|

Vi se pare si voua ca majoritatea crestinilor practicanti isi formeaza o lume a lor, un micro univers in care cel mai important e sa nu faci nu stiu ce pacate, si daca cineva nu corespunde standardelor lor e marginalizat? Si credeti ca e normal ca religia sa fie preocupata mai mult de pacate, decat de oamenii care mor in fiecare zi din cauza bolilor netratate sau a foamei?

13 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Nu, nu mi se pare. CHIAR ASA ESTE! Normal ca nu-i normal ce practica ei. Religia este ca un drog psihic, te face sa te simti "cel mai cel", in acelasi timp iti induce un sentiment de vina nejustificata... Deci iti face mai mult rau.

| explică (pentru BlackSulphur):

Si e facuta in asa fel, incat oricum ai pune problema, omul e mereu vinovat, si condamnat!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru BlackSulphur):

Dragul meu frate (ironie),cum să te facă religia sa te simți,, cel mai cel,, când religia transmite mesajul de smerenie și plus că se ocupă de,, viața de apoi,,.Nu spune de sănătate? frate, câte a zis Iisus despre sănătate și nu a fost trecut în Biblie...
PS : Normal că e preocupată de păcate, ele hotărăsc cum devii după moarte!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
12 răspunsuri:
| a răspuns:

Depinde de standard. Orice om are un standard. Chiar si tu. Unele lucruri le consideri bune, altele rele. Poate ca standardul tau nu e asa ridicat ca al unor crestini, consideri ca e mai bine sa fii mai liber, insa nu poti accepta ca totul e permis in lumea asta. La fel e si la ei, doar ca standardul, pe care ei cred ca Dumnezeu li l-a dat, trebuie respectat cu strictete, in cele mai multe privinte. Si atunci, oricine nu corespunde printre ei, e marginalizat, la fel cum in galeria clubului de fotbal Steaua, cineva care ar simpatiza pe Dinamo ar fi marginalizat, exclus chiar, pentru ca nu se conformeaza cu standardul galeriei, acela de a sustine pe Steaua si a considera ca dusmani pe cei de la Dinamo. E ceva gresit aici? Nu. Chestia asta se intimpla la fiecare grup de oameni care sunt impreuna pentru ceva anume. Ei si-au stabilit un standard, si incearca sa il tina, si cine vine si nu se conformeaza, este marginalizat.
Mi se pare normal ca religia sa fie preocupata mai mult de pacate. E primul pas al fiecarui credincios. E tris ca cei mai multi se opresc aici. Insa nici nu e usor sa gasesti raspuns la problema pacatului, si sa traiesti o viata frumoasa, biruitoare impotriva raului. Problema e ca, daca vrei sa ajuti pe cineva cu adevarat, nu poti sa o faci de unul singur, ci ai nevoie de ajutorul lui Dumnezeu, si, cum problema pacatului e ca te desparte de Dumnezeu, nu e normal si logic ca intii trebuie sa scapi de problema pacatului, ca sa ai ajutorul lui Dumnezeu cu tine, si apoi sa mergi sa ii ajuti pe altii? Mergind cu pacatele tale sa ii ajuti pe altii, poate pe unii ii vei ajuta, dar cu siguranta vei si strica ceea ce ai vrut sa iasa bine. Eu am cunoscut oameni care erau bine intentionati, insa nu si-au rezolvat problema pacatelor, si, cind au inceput sa se ocupe de altii, au facut mai mult rau decit bine. Asa ca, problema pacatelor trebuie rezolvata mai intii, caci astfel intri in relatie cu Dumnezeu, iar asta nu inseamna altceva decit ca te vei pune in ordine ...2004 - 2100 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Mie mi se pare ca daca esti credincios, in lumea asta de pagani esti marginalizat, nu inverswinking

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Interesul propriu e mai presus de orice! Iar unicul interes al crestinilor este acela de a-si asigura un loc in Rai.Cum? Cum stie fiecare mai bine, avand drept calauza Biblia!
http://i.imgur.com/gzpy5hp.jpg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Foarte bune întrebări.
Nu mi se pare ok nici una, nici alta.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

"Si credeti ca e normal ca religia sa fie preocupata mai mult de pacate...". Sa zicem ca n-ai voie sa mananci ciocolata, dar daca toti din "micro universul" tau, inclusiv tu, vorbesc despre ciocolata, ai mai multe sanse decat ceilalti sa cedezi ispitei, asa ca bineinteles ca sunt mai preocupati sa isi spovedeasca pacatele decat sa ajute oameni. Mai sunt aia care se izoleaza la cucu-rigu si se roaga pentru oameni, in loc sa ii ajute, oricum bolile netratate si foametea sunt pedepse divine, sa nu facem nimic si sa speram cu dumnezeu o sa rezolve ceva. oh go on

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Omule din cate vad tu ii marginalizezi pe ei.Fiecare isi are propriile reguli dupa care traieste.Fie ca iti dai seama sau nu,toata lumea crede in suflet,noroc, ghinion, diavol, dumnezeu, etc.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Cei ala crestin practicant eu pe unde merg toti sunt la fel
te referi la uni care se inchid in lumea lor si urasca pe alti da sectele promoveaza asta la greu, majoritatea e pacatoasa noi suntem sfinti

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Fiecare om are un concept propriu legat de o anume zeitate. Ne raportam la divinitate prin persoana noastra.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Ai un unghi foarte ingust prin care observi lumea.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Religia este un instrument de propaganda. De ce ii este frica omului cel mai tare? De moarte, iar religia profita din plin de aceasta frica. Bafta!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează