|

Va salut pe toti cu respect, sper sa nu fiu luat in deradere pentru nestiinta mea.

Cati antici au contribuit la redactarea Bibliei si cine sunt acestia?

7 Raportează Evaluează
7 răspunsuri:
| a răspuns:

Multi dintre autorii Bibliei sunt anonimi, iar dintre cei care se pretinde ca au scris, sunt false atribuiri sau epistole scrise sub nume fals.

Data cea mai timpurie la care a început scrierea Bibliei ar putea fi 922 î.Hr., conform lui Richard Elliott Friedman. Cele mai vechi manuscrise ale Bibliei sunt sulurile de argint, ele datează din 587-586 î.Hr. și sunt scrise în paleo-ebraică. Scrierea Noului Testament s-a încheiat în jur de 120 d.Hr. Modificarea sa a continuat până la Comma Johanneum, adăugată în 1522 d.Hr. La origini a avut cincisprezece sau șaisprezece autori.

http://ro.wikipedia.org/wiki/Biblia

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru doctorandus):

In fapt biblia a fost scrisa pe parcursul mai multor secole, dar acum 2600 de ani evrei liberi au scris biblia lor, varianta monoteista

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru RAY):

Http://www.youtube.com/watch?v=mdTjxuqMnXo

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru RAY):

Dată fiind iuţeala cu care se răspândea creştinismul, e lesne de imaginat şi repeziciunea cu care manuscrisele autografe erau copiate în zeci şi sute de exemplare pentru aria, din ce în ce mai largă, a comunităţilor creştine. Aşa se explică faptul că o bună parte din ele au înfruntat secolele şi că până în zilele noastre au ajuns nu mai puţin de 2500 de manuscrise, dintre care 167 cuprind Noul Testament în întregime. Desigur, originalele nu ni s‘au păstrat, dar codici precum Sinaiticus (sec. IV), Vaticanus (sec. IV), Alexandrinus (sec. V), Parisiensis (sec. V), Freesianus (secolele IV-V), ca să cităm doar pe cele mai importante, se constituie în tot atâtea mărturii asupra vechimii textelor noutestamentare. De aici, şi imensele posibilităţi ale filologilor biblici de a alcătui ediţii critice tot mai bune şi mai utile, pe care le pun la îndemâna traducătorilor. Evoluţia acestor ediţii, pe de-o parte, şi evoluţia fiecărei limbi naţionale, pe de alta, sunt principalele raţiuni pentru care Biblia se cere tradusă – sau cel puţin revizuită – periodic, spre folosul şi desfătarea cititorilor ei.

-- din Biblia ortodoxa, traducerea Anania 2001.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru RAY):

Pentru Noul Testament a fost folosită ediţia critică a lui Kurt Aland.

-- din Biblia ortodoxa, traducerea Anania, 2001.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

La vechiul testament, conform tradiție a fost scris pe o perioadă de 1500 de ani de 40 de oamenii, în realitatea sunt Biblia e un compendiu de mitologie și istorie amestecată a fost scrisă, rescrisă și editate de mii de ori.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează