| Henrypericolpublic a întrebat:

Voi cum crefeti ca e la sfârșitul vietii?
Eu cred ca exista un Dumnezeu care ne cantareste pacatele, dar nu asa de dur ca in biblie, si ca nici diavolul nu se amesteca in orice pacat (sa fie vina lui).
Dumnezeu e un fel de energie superioara, o forta pozitiva, acea forta o simtim cand facem ceva bun sau avem o realizare.
Voi ce ziceti?

13 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Asta e diferenta intre mine ateu vs tu teist, ca tu crezi, eu vreau sa stiu, nu stim nici unu, nu stim nici daca exista asemenea personaje imaginare, vream sa vb cu tine despre altceva, de ceva timp cunosc pe cineva care crede intr-un dumnezeu ca fiind un fel de energie, are 7 reguli universale, nu exista iad, rai, nu ne vede, nu are nimic legat de zeul asa zis bun care te trimite in iadul vesnic

| Henrypericolpublic explică (pentru RAY):

Asta e ideea ca eu cred intr-o energie mai mult care echilibreaza tot universul, nu intr-un zeu, dar acea energie eu o consider Dumnezeu, nu ma gandesc la zei, draci, doar asa ca idee vorbeam.
Nu ma pot considera ateu, dar nici credincios.
Doar stiu ca exista o energie superioara noua (nu stiu ceva de 7 reguli sau ce ai spus tu), dar stiu ca bine faci, bine primesti, rau faci rau primesti, sunt niste legi ale universului foarte normale, adica un echilibru, intelegi ce vreau sa spun?
Daca chiar ar fi un zeu bun nu me-ar trimite in iad.
Dar eu cred ca atunci cand mori nu te duci chiar la poarta raiului, devii o forma superioara de energie fie pozitiva, fie negativa depinde ce ai facut.
Bineinteles ca aceste energii depind de forta superioara ( Dumnezeu) dar nu la modul ca zei si altceva.
Deci nu sunt ateu, nici credincios inrait, doar stiu ca exista o forta coordonatoare si niste legi ale universului, ale fizicii care nu pot fi incalcate si ne conduc.
Ai dreptate ca nu putem sti nimic, dar o energie superioara exista sigur.
Biblia sa zic ca o fi 25-50% adevarate unele intamplari, dar multe au fost conturate sa iasa mai frumos.
Tinand cont ca scopul busericii initial a fost sa atraga cat mai multi adepti, si cine nu credea era ars pe rug.
Daca mai vrei sa discutam, sau sa imi spui ceva zi-mi sau dai mesaj.

| RAY a răspuns (pentru Henrypericolpublic):

Https://discord.gg/CGc6Smj putem vorbi aici

| costinvlad49 a răspuns (pentru Henrypericolpublic):

Acea forta este numit kundalini. Energia primordiala de la inceputul inceputurilor. Dar pe noi si pe intreg universul ne a creeat enki. El a existat din tot deauna. Iar kundalini este energia lui enki ceva de genul.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Interesant.

| Celcestietot a răspuns:

★„Cine păcătuiește este de la diavolul, căci diavolul păcătuiește de la început. Fiul lui Dumnezeu S-a arătat ca să nimicească lucrările diavolului" (1 Ioan 3 : 8)

★„Şi am văzut pe morţi, mari şi mici, stând în picioare înaintea scaunului de domnie. Nişte cărţi au fost deschise. Şi a fost deschisă o altă carte, care este cartea vieţii. Şi morţii au fost judecaţi după faptele lor, după cele ce erau scrise în cărţile acelea." (Apocalipsa 20:12)

| xerxes1 a răspuns:

Poti sa crezi ce vrei, ce trebuie sa se intample se va intampla. Exact ca la BAC.

| Irinel15123532 a răspuns:

''Eu cred ca exista un Dumnezeu care ne cantareste pacatele, dar nu asa de dur ca in biblie'' Asa este, Dumnezeu nu este un Dumnezeu care cantareste si contabilizeaza orice pacat ca in ziua judecatii sa aiba grija ca nu i-a scapat nimic. Daca Dumnezeu ar pedepsi pentru orice pacat, nici unul din noi nu am mai fi in viata. Uite si versetele :

Psalmul 103 : ''10. Nu ne face după păcatele noastre,
nu ne pedepseşte după fărădelegile noastre.
11. Ci cît sînt de sus cerurile faţă de pămînt,
atît este de mare bunătatea Lui pentru cei ce se tem de El;
12. cît este de departe răsăritul de apus,
atît de mult depărtează El fărădelegile noastre dela noi.
13. Cum se îndură un tată de copiii lui,
aşa Se îndură Domnul de ceice se tem de El.
14. Căci El ştie din ce sîntem făcuţi;
Îşi aduce aminte că sîntem ţărînă.
3. El îţi iartă toate fărădelegile tale
El îţi vindecă toate boalele tale;
4. El îţi izbăveşte viaţa din groapă,
El te încununează cu bunătate şi îndurare;

Evrei 10:17: „Si nu-Mi voi mai aduce aminte de pacatele lor, nici de faradelegile lor."

Psalm 32:5Atunci Ţi-am mărturisit păcatul meu şi nu mi-am ascuns fărădelegea. Am zis: Imi voi mărturisi Domnului fărădelegile! Şi Tu ai iertat vina păcatului meu.


Dumnezeu spune despre El ''Caci Domnul Dumnezeul tau este un Dumnezeu milostiv, plin de bunatate si credinciosie, plin de dragoste, plin de indurare si iertare''
Lista poate sa continue, putem vedea foarte clar ca Dumnezeu nu este un politist rau cu 5 cutii de amenzi gata pregatite sa fie inmanate soferului.

''Dumnezeu e un fel de energie superioara, o forta pozitiva, acea forta o simtim cand facem ceva bun sau avem o realizare''

Nu draga prietene, nu este asa. Dumnezeu este o persoana, cu sentimente, emotii, rationament, la fel ca noi, de fapt El spune in geneza ''Sa facem om dupa chipul nostru'' Ce este 'Dupa chipul nostru?'' este cumva infatisarea fizica? Nu. El se refera la interiorul omului, sentimente, ratiune si toate cele mentionate anterior.
Dumnezeu este Tata, toate cele 3 persoane ale Sfintei Treimi. Dumnezeu Duhul Sfant, Dumnezeu Iisus Hristos, Dumnezeu Tatal, sunt un Singur Dumnezeu in 3 Persoane. La fel cum soarele este unul singur si este si lumina, caldura, putere.

| Helper07 a răspuns:

Forma de existenta a lui Dumnezeu e ca fiecaruia dintre noi dar nu identica. El urmareste mereu iubirea si dreptatea. El vrea ca oamenii sa-I slujeasca din iubire si sa-L caute din toata ini.a ca sa gaseasca mantuirea si sa putem fi salvati ca sa fim impreuna cu El in vesnicie. Raportul pacate-fapte bune din viata unui om l-ar condamna pe acesta la moarte fiindca omul e supus pacatului dar daca il acceptam pe Isus ca mantuitor personal, ii putem cere iertare pentru toate acestea iar El va lua toate pacatele noastre asupra Lui. Dar cand ne cerem iertare trebuie sa ne para rau pentru aceste pacate iar asta nu inseamna neaparat (zic eu) sa ne simtim rau, tristi, ci mai degraba sa avem gandul ca pe viitor sa nu le mai facem.

| costinvlad49 a răspuns (pentru Helper07):

Nu exista iisus. A fost o inventie inventata de romanii de acum mult timp. Romanii sunt evrei.

| Helper07 a răspuns (pentru costinvlad49):

Romanii sunt evrei? La cate videoclipuri conspirationale te-ai uitat pe youtobe?

| costinvlad49 a răspuns (pentru Helper07):

Nu m-am uitat la videoclipuri. M-am uitat la fata lor. Au aspecte 100% evreice.

| costinvlad49 a răspuns:

Nu exista diavol. Doar Dumnezeii. Satan este dumnezeul satanistilor. Asta nu il face rau. Satanistii se inchina lui satan cum o fac evreii lui allah. Nu este o diferenta. In general religiile pagane erau axate pe imputernicirea sufletului si evoluarea spre intelepciune. Deci nu exista cel rau.