| Wehrmacht a întrebat:

Voi ce simtiti cand va ganditi ca la un moment dat o sa imbatraniti si nu o sa mai puteti sa va distrati(distrati... spunetii cum vreti voi eu nu prea stiu cum sa ma exprim) ca acum si intr-un final veti muri? Pls nu raspundeti ca o sa va duceti intr-un loc mai bun in rai...sau altele.Am dat funda dar raspundeti in continuare.Sunt curios.

19 răspunsuri:
| EmaS a răspuns:

Depinde ce intelegi tu prin a te distra.

| FucktheSystem a răspuns (pentru EmaS):

Nu cred că se referă la schimbatul de scutece al nepoților sau la făcutul piureului de banane...

| EmaS a răspuns (pentru FucktheSystem):

Pe mine ma intereseza ce intelege el prin aceste cuvinte.E total gresita ideea asta. Fara alcool te distrezi mai bine! Aceasta e ideea corecta. Era iarna si au venit la mine niste musafiri. I-am intrebat cu ce vor sa-i servesc iar ei mi-au raspuns ca ar dori un canceu cu vin fiert ca sa se incalzeasca pentru ca era iarna si ca sa rada sa glumeasca. Bun...le-am zis ca merg in bucatarie sa le fac, insa eu le-am facut la fiecare cate o cana de ceai cu miere. Toti au fost incantati si m-au felicitat pentru gestul facut. Dupa ce am baut ceaiul am ras si am glumit. Ce doresc sa va transmit e ca distractia nu consta in alcool.
Alcoolul iti ia mintile,devii agresiv, iti este rau, si un lung sir de evenimente neplacute.Iti spun eu, te poti distra foarte bine si fara alcool!

Dar Ema, eu n-am zis nimic de alcool ci țineam să subliniez că la bătrânețe nu te prea poți distra în nici un fel, din cauza durerilor dabia mai poți ieșii din casă, îți pierzi mobilitatea deci nu mai poți să faci multe activități. Pentru majoritatea bătrânilor distracție înseamnă șah în parc toată ziua ( ceva ce nu zic că nu e ok, dar al un moment dat te mai și plictisești), mersul la bârfă la biserică sau la plimnare cu nepoții. Nici una din activități nu mi se pare distractivă sau inetersantă deci preferă să măî lipsesc.
Cât despre alcool, nu tutoror li se face rău ( să-ți spun un secret, după ce bei multă bere dai pe gât un pahar de vodka și et simți ca nou) și nu toți devin violenți. Eu nu pățesc nici una nici altra.Cât despre vinul fiert...E SFÂNT.

Tocmai de asta doream sa imi raspunda el la intrebare ca sa vad ce intelege prin distractie.Eu abia astept sa am nepotei,sa ii cresc,sa ii educ,sa merg cu ei la plimbare, sa le spun povesti! Da, uite ca baiatul asta mai mare nu are de gand sa se insoare.

Ai un băiat inteligent, nu vrea să-și irosească viața schimbând scutecehee hee

Si-o iroseste asa,traieste fara un scop si mai tarziu va constata ca altii au o familie, au copii, au pe cineva care ii iubeste neconditionat.Noi nu vom trai vesnic aici pe pamant.Sa stii ca ma doare ca gandeste asa.

Ba să nu ai copii și nevastă e cel mai bun lucru care i se poate întâmpla unui om. E liber să fac că vrea fără să dea explicații cuiva, să-ți facă griji că e un model negativ etc. Așa ai mai mult timp pentru prieteni, sau pasiunile tale, ești liber și fericit.
Și da știu că nu trăim veșnic, de asta nu vrea să-mi pierd mai mult de jumate din viață să am grijă de cineva, să stau după cineva, să fac din nou clasele 1-4, să cumpăr pempărși, să stau să potirvesc apa să aibă fix 36 de grade, să încălzesc laptele la o anumită temperatură, să fac mâncare cât pentru un azil, etc. Nu văd satisfacția în a mă chinuii singură ca după la bătrânețe să mai vină copilu de Crăciun și Paște să mă salute și după să plece că merge la o petrecere cu prietenii.

| FucktheSystem a răspuns:

N-am eu șanse să ajung până acolo deci n-are rost să-mi fac planuri...

Răspuns utilizator avertizat
| Wehrmacht explică:

RedBlue nu tocmai la asta ma refeream...Adica...cum ar fi sa vezi un mosneag ca se da cu skate-ul sau ca nu poate nici sa mearga bine si butoneaza la ` noaptea pe TPU asa ca mine.

| Wehrmacht explică:

Woodenpints chiar la asta ma gandeam si eu mereu cand imi venea intrebarea asta in cap.

| francesca89 a răspuns:

Eu ce am vazut aici in Italia, n'am mai vazut nicaieri.Toti batranii se distreaza, si cand spun batrani ma refer la oameni de 60, 70 de ani; merg la cursuri de dans,la concerte,in baruri, excursii prin Europa, isi traiesc viata si cred ca e minunat sa ai asa o batranete.Desigur,la noi nu prea vezi asa ceva, din moment ce nu sunt bani nici macar de medicamente, de excursii sa nu mai vorbim.Si de ce sa fii trist ca nu te ai poti distra? te'ai distrat la vremea ta,ai facut prostiile pe care trebuia sa le faci,te'ai maturizat,ai facut copii, ai nepoti, si te bucuri de lucrurile astea.

| ShowTim3 a răspuns:

laughingDaca fac milioane de euro am sa ma distrez si la 80 de ani.
Si daca nu... am sa stau sa ma joc CS pana la 100 de ani, iti dai seama cum arata un jucator cu peste 50 de ani experienta laughing? deja imi este frica.

| JajaAliensHere a răspuns:

Eu nu vreau sa gandesc asa. E prea...superficial. Vreau sa vad partea frumoasa a vietii. Chiar si cand o sa imbatranesc o sa ma bucur de viata, gandindu-ma la nepoti si la faptul ca persoana iubita mi-a fost alaturi pana la sfarsitul zilelelor mele.
Si puteti sa radeti cat vreti pe seama...__.''

| d1onn5o a răspuns:

De unde stii ca ajungi acolo?
De unde stii ca va mai rezista corpul tau, sau lumea pana atingi o varsta respectabila?
Intai intreaba-te asta, si dupa ce ai scris tu.
Eu personal cred ca fiecare varsta are partile ei bune si rele.A fi batran poate ca da inseamna a nu te mai distra, dar priveste partea buna a paharului, ai mai mult timp sa te gandesti.

| améliee a răspuns:

Aproape zilnic ma gandesc la faptul ca intr-o zi voi muri si acest lucru ma ajuta. Deja nu imi mai este frica de moarte. E ceva firesc. Mi-e frica doar sa nu mor inainte de a face tot ce mi-am propus.
Mai mult, nimeni nu zice ca nu te poti distra si la batranete.

| EmaS a răspuns (pentru améliee):

Ai dreptate, poti sa traiesti frumos si la batranete.Sa faci din fiecare moment frumos,ceva unic si special. Poti sa iesi de mana cu cel cu care ati imbatranit impreuna,sa va bucurati de rodul muncii, sa cresteti nepoteii, sa va simtiti iubiti si speciali.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sa stii ca si eu m-am gandit la asta. Cum o sa fie sa vad fete tinere care se imbraca sexy si merg prin cluburi si sa ma gandesc ca si eu eram odata asa si acum am pielea lasata si scarboasa si nu o sa mai am dinti in gura si de astea...Cred ca singurul lucru pe care putem sa-l facem e sa profitam la maxim de tinerete, dar oricum anii trec repede si nu vreau sa ma mai gandesc la ce va fi in viitor ci la prezent si ce mai putem face e sa speram ca o sa ajungem in rai, zic eu. Succes:*