anonim_4396
| Anonim întreabă:

Vreau sa vad perspectiva voastra asupra religiei si aspura lumii.

Exista Dumnezeu - argumenteaza de ce.
Nu exista Dumnezeu - argumenteaza de ce.

Pentru mine, dovezile stiintifice sunt mult mai credibile.

Răspuns Câştigător
| Zenit313 a răspuns:

Nu putem sa demonstram ca NU exista, dar, nu avem nici cea mai mica dovada care sa'i afirme existena!
Pana cand nu avem o dovada reala, rationala, logica, impartiala si incontestabila...trebuie sa fim sceptici si sa nu inventam povesti happy

| M25M a răspuns (pentru Zenit313):

Subscriu.

| Indestructible a răspuns (pentru Zenit313):

I agree with you, sir!

21 răspunsuri:
| shadovv a răspuns:

1. Da exista. De ce? Pentru ca eu consider acest lucru ca fiind axioma.
2. Eu cred ca tu nu sti ce e aia "stiinta".

| Thunderstruck a răspuns:

Dumnezeul Biblic sunt sigur ca nu exista, un Creator care nu e descris de vreo religie e posibil sa existe, nu stiu daca exista, nu exista, a existat, n-am cum sa aflu.Deci, pana se dovedeste ca exista un Creator, prefer sa raman ateu.

| Ionut a răspuns (pentru Thunderstruck):

Tuturor ne va veni vremea sa plecam de aici. Este vorba unui intelept care suna asa : Daca crezi si El nu exista, nu pierzi nimic, dar daca mori fara sa crezi si El exista ai pierdut totul.
Dovezi Biblice :
Biblia a fost tradusa din limba greaca veche in romana in anul 1688 de catre Constantin Constantin Cantacuzino.
1. Vezi Proorocul Isaia, care traieste cu 850 de ani înainte de venirea Domnului, la capitolul 60 întreaba de avioane, ca el le vedea acum 2800 de ani:" Doamne, ce sunt acestea care zboara si se întrec cu norii; si zboara ca porumbeii spre porumbarele lor si de huietul aripilor lor se tulbura vazduhul"(Isaia 60, 8).
Sa presupunem ca a fost creata Biblia in 1688, cine putea sa vada asa departe pana in secolul XX.

2. Dar si Proorocul Ieremia a vazut masinile astea fara cai, care le vedeti acum ca alearga pe drum. Si întreaba pe Dumnezeu: Doamne, ce sunt acestea, care huruie pe drum si întrec carele oamenilor?

Eu as putea sa-ti aduc foarte multe dovezi, dar cat timp tu nu vrei sa accepti si sa crezi, nu pot face nimic.
Fiecare isi alege calea pe care merge.

Salut, Un an nou fericit!

| Thunderstruck a răspuns (pentru Ionut):

Orice, dar nu pariul lui Pascal...Nu sunt multe lucruri pe care le urasc la viata asta, dar pariul lui Pascal este unul din acele lucruri.E dovada pura de ipocrizie. Apropo, "doveziile" astea 2 nu mi se par dovezi... Daca Isaia a vazut masini si avioane, nu inseamna ca exista Dumnezeu, nici macar ca Biblia e adevarata sau ca el avea vreun dar.Nu stiu daca ce prezinta aia de la Ancient Aliens e adevarat, dar gandeste-te ca puteau sa fie extraterestrii foarte bine.

| Ionut a răspuns (pentru Thunderstruck):

Tu chiar mananci tot ce este in televiziune? Extraterestii nu exista.
Dumnezeu ne da liber albitru. Nu vreau sa te indoctrinez. Nu vreau sa iti fur de la gura. Nu-ti vreau raul, vreau doar sa vezi dincolo de peretele putred mass-media.
Gandeste-te care este scopul tau in viata...
Imi dau seama ca vizitezi des aceasta categorie si cred ca te intereseaza ca pe orice om ce se afla dupa moartea trupeasca, dar retine un lucru : viata de pe pamant va reflecta viata viitoare.

In lume exista doar doua forte si doua sentimente reale : raul si binele si respectiv dragostea si frica ( celelalte sentimente sunt simturi omenesti)
Nu poti fi in mijloc ca si "+" si "-"; daca alegi sa fi "0" (neutru) e ca si cum nu ai exista.

Ai grija de tine, iti doresc numai bine si sanatate! Bye

| Ionut a răspuns:

Admit existenta divinitati si existenta unui Creator care este Dumnezeu si dovada ca electronii se invart in jurul nucleului fara niciun fel de ajutor imi este destula.

| Ionut a răspuns:

Daca omul ar fi evoluat, ar mai fi existat si acum maimute-oameni care continua sa evoluieze. Fiindca nu toti oamenii s-au nascut deodata si au evoluat impreuna si la fel de rapid. Este ceva logic.

| Thunderstruck a răspuns (pentru Ionut):

Au existat, dar au murit cu totii, omul din neanderthal ce e? Ai dreptate, e logic, de-aia au si existat.

| RAY a răspuns:

Conform stiintei monderne raspunsul e NU STIM INCA, nu putem da un raspuns definitiv privind natura divinitati, suntem constienti ca nu exista vreo dovada stiintifica acceptata ca ar exista vreun creator, am studiat universul nu avem vreo dovada ca cineva a intervenit din evolutia lui, cam asta e raspunsul stiintei personal il accept, stiinta ofera o posibilitate pentru orice lucru diferenta o fac doveziile intre fantezie si realitate

| besleaganicolaecosmin a răspuns:

Credinta e peste logica.

| LegionarulRoman a răspuns:

Minunile dumnezeiesti, inexplicabile pentru stiinta moderna sunt dovada vie ca Dumnezeu exista.Vezi moastele Sf.Nectarie Taumaturgul de pe insula Eghina, Grecia.

anonim_4396
| Anonim explică:

Eu il am pe Dumnezeu.trebuie sa ma crezi pe cuvant.ca sa ti-l arat trebuie sa-l scot din inima pentru a-l sadi intr-a ta.dar este inima ta un ogor pregatit sa primeasca samanta asta buna? sa o incolteasca? sa o hraneasca,sa o creasca si ea sa dea rod maii multe seminte? tu stii mai bine,fiindca singur iti ari ogorul numit inima. daca il aram eu, aveam grija sa-l curat, sa-l afanez, sa-l stropesc, si sa arunc samanta cand era bine pregatit.cum sa arunc eu samanta, asa la nimereala? garantezi tu ca vei crede numai daca o fac? eu nu cred.deci e de munca frate.ai in tine doua fiare.doi lupi.credinta si necredinta.se lupta in inima ta.va invinge cel pe care l-ai hranit mai bine. Dumnezeu si satan duc lupta veacurilor.iar frontul; este inima omului.tu pe cine ajuti? si cum?

Răspuns utilizator avertizat
| AllForOneAndOneForAll a răspuns:

Exista dumnezeu.chiar daca nu il vede nimeni

| Ioaniulian a răspuns:

Exista Dumnezeu deoarece, orice lucrare are in spate un Mester, mai mult acum aproximativ 2.000 de ani a fost pe pamant, Biblia ne spune, chiar si istoria marilor imperii, Romanii, sau noi credem numai ce verm din Biblie si istorie.

| 95N a răspuns:

Ideea este in felul urmator:sunt trei mari studii, trei categorii care au fiecare punctul ei de vedere. 1. STIINTA 2. RELIGIA 3. MEDICINA. Acestea fac studiile cele mai mari in lume. 1. Din punc de vedere al stiintei nu se stie, din punct de vedere religios NORMAL ca exista iar medicina nu are treaba in cazul de fata.

| HueyFreeman a răspuns (pentru 95N):

Imi place cum ai separat medicina de stiinta.

| matrix2012 a răspuns:

Ne-ai expus-o pe a ta. Este de ajuns.
Este plin TPU-ul de prostanaci atei.

| KuolemaTekeeTaiteilijan a răspuns (pentru matrix2012):

Si tu de ce ma judeci? Respecta opinia celorlalti ca sa fii respectat. Eu nu am incercat sa impun nimanui faptul ca Dumnezeu nu exista, ci doar am vrut sa vad parerea lumii. Nu am jignit si nu am insultat. Degeaba te rogi la Dumnezeul tau daca te comporti asa. Ateii vad viata din alta perspectiva decat cum o vezi tu, si viceversa. Dar asta nu-ti da dreptul sa vorbesti asa. Auzi mai, "prostanaci atei". Uita-te la comentariile de mai sus, "credinciosule" si vezi ca toata lumea si-a exprimat ideea intr-o maniera convenabila, fara sa jigneasca.