Iti faci un testament si cauti un executor care sa puna in practica testamentul.
Nu stiu sa iti dau detalii de genul. Consulta un avocat
1. Fă un efort să devii multi milionară.
2. Apoi lasă averea cu testament la cineva care ești sigură că va respecta asta.
Dar chiar nu merită să îți consumi energia nervoasă cu asemenea problemă. Oricum la final, indiferent de cine va cânta la trompetă jazz, tot viermii se vor bucura că ai murit.
Nu mai plânge Jane,
Plânsul e de formă,
Jana nu e moartă,
Jana se transformă.
Vorbesti cu primarul si probabil te va ingropa acolo unde sunt ingropati cei marginalizati de societate precum martorii lui Iehova. Martorii lui Iehova sunt ingropati in cimitirele municipale, in cimitire care nu apartin de cimitirele religiilor mari care au in proprietate cimitirele lor, unde nu esti ingropat daca nu cotizezi anual la biserica ortodoxa.
Înţeleg că nu vrei sicriu bogat, cântare şi flamuri. E o idee bună. Vrei şi ca nimeni să nu plângă în urma ta?
Trecând la cestiune, aş zice că e bine cum spune suntserios, cu testamentul şi avocatul.
Eu vreau ca dupa ce mor, toate organele care sunt inca functionale si bune de folosit, sa fie donate la spital pentru persoanele care au nevoiene de transplant, ca sa poata sa isi extinda viata, iar apoi sa fiu incinerat iar cenusa mea sa fie aruncata la mine in gradina la un apus de soare frumos care poate provoca melancolie, dar se pare ca nici unul dintre noi nu o sa primeasca ceea ce vrea, sau cel putin nu o sa stim daca o sa primim asta din moment ce nu o sa stim ce se intampla cu corpurile noastre dupa ce murim. Nu se stie daca cineva o sa ne respecte ultima dorinta. Nici eu nu vreau ritualuri religioase, sau altele. Nu vreau pomeni sau alte chestii de genul. Doar ce am mentionat mai sus. Organele sa imi fie donate, ca un ultim lucru nobil pe care sa il pot face dupa moarte, apoi corpul sa imi fie incinerat, iar cenusa sa fie raspandita in gradina mea la care tin foarte mult intr-un moment al zilei care imi e foarte drag, si anume apusul de soare. Asa cum viata mea s-a incheiat printr-un gest frumos de a ajuta oamenii cu organele mele, asa si ziua s-a incheiat cu un apus de soare frumos care sa ii faca pe toti cei care ma cunosteau sa isi aduca animte de mine cand o sa vada un apus de soare similar. Nu vreau ca sa se uite la apus si sa devina tristi cand isi amintesc de mine. Vreau sa se uite la apus si sa se bucure ca au reusit sa mai traiasca inca o zi si sa o incheie cu bine. Prin acel apus de soare o sa mai pot exista, cel putin in amintirea altor oameni.
Bravo de 1 milion de ori, așa îmi doresc și eu, bravo prietene ai o minte sclipitoare gândești exact ca și mine, dar se pare că oamenii ca noii doii sunt rari în Romania.
Nu pot spune ca gandim exact la fel, dar gandim oarecum similar. Cel putin in aspectul asta. Vreau ca moartea mea sa beneficieze pe cineva intr-un fel.
Ce interesant - oamenii care pretind ca nu cred in viata de apoi sunt totusi interesati de ce se va intampla dupa ce mor
Daca esti ateu, atunci ce importanta are?
Si totusi: nu cumva are?
Este suficient sa zi ca nu vrei sa dai bani la preoti la inmormantare si nu o sa vina niciunul.
Fug ca de Satana cand aud ca este rost de munca gratis.