|

Vad cum vorbesc toti crestinii (si chiar ssi agnosticii) despre vestitul "suflet" si apoi pun intrebari filozofice despre acesta.

Am o intrebare: ce "Dumnezeu" este, pana la urma, "dracia" asta de "suflet"? Daca tot filozofati pe o anumita tema, macar definitia acesteia sa o cunoasteti...

28 Raportează Evaluează
28 răspunsuri:
| a răspuns:

Este (cica) "suflarea domnului". Nu trebuie sa cercetezi nimic in legatura cu vreo notiune crestina, doar sa taci, sa crezi si sa inghiti.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
Răspuns utilizator avertizat
| a răspuns:

Respiratie de zeu, cica. Behaiala d-aia de dimineata.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
Răspuns utilizator avertizat
| a răspuns (pentru ßirGagaWelch):

N-ai ce le face, ei acum sunt la culcarica. Daca nu se culca odata cu gainile, de dimineata se transforma in demoni.

Nu, nu vorbim de abstract. Vorbim cel mult despre o inventie care AR TREBUI sa caracterizeze un lucru impamantat in constiinta si ratiune, dar iata ca ei au luat acest concept si l-au transformat in ceva obtuz.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Transpersonalul (transpersonal) este sufletul

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Sufletul este natura spirituală a omului, veşnicia sădită dintru început în fiinţa omului, este partea care supravieţuieşte morţii "biologicului".


SUFLETUL ESTE NEMURITOR. Scriptura nu face confuzie între sufletul nemuritor şi trupul muritor:
Geneza 2, 7 se referă la 2 naturi ale fiinţei umane: "ŢĂRÂNA"- biologicul, trupul, şi "SUFLETUL"- "suflarea de viaţă".

- "Atunci, luând Domnul Dumnezeu ŢĂRÂNĂ din pământ, a făcut pe om şi A SUFLAT ÎN FAŢA LUI SUFLARE DE VIAŢĂ şi s-a făcut omul fiinţă vie." - Geneza 2, 7;
"SUFLAREA DE VIAŢĂ" este aici altceva decât "ŢĂRÂNA" iar SUFLETUL este altceva decât TRUPUL!

După sfârşitul trupului, sufletul îşi va continua existenţa în veşnicie: "Şi ca pulberea să se întoarcă în pământ cum a fost, IAR SUFLETUL SĂ SE ÎNTOARCĂ LA DUMNEZEU, Care l-a dat."- Ecclesiast 12, 7;

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
| a răspuns:

Nu exista definitie clara pentru abstract... in unele cazuri.
Nu ai ce raspunsuri sa primesti ...clare,pentru ca NIMENI nu stie, nici chiar religiosii cei mai religiosi. Nici PAPA.

--Sau fiecare crede in felul sau, crede in ceva ca fiind suflet dar nu stie in ce crede, nu cunoaste acel concept de "suflet".

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Da, consider ca ar fi mai sanatos sa vorbesti mai linistit, fara dracii, ca doar esti la capitolul religie, sau daca mergi la biserica, intrebi de dracii, sau vrei sa fii mai mult in asentimentul lor, ei bine lasa-i ca au ei grija sa orbeasca mintea celor necredinciosi, din intreaga lume, sunt harnici si perseverenti, cauta ca cei mai multi oameni sa fie de partea lor, si printre multele metode de-a induce in eroare omul, una este si aceasta cu sufletul. Deci cuvantul suuuflet se refera la fiinta vie a carei viata este intretinuta prin respiratie si circulatia sangelui.Din punctul de vedere a lui Dumnezeu omul a fost creat din tarana pamantului, Dumnezeu l-a activat prin spiritul sau, i-a suflat in narii suflare de viata si omul a devenit un suflet viu. Suflet =individ.In Biblie este consemnat ca :Sufletul care pacatuieste acela v-a muri. Daca ai Biblia putem comunica cu argumente daca doresti.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Exceptând propaganda eronată a unei anumite secte, nici un verset al Scripturii nu se referă la vreo moarte a sufletului! Ceea ce ignoră cu desăvârşire această sectă este procentul copleşitor al exprimării "figurate", simbolice, polisemantice, întâlnite în Biblie!

Iată mai jos dovada chiar în contextul invocat de ei. Despre ce vorbeşte autorul în acel verset? Israeliţii murmurau împotriva lui Dumnezeu, citând un verset care zicea: "Părinţii au mâncat struguri acri şi copiilor li s-au strepezit dinţii" (vers. 2) - ei se plângeau de faptul că pedeapsa pentru ceea ce a făcut tatăl, cade asupra urmaşilor săi! Iar versetul 4 vine ca un răspunsul al lui Dumnezeu la această problemă de mai sus: "Cel ce a păcătuit, acela va muri". (în sensul că va fi ÎNVINOVĂŢIT, PEDEPSIT sau se va COMPROMITE din cauza păcatelor sale).

În text nu se vorbeşte despre condiţia, starea în care se va afla omul mort ci numai despre cauza căderii sau compromiterii sale. Living Bible parafrazează acest text astfel: "Deoarece Eu judec toate sufletele - părinţi şi copii - regula Mea este aceasta: fiecare om va muri pentru păcatele sale (va răspunde sau se va compromite pentru faptele sale proprii- "nu ale altora")"

Geneză 3, 19 "În sudoarea fetei tale îţi vei mânca pâinea ta, până te vei întoarce în pământul din care eşti luat; căci pământ eşti şi în pământ te vei întoarce" se referă doar la natura fizică a trupului. De ce? Pentru că nu a spus Dumnezeu că Adam e numai pământ ci "pământ ești" cu sensul de "ești și pământ"!

Dovada: Facere 2, 7: "Atunci, luând Domnul Dumnezeu ȚĂRÂNĂ (1.) din pământ, a făcut pe om şi A SUFLAT (și) în faţa lui SUFLARE DE VIAȚĂ (2.) şi s-a făcut omul fiinţă vie."

Și...
"Şi ca PULBEREA (1.) pulberea să se întoarcă în pământ cum a fost, IAR SUFLETUL (2.) să se întoarcă la Dumnezeu, Care l-a dat." Ecclesiast 12, 7 Etc...

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru milan9):

Cuvântul "suflet" ARE ÎN BIBLIE MAI MULTE ÎNŢELESURI!

1). Uneori se referă la VIAŢA (trupului) unei persoane;
2). alteori la PERSOANA însăşi;
3). iar în alte cazuri se referă la PARTEA LĂUNTRICĂ CE SUPRAVIEŢUIEŞTE MORŢII OMULUI!

O anumită secta neagă în mod conştient greşit, această ultimă semnificaţie a cuvântului suflet. Dar sunt contrazişi de toate celelalte versete referitoare la suflet ale Bibliei:,, Nu vă temeţi de cei ce ucid trupul, iar sufletul nu pot să-l ucidă; temeţi-vă mai curând de acela care poate şi sufletul şi trupul să le piardă în gheena." (Matei 10, 28);

"Nu vă temeţi de cei ce ucid trupul şi după aceea nu vă mai pot face nimic. Am să vă spun de cine să vă temeţi: temeţi-vă de Acela care după ce a ucis, are puterea să arunce în gheenă; da, vă spun, de Acesta să vă temeţi" (Luca 12, 4-5). Textul ne spune că după moartea omului, el poate fi aruncat în gheenă. Dacă nu ar mai rămâne nimic după moarte, aşa cum pretind unii, ce mai poate fi aruncat în gheenă?

În II Corinteni 5, apostolul Pavel vorbeşte despre corp ca despre un cort pământesc în care trăim, adăugând că el ar dori să fie acasă cu Domnul şi că "toţi trebuie să ne înfăţişăm înaintea scaunului de judecată, pentru ca fiecare să-şi primească răsplata după binele sau răul pe care-l va fi făcut pe când trăia în trup" (II Corinteni 5, 10). Dacă cei numiti "iehovisti" ar avea dreptate, ce parte din Pavel ar putea să părăsească trupul şi să meargă acasă la Domnul? Apocalipsa 6, 9-11 vorbeşte despre "sufletele celor înjunghiaţi" care cer lui Dumnezeu răzbunarea sângelui lor. Este adăugat că "fiecăruia din ei li s-a dat o haină albă şi li s-a spus să se mai odihnească puţină vreme, până când se va împlini numărul tovarăşilor lor de slujbă şi fraţilor lor care aveau să fie omorâţi ca şi ei". Deşi aceste suflete fuseseră ucise,...2006 - 2091 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru ßirGagaWelch):

Transpersonalul este dincolo de personalitate.

Personalitatea in psihologie este descrisa ca o masca, poate fi o masca confortabila sau una ''dureroasa'' dincolo de aceasta masca te afli tu, cel adevarat, miezul din tine, sufletul, spiritul, duhul sfant, sau oricum ai vrea tu sa il numesti.

Dincolo de personalitate se afla transpersonalitatea, te afli tu cel fara masca, cel adevarat! Aceasta cum am zis, poate fi numit in mai multe feluri.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
| a răspuns (pentru ßirGagaWelch):

Teoretic si logic, nu exista.
Dar totusi exista indirect, impersonal pentru ca multi oameni cred in acel "ceva".
Nu cred ca avem cuvintele necesare pentru a defini...

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
Răspuns utilizator avertizat
| a răspuns (pentru ßirGagaWelch):

happy nu mai cred intr-un dzeu crestin asa cum e el infatisat de religie.
Dar inca nu am lasat credinta ca undeva acolo s-ar putea sa existe ceva, o forma spirituala care nu tine de nici o descriere de pe Pamant.
Acum sunt agnostica pentru ca nu mai cred cu tarie in dzeul crestin, pentru ca nu mai simt nimic din ce simteam cand intram intr-o biserica...nu am mai fost demult.
Nu am mai "vorbit" demult cu un dzeu. Nu ma mai rog.
Toate manifestarile astea au incetat fara prea mult efort din partea mea,nu stiu de ce asta.A venit de la sine. Sunt uimita si eu de transformare.

--Nu cred in iad si rai asa cum sunt descrise. Nu mi-e frica de iad pentru ca nu am facut si nu fac un rau atat de mare cuiva ca sa pot obtine un bilet intr-acolo.
Si chiar daca as face vreun rau,nu as crede in iad pentru ca pedepsele vin cat timp traim, acum si aici se intorc catre noi tot ce facem rau sau bun. Si mi s-ar parea inutila existenta unui loc de tortura vesnic,fara sens. Nu adopt ideea asta.

--Fata de moarte simt oarecare teama pentru ca e de necunoscut pentru mine dar acum e aproape zilnic in mintea mea prezenta si, in unele stari, mi se pare ca ar fi o pura eliberare de tot ce e aici...
Nu-mi pasa ce mi se intampladupa, daca exista un"dupa".Nu-mi mai pasa. Ma simt calma.

"Ai vrea ca LUMEA reala sa mearga pe "SI-AU TRAIT FERICITI PANA LA."? "
--as vrea ca lumea reala sa fie ideala. Aici pe Pamant. Sa fie ceva perfect si bun pentru toti, pentru toata lumea de aici.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru ßirGagaWelch):

Eu cred in suflet totusi, sau o energie ceva, esenta noastra, spune-i cum vrei. Dupa ce murim s-ar putea sa existe o transformare a acestei esente care suntem noi ....multi spun ca dupa moarte nu e nimic, dar ceva imi spune ca ar fi totul fara sens si degeaba...

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
Răspuns utilizator avertizat
| a răspuns (pentru ßirGagaWelch):

Da,inteleg ce vrei sa spui despre frunze.
E ciclul natural. Si noi suntem inclusi. Stiu.

Dar pana si frunzele cazute pe sol, in timp se dezintegreaza, devin microorganisme, se amesteca cu cele din sol, ajuta solul sa rodeasca din nou, intelegi? deci se transforma intr-un fel. E felul lor natural de a o face.

Asa vad eu deocamdata.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
Răspuns utilizator avertizat
| a răspuns (pentru ßirGagaWelch):

laughing laughing hai mai... nu la asta m-am referit, dar na ...trist,trist ..decat asa mai bine sa fie totul un sfarsit si gata fara transformari de nici un fel.
-dar daca te gandesti mai bine, am face o fapta buna, nu? thinking

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
Răspuns utilizator avertizat
| a răspuns (pentru ßirGagaWelch):

laughing cam asa faceau laughing si nu mai gasea Magdalena nici trupul...

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează