|

Voi ce credeti ca se intampla cu sufletul dupa moartea trupului? Unde se duce? Credeti in iad? in Rai?

24 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Eu cred ceea ce zice Mantuitorul Iisus Hristos.Deci cred in viata vesnica.
Dar iadul si raiul nu sunt doua locuri neaparat cu foc si cu harpe ci doua stari diferite,o stare haotica si a pierzarii,chinuitoare si apasatoare si o stare pura,curata, inocenta alaturi de Dumnezeu. Avem gandul vesniciei in noi.Dar unii il resping deoarece nu vor sa adopte comportamentul unui deist, credincios, nu vor sa renunte la placerile lumesti, nu vor sa creada ca exista.

23 răspunsuri:
| a răspuns:

In elefanti. sau in vampiri - as fi zis asta daca as fi vrut funda laughing

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

In pamant.Geneza3:19,Ezeciel18:4,Eclesiastul9:5,6,10

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Trupul mere in pamant iar suflarea de viata la Dumnezeu; iadul nu exista, iar Paradisul mult asteptat e suswinking
Salut...

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru 4b):

Cum sa nu existe iad? Iisus a murit sa nu ajungem acolo.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:Dumnezeu (Isus Hristos) este etern. Fiindcă ce se poate cunoaşte despre Dumnezeu le este descoperit în ei instinctiv, căci le-a fost arătat de Dumnezeu. În adevăr, însuşirile nevăzute ale Lui, puterea Lui veşnică şi dumnezeirea Lui se văd lămurit, de la facerea lumii, când te uiţi cu băgare de seamă la ele în lucrurile făcute de El. Aşa că nu se pot dezvinovăţi;
fiindcă, măcar că au cunoscut pe Dumnezeu, nu L-au proslăvit ca Dumnezeu, nici nu I-au mulţumit; ci s-au dedat la gândiri deşarte, şi inima lor fără pricepere s-a întunecat.
S-au fălit că sunt înţelepţi, şi au înnebunit;
Știm cu toții că Dumnezeu există, unii pur și simplu nu doresc să schimbe direcția!
Nu există nici măcar o ființă umană de pe pământ care nu știe că Dumnezeu există.
El a făcut ca toţi oamenii, ieşiţi dintr-unul singur, să locuiască pe toată faţa pământului; le-a aşezat anumite vremuri şi a pus anumite hotare locuinţei lor, ca ei să caute pe Dumnezeu şi să se silească să-L găsească bâjbâind, măcar că nu este departe de fiecare din noi.
Căci în El avem viaţa, mişcarea şi fiinţa, după cum au zis şi unii din poeţii voştri: „Suntem din neamul Lui…"
Dumnezeu nu ţine seama de vremurile de neştiinţă şi porunceşte acum tuturor oamenilor de pretutindeni să se pocăiască;
pentru că a rânduit o zi în care va judeca lumea după dreptate, prin Omul pe care L-a rânduit pentru aceasta şi despre care a dat tuturor oamenilor o dovadă netăgăduită, prin faptul că L-a înviat din morţi…"
Faptele Apostolilor 27:30
Nu există pace pentru cei răi, zice Domnul | http://www.youtube.com/......?/playlist
Cine este Dumnezeu: http://divinerevelationonholiness.org/book/chapter6.php Motivul pentru viață
https://www.youtube.com/watch?v=qxPZHkkTlLo&feature=youtube_gdata_player
De ce Biblia nu este Cuvântul lui Dumnezeu
http://www.youtube.com/watch?v=PwmpTgCoHKY
...2029 - 2229 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Fabulatiile despre "iad, rai si paradis" sunt deja obisnuite pentru tara noastra.Gandind rational,"sufletul" ajunge in "neant" devenind doar energie risipita in atmosferahappy

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Daca ai gandi rational si logic ai sti deja raspunsul dar daca ai o gandire bazata pe basme degeaba isi spun eu

parerea mea nu exista nimic dupa moarte

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Cum poti da funda daca raspunsul nu are nici o legatura cu realitatea?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Eclesiastul9,5-6 şi Eccl 9, 10 fac parte din "punctul de vedere" uman, aflat în dialog şi contradicţie cu cel divin.
Ca dovadă, un caz asemănător este întâlnit şi în Eclesiast 9, 2, unde se spune: "Aceeaşi soartă are cel neprihănit şi cel nelegiuit, cel bun şi cel rău", iată exemplu de altă IDEE CONTRADICTORIE a Eclesiastului, CONTRADICTORIE cu "punctul de vedere" divin, cel din restul Scripturii. CINE poate crede că oamenii vor avea aceeaşi soartă indiferent de comportare?

Nu este adevărat faptul că "cei morti nu mai stiu nimic". Trebuie avut în vedere faptul că în Ecclesiast se găseşte întâlnit atât PUNCTUL DE VEDERE DIVIN, spiritual, cât și un PUNCT DE VEDERE UMAN, corupt, care neagă valorile spirituale. În urma confruntării celor două puncte de vedere, va triumfa în final punctul de vedere spiritual:
"Şi ca pulberea să se întoarcă în pământ cum a fost, iar sufletul să se întoarcă la Dumnezeu, Care l-a dat." Ecclesiast 12, 7.

Problema survine din faptul că biblia adoptă de multe ori cu predilecţie un limbaj artistic, dificil de interpretat, înţeles de multe ori doar ţinând cont de întreg contextul. Când nu se face acest lucru, apar atunci interpretările eronate. Aceasta este explicaţia pentru existenţa celor aproape 39000 de secte!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Versetul Iezechiel 18, 4 nu se referă la vreo moarte a sufletului!

Să ne uităm la CONTEXT. Despre ce vorbeşte autorul aici? Israeliţii murmurau împotriva lui Dumnezeu, citând un verset care zicea: "Părinţii au mâncat struguri acri şi copiilor li s-au strepezit dinţii" (vers. 2) - ei se plângeau de faptul că pedeapsa pentru ceea ce a făcut tatăl, cade asupra urmaşilor săi! Iar versetul 4 vine ca un răspunsul al lui Dumnezeu la această problemă de mai sus: "Cel ce a păcătuit, acela va muri". (în sensul că va fi ÎNVINOVĂŢIT, PEDEPSIT sau se va COMPROMITE din cauza păcatelor sale).

În text nu se vorbeşte despre condiţia, starea în care se va afla omul mort ci numai despre cauza căderii sau compromiterii sale. Living Bible parafrazează acest text astfel: "Deoarece Eu judec toate sufletele - părinţi şi copii - regula Mea este aceasta: fiecare om va muri pentru păcatele sale (va răspunde sau se va compromite pentru faptele sale proprii- "nu ale altora")"

Geneză 3, 19 "În sudoarea fetei tale îţi vei mânca pâinea ta, până te vei întoarce în pământul din care eşti luat; căci pământ eşti şi în pământ te vei întoarce" se referă doar la natura fizică a trupului. De ce? Pentru că nu a spus Dumnezeu că Adam e numai pământ ci "pământ ești" cu sensul de "ești și pământ"!

Dovada: Facere 2, 7: "Atunci, luând Domnul Dumnezeu ȚĂRÂNĂ (1.) din pământ, a făcut pe om şi A SUFLAT (și) în faţa lui SUFLARE DE VIAȚĂ (2.) şi s-a făcut omul fiinţă vie."

Și...

"Şi ca PULBEREA (1.) pulberea să se întoarcă în pământ cum a fost, IAR SUFLETUL (2.) să se întoarcă la Dumnezeu, Care l-a dat." Ecclesiast 12, 7

Etc...

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Imediat după sfârșitul vieții, SUFLETUL ÎŞI CONTINUĂ EXISTENŢA. Până vom conștientiza asta prin experiența proprie, nu ne rămâne decât să credem cuvântul Scripturii!

Luca16, 22: Şi a murit săracul şi a fost dus de către îngeri în sânul lui Avraam. A murit şi bogatul şi a fost înmormântat.
Luca16, 23: Şi în iad, ridicându-şi ochii, fiind în chinuri, el a văzut de departe pe Avraam şi pe Lazăr în sânul lui.

"Şi ca pulberea să se întoarcă în pământ cum a fost, iar sufletul să se întoarcă la Dumnezeu, Care l-a dat." Ecclesiast 12, 7

"Fiecăruia (SUFLETELOR DE "DINCOLO") dintre ei li s-a dat o haină albă şi li s-a spus să se mai odihnească puţină vreme, până când se va împlini numărul tovarăşilor lor de slujbă şi fraţilor lor care aveau să fie omorâţi ca şi ei" Apocalipsa 6, 9-11

"Nu vă temeţi de cei ce ucid trupul şi după aceea nu vă mai pot face nimic. Am să vă spun de cine să vă temeţi: temeţi-vă de Acela care după ce a ucis, are puterea să arunce în gheenă; da, vă spun, de Acesta să vă temeţi" Luca 12, 4

"Si precum este randuit oamenilor, o data sa moara, iar dupa aceea sa fie judecata" (Evrei 9, 27).

"Toţi trebuie să ne înfăţişăm înaintea scaunului de judecată, pentru ca fiecare să-şi primească răsplata după binele sau răul pe care-l va fi făcut pe când trăia în trup" (II Corinteni 5, 10

"Când a rupt El pecetea a cincea, am văzut sub altar sufletele celor ce fuseseră înjunghiaţi din pricina Cuvântului lui Dumnezeu şi din pricina lucrării de mărturie pe care o avuseseră. Ei strigau cu glas tare şi ziceau: ‚Până când Doamne, Tu care eşti suveran, sfânt şi adevărat, zăboveşti să judeci şi să răzbuni sângele nostru asupra locuitorilor pământului?’ Fiecăruia din ei i s-a dat o haină albă şi li s-a spus să se mai odihnească până când se va împlini numărul tovarăşilor lor de slujbă...2010 - 2272 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Da, dar daca nu crezi in nimic.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Dupa moarte, dupa primele 3 zile strabate Vamile Vazduhului si este dus la judecata particulara. Dar, iainte de asta, va petrece apoi urmatoarele 6 zile in Rai si 30 de zile in iad. Deci, 39 de zile ( 3+6+30), iar in ziua a 40-a, participa la Judecata Particulara, care va ramane-n Rai, sau Doamne fereste in iad, pana la Ziua Judecatii de Apoi.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Depinde de... cult! Unii zic ca nicaieri bintuid aiurea in asteptarea judecatii, altii zic ca in purgatoriu, altii zic ca direct la prima judecata.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Totul se termina dupa moarte!

Astea sunt povesti pentru oamenii fricosi si slabi!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu se duce nicaeri in alta persoana... nici nu iti dai seama cand mori laughing parerea mea big grin te trezesti in alta persoana dupa un vis laughing))

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Depinde ce ai facut in viata asta...

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

In pamant sau in creamatoriu, in general. Nu. Nu.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Exista si viata dupa moarte, parerea mea.Despre iad si Rai, nu stiu ce sa zic. Oricum, tot la Dumnenezu ajungi.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Sunt multe dovezi care sustin reincarnarea sufletului dar biblia ne zice clar ca dupa moarte ne vom duce fie in rai fie in iad

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru bogdiy):

De asemnea, Biblia ne spune ca mamele pot fi virgine, ca hipiotii pot merge pe apa sau ca intreaga rasa umana este rezultatul unui gigantic incest. Probabil ca Biblia nu este cel mai bun ghid, pentru astfel de probleme existentiale...am eu, asa, o banuiala.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Indiferent cum ai luao nu ai o gandire propie,tot ce esti ce gandesti, ce-ai fost ce esti si ce vei fii esti doar oglinda societatii esti ca un burete care absoarbe mediul inconjurator si ai o anumita inclinatie spre rau poate din cauza plictiselii, nimic nu este real nimic din ce exista in capul tau, in capul tau sta doar convingerile luate de la alte persoana, pentru un minut renunta la tot ce stii sau ce-ai aflat si vorbeste cu tine insuti acolo poti gasi pe Dumnezeu cel adevarat.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează