| 4EverAl0ne a întrebat:

Vreau să fiu deschis cu voi și să pun următoarea întrebare, știu că s-a mai discutat despre acest lucru, dar vreau să vă aud părerea încă odată :

Tu de ce crezi în Dumnezeu?

Eu nu cred în Dumnezeu, el crede în mine?

De ce să mă ascund după cortină când adevărul este că nimeni sau nimic nu mi-a demonstrat până acum că Dumnezeu a intervenit vreodată cu ceva în viața mea (dpdv divin vorbesc, să facă o minune). Adică, tot eu am fost cel care a ieșit din "belea" și a căutat soluții la toate problemele și necazurile, niciodată n-a fost vorba de Dumnezeu. Dacă ar fi existat Dumnezeu, bunicii mei de exemplu, încă ar mai fi trăit. Nu ar fi ezitat când le-am spus să locuiască alături de noi, de mine și de părinți, acum mult timp când am avut parte de un ger de pocneau pietrele afară. Au înghețat efectiv, s-au îmbolnăvit amândoi de pneumonie si au murit. Au avut opțiunea de-a alege și au ales greșit. De-ar fi locuit alături de noi, astăzi încă mai trăiau, au ales moartea în locul vieții, au mizat cumva că Dumnezeu le este alături, ei fiind foarte credincioși. Dar n-a făcut-o, de ce? Dacă e atotputernic, de ce nu a întins mâna către muribunzi?
De ce nu face nimic? Oameni care suferă de boli incurabile, care "ard" prin spitale, au fost atâtea cazuri, saloane incendiate în timpul pandemiei. Nu face pentru că nu există, mai credibil ar fi un perete decât o carte desprinsă din basme lăsată de învățații vremii, slugile lui "Dumnezeu", "Biblia".
Universul ăsta, cât o fi el de mare și în continuă expansiune, tot nu mă convinge că e făcut cu mâna unui zeu.
Tot vă aud cu "Doamne ajută, Doamne ferește, Dumnezeu să-l ierte", de ce? Pentru ce? Pentru că așa ne-au învățat strămoșii? Noi n-avem încă creier și nu știm să discernem o informație pe care o moștenim "Oare ce zicea ăla e adevărat? Există Dumnezeu ăsta? Nu mai bine cercetez, apoi dau crezare? "...

Pe mine mă stresează acest aspect deja, îți spui speranța în Dumnezeu și mori, știind că vai, ce frumoasă este viața din rai. Care rai? Eu nu văd niciun rai, darămite iad, eu vad doar o groapă săpată de 5-10m și un corp ale cărui celule încep să se dezintegreze, creierul încetându-și activitatea după ceva vreme. Adică, nu mai rămâne nimic, nu mai existi. Înainte de-a te naște, ți-au pus problema "Unde erai și ce făceai în acel timp?" Exact același lucru se întâmplă și după moarte, nu mai exiști nicăieri decât în memoria celorlalți. Ești una cu pământul.

20 răspunsuri:
| ania a răspuns:

Nu e vina lui Dimnezeu ca bunicii tai au facut o alegere proasta
Nu are nimeni cum sa spuna ca are motive rationsle sa foe absolut sigur ca nu exista un Creator. Oentru asta ar trebui sa detii toata cunoasterea posibila si nimeni nu poate pretinde asa ceva.Nici un ateu n - a fosr de fata la aparitis umversului ca sa poata fi absolut sigur ca n a fost nici un Creator implicat acolo. Pentru a fi convins ca nu exista nici o entiate care sa nu aiba ea insasi nevoie de o cauza si ca inainte de orice process de cauzare nuvrea deci nimic si asa pur si simplu din nimic a inceout sa existe cevs ca cauzat universul nostru care duoa cum a divedit stiinta are un inceput, ai nevoie de mai multa credints decat penyru a crede ca universul nostru ate o cauza necauzata carr l- a generat si ii sustine existenta.

| Holiday a răspuns (pentru ania):

Nu e necesar sa fie cineva prezent la aparitia Universului pentru a trage concluzia ferma ca dumnezeul crestin e un personaj fictiv. Avem povestea lui, Biblia, care certifica clar ca spiridusul crestin e o traznaie. Mai sunt si alti zei, cu diverse alte povesti, la fel de traznite precum Biblia. Pana la urma, creationism, creationism, dar cu astfel de povesti?! Veniti macar cu ceva mai logic si argumentat.

| ania a răspuns (pentru Holiday):

Daca tie nu iti convin principiile Bibliei nu inseamna ca e o traznaie.

| RAY a răspuns:

Tu crezi ca trolli cred, astia vor sa injure, jigneasca, nu au habar de religie, șobolani de astia gasesti si pe tik tok, intra sa vezi cum crestini rad de oameni in suferinta

| halogen001 a răspuns:

Sunt de aceeasi parere.

Dumnezeu nu exista. E doar un personaj fictiv de poveste primitiva, puerila, fantezista si absurda scrisa pentru prostirea si inselarea naivilor creduli si nestiutori.

Se spune ca povestile despre Dumnezeu vin de la el. El e atotstiutor. Daca el e atotstiutor si povestile vin de la el si sunt primitive, false si absurde, atunci cei care le-au scris sunt niste mincinosi, iar povestile lor nu vin de la nici un Dumnezeu. Sunt doar povesti primitive inventate pentru prostirea naivilor.
Daca Dumnezeu iubeste omul si e atotputernic, atunci nu are nici un motiv sa se ascunda, nu are nici un motiv sa fie invizibil, nu are nici un motiv sa fie mut.
Daca Dumnezeu e atotputernic si iubeste omul si el a facut totul, atunci nu avea rost sa faca purici, paduchi, plosnite, capuse, viermi, paraziti, daunatori in agricultura si nu avea rost sa lase oamenii in intunericul nestiintei si primitivismului, sa moara de boli, de frig, de foame, in accidente si in razboaie si nu se justifica nici "minunile".
Un Dumnezeu bun, puternic si iubitor ajuta omul non-stop, nu se ocupa cu minuni pentru ca ajutorul lui nu ar trebui sa fie o raritate.
Apoi, daca e atotputernic si infinit in timp si in spatiu si poate face oricand orice, atunci pentru el omul are valoarea egala cu zero si nu poate exista iubire sau interes pentru ceva egal cu zero.
Se mai spune in povesti ca Dumnezeu da viata vesnica. Daca omul are valoarea zero fata de infinitatea lui Dumnezeu, atunci si faptele omului au aceeasi relevanta si zeul de poveste nu are nici un motiv sa dea viata vesnica care e lucru mare unor entitati cu valoare zero.
In concluzie zeul din povesti e doar o inventie primitiva si absurda care nu exista si nici nu e logic sa existe. Singura justificare a existentei personajului in povesti e prostirea naivilor.
Cu povesti inventate nu se face treaba buna. Doar cu stiinta adevarata se poate progresa si se pot face lucruri bune si utile omului.

| Panamax a răspuns:

Deci ti-ai lasat bunicii sa moara de frig si dai vina pe inexistenta zeului?

| naibastiesialtceva a răspuns (pentru Panamax):

Dar tu nu ai citit tot? Ei n-au vrut.

| Panamax a răspuns (pentru naibastiesialtceva):

Daca lasi capra sa spuna povestea, lupul va fi intotdeauna personajul negativ.

| NumaPompilius a răspuns:

Vad ca esti depresiv

| 4EverAl0ne explică (pentru NumaPompilius):

Nu văd legătură dintre depresie și întrebare, cum ai judecat că sunt foarte curios să aflu?

| doctorandus a răspuns (pentru 4EverAl0ne):

Asta la el e fraza tipica pentru agatat viitori catehumeni.

| Eisenheim a răspuns (pentru doctorandus):

Vezi poate îți dau și ție ignor fii lui Dumnezeu, și nu mai poți răspunde sau comenta la nici o întrebare laughing

| h379m3973423 a răspuns:

Dar nici nu te-ai dus departe laughing Vrei să vă ajute direct Însuși Dumnezeu? Păi cine sunteți voi? Până și Domnul Isus care a fost Fiul Său a murit în chinuri și nu cred că vă apropiați de unghia Lui de la picior. Dar faptul să Domnul Isus s-a chinuit atât v-a dat vouă(și mie) șansa să vă pocăiți, să vă numiți fii de Dumnezeu. Pneumonia e nimic pe lângă asta că dacă erau pocăiți nici n-o să-și mai amintească cum e să ai pneumonie peste un googolplex de ani în Împărăția lui Dumnezeu.

De ce cred în Dumnezeu?
În comunitățile astea de pocăiți se mai fac tabere pentru ajutorul familiilor ce au membri cu dizabilități. Creștinii se îngrijesc de aceste persoane ca să le dea o pauza familiei și la finalul săptămânii(sau timpului alocat) li se dau cadouri(inclusiv în bani) familiilor.
În primul an când am fost era o problemă cu spațiul. Ar mai fi fost familii care ar fi vrut să vină dar nu mai era loc(chiar dacă o persoană cu dizabilități era însoțită doar de încă o persoană din familie).
În al doilea an am văzut că se lucra la o fundație mare. Era un bărbat de 190(cred, nu știu, dar era înalt, bine făcut), vreo 40-45 de ani care se îngrijea de două persoane ținute la pat(paralizate)(na, cred că îți dai seama ce presupune asta). Era în tricou, pantaloni scurți, cu barbă nearanjată, părul nefăcut... laughing n-ai zice că e cine știe ce în societate. Vorbeam cu proprietarul vilei(tot pocăit, evident) și mi-a spus că "îi mulțumim lui Dumnezeu pentru el că donația lui ne-a ajutat să mai construim o vilă" făcând semn cu capul către bărbatul respectiv. Am rămas mut.
Bărbatul respectiv este medic primar în Norvegia. Banii(donația de la final pentru familii) tuturor făceau aproape cât a dat el(deci separat de ce donație vorbea proprietarul).
Nu are mașină, se bazează pe transportul în comun și pe frați. Un prieten de-al lui(frate, adică pocăit) cu care a venit ne-a spus că el trăiește cu salariul minim, uneori nici cu ăla, pentru că pe restul fie îi donează fie face ceva cu ei pentru nevoiași și spune "dacă alții au și 10 copii și trăiesc bine cu salariu mic, eu nu pot?". Are 5 copii, unul făcut cu nevastă-sa și 4 înfiați(tot ca să-i ajute) și au ajuns 4 doctori și un inginer aerospațial(bine, 2 dintre ei nu terminase, dar sigur ajung toți ce și-au propus), de fapt chiar ne spunea că dacă toate familiile de creștini ar înfia un copil ar face bine. Nevastă-sa(lucrează în domeniul IT) este cea care se ocupă de copii, de casă și de el. O adevărată eroină din punctul meu de vedere. Ne-a spus că ea când era vorba să se mărite i-a spus că se va ocupa de el, dar el să se ocupe de restul lumii(în sensul să facă în așa fel încât să ajute eficient cât mai mulți oameni. Na, asta familie de pocăiți). Ooo, și o face. Să auzi cum vorbește omul ăsta... cât de blând! (cred că doar vorbește cu pacienții și nu mai simt nimic în timpul operației laughing) cum se ocupa de oamenii ăia care nici buzele nu le puteau mișca prea bine... Dumnezeiesc.
Dumnezeu ni se arată prin oamenii Săi pentru că ei se numesc copii de Dumnezeu. Îmi pare rău dacă tu crezi că Dumnezeu ar trebui să vină El Însuși ca să-ți facă o magie.

| doctorandus a răspuns (pentru h379m3973423):

E suficient sa vezi un pastor cu Rolex si masina scumpa ca sa-ti piara cheful de a deveni pocait.

| h379m3973423 a răspuns (pentru doctorandus):

De ce să-ți piară cheful? Pocăința se întâmplă indiferent de cine e pastor undeva.

Iar dacă te duci la Biserică să vezi pe alții mai săraci ca tine... problema ta.

| doctorandus a răspuns (pentru h379m3973423):

Pentru ca prostimea cotizeaza la biserica, iar pastorul se infrupta din banii lor.

Asta e: religia e o afacere, pastorii sunt afaceristi sadea, succesul lor se masoara in bani.

Ce, credeai ca doar preotii ortodocsi sunt afaceristi?

| h379m3973423 a răspuns (pentru doctorandus):

Nu, cunosc foarte bine fenomenul. Dar, din nou, pocăința se întâmplă indiferent de cine e pastor undeva.

| doctorandus a răspuns (pentru h379m3973423):

When they said (they said) repent (repent), repent (repent)
I wonder what they meant

| nicucostea855 a răspuns:

Ioan 17:3:"Aceasta înseamnă viața veșnică:+ să ajungă să te cunoască pe tine*, singurul Dumnezeu adevărat,+ și pe cel pe care l-ai trimis tu, Isus Cristos."

Nu scrie nicaieri in Biblie ca Dumnezeu fereste omul de necazuri. Bunicii tai au crezut gresit ca daca credeau in Dumnezeu aveau sa nu moara de frig.

Omul sufera pentru ca Dumnezeu vrea sa fie iubit in mod exclusiv si sa renunte la ceva pentru Dumnezeu. Adam trebuia sa renunte sau sa sacrifice dorinta sau sa renunte la a manca din acel pom. Satan a speculat acest lucru si a impins lucrurile in aceasta directie stiind ca Dumnezeu va accepta aceasta provocare. Pentru a primi in dar viata vesnica omul trebuie sa fie dispus sa renunte la viata. Isus a zis: "cine isi cruta sufletul sau viata il va pierde, cine isi pierde viata pentru mine va castiga viata vesnica sau isi va salva sufletul". Satan a zis: "omul face orice ( chiar va incalca legea lui Dumnezeu ) ca sa traiasca". Iov 2:4:" Omul va da tot ce are pentru viața* lui. 5 Acum întinde-ți mâna și atinge-te de oasele și de carnea lui și sigur te va blestema în față".

De ce unii ajung sa sufere mai mult decat altii? De ce tocmai unii? Asta Dumnezeu stie cel mai bine insa in ansamblu cele enumerate mai sus sunt valabile la modul general. Iov nu stia de ce tocmai lui i se intampla acele nenorociri insa spre castigul lui nu a dat vina pe Dumnezeu si nu si-a pierdut credinta in Dumnezeu.

| Eisenheim a răspuns (pentru nicucostea855):

Sa lăsăm povestea cu Iov,pe care Dumnezeu,care e cu cei umili și săraci,a aruncat un sac de bani și averi, pentru care Iov i-a făcut sclavi pe alții, sânt sigur că el era boierul nu muncea singur sau cu familia pentru ce avea, pentru a munci la averea fabuloasa pe care i-a dat-o, se presupune, Dumnezeu happy