| Antonies a întrebat:

Vreau pararea voastra. Stiti, cand te iti faci rugaciuni e bine sa stai in genunghi, dar eu stau foarte rar, dar ma rog asa stand pe spate, in pat, sau noaptea... Zic rugaciunile in gand fara *pozitie* credeti ca e vre.un pacat, sau se ia in considerare? Vreau rasounsuri si pareri cat mai multe

13 răspunsuri:
| KodrutZ a răspuns:

Rugaciune ~ meditatie, pozitia e irelevanta. Totul e sa fii relaxat si sa iti golesti mintea de bruiaje. Tampenia cu statul in genunchi e fiindca crestinismul e religie pentru controlul sclavilor. Ca functioneaza inca dupa 2000 de ani, asta e miracolul ei. Tu stai calm cum vrea muschiu' tau, nu e NIMENI indreptatit sa iti zica cum stai la povesti cu prietenul imaginar.

| danut a răspuns:

Totul tine de RESPECTUL pe care il ai fata de cel caruia i te rogi. Probabil daca te-ai afla in fata unui presedinte de stat ai discuta stand intr-o rala si scobindu-te in... unde vrei tu. :rolling on the floor

| CranK71 a răspuns (pentru danut):

Corect... asa trebui sa te umilesti in fata unei persoane care se presupune ca te iubeste rolling on the floor

| danut a răspuns (pentru CranK71):

Nu trebuie sa te umilesti, trebuie sa-I dai respectul cuvenit functiei pe care o are, iubirea nu are vreo treaba aici ci bunul simt. Daca nu ai primit educatia celor 6 (7) ani de acasa cauti tot felul de motiv pentru ati justifica nesimtirea si grosolania din comportament.

| CranK71 a răspuns (pentru danut):

As vrea sa te văd la un interviu pentru un job important cu acești 7 ani de acasă rolling on the floor

| danut a răspuns (pentru CranK71):

Am depasit cu mult timp acest stadiu al existentei mele dar nu despre interviu era vorba ci de o audienta.

| CranK71 a răspuns (pentru danut):

Nici eu nu vorbeam de interviu ci de modul cum stai la interviu...

| danut a răspuns (pentru CranK71):

Nu este subiectul discutiei, interviul ci AUDIENTA.

| TrăieşteClipa a răspuns:

Cersetorii stau in picioare sau in genunchi de obicei si cer de la trecatori.
Tu cui ii ceri? Ai idee unde se afla si cum arata?

| VelaJohnny a răspuns:

„Pozitia" inimii e mai importanta decat pozitia corpului. Acum depinde si de rugaciune, ce mesaj are. Cand iti ceri iertare pentru ceva cred ca stii si tu ce pozitie e mai demna pentru asta. Oricum, cand vorbesti cu un presedinte in mod diplomatic, pozitia corpului trebuie sa fie plina de respect. La fel si cand i te adresezi lui Dumnezeu. Insa nu scrie nicaieri ca e gresit sa te rogi culcat pe spate sau burta, nu asta e criteriul dupa care e aprobata, ci intentia ta.

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Pozitia trebuie sa fie cuviincioasa, si inima smerita, mintea deschisa si credinta puternica.

| Idris a răspuns:

Vechii Profeţi şi cei care i-au urmat pe aceştia, obişnuiau să se prosterneze în rugăciune, şi îşi plecau feţele lor, atingând pământul: Avraam (Pacea lui Allaah fie asupra sa!): (Geneza 17:3), (Geneza 17:17), Moise (Pacea lui Allaah fie asupra sa!) si Aaron (Pacea lui Allaah fie asupra sa!): (Exodul 34:8), (Numere 16:22), (Numere 20:6), Iosua (Pacea lui Allaah fie asupra sa!): (Iosua 5:14), (Iosua 7:6), Ilie (Pacea lui Allaah fie asupra sa!): (1 Împăraţi 18:42), David (Pacea lui Allaah fie asupra sa!) (PBUH): (Psalmi 22:29), (1 Samuel 20:41). De asemenea după ce Solomon (Pacea lui Allaah fie asupra sa!) termina rugăciunea (2 Cronicile 7:3) şi în timpul rugăciunii lui Ezra (Pacea lui Allaah fie asupra sa!): (Neemia8:6), Îngerii cei Sfinţi: (Revelaţia 7:11)Isus Cristos niciodată nu a chemat oamenii să îl adore pe el în locul lui Dumnezeu, şi nici ca Dumnezeu, şi nici ca Fiu al lui Dumnezeu.Această prescripţie a fost foarte clar fixată în (Numeri, 23:19) "Dumnezeu nu este un om ca să mintă / Nici un fiu al omului ca să îi pară rău."
Şi Dumnezeu nu este un om: (1Samuel 15:29), (Osea 11:9).
Isus (Pacea lui Allaah fie asupra sa!) a urmat cu grijă aceastei Legi și s-a prosternat atingând pământul cu fața sa și s-a rugat Dumnezeului cel Preaputernic, (Matei 26:39) (Marcu 14:35), iar discipolii lui Isus au făcut asemenea lui (Matei 17:6).

| Iliotropion a răspuns:

Nu stim noi cum judeca Dumnezeu, in cazul celor care bolesc nu le sta in putinta sa se roage altfel si rugaciunea e primita.
Altii care au dobandit rugaciunea inimii se roaga continuu, dar la programul de rugaciune de dimineata si seara tinuta e in genunchi.

Edificator e cum se ruga Insusi Mantuitorul in Gradina Ghetsimani: „40.Şi când a sosit în acest loc, le-a zis: Rugaţi-vă, ca să nu intraţi în ispită.
41.Şi El S-a depărtat de ei ca la o aruncătură de piatră, şi îngenunchind, Se ruga." Luca cap 2 versetul 22.

Daca Hristos S-a rugat in genunchi pana la lacrimi de Sange crezi tu ca negrija omului la tinuta lui e duhovnicie?
Imaginea rugaciunii lui Iisus din Gradina Ghetsimani este nivelul spre care crestinul trebuie sa tinda.