| RAY a întrebat:

Voi credeti ca daca ar exista dovezi ca exista dumnezeu ateii nu ar crede in dumnezeu?

eu ca ateu as crede dar pana acum nimeni nu mi-a dat o singura dovada stiintifica ca ar exista dumnezeu

47 răspunsuri:
| DakotaRoyse a răspuns:

Dacă ceva e dovedit că există, nu se mai poate pune la îndoială existenţa acestuia, decât dacă suferi de schizofrenie şi spui că e un complot împotriva ta. Dacă am ştii că Dumnezeu există şi că ce se spune în Biblie este şi a fost real, n-ar mai exista atei. Cine şi-ar risca viaţa minusculă că fie ars de viu o eternitate pentru o greşeală?

| ania a răspuns:

În urmă cu câțiva ani am avut o discuție de neuitat cu un ateu puțin pilit.Ne reîntâlniserăm după câtiva ani după ce ultima dată eu sora mea, el și un prieten de-al lui am fost chiar la o biserică. Mi-a spus-Eu nu mai cred în Dumnezeu, totul e doar o poveste pentru copii, cine apreciază știința și progresul se eliberează de superstiții, bla, bla.Eu sunt însurat, am o nevastă beton de frumoasă. Avem o căsnicie liberă, ne-am înțeles că putem să ne înșelăm și eu am înșelat-o numai astăzi de 2 ori.I-am spus și ei-poți să mă înșeli, numai să fii discretă, să nu mă arate lumea pe stradă că sunt fraierul lui aia.
Îi zic -după mine, tu zici că nu exisă Duumnezeu pentru că îți dorești să nu existe nimeni caruia să-i datorezi ceva, care să fie îndreptățit să-ți ceară socoteală.
Răspunsul lui-Ai dreptate, așa m-a bate Dumnezeu odată.

| Never4ever a răspuns:

Sigur ca ar crede si ei daca ar exista dovezi.

| Jardelin a răspuns:

Ateii, asemenea cultelor rationaliste (protestante), incearca sa aduca si sa inteleaga la nivelul mintii lor lucruri care sint peste capacitatea de intelegere a oamenilor. Dumnezeu este nemarginit, este imposibil de inteles si de cuprins cu mintea umana, de aceea a pretinde o dovada stiintifica, o dovada "umana", sau mai bine zis o dovada care poate fi inteleasa de om, a existentei lui Sale este o demonstratie de micime intelectuala si spirituala. De aceea de-a lungul istoriei, oamenii cu spirite inalte nu au cautat dovezi stiintifice, concrete si verificabile ale existentei lui Dumnezeu, ci au cautat in alte locuri si sub alte forme dovezi ale Existentei divine. Si au gasit!

In concluzie prietene, nu cauta sa-L aduci pe Dumnezeu la nivelul tau de intelegere ca ai sa ramii ateu toata viata, ci cauta sa te ridici tu la nivelul lui Dumnezeu si, desi nu vei reusi niciodata, aceasta straduinta te va apropia de cunoasterea Sa, iar in final te va mintui si te vei bucura in Rai de mingiierea Lui.

| Zenit313 a răspuns:

Ca sa spui ca exista Dumnezei trebuie sa CREZI pentru ca nu avem nici o dovada, dar nu putem demosntra ca NU exista.
Credinta nu are nevoie de justificare, analiza, cercetare...nu trebuie sa gandesti..nu ai nevoie de dovezi...
Credinta este pentru oamenii slabi,care nu ai incredere in ei si cred ca exista undeva, cineva, ceva care are grija de el si o sa ii dea cadouri dupa moarte daca este cuminte.
Credinta le ofera incredere, aroganta, ignoranta si prostie fara limite.
Doar oamenii prosti...au credinta.

| MihaiGe a răspuns:

Eu cred ca ateii ar crede si ei daca au acea "dovezi".
Bafta!

| GRs a răspuns:

Daca ar exista dovezi ca exista nu s-ar mai numi credinta.

| tavadaresti a răspuns:

Evrei lau intalnit pe Iisus au vazut minunile sale, sa pocait fiinta lor?
Nu te cred, ai cauta tot timpu argumente in a nega existenta Sa, asa facem noi oameni ne incredem in noi ''eul'' mai presus de orce
= rezultatul>>esec

| tasmania a răspuns:

Daca esti sincer in cautarile tale, atunci fii fara grija: Dumnezeu nu te va lasa necercetat! El este dincolo de spatiu, de timp si de materie - ce fel de proba stiintifica ai vrea pentru Fiinta dumnezeiasca? Dar cauta un parinte imbunatatit si stai nitel de taina cu el - o sa vezi cum il percepe acela pe Dumnezeu. Dumnezeu i-a dat omului si minte si inima; de ce vrei sa te calauzeasca numai mintea singura? Ce dovada stiintifica aduci pentru iubirea dintre doua persoane? Cum o cuantifici? Cum faci balanta (unde se termina iubirea unei dintre persoane si incepe cea a celeilalte)?

| shadow222 a răspuns:

Simplul fapt ca existi este o dovada

| savvy12 a răspuns:

Daca ar exista dovada stintifica ca exista Dumnezeu, n-as mai crede in El...

| RAY explică (pentru savvy12):

De ce?

| savvy12 a răspuns (pentru RAY):

Ar lipsit de spiritualitate si de mister, cand te rogi la Dumnezeu si crezi, il simti intr-un mod ciudat la nivelul mintii, trupului, si chiar simti ca te ajuta, si te linistesti psihic mai multe chesti... este cum ai comunica cu infinitul, te desparti de iluzia asta materiala, si percepi totul de la alt nivel, si te linistesti, te face mai bun ii foarte tare, mai ales daca pui o melodie ambientala si mai tare.
Orice explicatie stintifica ar fi pentru asta este inutila, cum zicea si Eisten, ai putea sa explici totul stintific, chiar si o simfonie de'a lui Beethoven, dar ar fi lipsit de sens.

| RAY explică (pentru savvy12):

Acea senzatie de rugaciune pentru tine isi aduce liniste, fericire, crezi ca rugaciunea se aseamana cu meditatia budista?

| savvy12 a răspuns (pentru RAY):

Pentru mine da, depinde cum o practici, este fain sa te desparti de lume si sa uiti de tot, pentru mine Dumnezeu inseamna si natura, dar si el insusi, si imi aduce fericire, mai ales pe intuneric noaptea ii prea tare, simti cum ti se face pielea de gaina si daca exersezi simti cum parca nu stiu cum sa-ti explic, ca te detasezi pur si simplu de tine.Te gandesti ceva de genulu, dar trebuie sa crezi in ce faci normal. Eu sunt un spirit, eu fac parte din univers, universul a fost facut pentru mine, pentru noi. de'astea, si ajungi la un nivel maxim de spiritualitate cand simti ca plutesti, si alte chestii, nu e nimic paranormal...
Eu numesc creatie acest camp de energie infinit, si incerc sa ma duc cu el, sa umblu prin el, sa-l inteleg, nu stiu... sper ca ai inteles ce vreau sa zic.

| RAY explică (pentru savvy12):

Ma bucur daca isi aduce liniste, te rogi asa de adanc? mai rar inca n-am auzit, te rogi sa te ajute sau cum?

| savvy12 a răspuns (pentru RAY):

Mai intai incep noaptea pun o melodie, cum ti-am dat, si incep sa ma contrez spunand, ca eu fac parte din univers, simt ca ma detasez si uit unde ma aflu,simt ca ma duc departe si incep si niste senzatii ciudate creca provacate de creier, simti atingeri diferite chestii care ti se par reale, simti ca poti face orice, si apoi intru in comunicare cu El, nu-mi raspunde normallaughing, dar simt ca vorbesc direct cu el, adica iti trebuie practica, trebuie sa crezi ca tu esti o divinitate cumva, chiar sa crezi ca poti sa te duci departe, si ai senzatie de plutire, de linistire, esti adanc cuprins in ganduri si vorbesti cu El, eu creca practic budismo-crestinlaughing cine stie.
E foarte spiritual, te simti usor, provoci o energie imensa care afecteaza si camera, incepe sa puste mobila si patu si totu, prima oara te sperii, dar este nu stiu, o energie care iti da putere si crezi ca esti parte din univers, chiar nu pot explica senzatiile.
Aud tot, ceasul din hol(care normal nul aud), toate simturile tale cumva is una, chiar nu stiu.Credema este incredibil ce poate face omul.

| passyon22 a răspuns (pentru savvy12):

Nu toti pot intelege sentimentul acesta.Viata pe pamant este doar o etapa, noi trebuie sa intelegem scopul, trebuie sa intelegem ca dumnezeu se simte, nu se vede..la fel ca si aerul,traim datorita lui, nu ca l-am vedeahappyTrebuie sa ai o capacitate de gandire foarte dezvoltata pentru a intelege ce si cum. Dumnezeu reprezinta bunatatea, iubirea, frumusetea naturii, tot ceea ce nu este creeat de om.Cand vor ajunge sa aiba pace sufleteasca si intelepciunea necesara atunci probabil vor intelege ce inseamna dzeu

| savvy12 a răspuns:

Ca sa intelegi mai bine, pe melodii de astea...http://www.youtube.com/watch?v=8JnOCAXo5YQ, care ridica spiritualitate...

| RAY explică (pentru savvy12):

Eu eram mic cand mam rugat asa profund si poate era o iluzie mam rugat in gradina am mers pe hol si am vazut un inger, fantoma nu stiu ce era, mi-a fost frica o vreme sa merg noaptea pe hol

| savvy12 a răspuns (pentru RAY):

Chiar si uni atei, nu sunt de acord cu religia, dar cu spiritualitatea da, ca te curata pur si simplu.

| RAY explică (pentru savvy12):

Desi imi place filozofia budista n-am meditat niciodata

| RAY explică (pentru savvy12):

Sa nu razi, ai vorbit vreodata cu tine insuti?

| savvy12 a răspuns (pentru RAY):

Cum sa-ti zic, prin spiritualizm, iti modelezi realitate, daca te rogi profund, incep lucruri ciudate, deoarece provoci anumite energii, eu m-am uitat la Kabal, toti zei aveau un mare respect pentru al treilea ochi, al treilea ochi este undeva situat la nivelu creierului, si daca iti aduni nivelurile de energie, o sa descoperi secretul.
Si Isus zicea cv de genu, ca adevarul sta in ochi. si Buda avea un ochi in frunte, si zei Egipteni, toti se bazeaza pe al treilea ochi, pe secret.

| savvy12 a răspuns (pentru RAY):

90%, din comunicarile mele sunt cu mine cred, vorbesc cu mine si cand umblu cu cineva, zic ceva de genu:''ba ce ciudat'' ''da stiu'', ceva de genu, si acum, fara sa vreaulaughing

| RAY explică (pentru savvy12):

Tu crezi ca avem energie in noi?

| savvy12 a răspuns (pentru RAY):

Http://www.youtube.com/watch?v=lJLs-FYdwW8, uitate aicea si o sa vezi despre ce energi vorbesc.
Se numeste ''Secretul Masonilor'', dar nu ii asa secret, pentru ca oricine practica spiritizim face ce scrie acolo unde ti-am dat eu:)):P

| RAY explică (pentru savvy12):

Ok,tenks

| savvy12 a răspuns (pentru RAY):

Cu placere, ti-am dat in caz ca vrei sa intelegi ''secretul'' sa zic asatongue

| RAY explică (pentru savvy12):

Eu sunt deschis spre orice

| savvy12 a răspuns (pentru RAY):

Daca ai vizionat cat de cat ce ti-am dat acolo, acel ochi, si nivelurile acele de energie le poti activa prin practica, si cumva simti ceva foarte puternic, si incepi sa intelegi dar nu sti ce intelegi de fapt, asta ii cel mai ciudat.

| RAY explică (pentru savvy12):

Devin spirit daca vizionez toate, te vizitez

| savvy12 a răspuns (pentru RAY):

Nu stiu daca devi spirit, da ii o chestie ciudata...
Mai ales cand te gandesti ca totlu este infinit, acest camp de energie, si tu faci parte din el, esti una cu el, sa-ti dau un exemplu:marea->(infinitul de sus pe care-l vedem), picaturile(oameni), daca arunci niste picaturi in mare care este marea si care sunt picaturile? au devenit aceleasi, asa si noi, noi suntem un camp de energie infinita, deaorece facem parte din aceasta mare, tu arati alfel eu alfel, dar suntem produsul aceleiasi energii.
Televeziunile si Media in general, reduc campu de energie, adica iti intrerup aceasta comunicare cu infinitul, si te incadrezi cumva in posibilitatile de cunoastere care iti sunt transmise prin ele, si uiti sa duci o viata curata, spirituala, nu vezi dincolo de iluzia asta, asta-i filozofia mea despre viatalaughing, nu cred ca esti de acord cu ea da mno.

| RAY explică (pentru savvy12):

E viata ta faci ce vrei cu ea, daca meditatia isi face bine e fb

| RAY explică (pentru savvy12):

Eu metidez cand ma uit la filme porno

| savvy12 a răspuns (pentru RAY):

laughing, asta da spiritualitate, ma mir cum te poti concentra.

| RAY explică (pentru savvy12):

Sa stii ca inainte eram trist de cand metidez ma simt fericit, nu metidez prea mult ca stau la parinti

| savvy12 a răspuns (pentru RAY):

No noapte buna, ma duc, ca maine sunt mascotalaughing, trebuie sa dansez imbracat in pui. tare. Ne mai auzim. Bafta.

| RAY explică (pentru savvy12):

Si eu ma culc nb

| 3xfemeie a răspuns (pentru savvy12):

Imi cer scuze ca intervin.
1 "Din cele mai vechi timpuri, oamenilor din egipt li s-au dat idoli la care sa se inchine, in timp ce inteleptii au inteles fortele nevazute reprezentate de acei idoli. In lumea de azi se intampla acelasi lucru."
De acord.
2 Legat de mesajul final din film. De acord ca sunt unii care isi folosesc cunoasterea pentru a manipula. Dar as adauga ca le este usor sa faca asta datorita faptului ca noi (unii dintre noi )ne deschidem prea putin spre cunoastere spirituala si ne fixam singuri singurei limitele prea jos. Asta ca sa spun pe scurt.winking

| Areea a răspuns (pentru 3xfemeie):

Foarte frumos raspunsul dar din pacate nu o s schimbi nimic cu el. Problema e ca pentru a intelege anumite lucruri, oamenii ( aia cu "nu" in coada) trebuie sa se deschida la minte ceea ce e cam 1% probabil sa se intample fiindca ei sunt limitati doar la ceea ce vad.

| MariusPapoi a răspuns:

Dovada ca Dumnezeu exista trebuie sa o cauti si iti spun sigur ca nu o gasesti pe internet!

| d4ea a răspuns:

Stiinta este cu mult depasita de Dumnezeu.tocmai asta e ideea.trebuie sa crezi in ceva indiferent daca il vezi sau nu.Il poti vedea prin alte fapte. daca stiinta era atat de puternica putea sa se descopere cum a fost creat Universul, sau sa prevesteasca tot felul de dezastre.dar nu poate!

| TonyGamesLion a răspuns:

existā! pentru ca exemplu am vrut un iphone si chiar s-a intamplat.

| manolachej a răspuns:

Dovezi sunt foarte multe dar nu stiu de ce tu le vezi numai pe cele negative; de ex.autorul cartii,, pledoarie pentru creiator"Lee Strobel era ateu ca si tine s-a pus serios pe treaba, a mers si acercetat toate lucrurile a luat interviuri la multi stientifici, vb din ziua de azi nu vb povesti din secolele trecute, daca esti interesat poti citi aceasta carte si cu siguranta vei intelege lucrurile altfel. daca te intereseaza bineinteles.chestia asta cu Dumnezeu nu-i o joaca, chiar daca pentru majoritatea de aici ii un subiect de batjocora, treaba voastra, Dumnezeu ne-a dat libertatea sa alegem si in functie de alegerea noastra vom trai sau vom muri.chiar daca noi (oamenii)credem sau nu el ii acolo sus in ciuda necredintei noastre, viata si existenta noastra ein mana lui.