| SaveTheNature a întrebat:

Va puteti imagina o lume in care absolut TOATA lumea respecta cele 10 Porunci ale lui Dumnezeu?

1. Eu sunt Domnul Dumnezeul Tau; sa nu ai alti dumnezei afara de Mine.
2. Sa nu-ti faci chip cioplit, nici alta asemanare, nici sa te inchini lor.
3. Sa nu iei numele Domnului Dumnezeului tau in desert.
4. Adu-ti aminte de ziua Domnului si o cinsteste.
5. Cinsteste pa tatal tau si pe mama ta, ca bine sa-ti fie si multi ani sa traiesti pe pamant.
6. Sa nu ucizi.
7. Sa nu fii desfranat.
8. Sa nu furi.
9. Sa nu ridici marturie mincinoasa impotriva aproapelui tau.
10. Sa nu poftesti nimic din ce este al aproapelui tau.
cum ar arata omenirea respectand aceste 10 porunci?

13 răspunsuri:
| FucktheSystem a răspuns:

Primele trei porunci ne-ar face o planetă de pup-in-curiști dresați bine să gândească la fel. A patra poruncă ar ucide ceva mai mulți oameni dacă doctorii, pompierii, șoferii de pe ambulanță, voluntarii în cazul unor calamități (și lista continuă) ar sta și l-ar cinsti pe Dumnezeu în loc să salveze oameni. Din punct de vedere economic ar fi doar o zi de pierderi, să ne imaginăm că șoferii de TIR refuză să lucreze, deci transporturile sunt amânate cu o zi, cei din centralele nucleare stau acasă și se relaxează cu o limonadă radioactivă, s-ar crea un pesiaj minunat dacă am respecta porunca asta, ne-am duce toți dracului...la propriu.
Porunca cinci e o altă tâmpenie, cât timp părinții și-au bătut joc de tine o viață întreagă n-ai de ce să-i cinstești. Să-i cinstești pentru că li s-a rupt prezervatiul și au avut bunăvoința să nu te omoare? Ăsta nu prea e un motiv. Sunt o grămadă de cazuri când părinții merită călcați bine pe cap nu cinstiți. Să fi tu în locul unui copil agresat sexual și eventual bătut de părinți și să-i cinstești pentru ce ți-au făcut dacă vrei să trăiești mulți ani pe pământ.
Porunca șase este de bun simț până la o limită. Dacă pui avortul și eutanasierea ca fiind crime atunci și porunca asta devine un dezastru. În plus se spune să nu ucizi, nu se precizează ce specie, deci adio carne de animal, n-aveți voie să omorâți păianjenul de pe tavan, nici musca care își lasă fecalele în salata voastră, amin.
Porunca șapte e relativ bună, nu e bine să fi desfrânat cât timp desfrânarea ta afectează pe altcineva, în rest este dreptul tău să-ți bați joc de tine.
Porunca 8 este imposibil de respectat, fiecare dintre noi am furat ceva în viața noastră. Acum că unii au jefuit o bancă și alții au furat din creta vecinului când erau mici nu contează, tot furt este.
Regula nouă este ok, probabil singura care chiar are numai avantaje.
Regula zece este cea mai mare tâmpenie. Dacă nu poftești la ce are aproapele nu poți să avansezi, n-ai vise, nu poți să ajungi mai sus deci rămâi un mediocru.

Deci cum o să arate omenirea dacă respectăm cele 10 porunci: O să fie o planetă de pup-in-curiști dresață să gândească la fel pentru că au o gândire mediocră, care nu sunt în stare să diferențieze binele de rău cinstindu-i și pe cei care le-au făcut rău și oameni inumani care ar prefera să lase mii de oameni să moară pentru a cinsti un zeu. Exact așa am arăta dacă am respecta 100% poruncile.

Răspuns utilizator avertizat
| Inferno a răspuns:

Ai mai pus intrebarea asta :http://www.tpu.ro/......mai-putea/

| OOOLEOOO a răspuns:

Religia impune reguli asupra omului, si regulile sunt singurile care ne fac oameni, care ne invata sa fimi respectuosi, si ne ajuta sa traim in pace.

''Nu o sa poata faca nimic cu mine, deoarece inca am reguli'' Babaman.

| Toluk19 a răspuns:

Copii lui Dumnezeu! Lumea Sfinta.

| 4b a răspuns:

Asa vis, sa tot ai...pacat ca trebuie sa ne trezim la realitate, si sa ne minunam de Sodoma si Gomora noastrahappy

| 1Mihai1 a răspuns:

Aproape Raiul pe pămant.

| Wøodenpints a răspuns:

Ar fi mult prea plictisitor.

Răspuns utilizator avertizat
| raymusic5432 a răspuns:

Cine va opreste bre sa le respectati?

| Razvanjerrry a răspuns:

Pai noi daca am respecta toate acestea si Iubirea care este cea mai mare porunca a, lui Iisus Hristos raiul ar fi pe pamant pentru toti nu numai pentru cei pacataosi care nu se pocaiesc si cred ca moartea nu ar mai exista, cred ca am fi nemuritori ca si Adam si Eva pana sa cada in pacat care le-a adus moartea.