WintersunWintersun
Da-ne albume mai multe! Sfinte Jari miluieste-i pe acesti pacatosi ca nu stiu ce fac.
Promit, iti voi fi intodeauna credincioasa.
Conform Bibliei trebuie sa ne inchinam direct lui Dumnezeu, nu sa ne folosim de intermediari. Exod20:4,5
CINSTIREA icoanelor nu înseamnă "ÎNCHINARE". E doar o problem lingvistică ce ţine doar de polisemia termenului, lucru care creează mari confuzii. Niciodată nici un creştin nu a confundat cinstire sfinţilor sau obiectelor de cult cu DIVINAŢIA - ADORAREA DIVINITĂŢII!
Este doar o CINSTIRE, o FORMĂ DE RESPECT ce aminteşte de persoana sfântului, reprezintă doar un pretext de rugăciune, o formă de respect ce trece dincolo de imagine, spre persoana reală (aşa cum raza de lumină trece dincolo de FEREASTA transparentă) şi ajunge acolo unde trebuie să ajungă!
Cinstirea icoanelor nu prezintă nici o problemă atât timp cât, lemnului icoanei nu-i dai "personalitate", în afara legăturii de a-L "reprezenta" pe Hristos, spre exemplu, de a aminti Persoana Sa!
Hristos este singura Persoană a Sfântei Treimi (Tatăl, Fiul şi Sfântul Duh) care poate fi reprezentată în sens propriu, pentru că El Însuşi S-a făcut văzut prin Întrupare.
Aşa cum în fiecare cult creştin există "imagini" ale lui Hristos, iar aceste "imagini" sunt însoţite cel puţin de un "gând" de respect, la fel, în Biserică, icoanele sunt însoţite de un "gând" de cinstire, respect, şi legătură cu persoana reală!
CINSTIREA icoanelor nu înseamnă "ÎNCHINARE". E doar o problem lingvistică ce ţine doar de polisemia termenului, lucru care creează mari confuzii. Niciodată nici un creştin nu a confundat cinstire sfinţilor sau obiectelor de cult cu DIVINAŢIA - ADORAREA DIVINITĂŢII!
Este doar o CINSTIRE, o FORMĂ DE RESPECT ce aminteşte de persoana sfântului, reprezintă doar un pretext de rugăciune, o formă de respect ce trece dincolo de imagine, spre persoana reală (aşa cum raza de lumină trece dincolo de FEREASTRA transparentă).
Este doar o CINSTIRE, o FORMĂ DE RESPECT ce aminteşte de persoana sfântului, reprezintă doar un pretext de rugăciune, o formă de respect ce trece dincolo de imagine, spre persoana reală (aşa cum raza de lumină trece dincolo de FEREASTRA transparentă).
TOATE CULTELE FOLOSESC IMAGINEA!
Toate denominaţiunile sectante au cel puţin 70 % din cultul "reprezentărilor"! Fiecare cult creştin exploatează excesiv FUNCŢIA DE REPREZENTAREA A IMAGINII!
Astfel, „imagini" ale lui Hristos şi ale sfinţilor, apar în cărţi, reviste, biblii cu imagini, pliante, filme, postere, etc., iar aceste "imagini" sunt însoţite cel puţin de un "gând" de respect! Ei când le reprezintă peste tot, reprezintă idoli? La fel, în Biserică, icoanele sunt însoţite doar de un "gând" de cinstire, respect, şi legătură cu persoana reală!
Icoana nu primeşte "personalitate proprie", ea are doar „funcţia" de a „reprezenta" o persoană reală (care există în realitate, în afara icoanei), are funcţia de a aminti persoana reprezentată, aşa cum cărţile, bibliile şi revistele şi filmele oricărui cult amintesc de persoanele biblice! Gândul de respect sau cinstire care însoţeşte privirea icoanei se îndreaptă spre personele respective, cu existenţă reală!
Cinstirea icoanelor este doar o formă de respect, care, trece dincolo de imagine, spre persoana reală (aşa cum raza de lumină trece dincolo de FEREASTA transparentă) şi ajunge acolo unde trebuie să ajungă!
TOATE CULTELE FOLOSESC IMAGINEA!
Toate denominaţiunile sectante au cel puţin 70 % din cultul "reprezentărilor"! Fiecare cult creştin exploatează excesiv FUNCŢIA DE REPREZENTAREA A IMAGINII!
Astfel, „imagini" ale lui Hristos şi ale sfinţilor, apar în cărţi, reviste, biblii cu imagini, pliante, filme, postere, etc., iar aceste "imagini" sunt însoţite cel puţin de un "gând" de respect! Ei când le reprezintă peste tot, reprezintă idoli? La fel, în Biserică, icoanele sunt însoţite doar de un "gând" de cinstire, respect, şi legătură cu persoana reală!
Icoana nu primeşte "personalitate proprie", ea are doar „funcţia" de a „reprezenta" o persoană reală (care există în realitate, în afara icoanei), are funcţia de a aminti persoana reprezentată, aşa cum cărţile, bibliile şi revistele şi filmele oricărui cult amintesc de persoanele biblice! Gândul de respect sau cinstire care însoţeşte privirea icoanei se îndreaptă spre personele respective, cu existenţă reală!
Cinstirea icoanelor este doar o formă de respect, care, trece dincolo de imagine, spre persoana reală (aşa cum raza de lumină trece dincolo de FEREASTA transparentă) şi ajunge acolo unde trebuie să ajungă!
Cred ca unora li se pare putin ciudat sa se inchine unor lemne si sa pupe cruci.dar continua sa o faca poate din alegere proprie sau, de cele mai multe ori, din inertie, pentru ca toti o fac, toti din jur, toti cunoscutii...si se simt bine in turma.
Nu stiu ce sa spun ...nici nu cred nici nu neg.
Multi spun ca orice obiect din realitatea noastra fizica este creat printr-o acumulare de energie, energie condensata.
Asa apar obiectele materiale, materia.
Probabil ca exista si o lume imateriala in afara asteia, despre care nimeni nu stie si pe care nici un cercetator nu o poate analiza...
Nimic nu e imposibil.
--Ma gandesc mereu ca daca ceva nu se vede, nu inseamna ca nu exista.
Aici intervine pur subiectivitatea umana de a alege sa creada sau nu.
Intr-adevar, este o prostie sa pupi icoane, si lemne sfinte.Dar asta-i traditia, de atatia ani, si acum e foarte greu sa-i convingi pe oameni ca e gresit ceea ce fac. Daca am fi adevarati crestini, si am respecta intocmai poruncile Bibliei, am fi constientizat ca Scriptura nu mentioneaza astfel de lucruri.Adica, sa ne inchinam la icoane.
Dar tin sa te contrazic, ai spus ceva de Dumnezeu si materie. Dumnezeu, nu are inceput.Este peste mintea umana ca noi sa putem intelege acest lucru.Chiar daca altii rad, si nu cred.Pur si simplu, asa am fost creati, suntem limitati.
Dumnezeu nu s-a nascut.El a fost mereu acolo!
Dar tie ti se pare corect sa jignesti pe cineva ce nu ti-a facut nimic cu avatarul ala? Inafara ca o jignesti pe Maica Domnului, insulti credinta la niste oameni.Nu ai pic de bun simt.
E Sfântul...te las pe tine să ghiceşti! E nou şi el, până se acomodează cu ceilalţi sfinţi...
Fato tu ai probleme serioase!
Nu sunt fată.
Doar faceam pe trollul niţel cu voi, stai liniştit/ă.
Eu sunt fata si si chestiile astea nu ma fac sa rad.
Daca tu condsideri cai bine ce faci!
Ioan 4:24 - "Dumnezeu este Spirit şi cei care i se închină trebuie să i se închine cu spirit şi cu adevăr".
"Vi se pare corect să vă închinaţi unor lemne pictate şi să pupaţi cruci de tinichea? Credeţi voi în ceva imaterial, sau totul depinde de materie? "
Nu ca mi se pare corect! Nu mi se pare normal! Cred si in esenta spirituala adica partea nemateriala!
"Sunteţi conştienţi de faptul că fără materie Dumnezeu nu s-ar fi născut?"
Este o idiotenie sa spui ca Dumnezeu nu s-a fri nascut deoarece El exista din totdeauna si din El au aparut toate! Desigur daca esti ateu este normal sa spui asemenea lucruri!
Dacă îmi spui ce sfânt am în avatar, mă duc mâine în biserică şi las preoţii să mă exorcizeze, numai să nu îmi dea cu smirnă în ochi, că sare tot în aer.
Din el au aparut toate, mi se pare logic, a trosnit din deget si gata a aparut tot.
De ce sa iti spun ce sfant! Nu ma intereseaza sfintii! Nu sunt numit politeist sa ma rog la sfinti!
Zi-mi teoria ta desteptule si lumineaza si "prostimea"!
Teoria mea e ca zana maseluta a facut tot, la fel ca si dumnezeu, doar ca ea e cea adevarata
Presupun ca la avatar il ai pe iisus, nu? am o icoana asemanatoare in casa, maicamea nu are ce face decat sa faca colectie ))
Noi glumim un pic sar toti indoctrinatii in cap )
Asa desteptule! Bravo! Ai merita un premiu.
La avatar il are pe Jari! Http://www.nuclearblast.de/......round.html
Daca te-ai fi uitat si la celelalte raspunsuri! Cum sa il compari pe Jari cu Isus:))
Mda scuze mi-am dat seama
1.sufletnou,ateii nu cred in existenta sufletului.
2.gramatica de Scorteni " maicamea "
" máica-mea (-ta, -sa) s. f. + adj., g.-d. maică-mii (-tii, -si)
3."Noi glumim un pic sar toti indoctrinatii in cap "
Ai patlu anisoli?
1) Stiu ca nu cred, si nici eu, dar imi place sa folosesc termenul
2) Da stiu! trebuie sa remediez aceasta situatie in vacanta, sunt singura din clasa care e varza la acest capitol.
3) )
Cine zice? Sunt ateii care cred in reincarnare?
Fii mai atent cand citesti.
Http://www.nuclearblast.de/......round.html
Eh am vazut niste raspunsuri si am vazut ca iti place Wintersun
Asta este sfantul pe care ar fi trebuit sa il ghicesc?
Da!
Dar nu i-ai rostit numele
Ce urati sunt...
Jari
"Dacă îmi spui ce sfânt am în avatar, mă duc mâine în biserică şi las preoţii să mă exorcizeze, numai să nu îmi dea cu smirnă în ochi, că sare tot în aer."
Parerea unei fete deci te rog SnowAndSorrow! Recunoaste ca sunt prea urati ca sa fie sfinti
Nu contează aspectul, trebuie doar să asculţi!
Uite, îţi dau cea mai "digerabilă" melodie de la ei, aşa, ca pentru începători -
http://www.youtube.com/watch?v=khw5Y3A9gSg
După,asculţi asta -
http://www.youtube.com/watch?v=ZMbFu457jGs
Now you can die in peace.
Ma conteaza ca trebuie sa iasa bine la poze sa fie fotogenici ca dupa nu mai sunt pupati pe la biserici
Serios ma doare capul!
Merci dar eu raman la Taylor Swift.
Ai vazut?
Ce sa vad?
Cai,cai in barca...
Ma nu or arata ei ca sfintii da' canta binisor!
La melodia unde urlau mi-au rupt timpanul asa ca am inchis imediat!
Haha! Pai ma rog trebuie sa si fi obisnuit s asculti muzica din asta' ca asa si eu prima oara ziceam la formatii din astea, in cazul meu la Lamb of God, ca tipau ca apucatii dar ritmul e genial la unele trupe care tipa si ma rog iti da o stare asa mai speciala! Mai lasa muzica asta usoara, treci la ceva mai complex! Cum ar fi Rock-ul!
Ascult Paramor si Linkin Park!
Cum să te doară capul, fată dragă. Melodia aia e epică, n-are cum să nu-ți placă.
E bine totusi sa o iei la inceput cu formatii asa mai de fetite..Desii recunosc ca si mie imi plac niste melodii de la astia!
Ma ca sa te scutesc de faza cu exorcizarea iti faci o icoana ca aia de la avataru' tau dar in loc de fata lui Jari pui fata lui Justin Bieber si te inchini la ea
Oricum pentru mine Taylor Swift e numarul unu!
Pentru mine e greu sa aleg un muzician sau o formatie pe care sa o pun pe primul loc!
Are cum sa nu iti placa daca esti fan Salam, Guta si Justin Bieber!
Acum gusturile sunt impartite..Nu are cum sa le placa la toti aceeasi muzica!
Descoperi cantaretul tau preferat cand te regasesti in melodiile sale
Pai acum ma regasesc in mai multe melodii de la mai multe formatii! Deci pot sa spun ca am mai multe preferate nu>?
Hai ca deja am uitat ca suntem la categoria Religie! Aici credinta pe primul plan! Asa Kalla?
Nu punem Dumnezeu in toate sosurile.Ne gandim la El mereu dar fara sa fim fanatici si obsesionati.Cand e timplul de rugaciune e bine sa ai gandul doar la Dumnezeu dar cand nu e poti vorbi si de muzica!
Sunt buni dar raman la Krem
Eh imi place cum gandesti dar vezi si tu poate te mai desmeticesti de crestinism!
Nu,multumesc! Ma plac asa cum sunt.
Fiecare cu ce vrea sa creada Nu sunt eu vreo credincioasa dar unele chestii sunt logice, iar altele parca sunt din Scooby Doo. Eu sunt agnostica si e bine asa. decat sa fii ateu e mai ok
E un inceput, si eu am fost agnostica acum atee :*
Esti de acord ca esti prost precum gardul, spunand ca Dumnezeu s-a nascut? inseana ca TU esti fatat.si ti se pare corect sa discuti cu noi care santem nascuti? si sa nu stii ca Dumnezeu este dintotdeauna? ca nu are inceput nici sfarsit?
Si care e diferenta dintre fatat si nascut mai otel topit cu gandurile Domnului.
Nea hombre m-am topit la soare cu sapa in mana in ultima vreme, si mai am ceva ceva.pai semantic vorghind nu ar fi decat una; femeile nasc, si animalili fata.referitor la fiul nascut din tatal,asa cum zice crezul NASCUT,NU FACUT, e alta ceva si da un nou intales cuvantului nascut. Dumnezeu a zis; Si cuvantul s-a nascut, si prin el toate s-au facut, si s-a intrupat in zilele lui pontiu pilat, si s-a rastignit pentru a noastra mantuire.deci bre hombre, daca te uiti in dex de la sfarsit spre inceput{, nascut}are un inteles.da trebuie sa recunosti ca, in lac, se vede invers.
Bene mai animalule...pardon... otelitule, bine ca nu ai fost fatat ca acum erai la pascut iarba linistit, ori cum esti nascut te topesti la soare cu sapa in mana, ai grije sa nu-i pui coada de cauciuc ca-ti sare-n cap.
"si sa nu stii ca Dumnezeu este dintotdeauna?"
--Pardon . NIMENI nu stie dintre oameni ca dzeu a fost sau nu dintotdeauna. Nu stim nimic. Doar ne dam cu presupusul.
Adevarul nu-l stim.
"Vi se pare corect să vă închinaţi unor lemne pictate şi să pupaţi cruci de tinichea? "
Cine spune sa te inchini? Nu e vorba de inchinare ci de resprect si reverenta fata de persoana pictata in icoana.
"Credeţi voi în ceva imaterial, sau totul depinde de materie? "
Cred in Dumnezeu care e imateral.
"unteţi conştienţi de faptul că fără materie Dumnezeu nu s-ar fi născut?"
Despre ce tot vorbesti? Dumnezeu nu are depindere de nimic mai ales de materie, ci materia depinde de El.
Iar cat despre originea lui Dumnezeu nici o viata nu ar fi de ajuns sa cuprin infintitul timpului deoarece noi nu stim intra-devar unde incepe totul.
Aceleasi intrebari, ca de obicei.
Noi, oamenii, nu ne inchinam materiei, ci celui ce este infatisat in icoana. Dupa cum nu ne inchinam materiei din care este facuta Evanghelia, nici materiei Crucii, ci chipului Crucii.
Intelesasi?
Ăla care-i înfăţişat în icoană - de unde ştii tu că este ceea ce ar trebui să reprezinte pe adevăratul sfânt? La fel cum şi Dumnezeu este creat de oameni, aşa şi picturile, tot de oameni sunt create.Şi să nu uităm de Biblie, tot născocirile umane stau la baza acesteia, şi nu nişte şoapte ca de la Divinitate la om.
"Şi să nu uităm de Biblie, tot născocirile umane stau la baza acesteia, şi nu nişte şoapte ca de la Divinitate la om. "
De unde stii ca nu a fost asa? Ce avantaj ar fi avut acei oameni daca inventau toate astea?
Avantajul de a corupe minţile majorităţii umane.
Macar numa de ar pupa-o. Dar ei au uitat ca icoana se pupa, ci nu trebuie sa ii iei limba-n gura.
E stupid sa pupi(la romani mai ales babele : sa le lingi) icoane!
Nu cred ca reprezinta o manifestare a credintei....in ceva...
Pai pe de-o alta parte da pe de-o alte parte nu : Dexemplu poate acel lemn poate fi sfintit de un sfant anume si are o valoare, dar sunt unii care pupa tot ce le pica in cale pupa si covorul din biserica dupa parearea lor ca acolo o calcat preotu
Daca tu zici ca esti sfant nu inseamna ca chiar esti sfant Dumnezeu hotaraste asta
Ca sa fi sfant nu trebuie sa pacatuesti, trebuie, sa faci numai fapte bune sa iti dedici viata lui dumnezeu
EmaS întreabă:
AdrianAndrei012345678901234 întreabă: