anonim_4396
| Anonim întreabă:

Voi vorbi in randurile urmatoare, despre transfuziile de sange care sunt vitale salvarii pacientilor de la moarte in unele cazuri, si pe care Martorii lui Iehova le refuza vehement in orice moment indiferent ca este vorba de un parinte, un prieten sau insusi copilul lor si pe care l-ar lasa sa moara doar pentru a nu accepta transfuziile de sange care sunt interzise in secta lor.

Una dintre regulile lor stupide este aceea de a interzice si a nu accepta transfuziile de sange indiferent de situatie. S-au intamplat multe cazuri cand prieteni, parinti, copii si chiar bebelusi nou-nascuti au murit din nevoia de sange dar pe care Martorii lui Iehova au refuzat-o din motive religioase. In secta lor este specificat clar ca nu este voie acceptarea transfuziilor de sange, altfel ca vor fi excomunicati, adica vor fi dati afara din secta, lucru ce este foarte grav (voi vorbi data viitoare de ce este atât grav sa iesi din secta lor).
Ei au un site unde isi posteaza toate stirile, cartile, invataturile, argumentatiile, absolut tot ce tine de religia lor. Ei vorbesc inclusiv despre aceasta regula care trebuie respectata cu strictete. Ei pe langa regulile si exemplele din Biblie interpretate gresit care ii fac sa impuna regula asta, au si un set de "ce spun unii oameni" si "care este adevarul" unde incearca sa indoctrineze oamenii cu mult mai multe minciuni împotriva unor lucruri adevarat spuse de catre cei din afara sectei:
https://prnt.sc/11t22cf
Ei acolo vorbesc despre faptul ca este o minciuna ca multi oameni au murit din cauza ca au refuzat sange. Ba da! Este adevarat, au murit oameni, ba chiar foarte multi. Si tot ei acolo vorbesc ca un medic nu poate stii exact daca lipsa transfuziilor poate duce la moarte. Un alt lucru fals! Nu este o regula generala. Sunt unele situatii cand se pot interveni cu alte substante care sa simuleze oare-cum sângele desii asta se intampla in cazurile usoare. Sunt multe situatii în care transfuzia si necesitatea de sange este mai mult decat necesara, pacientul urmand sa moara daca nu se face interventia, fiind intr-o stare gravă. Va voi lasa in continuare un articol/stire cu un nou nascut care era la un pas de moarte pentru ca parintii care erau martori au refuzat transfuzia. Singurul lucru care l-a salvat a fost insasi transfuzia, decizie ce a fost luata de un comitet judecatoresc in conformitate cu niste reguli si drepturi ale sanatatii, decizie luata împotriva deciziei parintilor. Astfel s-a facut interventia si copilul a fost salvat. Parintii au fost dupa de negasit, au incheiat legatura de atunci si cred ca si-au parasit si copilul, lucru ce se intampla des cand cineva este excomunicat (voi vorbi si despre asta in viitor). Uitati:
https://prnt.sc/11t2epm
Bun. Acum sa vorbim despre cazurile in care s-a decedat pentru ca s-a refuzat sange. Ei spun ca este fals, ca nu s-a intamplat asta. Fals! Ba s-a intamplat intr-un numar foarte mare si peste tot in lume. Sunt multe articole, stiri si povesti despre asta. Am gasit cateva doar din Romania care au reușit sa fie spuse. Sunt o gramada dar care nu le-am gasit si nici n-au fost spuse pe internet pentru a fi gasite. Aici vorbim doar despre scenarii romanesti de decese din urma refuzului de sange vital. Uitati cateva experiente:
https://prnt.sc/11t31bf
https://prnt.sc/11t32tk
https://prnt.sc/11t345n
Aici avem o situatie la fel iar la inmormantare cel care a luat decizia a fost felicitat de conducerea iehivista ca l-a lasat sa moara refuzand transfuzia:
https://prnt.sc/11t356g
Ceea ce nu stiati in toate cazurile asemanatoare, este ca pacientii sunt supravegheati de catre niste oameni straini iehivisti care se asigura ca acestia nu primesc transfuzie. Ei imediat ce afla ca s-a facut transfuzie pleaca si se va forma o comisie care ii va excomunica pe pacienti in urma unei intruniri cu ei. Pacientul a ales sa faca transfuzia si astfel a parasit secta. A fost excomunicat:
https://prnt.sc/11t3a10
Astea sunt doar cateva cazuri din Romania, in intraga lume sunt cu zecile sau sutele de mii. O nenorocire!
Ei refuza toate astea pe motive religioase ca cica Dumnezeu uraste sangele si spune sa nu-l consumam. Nu e asta o greseala de interpretare? Asta vrea Dumnezeu sa se intample? Vrea sa ne lasam copiii, fratii, prietenii sa moara cand pot fi salvati? Oare acea scriere cu referire la consum nu se refera la altceva ce noi sau cei ce au scris paragraful interpretam gresit? Oare nu se refera sa ucidem sau sa mancam care de om sau animale? Oare nu se refera sa mancam cruditati animale? Daca nu trebuie consumat sange, de ce mananca carne? Sau sunt vegetarieni toți?
Voi ce spuneti?

26 răspunsuri:
| ania a răspuns:

Mama mea a lucrat ca asistenta la transfuzii de sange si daca erau martori care refuzau ca sa primeasca copiii lor sange, medicul le dadea oricum ca zicea medicul ca n- o sa lase niste copii sa moara doar ca au parinti incuiati.

| Eisenheim a răspuns (pentru ania):

Vezi ce vorbești, că dacă citește vreun martor mai zelos ce ai spus aici ăla e in stare sa te bage in instanță la un caz de spitalizare sau ceva de genul, grijă mare happy

| ania a răspuns:

Unii martori observau ei ca copilul a primit sange si se bucurau ca a scapat cu viata si macar n- au fost ei responsabili de decizia asta.

| dany1988 a răspuns (pentru ania):

Pai aceasta secta e una dintre cele mai periculoase secte pentru membrii ei. Am mai zis.

| Anonim explică (pentru ania):

Unii*, bine spus. Nu toti se bucurau. Iar cei care o faceau era doar in sine. Toti urmau sa fie chemati la un consiliu al batranilor unde erau excomunicati. Singura cale ca sa nu fie excomunicati ar fi sa fie prima greseala, sa stea in genunchi si sa isi ceara scuze din tot sufletul, aproape sa le dea plansul ca ei il iubesc pe Iehova si ca le pare foarte rau ca au permis transfuzia de sange. Cine ar face asa ceva? Cine s-ar injosi sa-si ceara scuze in halul asta asupra unei conduceri care dorește moartea celor ce au nevoie de sange? Sunt sadici si criminali. De-asta multi au iesit dupa. Cei care refuza transfuzia iar pacientul moare, cei care au refuzat sunt felicitati de catre conducerea iehovista si membrii ca au decis ca trebuie sa moara. Adevaratii AntiHristi in persoana.

| mastadont a răspuns:

Din păcate încă se întâmplă așa ceva în 2021. Ar trebui închiși pentru omor calificat cu premeditare. Nici-o dată nu am suportat această sectă, am avut multe experiențe neplăcute cu ei, ba pe una am dat-o și la poliție pentru că mă hărțuia cu rugăciunile ei. Efectiv se punea în genunchi și începea să se roage când mă vedea pe stradă. Sper să dispară cât mai curând acest cancer de pe fața pământului.

| Eisenheim a răspuns:

Din câte vad ti-s dragi martorii, și nu vrei sa îi lași să moară, felicitări. Dar dacă ei așa vor, cine santem noi sa ne băgăm peste ei, nu?! happy

| alidenbealidenbi a răspuns (pentru Eisenheim):

In cazul mortii fara transfuzii se ajunge mai repede in lumea noua. Mortul nu stie cat de greu trec miile de ani pana ce va fi readus la viata de Iehova.

| Eisenheim a răspuns (pentru alidenbealidenbi):

N-am nimic de zis împotriva afirmației tale happy

| Eisenheim a răspuns (pentru alidenbealidenbi):

Faza cu excomunicarea însă nu e o chestie deloc corecta, fara supărare happy

| alidenbealidenbi a răspuns (pentru Eisenheim):

1 Corinteni 5:11-13:"Cu un astfel de om nici măcar să nu mâncați! 12 Fiindcă ce treabă am eu să-i judec pe cei de afară? Nu-i judecați voi pe cei dinăuntru, 13 în timp ce Dumnezeu îi judecă pe cei de afară?+ „Înlăturați-l pe omul acela rău din mijlocul vostru!"

| apoIIo a răspuns (pentru alidenbealidenbi):

Deci tu practic ti-ai lasa copilul sa moara daca singura solutie de insanatosire ar fi transfuzia de sange? Nu pot sa cred cum sa ai un copil si sa ii decizi moartea cand ar putea fi salvat. Asta este un act criminal cand iti doresti moartea cuiva drag si o pui in aplicare. Cu ce te diferentiezi tu de un criminal cand amandoi decideti soarta victimei?

| dany1988 a răspuns (pentru apoIIo):

Astia ar trebui bagati la bulau pentru ucidere de inculpa.

| dany1988 a răspuns (pentru Eisenheim):

Si m-as face pe excomunicare.

| Eisenheim a răspuns (pentru alidenbealidenbi):

Deci ce înțelegem noi : face ce nu vrea,,domnul", îl dați afară. Face ce vrea,, domnul", o pățește. Deci oricum o dai tot urat iese, prin urmare nu înțelegem frază,, domnul e iubire" și nici cea cu aceasta e religia adevărată domnul este in mijlocul nostru" având în vedere că Biblia zice că vor spune domnul este aici domnu este acolo sa nu-i credeți happy

| Eisenheim a răspuns (pentru dany1988):

Ce sa bagi la bulău, că se desființează singuri, se excomunică unii pe alții, iar restul mor laughing

| dany1988 a răspuns (pentru Eisenheim):

Pe cei ramasi.

| dany1988 a răspuns (pentru Eisenheim):

Rectific. Am boala mai mare pe Mrtorii lui Iehova, apoi pe ortodocsi.

| Xerxesmp?rat a răspuns (pentru dany1988):

Ce ai cu ortodocșii?

| dany1988 a răspuns (pentru Xerxesmp?rat):

Se cred superiori.

| Xerxesmp?rat a răspuns (pentru dany1988):

În fiecare religie există oameni care se cred superiori.

| alidenbealidenbi a răspuns (pentru apoIIo):

Biblia sau Cuvantul lui Dumnezeu e suprema. Singurul sange salvator e sangele lui Isus care s-a jertfit pentru ca oamenii care cred in el sa dobandeasca viata vesnica.

| h379m3973423 a răspuns:

Nu cred că este o astfel de regulă în enorma lor comunitate.
Sau poate sunt cazuri izolate din biserici mici în care o ipoteză veche a evoluat într-o regulă și s-a împământenit din cauza nivelului scăzut al educației.

Curiozitate: Biblia nu condamnă transfuzia de sânge, dar condamnă combinația între specii într-acolo încât poporului Israel îi era interzis să planteze copaci diferiți prea aproape unul de altul sau să se îmbrace în haine făcute din mai mult de un material.

| alidenbealidenbi a răspuns:

Daca moare nu-i bai mentru ca Iehova il va readuce la viata.

Daca copilul meu moare ca nu a primit transfuzii, Iehova il va readuce la viata. Asta inseamna adevarata credinta si loialitate fata de Iehova creatorul omului.

| dany1988 a răspuns (pentru alidenbealidenbi):

Serios? De ce il mai ingropi?

| Lusiaa a răspuns:

Numai un prost poate sa inteleaga din ceea ce a spus Dumnezeu ca e pacat sa ti se dea sange.Consum=tu ca persoana sa consumi sange; nu ai cum sa consumi sange daca cineva ti l a dat si acum e in corpul tau, normal ca se referea la mancare.