuitorul meu.
Iisus nu te-a spalat de orice vina decat in mintea ta. ia biblia si citeste corect, nu rastalmacii adevarul. Moartea pe cruce a fost pentru stergerea pacatului stramosesc (neascultarea Evei si a lui Adam). Nu te culca tu pe o ureche ca esti mantuita, caci stramta e calea ce duce spre Rai si putin merg pe ea, iar la cum te increzi tu orbeste doar in "spalarea" de care spui sigur esti pe calea ce duce spre pierzanie, unde multi ajung, asa cum este si scris in Biblie. succes la citit, poti incepe de aici http://bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=55&cap=7#13
Mdea... stiu ce vrei sa zici si stai linistit ca nu ma culc pe o ureche! Daca asta ai inteles tu e problema ta.
M-as bucura sa stii, dar cred ca prea putini stiu de fapt ce inseamna sa ajungi in rai, la nunta Mirelui, si din aceia foarte putini care stiu si mai putini ajung. toti ne laudam ca stim, ca suntem inteligenti, ca am citit biblia sa stim N versete din ea, dar oare le cunoastem esenta? eu nu cred ca o cunosc si la fel, putini sunt aceia care o cunosc, prea putini, daca erau multi nu mai zicea Iisus ca putini ajung in Rai, cred ca stie mai bine ca noi...
Se vede ca nu ma cunosti. Ma deranjeaza asa un pic faptul cand omul ma ataca fara sa ma cunoasca, dar e ok...
1. Nu ma bizui pe intelepciunea mea, caci daca am intelepciune sa deosebesc binele de rau este doar meritul Lui Dumnezeu, deci eu ma incred in El si in puterea Lui.
2.Nu ma laud ca am citit Biblia si nici ca stiu n versete din ea. Lauda nu este a mea, ci a Domnului.Pe mine ma intereseaza sa implinesc versetele acelea.
3.Eu am o relatie personala cu Dumnezeu,am trecut prin multe cu El si asta m-a facut mai puternica. Pot spune ca am experienta cu Dumnezeu Il cunosc destul de bine, stiu ca e bun, milos, bland etc. dar mai stiu ca e si o sabie cu doua taisuri. Stiu ca in Prezenta Lui nu poti sta indiferent.
El este TOTUL in viata mea si eu ma straduiesc sa duc o viata dupa placul Sau. Ma straduiesc sa nu cad in pacat si il rog pe El sa ma tina in Palma Mainii Sale.
5 Încrede-te în Domnul din toată inima ta şi nu te bizui pe înţelepciunea ta!
Ps 37.3-5; Ier 9.23;
6 Recunoaşte-L în toate căile tale, şi El îţi va netezi cărările.
1Cron 28.9; Ier 10.23;
7 Nu te socoti singur înţelept; teme-te de Domnul şi abate-te de la rău!
Insusi Iisus spune, ca pe Dumnezeu nimeni nu L-a vazut, decat numai Fiul. Nici macar Moise pe muntele Sinai, nici Avraam, nici nimeni. Intelepciune are oricine si satana. E mai intelept ca noi. Legat de relatia personala cu Dumnezeu, Dumnezeu este in relatie cu toti si cu toate, caci fara El nimic nu ar exista. Nu il cunosti pe Dumnezeu doar stiind ca e bun, milos...etc, caci riscam sa auzim "Niciodată nu v-am cunoscut pe voi. Depărtaţi-vă de la Mine cei ce lucraţi fărădelegea." De asemenea, versetele care mi le-ai oferit nu arata nimic concludent din discutia aceasta. Eu ma referam ca noi oamenii, in general, (nu doar tu si eu, ci toti) ne consideram destepti, inteligenti, geniali, suntem de mici laudati "vai ce copil destept am, vai ce copilas inteligent". Si oricum, ideea discutiei era alta, si anume sa cercetezi ce inseamna a te mantui, pentru a vedea ce greu este a o dobandi. Nu mersul la "pocaiti" inseamna ca esti a lui Dumnezeu, caci Iisus Hristos nu a venit in lumea acum 100-200 de ani cand a aparut acea secta, ci acum 2015 ani. (potrivit istoricilor anul nasterii a fost cu 3 ani inainte de anul cunoscut ca anul nasterii Mantuitorului).
Nu ai inteles nimic din ce am zis. Vorbesc singura asa ca discutia noastra se termina aici.
Iti doresc Numai Bine! Bye.
Unde? in IAD? cu siguranta
La sfarsitul vietii ma va astepta Cel caruia i-am slujit si care mi-a pregatit un loc.Isus Hristos.
Nici Sfantul Stefan, primul Martir al Crestinismului, nu a spus ca Dumnezeu i-a pregatit un loc, ci doar l-a vazut. Poti citi aici http://bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=26&cap=7#55. Apoi, eu nu as fi asa sigura Ema, se vede ca faci parte dintr-o secta protestanta in care sunteti indoctrinati, credinta cea adevarata, Biblia, spune cu totul altceva decat credeti voi sau altii asemenea. Biblia marturiseste clar cat este de greu sa ajungem in Rai, iar tu venind si spunand deja ca ai un loc gatit de Dumnezeu pentru tine mi se pare extrem de grav, dar la voi in "credinta" nu este stiu... Incearca sa intelegi corect Biblia si atunci poate vei intelege ce ti-am scris, fiindca ceea ce spui tu nu te ajuta, ci iti face rau. Oricum, din pacate, majoritatea covarsitoare v-a ajunge in iad din pacate, daca exista :)). Cred Doamne, ajuta necredintei mele!
Cand primesti pe Domnul Isus in inima ta,ai siguranta mantuirii, si crezi Cuvantul lui care spune:,, Şi după ce Mă voi duce şi vă voi pregăti un loc, Mă voi întoarce şi vă voi lua cu Mine, ca acolo unde sunt Eu, să fiţi şi voi.,,
Daca tu esti crestin-orthodox de ce ti-e frica ca nu ajungi in rai? din contra, eu cred ca preotii nu respecta Biblia si ce ne cere Dumnezeu sa facem! Crestinilor adevararati nu le este frica de moarte pentru ca le este dor de Mantuitorul lor, Isus iti poate da siguranta de care ai nevoie ca tu esti de al Lui si ca o sa ajungi in rai dupa ce mori si cred ca Ema are aceasta siguranta
Si raspunzand Iisus acestea o sa va spuna: http://bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=55&cap=22#29. Amin! Amin!
Unde? in pamant la 2 metri?
stai linistita ca nu e o vesnicie cam in 5-10 ani te descompui de tot.
Si cu sufletul tau cum ramane. sau nu ai?
Vom vedea.
De unde scoateti prostia asta cu sufletul?
Puricele are si el suflet sau nu?
Ca doar si el este tot o fiinta traiest se reproduce, moare, face exact acelasi lucru ca noi!
Aa si am uitat sa mai zic ceva. Nu de moartre trebuie sa ne temem, doarece moartea e doar o granita pe care o trecem in viata viitoare, ci de vesnicia ei!
'I do not fear death. I had been dead for billions and billions of years before I was born, and had not suffered the slightest inconvenience from it.'-Mark Twain.
Singurul lucru care mă deranjează la gândul ăsta e că tot ce am să fac în viaţa va fi istorie şi nimic mai mult. Dar nici asta, în fond, e inevitabil, n-are rost să-mi pierd timpul gândindu-mă la asta.
Mi-a fost frica înainte sa-l cunosc pe Dumnezeu, acum nu-mi pasa dacă mor sau când mor...un fleac.
GBU!
Mie nu mi-e frica. Sunt chiar multumit ca dupa moarte voi putea afla lucruri pe care nu le-am putut afla pe Pamant.
Mi-e,cel mult, frica de ideea de necunoscutul ce-l implica moartea, nu de moartea in sine.
Imi e frica de mor, de fapt e cea mai mare frica a mea, sincer sa fiu as vrea sa traiesc pentru totdeauna, dar nu se poate. Cei care zic ca nu le aste, si se cred "eroi de TPU" la ultima suta de metrii a vietii lor o sa faca pe ei de frica cand simt ca pamantul i trage
Nu trebuie sa iti fie frica de moarte.Cei ce Il iubesc pe Dumnezeu, vor fi intampinati de Domnul Isus care le va sterge orice lacrima din ochi, si durere nu va mai fi.Si mamei mele ii era frica de moarte si eu o tot certam si ii spuneam ca noi ar trebui sa ne bucuram pentru ca stim unde ne vom petrece vesnicia.Domnul sa te binecuvanteze!
Raspunsuri...de copii
moartea nu este naturala, dar din pacate a devenit ireversibila
drumul nostru este spre moarte, drumul oricarui lucru din aceasta lumea este spre moarte, o data ce s-a nascut este sortit pieirii: unii intr-o zi (sa zicem fluturii), altii in 2-3 zile (tantarii/mustele, insectele in general), altii in cativa ani (animalele), altii in 70-80 de ani (oamenii), altii in 200-300 de ani (copacii, etc), altii in 1000 de ani (diverse bacterii). dar toti murim.
si mie imi este frica de moarte, mi-e frica fiindca nu imi place ideea de a trece in inexistenta, nu imi place ca suntem facuti pentru a fi casapiti cu totii, nu imi place ca aici totul este o lupta ce duce spre moarte si acest lucru imi ofera o teama: am luptat pentru ce? pentru ceva ce urmeaza? dar urmeaza ceva? si daca urmeaza ce este? este un rai sau un iad? ajung in iad sau in rai? daca ma gandesc la faptele mele ajung in iad, deci nu vreau sa mor ca nu vreau sa merg in iad. daca nu exista nici iad, nici rai, nici nimic dupa moarte, atunci mai grav: nu vreau sa mor fiindca nu v-a mai exista nimic si totul este o pierzanie. vreau sa traiesc si vreau sa lupt pentru asta, fiindca moartea nu este buna, decat daca ajungi in rai unde sa ai parte de liniste si fericire (dar oare ce inseamna fericirea acolo?)
Frumos si sincer raspunsul tau ma regasesc in intrebarile tale si ai mare dreptate! eu am cautat sa vad daca exista un rai si daca ce voi face eu acolo daca o sa ajung?! inainte de a cauta raiul trebuie sa Il cauti pe Cel care te poate ajuta sa ajungi in rai si anume Isus Hristos care te iubeste atat de mult si vrea ca tu sa decizi sa-ti petreci vesnicia alaturi de El! tu trebuie doar sa te rogi si sa-I spui sincer ca vrei sa te ierte si ca vrei sa-ti predai viata in mainile Lui! Dumnezeu sa te indrume pe Calea cea stramta si sa te ajurte sa nu cazi de pe ea
Iar acum, pentru a raspunde la toate cele 3 persoane, despre care mi-am dat seama din primul cuvant de religia care o detin.
Nu doresc sa continui o discutie non-sens din mai multe motive pe care le voi enumera mai jos, fara sa va suparati, dar Dumnezeu le spune:
1. De omul eretic, după întâia şi a doua mustrare, depărtează-te, Ştiind că unul ca acesta s-a abătut şi a căzut în păcat, fiind singur de sine osândit
2. Nu daţi cele sfinte câinilor, nici nu aruncaţi mărgăritarele voastre înaintea porcilor, ca nu cumva să le calce în picioare şi, întorcându-se, să vă sfâşie pe voi.
3. Sunteti 3, eu sunt 1, nu am timpul necesar sa ma ocup de raspunsuri pentru fiecare, am si altele de facut. Muncesc, am o casa mare de intretinut, familie, etc. Voi inca sunteti micuti.
4. Daca as sta sa va demonstrez din "bob in bob" cat de mult gresiti in orice spuneti v-as rusina degeaba, iar eu nu as castiga nimic (fiindca voi tot ce doriti veti crede) si astfel am incalcat poruncile de mai sus din Biblie.
5. Cunosc mai multe decat scrie in Biblie, cunosc multa istorie, ca idee: am facut 3 ani de facultate doar pe istoria religiilor si am intrat de placere, deci chiar cunosc ceea ce spun.
6. Puneti mana si descoperiti adevarul, caci multi zic ca il stiu, dar se inseala amarnic, si Diavolul apare in chip de inger luminos, chiar si luand chipul lui Dumnezeu (destul de multe aparitii celebre in istoria timpurie a crestinismului)
7. ML001, ca sa iti raspund la intrebare: mi-e frica de moarte fiindca cunosc un adevar pe care voi il negati, si anume mantuirea este un lucru extrem de greu de primit/obtinut, deci sansele mele sa ajung in iad sunt imense, deci de ce m-as bucura? Apoi ce treaba are Biserica Ortodoxa cu preotii? Preotii sunt si ei oameni ca oricare altii, faptul ca diavolul si-a facut lacas in inimile si sufletele acestor preoti nu inseamna ca Biserica greseste cu ceva. Nu cunosti deloc termenul de Biserica. Biserica este intemeiata pe Hristos, El este capul Bisericii, iar drept credinciosii sunt trunchiul ce formeaza Biserica. Pomii care nu fac roada buna sunt taiati si aruncati. Dar daca Dumnezeu nu o face in lumea aceasta El stie, El judeca, nu tu, nu eu. Dar vezi ca tu te-ai facut judecator inaintea Lui.
8. Aveti grija de voi, viata e prea frumoasa pentru a o pierde. Dumnezeu ne-a facut nemuritori, daca nu stiati, prostia, lacomia, tot ce tine de felul omenesc, aceasta ne-a facut muritori. Asa ca frica de moarte se datoreaza faptului, asa cum am scris prima data, ca moartea nu este naturala. AMIN! AMIN! AMIN!
Asa e. nu se poate purta o discutie cu un om care crede ca doar dupa moarte poate fi mantuit si numai daca esti ortodox ajungi in cer poti fi cel mai bun. daca nu esti ortodox degeaba desi lucrul asta nu scrie in Biblia ortodoxa.
Eu nu stau acum sa insirui ceea ce fac preotii ortodoxi, banii pe care ii iau pe diferite lucruri. Eu cel putin nu ma incred in religia mea si nici nu vreau sa fiu un om religios, ci unul credincios dupa principiile si legile Lui Dumnezeu nu dupa ale preotilor/pastorilor.
Ai o problema cu religia! eu nu am religie, vb serios dar nu asta conteaza. Un om intelept zicea:" ca esti destul de religios ca sa ajungi in iad" si Biserica nu este o cladire in care te duci si pupi icoane si mana popei, Biserica este miresa Lui Hristos ai anume cei alesi printre care ai putea fi tu daca nu te-ai da prea intelept...si prea mandru (ia-o ca pe un sfat si nu o critica)
Nu imi este frica de moarte, ci de viata. Dupa ce mori, nu mai simti nimic, nici o durere, nu mai gandesti, pur si simplu nu mai existi si nu mai ai nici o grija. Cand traiesti, trebuie sa te confrunti cu diverse greutati in viata, ca durerea pe care o provoaca unii oameni in sufletul tau si nepasarea lor pentru suferinta ta. Sa mori este usor, dar sa traiesti este o provocare. Cand o sa mor, o sa mor si gata, dar pana atunci, incerc sa-mi fac viata cat mai frumoasa si usoara, chiar daca pentru asta trebuie sa trec peste multe obstacole.
Mie nu imi este frica. Cand stiu ca ma duc la Dumnezeu, cateodata mi se face frica, cateodata ma simt usurata.
Crezi ca vei ajunge fata"beata" la Dumnezeu? m-as mira, putini ajung acolo, si se chinuie pentru asta
Numele de "beata" nu stiu...mi-a venit atunci.
Mi-am dat seama ca e doar un "nume de scena", dar vroiam sa scot in evidenta greseala foarte mare "de a fi siguri ca ajungem la Dumnezeu". Mantuirea inseamna iertare, iertarea o ofera cineva (aici Dumnezeu), dar pentru iertare trebuiesc urmati niste pasi foarte severi, iar la Dumnezeu nu cred ca merge cu pile, spagi, vin diseara la tine, sau altele asemenea. Mantuirea este un cadou greu de obtinut. Mi-e teama sa mor fiindca stiu ca nu il voi obtine, orice as face, fiindca ma aflu in trup omenesc, imposibil aproape de stapanit. Daca vei citi mult vei ajunge la aceasta concluzie. Succes in fata Judecatorului
Nu am nici cea mai vaga idee...
Dar eu am facut contract cu moartea si scria asa:
1. Nu te deranjez si nu ma deranja
2. Daca te iei de neamu meu am sa iti fac viata un calvar, dar daca ne lasi in pace ai s-o duci ca in paradis
3. Dumnezeu sa te ierte...
Da,imi este frica, dar ma resemnez.nu avem ce face in privinta asta.chiar daca vrem, chiar daca nu vrem tot se intampla.
Nu. Societatea noastra are la baza realitatea ca oamenii mai si mor, dupa ce si-au trait viata. Spaima oamenilor este, poate, alimentata si de perspectiva judecatii de apoi, dar moartea, in sine, este momentul in care inima inceteaza sa mai bata, iar creierul nu mai are sange proaspat. Ideea de nemurire nu e tocmai fondata, chiar daca se desfasoara numeroase cercetari pe tema asta. Conceptul se bazeaza pe "back-up"-ul creierului intr/un hard si incarcarea lui intr-un robot. La ora actuala, sunt cateva site-uri care permit "stocarea" creierului tau, ca Lifenaut, punandu-te sa completezi niste chestionare, si iti genereaza un chatbot, mai exact un robot care va raspunde la orice intrebare, cum ai raspunde tu, in functie de raspunsurile date la intrebarile lor. Sunt, de asemenea, si site-uri mai complexe, care te pun sa raspunzi la cateva mii de intrebari, iti cer poze, videoclipuri si inregistrari ale vocii tale, pentru a-ti creea un avatar digital complex, pentru o modesta suma de 300.000 euro. Pana va evolua lumea intr-atat cat moartea sa fie o amintire, eu incerc sa-mi traiesc viata.
Bună!
Nu mi-e frică de moarte.M-am acomodat cu ideea că mă poate lua oricând, chiar și fără să mă aștept.Deci,nu mi-e frică!
Daa :-s! Pt. ca ii piezi pe cei dragii si sufera din cauza astaa toti cei aprospiatii !
Mie nu pentru ca odata o sa se intample.Dar cei care o sa ramana dupa mine sper sa nu sufere.Dar cred ca mai am te trait.
Pai:
O asteptam pe profesoara noastra de religie.Cand a intrat avea o privire incurcata si parca in acelasi timp foarte clara...
A inceput sa ne povesteasca despre un doctor cu care a purtat o conversatie mai lunga.
Eru la masa, luau cina. Acel doctor era cel mai bun din spitalul in care lucra. Si le povestea oamenilor de la masa cum el a murit de doua ori!
Deci eu cand am auzit aceasta expresie mi s-a ridicat parul in cap... Cum sa moara de doua ori?
Profesoara a continuat sa ne povesteasca. Acel doctor probabil a fost operat de inima (profesoara nu a intrebat, nu si-a permis, erau la masa, totusi). Pe patul de operatie colegii lui se chinuiau foarte mult sa-l salveze. Pierduse foarte mult sange patul era plin, de asemenea, de sange. In acest timp doctorul a iesit din corpul lui: adica sufletul lui. El privea cum colegii incercau sa-l readuca la viata. Dupa 2 secunde a simtit ca il trage ceva. Era o gaura foarte mare si neagra. Era ca un tunel. Peretii erau din catifea. Si el a fost tras in acest tunel. Si se lovea de foarte multe ori de peretii acestui tunel. Insa, in loc de durere, el simtea fericire, era ca o mangaiere, ca o imbratisare, ca un sarut... La capatul tunelului totul stralucea, era totul alb, nici nu a apucat sa se uite bine in jur ca a fost tras inapoi. La capatul tunelului i-a vazut din nou pe colegii lui, insa in loc sa "aterizeze" pe pamant, acesta a fost direct "transmis" (pot spune) in corpul lui, isi recapatase viata.
Doctorii, dupa cateva ore grele, l-au dus intr-un pat, intr-o camera unde nu era nimeni, insa, cand l-au mutat pe doctor de pe patul de operatie pe patul in care trebuia sa se odihneasca, acesta a iesit din nou din corpul lui: murise din nou. Si aceiasi poveste cu tunelul.
Dupa 4 ore colegii lui au reusit sa il salveze.
A doua zi doctorul se simtea foarte bine. Dupa o/doua (nu mai tin minte, robabl chiar si dupa o luna) acesta a iesit din spital. La iesirea din spital s-a intalnit cu un coleg care i-a spus "Sti cat ne-am chinuit sa te salvam? De doua ori te-am operat!"
La care doctorul, zambind i-a spus "STIU! Am vazut tot ce ati facut!"
Si colegul ui uimit a intrebat "CUM?"
Doctorul i-a explicat cum el a murit de doua ori.
Dupa ce le-a povestit si celor de la masa a spus (citez)
"Eu, de acum incolo, ma pregatesc pentru acea viata! Viata mea s-a schimbat dupa acea intamplare, am devenit un om mai bun! De acum, pentru acea viata ma pregatesc eu, acolo unde nu exista durere, suferinta, tristete, dezamagire!"
Deci, din povestirea pe care ti-am scris-o, cred ca ti-ai dat seama singur de raspunsul meu!
FreddieM întreabă: