|

Viata mai are rost cand suferi timp indelungat?(psihologic)

9 Raportează Evaluează
9 răspunsuri:
| a răspuns:

Nici cand suntem fericiti viata nu ar avea rost fara Dumnezeu; cu cat mai mult cand suntem in necaz.
Parerea mea personala este ca toti oamenii au cate un "tepus" de orice natura ar fi acesta. Scopul acestuia este ca sa ne impiedice sa ne ridicam mai presus de ceilalti "muritori"; adica de a ne feri de mandrie. Dar este o parere personala.
Acest "tepus" de care vorbesc poate fi o dorinta neimplinita, ceva dupa care suferim, tanjim si nu-l vedem implinit. Dar nu putem vorbi de lucrul acesta la modul general, deoarece sunt oameni care sufera si tanjesc din pricina lor, a lipsei de cunostinta, ori a viciilor care i-au adus in starea respectiva.

Dar oricare ar fi cauza, exista speranta. Domnul Hristos le-a spus celor iertati, vindecati: "Du-te si nu mai pacatui". Deci chiar si cand ajung intr-o stare deplorabila, oamenii pot gasi speranta si nadejde.
"Si acolo era o femeie stapanita de optsprezece ani de un duh de neputinta; era garbova si nu putea nicidecum sa-si indrepte spatele.
Cand a vazut-o Isus, a chemat-o si i-a zis: "Femeie, esti dezlegata de neputinta ta."
Si-a intins mainile peste ea: indata s-a indreptat si slavea pe Dumnezeu." (Luca.13:11-13)
In astfel de situatii noi nu trebuie sa incetam sa insistam cu cererea noastra inaintea lui Dumnezeu. El ne incurajeaza sa insistam.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Da.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Daca nu cauti sa te sfintesti, viata nu are nici un rost chiar daca esti sanatos tun si putred de bogat

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Desigur că are, în pofida mai multor suferințe, nu doar psihologice.
https://www.jw.org/ro/publicatii/reviste/turnul-de-veghe-nr2-2019-mai-iun/

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Cu siguranta da, viata are intotdeauna rost fiind ca darul lui Dumnezeu dat oamenilor.
Cei care traiesc dupa voia lui Dumnezeu sunt fericiti chiar daca au parte de necazuri.
Pe de alta parte cei care au parte de tot ce si-ar dori un om (bani, faima, frumusete) cum sunt multe vedete de la Hollywood ajung sa recurga la gesturi extreme pentru ca nu Il cunosc pe Dumnezeu.
Trebuie sa te rogi mult ca sa descoperi planul lui Dumnezeu pentru viata ta si sa iti faci si partea ta de responsabilitati.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Deoarece există atâta nedreptate şi suferinţă, unii ajung la concluzia că nu ar exista un creator.
Dar ei trec cu vederea că există multe lucruri, care îşi află explicaţia numai considerînd că sînt create. Dacă arătăm cuiva un automobil şi îi spunem că acesta nu ar avea un constructor, cu siguranţă că nu va crede. El va recunoaşte probabil că acest automobil serveşte unui scop anumit, din care rezultă că şi constructorul său a avut în minte un anumit scop.
Oamenii nu înţeleg ce scop a avut creatorul Universului în minte când a creat acest pământ și pe noi, atunci când privesc pe fereastră și văd războaiele, sărăcia, și ura dintre oameni.
Biblia arată că scopul vieții noastre este acela de a lega o relație de prietenie cu Dumnezeu. Citește Matei 5:3, Iacov 4:8, Eclesiastul 12:13 și Psalmul 37:10, 11.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu cred ca mai are rost viata cand suferi din punct de vedere psihologic pentru un timp indelungat, dar in acelasi timp nu cred nici ca moartea e neaparat o solutie, pentru ca nu stii niciodata ce te asteapta cand treci de cealalta parte. Nu sunt o persoana religioasa, nu neg existenta dumnezeului ebraic sau crestin pentru ca orice e posibil, dar eu personal nu am fost acolo sa ma conving de existenta acestuia. Viata este un lucru complex, nu a avut niciodata sens in adevaratul sens al cuvantului, a avut exact sensul pe care persoana respectiva a vrut sa-l perceapa. Sunt o multime de oameni care se agata de aceasta viata pentru ca nu stiu altceva, pare ca au un sindrom Stockholm, in ciuda suferintelor lor, trag cu dintii desi situatia rareori se imbunatateste. Eu te sfatuiesc sa traiesti asteptand ce-i mai rau, nu vei fi niciodata surprins.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Salut!
Da, inca are, atat pentru tine personal cat si pentru cei ce tin la tine; iar daca esti crestin are si pentru Dumnezeu!
Nu stiu cati ani ai, dar daca esti inca la scoala/liceu vorbeste cu psihologul de acolo... poate te ajuta.
Succes si multa sanatate!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Bineinteles, tot ce este Maret se cladeste prin suferinta. Diferenta este daca alegi sa stai suferind, in patul tau si sa plangi, sau sa razbesti, avand ochii mai uscati decat desertul chiar si atunci cand te simti intoxicat de suferinta.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează