| Striker14 a întrebat:

VaSalut.

De ce crestinii au o parere ada rea despre atei?

Am incercat sa explic catorva prieteni conceptul meu despre crestinism. Daca Adam si Eva au avut 2 baieti, ei cum s-au mai inmultit? Daca a zecea lege (parca) spune sa nu va faceti chip cioplit, de ce va rugati la icoane. Si dupa ce am terminat toti au ssarit la gatul meu ca le insult religia.
Apoi nu aveati voi marea porunca a iubirii, da vad ca si de aia ati uitat

Si revin la intrebare, de ce crestinii persecuta ateii?

36 răspunsuri:
| danay72 a răspuns:

O persoana care persecuta pe alta nu e un crestin adevarat, ci doar cu numele.Romani12:17-21

| Mădă0611 a răspuns:

Indoctrinare, de n ori indoctrinare \m/. Iisus a zis "cine nu e cu mine e impotriva mea", asa ca ateii sunt impotriva lui, chiar daca nu sunt, si cum crestinii sunt cu el, ateii sunt impotriva lor, de fapt e asa: http://www.youtube.com/watch?v=-j8ZMMuu7MU

| RAY a răspuns:

A vorbi cu un crestin este pierdere de timp in timp imi vei da dreptate,crestini cred si ei asa ca sa fie in turma habar nu au de propia religie,biblie etc nu are rost sa explici ce daca ei nu stiu nimic, crestini aproape toti sunt niste barfitori aratami un singur crestin care nu-i barfitor,nu vezi ca se urasc intre ei, sunt niste ipocriti, falsi, in fata isi vb frumos pe la spate te barfesc nu exagerez asa sunt toti, asa am patit si eu mereu niste curve de oamenii

| milan9 a răspuns:

Veşnicia este o REALITATE pentru TOATE SUFLETELE!
Fie ca sunt de fericire sau nefericire, locurile in care vor fi asezate sufletele sunt VEŞNICE!
Nu vrea nimeni varianta a doua, happy a îndepărtării de Sursa Vieţii şi a Fericirii, dar în CREŞTINISM, SCRIPTURA este cea LĂSATĂ SĂ SE PRONUNŢE, nu iniţiativele unuia sau altuia:


Ioan 5, 29: „Şi vor ieşi, cei ce au făcut cele bune spre ÎNVIEREA VIEŢII şi cei ce au făcut cele rele spre ÎNVIEREA osândirii."

Ecclesiast 3, 11: „Toate le-a făcut Dumnezeu frumoase şi la timpul lor; El A PUS ÎN INIMA LOR (a tuturor) şi VEŞNICIA, dar fără ca omul să poată înţelege lucrarea pe care o face Dumnezeu, de la început până la sfârşit."

Ioan 5, 26: „Adevărat, adevărat zic vouă: Cel ce ascultă cuvântul Meu şi crede în Cel ce M-a trimis are VIAŢĂ VEŞNICĂ şi la judecată nu va veni (se deduce că "ceilaţi" vor veni, nu sunt morţi...). "

II Corinteni 5, 1: "Căci ştim că, dacă acest cort, locuinţa noastră pământească, se va strica, avem zidire de la Dumnezeu, casă nefăcută de mână, VEŞNICĂ, în ceruri."

Iuda 1, 6: Iar pe îngerii care nu şi-au păzit vrednicia, ci au părăsit locaşul lor, i-a pus la păstrare sub întuneric, în lanţuri VEŞNICE, spre judecata zilei celei mari.

Iuda 1, 7: „Tot aşa, Sodoma şi Gomora şi cetăţile dimprejurul lor care, în acelaşi chip ca acestea, s-au dat la desfrânare şi au umblat după trup străin, stau înainte ca pildă, suferind pedeapsa focului celui VEŞNIC.

Iuda 1, 13: "Valuri sălbatice ale mării, care îşi spumegă ruşinea lor, stele rătăcitoare, cărora întunericul întunericului li se păstrează în VEŞNICIE.

Marcu 3, 29: Dar cine va huli împotriva Duhului Sfânt nu are iertare în veac, ci este vinovat de osânda VEŞNICĂ.

Matei 18, 8: Iar dacă mâna ta sau piciorul tău te sminteşte, taie-l şi aruncă-l de la tine, că este bine pentru tine să intri în viaţă ciung sau şchiop, decât, având amândouă mâinile sau amândouă picioarele, să fii aruncat în focul cel VEŞNIC.

Matei 25, 41: „Atunci va zice şi celor de-a stânga: Duceţi-vă de la Mine, blestemaţilor, în focul cel VEŞNIC, care este gătit diavolului şi îngerilor lui."
Matei 25, 46: Şi vor merge aceştia la osândă VEŞNICĂ, iar drepţii la VIAŢĂ VEŞNICĂ.

II Tes 1, 9 Ei vor lua ca pedeapsă pieirea veşnică de la faţa Domnului şi de la slava puterii Lui,

Daniel 12, 2: Şi mulţi dintre cei care dorm în ţărâna pământului se vor scula, unii la VIAŢĂ VEŞNICĂ, iar alţii spre ocară şi ruşine VEŞNICĂ.În timpul vieţii, "moarte spirituală" înseamnă tendinţa spre compromitere, direcţia greşită, riscul pierderii mântuirii, "predicţia" pierderii mântuirii, cu şanse totuşi de îndreptare...

"Moarte spirituală" după momentul sfârşitului vieţii înseamnă compromitere definitivă, perderea mântuirii şi a şanselor de a mai contribui la mântuire, omul nemaifiind întreg, trup şi suflet. Perioada formării sau a edificării sale spre bine sau spre rău fiind finalizată!

| milan9 a răspuns:

Fericirea sau nefericirea VEŞNICĂ este puternic argumentată de BIBLIE, fără nici un dubiu, pe multiple planuri!

Fără a ne pierde în interpretări neautorizate despre ce a vrut să spună Biblia în acele zeci de versete despre LOCURILE DE FERICIRE sau cele de NEFERICIRE, înţelegem pentru început că SUFLETUL ESTE VEŞNIC. Cuvântul repetat de nenumărate ori în Biblie, cuvântul "veşnic", "veşnicie" are un singur sens: ETERN, FĂRĂ SFÂRŞIT…

| milan9 a răspuns:

Dumnezeu nu pedepseşte pe nimeni!

Cum este posibil ca Dumnezeu să fie IUBIRE, dar să existe şi nefericire de durată?
Un singur răspuns: nu este consecinţa alegerii Lui şi a iniţiativei Lui, ci a RESPECTĂRII LIBERTĂŢII omului şi consecinţa unei mari PĂRĂSIRI: A OMULUI care Îl părăseşte pe Dumnezeu, îl ignoră toată viaţa, îşi părăseşte Sursa Fericirii şi vieţii lui…

De ce "de durată"? Pentru că omul este de la bun început o "investiţie veşnică", pentru veşnicie…


Este posibil ca omul să se încrânceneze pe o poziţie a răului?
În primul rand, Dumnezeu respectă continuu libertatea omului. Dar omul, ar putea el păstra continuu calea "îndepărtării"?

Dacă vedem exemplul "duhurilor răutăţii" care nu intenţionează să se întoarcă din calea lor… înţelegem că din păcate este posibilă şi omului această experienţă a "încleştării" în ură faţă de semeni, faţă de Creatorul său…

| milan9 a răspuns:

Icoanele nu sunt idoli, nu sunt "dumnezei" care să-i facă concurenţă Unicului Dumnezeu!
TOATE CULTELE FOLOSESC IMAGINEA!

Toate denominaţiunile sectante au cel puţin 70 % din cultul "reprezentărilor"! Fiecare cult creştin exploatează excesiv FUNCŢIA DE REPREZENTAREA A IMAGINII!

De ce spun că au şi ei cel puţin 70 % din cultul "reprezentărilor"? Pentru că în fiecare cult creştin exploatează excesiv FUNCŢIA DE REPREZENTAREA A IMAGINII!

Astfel, „imagini" ale lui Hristos şi ale sfinţilor, apar în cărţi, reviste, biblii cu imagini, pliante, filme, postere, etc., iar aceste "imagini" sunt însoţite cel puţin de un "gând" de respect! Ei când le reprezintă peste tot, reprezintă idoli? La fel, în Biserică, icoanele sunt însoţite doar de un "gând" de cinstire, respect, şi legătură cu persoana reală!

Icoana nu primeşte "personalitate proprie", ea are doar „funcţia" de a „reprezenta" o persoană reală (care există în realitate, în afara icoanei), are funcţia de a aminti persoana reprezentată, aşa cum cărţile, bibliile şi revistele şi filmele oricărui cult amintesc de persoanele biblice! Gândul de respect sau cinstire care însoţeşte privirea icoanei se îndreaptă spre personele respective, cu existenţă reală!

Cinstirea icoanelor este doar o formă de respect, care, trece dincolo de imagine, spre persoana reală (aşa cum raza de lumină trece dincolo de FEREASTA transparentă) şi ajunge acolo unde trebuie să ajungă!

| milan9 a răspuns:

- După mărturiile din Biblie, Adam şi Eva au avut aproximativ vreo sută de copii (recordul aparţine unei rusoaice care a avut ~70 de copii) pe parcursul a sute de ani (alt subiect de discuţie... ştiinţa astăzi poate confirma posibilitatea acestei longevităţi). Astfel, a fost oarecum cu totul relativă noţiunea de „fraţi" şi "surori" dacă ei poate că abia se cunoşteau între ei.

Trebuie precizat că nu exista atunci nici o cutumă, nici o lege, nici scrisă nici nescrisă, care să fi reglementat căsătoria dintre un bărbat şi o femeie, cel puţin pentru prima generaţie, d.p.d.v al informaţiilor pe care le avem la dispoziţie. Astfel, nu avem de-a face cu nici un fel de contradicţie.

| milan9 a răspuns:

A fost probabil marea excepţie fără de care omenirea nu s-ar fi putut înmulţi. Ar fi trebuit altfel să existe două,,familii" umane identice genetic, create separat de Dumnezeu, sau două rase diferite!?!

Adam şi Eva au avut un statut unic pe linia unei,, identificări" speciale (,, coasta" luată din Adam a fost începutul creării Evei) şi la fel de bine, cei aproape o sută de copii ai lor au putut avea, în mod excepţional, un cu totul alt statut decât cel de simpli,, fraţi" şi,, surori"...

Cu siguranţă ei nici nu s-au văzut vreodată înainte de o eventuală legătură… Părinţii lor au trăit 809-900 de ani. Stiinta confirma ca e posibil pentru genomul uman aceasta varsta.

| sublime89 a răspuns:

Pentru ca asa sunt indoctrinati. Daca ti se tot repeta un lucru de foarte multe ori si mai ales de mic copil, atunci bineinteles ca ajungi ca nu mai ai gandire logica. De fapt ajungi sa nu mai stii gandi singur, ci doar ce vor altii. Ei ataca ateii pentru ca acestia pun sub semnul indoielii toate filosofia de viata a crestinilor, in care ei au incredere asa de mult. Ei nici nu pot sa conceapa o lume in care basmele lor sa nu mai fie adevarate. In pierd siguranta aia falsa pe care o au in ceva, si atunci se tem. Deci ataca ateii din frica.

| Anonim a răspuns (pentru sublime89):

Gresesti la fel ca toti ateii, dar cum de nu-ti dai seama? ca esti inteligent presupun? eu sant crestin si nu mi-a repetat nimeni nimic, de mic copil ci de ateu de 15 ani ganditum-am sa vad si latura cealalta a problemei si iata ca devenii credincios oleaca.si ma bucur fiindca nu prea am reusit sa devin cat de destept am vrut ca ateu. acuma nici nu imi mai doresc decat cunoastere, credinta si desavarsire.mantuirea vine de la sine cu voia Domnului.da tu chiar esti ateu? ca dupa prostare nu prea pari.aia sant persoane inteligente realiste care gandesc.tu ai imaginatia cam ingustta.ia vezi une e problema? poate ai o varsta mai mica? prooobabil.

| sublime89 a răspuns (pentru anonim_4396):

Lol, un crestin vorbeste ca un ateu e ingust la minte laughing Uita-te in oglinda, saracul de tine. Si invata si sa scrii intre timp, ca esti prea oltean.

| Exilee a răspuns:

AM observat azi in ziarul Click, in timp ce elcturasem am gasit ceva revoltator.
In ziarul Click de la pagina 4, o "vedeta" (din showbiz logic) prefera ca jumatatea ei sa "aiba credinta in Dumnezeu, sa fie frumos, inteligent, intelegator, amuzant".
Fiecare fata cu idealul ei, dar ceea ce a afirmat mi-a trezit un sentiment de dispret. NU c-as tine partea unui religios/non-religios, dar nu inteleg de unde asemenea mentalitati. NU inteleg de unde atatea revoltari. SI totusi, din igoranta si dezinformarea unora provin acestea...


| Maxim96 a răspuns:

1Adam si Eva au mai avut copii.
2.Chipul cioplit este idolul care ilocuieste pe Dumnezeu, iar icoanele nu sunt dumnezei ci sunt infatisari ale lui Iisus Hristos, Maica Domnului, sfinti, scene biblice.
3Porunca iubirii a dat-o Mantuitorul, pentru ca si Dumnezeu este iubire si desavarsire.
El s-a facut om ca pe om sa-l indumnezeiasca.

Cine a spus ca crestinii persecuta ateii?
Noi suntem datori sa invatam si sa propovaduim pe Dumnezeul Adevarat, sa invatam pe cei nestiutori, dar depinde cine vrea sa primeasca lumina adevarului sau sa ramana in intuneric.
"Eu sunt Lumina lumii; cel ce Îmi urmează Mie nu va umbla în întuneric, ci va avea lumina vieţii."
"Cine crede in Fiul are viata vesnica"

| Striker14 explică (pentru Maxim96):

Eu spun a ateii sunt persecutati de crestini, fiindca nu acceptati o alta parere. Cred ca daca preotul ar zice sa va aruncati in cap ati face-o!
Nu acceptati a va puteti insela

| Maxim96 a răspuns (pentru Striker14):

Dumnezeu este adevarul!
Nu ne-ar spune asa ceva preotul sa facem, el ne calauzeste la mantuire, Imparatia Cerurilor.

| Anonim a răspuns (pentru Striker14):

Asta voiam sa zic, daca protii ar spune asta, asa vor face.Sunt situatii in care protii ii pune sa flamanzeasca, se imbolnavescc, ulcere si alte din astea.Sunt constient ca postul e sanatos, ca acest post dextofieaza corpul dar nici cum a zis nu stiu ce popa, trei luni numai apa si un coltuc de paine sa iasa nu stiu ce draci din el. E strigator la cer. Postul e facut pentru dextofierea corpului uman dar omul cred ca ar fi bine sa-l tina cand vrea, cand poate.

| iurii75 a răspuns (pentru Maxim96):

Ps. 115:4–8, BC: „Idolii lor sunt argint şi aur, lucrarea mâinilor omului. Au gură, dar nu vorbesc; au ochi, dar nu văd; au urechi, dar n-aud; au nas, dar nu miros; au mâini, dar nu pipăie; au picioare, dar nu merg; nu scot niciun sunet din gâtlejul lor. Ca ei sunt cei ce-i fac, toţi cei ce se încred în ei".
Is. 44:13–19, BC: „Lemnarul întinde sfoara, face o trăsătură cu creta roşie; lucrează cu unelte ascuţite şi-i înseamnă mărimea cu compasul; face un chip de om, un frumos chip omenesc, ca să locuiască în casă. Îşi taie cedri, goruni şi stejari, pe care şi-i alege dintre copacii din pădure. Sădeşte brazi şi ploaia îi face să crească. Copacii aceştia servesc omului pentru ars, el îi ia şi se încălzeşte cu ei. Îi pune pe foc, ca să coacă pâine, şi tot din ei face şi un dumnezeu căruia i se închină, îşi face din ei un idol sculptat şi îngenunchează înaintea lui!
Au închinătorii în minte în primul rând persoana reprezentată de chip sau consideră unele chipuri superioare altora?
Atitudinea închinătorilor constituie un factor important care trebuie luat în considerare. De ce? Deoarece deosebirea principală dintre un „chip" şi un „idol" constă în utilizarea care i se dă chipului respectiv.
În faţa a două reprezentări ale aceleiaşi persoane, atribuie închinătorul o importanţă mai mare uneia decât celeilalte? Dacă da, închinătorul dovedeşte că apreciază mai mult chipul decât persoana. De ce merg unii oameni în pelerinaj, uneori la mare distanţă, pentru a se închina în anumite locuri sfinte? Oare nu chipului respectiv îi sunt atribuite puteri miraculoase? De exemplu, iată ce afirmă canonicul Yves Delaporte în cartea sa Les Trois Notre-Dame de la Cathédrale de Chartres cu privire la chipul Mariei din catedrala din Chartres, Franţa: „Aceste chipuri, adică sculpturi, picturi sau vitralii, nu se bucură de aceeaşi faimă... Numai trei dintre ele sunt cu adevărat obiecte de închinare. Doamna Noastră din Criptă, Doamna Noastră de pe Coloană şi Doamna noastră de pe «Belle Verriere»". Dar, dacă închinătorii s-ar gândi în primul rând la persoană, nu la chip, atunci oricare dintre chipuri ar trebui să fie la fel de bun ca celelalte, nu-i aşa?

| milan9 a răspuns (pentru Maxim96):

Anumite icoane sunt cinstite mai mult decât altele (deşi ele trimit spre aceeaşi persoană) tot aşa cum anumite locuri sunt mai preţuite decât altele. Deşi Mântuitorul a mers prin toată "Ţara Sfântă", anumite locuri ale "prezenţei" Sale (Via Dolorosa- drumul Crucii, fantana lui Iacov, muntele fericirilor, etc...) sunt mai cinstite decât altele! De ce acest lucru?

Pentru că oamenii reacţionează altfel în faţa situaţiilor care au atestat 100% prezenţa totală a persoanei "preţuite"!

Astfel, anumite icoane în mod special sunt cinstite pentru că sfinţii respectivi au făcut mari şi răsunătoare minuni care au atestat redincioşilor PREZENŢA lor harică specială în acel loc – ca răspuns la rugăciunile unui anumit credncios…

| milan9 a răspuns (pentru milan9):

Icoanele nu sunt idoli, nu sunt "dumnezei" care să-i facă concurenţă Unicului Dumnezeu!
TOATE CULTELE FOLOSESC IMAGINEA!

Toate denominaţiunile sectante au cel puţin 70 % din cultul "reprezentărilor"! Fiecare cult creştin exploatează excesiv FUNCŢIA DE REPREZENTAREA A IMAGINII!

De ce spun că au şi ei cel puţin 70 % din cultul "reprezentărilor"? Pentru că în fiecare cult creştin exploatează excesiv FUNCŢIA DE REPREZENTAREA A IMAGINII!

Astfel, „imagini" ale lui Hristos şi ale sfinţilor, apar în cărţi, reviste, biblii cu imagini, pliante, filme, postere, etc., iar aceste "imagini" sunt însoţite cel puţin de un "gând" de respect! Ei când le reprezintă peste tot, reprezintă idoli? La fel, în Biserică, icoanele sunt însoţite doar de un "gând" de cinstire, respect, şi legătură cu persoana reală!

Icoana nu primeşte "personalitate proprie", ea are doar „funcţia" de a „reprezenta" o persoană reală (care există în realitate, în afara icoanei), are funcţia de a aminti persoana reprezentată, aşa cum cărţile, bibliile şi revistele şi filmele oricărui cult amintesc de persoanele biblice! Gândul de respect sau cinstire care însoţeşte privirea icoanei se îndreaptă spre personele respective, cu existenţă reală!

Cinstirea icoanelor este doar o formă de respect, care, trece dincolo de imagine, spre persoana reală (aşa cum raza de lumină trece dincolo de FEREASTA transparentă) şi ajunge acolo unde trebuie să ajungă!

| milan9 a răspuns (pentru milan9):

În contextul ei, acea porunca nu viza decât să elimine "CONCURENŢA" reprezentată de falsele zeităţi păgâne. Doar atât. Şi vorbim de un context istoric (acum 4000 de ani) diferit de ce respirăm noi acum.
Pe de altă parte, în privinţa obiectelor de cult care fac trimitere la El, Dumnezeu îi încurajează pe evrei să-şi ridice statui (cu heruvimi, spre exemplu) şi să le ţină în locul cel mai de cinste.

Deosebirea principală dintre un „chip" şi un „idol" constă în legătura pe care obiectul de cult respective o are sau nu cu Dumnezeul creştin, cu religia creştină. Astfel, zeităţi antice precum Baal, Afrodita, Apollon, Iştar, sau contemporane: Ganesh, Kali, Buddha, sunt idoli doar pentru că reprezintă o CONCURENŢĂ la adresa DIVINITĂŢII REALE, şi a CREDINŢEI ADEVĂRATE.

Aceştia sunt idoli doar pentru Îl ÎNLOCUIESC TOTAL PE DUMNEZEU, nu din alte motive! Obiectele care sugerau măreţia lui Dumnezeu, făceau trimitere la El, nu au fost niciodată văzute ca idoli: Chivotul Legământului, realizarea HERUVIMIILOR DIN AUR porunciţi de Dumnezeu, simbolul crucii, reprezentări murale de persoane sau scene biblice…

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Chiar,daca adam si eva au avut doi baieti,cum s-au inmultit? Probabil porunca cu incestul nu era sau nu este. Fii linistit,religia,oricare ar fi ea, e facuta cu scopul de manipulare. Sunt niste porunci aiurea, subjuga omul, noi in loc sa fim liberi suntem sclavii credintei si a religiilor. Cea mai buna credinta e in noi insine, in a face diferenta dintre bine si rau.

| Maxim96 a răspuns (pentru anonim_4396):

"Eu sunt Lumina lumii; cel ce Îmi urmează Mie nu va umbla în întuneric, ci va avea lumina vieţii."
"Dacă rămâneţi în cuvântul Meu, sunteţi în adevăr ucenicii Mei; veţi cunoaşte adevărul, şi adevărul vă va face slobozi."

| Anonim a răspuns (pentru Maxim96):

Randuri scrise si implantate in creierul uman inca de la nastere. Crezi ce vrei, un om liber crede in ce vrea. Daca tu crezi ca esti liber sa crezi in niste randuri scrise, nici macar nu stii de cine sunt scrise, cat adevar este in acele randuri.Am o intrebare pentru tine: de ce nu sunt aceleas randuri in toate bibliile credintelor, vorbesc de musulmani ca au alte randuri scrise in biblie.La ei nu ai sa gasesti aceste randuri.De ce pentru fiecare credinta, sunt alte randuri? Raspunsul ti-l dau eu: pentru ca e alta manevra de manipulare, asta duce la razboaie, la deiamri in masa. Crezi ce vrei.

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Eiiii mai stai pe aici si te vei lamuri.intrebarea ta e veche si problemele s-au discuta de multe ori.dar tu ai o viziune cam aiurea despre crestinism, chipuri cioplite si ruga.despre adam si eva te inteleg.e mult de atunci si nu ai de unde sa stii.dar la icoane nu ne rugam.doar le cinstim.atat.si despre ce chip cioplit vorbesti? nu avem decat crucea, care nu e chip cioplit.e ceva ce tu nu stii cred si deci nici nu intalegi.iar oamenii care nu pot vorbi ori auzi, pot vedea deci pot primi informatii religioase in modul asta.problema e mai ampla si o poti gandi si studia.e jignitor sa vorbesti despre credinta a milioane de oameni fara sa o cunosti., dar incepi prin a o contesta si cu acuze nejustificate.ai incercat tu sa explici? adica; hai ba prostilor sa va spun eu voua care sant destept? foarte multamim.hai atunci ma necredinciosule sa-ti combat nestiinta cu stiinta cea adevarata despre viata si moarte, despre trup si suflet despre ceia ce se cheama OM.cum iti pare? uite ceskiller; un director vrand sa tina o sedinta facea probe de microfon; si spune lu nea ion omul de servici ce dadea cu matura; mergi nea ioane in capatul salii sa -mi spui daca se aude bine.Si incepe; dragi angajati,probleme,nemunca,concedii medicale,neprductivitate,etc; se aude? dom director nu se aude bine.ia vino si vorbeste tu, ca sa ascult eu; si incepe nea ion; conditii neomemenesti de lucru, lipsa piese de schimb, bani putini salarii mici, concediile nu se platesc.se aude? ai dreptate nea ioane.nu se aude bine.intre crestini si atei skiller? cum se aude? asa e ca fistecare aude numai ce vrea?

| Striker14 explică (pentru anonim_4396):

Faza e ca niciun crestin nu vreasa sa ccepte (nu sa creada) o alta parere. Faza cu Adam si Eva e falsa pentru ca trebuie minim 200 de indivizi pentru perpetuarea speciei. Si faza cu icoanele e strict parerea mea pentru ca am vazut destui batrani care merg in patru labe doar pentru a vedea o icoana are cica-i sfanta. M-am uitat si pe sticla care protejeaza icoana, era jegoasa de zici ca a lins-o cineva.

| Anonim a răspuns (pentru Striker14):

Pai ce eu nu-ti accept parerea? sa fii sanatos cu logica si cu parerea ta.iar problema icoanelor s-a dezbatut la sinodul ecumenic de la niceea paremise.asa s-a hotarat atunci de catre oamenii inteligenti si credinciosi, deci nu cred ca mai are rost sa o discutam noi amandoi, mai ales ca tu nu ai nici o treaba cu asta.ce aii tu cu mersul lor in patru labe? ai mers si tu cand erai copil.iar treaba cu linsul e o prostie generala a ateilor pe TPU, nu e parerea ta.e a voastra si e generala.bun.e treaba magarului de unde beau oile apa? de cand ma rog? si tot crestinii sant de vina.esti penibil santeti penibili.

| ViseleSmulgGratii a răspuns:

M-ai facut sa rad!

Uita-te putin la atei(la majoritatea), ei ce fac? Mereu ataca religiile.

Multi dintre ei refuza sa stea de vorba cu un crestin cu capul pe umeri, acestia cauta doar fanatici ca sa poata spune dupa ce ii asculta "Ba, ce porcarie e religia asta, daca iti iei o palma trebuie sa intorci si obrazul celalalt, hahaha"

Iar cand il intrebi pe un distrus din asta de ce nu crede in Dumnezeu, auzi acelasi raspuns : "Pentru ca nu exista!". In capul lor are logica, doar au murit de vreo 5 ori si au experimentat nefiinta.

Eu ii zic filosofie de facebook, voi spuneti-i cum vreti.

| Striker14 explică (pentru ViseleSmulgGratii):

Aia sunt cretini extremi, nu atei. Eu sunt ateu, nu am nimic cu cei ce sumt credinciosi, e treaba lor, dar eu sunt atacat de unii crestini.

| ViseleSmulgGratii a răspuns (pentru Striker14):

Fanatici.

| UchihaEmiko a răspuns (pentru ViseleSmulgGratii):

Tu spui ca ateii raspund cu "nu exista". este cel mai scurt raspuns pe care poate sa i-l dea unui crestin.pentru ca explicatiile sunt foarte lungi si intelegerea lor necesita foarte multa LOGICA.Si..ai mai spus ca ei au murit de vreo 5 ori si au experienta.Dar tu vorbesti de parca te-ai fi intalnit cu toti sfintii si ai facut poza cu ei.Tu stii ce e dupa moarte? Nu stii.Si nu vrei sa gandesti logic pentru ca asta ar insemna sa iti dai seama de tot ce e in jurul tau si te-ar durea prea tare capul.Religia inseamna frica. "Frica de Dumnezeu". E in regula sa iti fie frica de cel despre care se spune ca te apara de tot ce e rau? Eu nu sunt ateu..deocamdata..pentru ca inca mai trebuie sa imi raspund la niste intrabari. Dar gandesc logic.

| ViseleSmulgGratii a răspuns (pentru UchihaEmiko):

Gandes logic, am o perspectiva proprie asupra divinitatii.
Totusi, nu accept sa vina toti "filosofii" si savantii sa imi zica mie ca sunt indoctrinat. Cum eu incerc sa inteleg harababura din capul lor, si sa le-o respect, sa incerce si ei sa mi-o inteleaga pe a mea, ori sa taca.

| HDeNiSaR a răspuns:

Care e cea mai temută ameninţare :
chinul Iadului.nohh?
Biblia arată că Dumnezeu este iubire cum poate el să-i arda pe oameni zi şi noapte?
odată ce au acceptat diferite invăţături false care cică s-au transmis prin tradiţie au trebuit să scoată altele pentru a nu se contrazice cu alealalte.dar daca observi bine toti fac de capul lor.Au auzit că există Iad dar mâna pe Biblie nu pun pentru a vedea de fapt că nu există.

Si prima întrebare a mai pus-o cineva nu ştiu cine:
1) Biblia arată că Adam şi Eva au avut fii şi fiice nu doar pe Cain şi Abel.
2)asta e tare: Îţi dai seama că ai atins punctul sensibil:
se închină la icoane pentru că aşa au făcut mama şi tata şi când le spui că Dumnezeu dezaprobă icoanele o iau pe alt subiect(de exemplu la mine îmi atacă religia)

| sabrina103 a răspuns:

N-am o parere rea despre atei la nivel de general. In primul rand trebuie sa dicernem la nivel individual. In al doilea rand trebuie sa evaluam dupa filozofia de viata pe care o au. Iubirea se aplica in functie de context. O persoana care are familie are dreptul sa fie defensiv inclusiv fizic.Nu spun crestinii au persecutat(fapt care nu este aprobat), dar daca studiezi istoria o sa vezi ca atei i-au depasit cu mult chiar si pe romani. Crestini care persecuta de fapt nu au inteles crestinismul. Insa putem sa ne aparam.

| viergedefer a răspuns:

De ce mediatizati atat Biblia? Ati putea la fel de bine sa scrieti despre Harap-Alb, Povestea povestilor sau mai stiu eu ce rahat.

| FIFA14 a răspuns:

Nu am vazut nici crestini si nici atei pe aici.