| dany1988 a întrebat:

Zeul iudeu va poate tine in viata fara sa aiba nevoie de copaci?

Răspuns Câştigător
| RAY a răspuns:

. Sumerienii sunt responsabili pentru inventarea multor aspecte ale vieții moderne pe care oamenii le consideră atât de des ca atare. În lucrarea sa, History Begins at Sumer, Samuel Noah Kramer enumeră 39 de „prime" în civilizația și cultura umană care au apărut la Sumer. Lista sa include:

Primele școli, primul caz de „lustruire a mărului", primul caz de delicvență juvenilă, primul „ război al nervilor", primul congres bicameral, primul istoric, primul caz de reducere a impozitelor, primul „ Moise„, Primul precedent legal, Prima farmacopee, Primul„ Almanah al fermierului ", Primul experiment în grădinăritul umbrelor, Primul cosmogonie și cosmologie al omului, Primele idealuri morale, Primul„ loc de muncă ", Primele proverbe și ziceri, Primele fabule despre animale, primele dezbateri literare, primele paralele biblice, primul „Noe", primul povestire a învierii, primul „Sf. George ', Primul caz de împrumut literar, Prima epocă eroică a omului, Primul cântec de dragoste, Primul catalog al bibliotecii, Prima epocă de aur a omului, Prima societate „bolnavă", Primele plângeri liturgice, Primii mesiași, Primul lung Campion la distanță, Prima imagine literară, Primul simbolism sexual, Primul mater Dolorosa, Primul cântec de leagăn, Primul portret literar, Primele elegii, Prima victorie a muncii,

Pe lângă aceste realizări, desigur, sunt invenția rudimentară a timpului, un sistem de numere, cercul de 360 ​​de grade, geometrie, primele vehicule cu roți, jucării pentru copii, scriere, instrumente de scris, valorificarea vântului, domesticirea animalelor, dezvoltări agricole, cum ar fi irigații, progrese medicale, stomatologie, dezvoltări arhitecturale și urbanizare.

25 răspunsuri:
| Apokales a răspuns:

Ma uitasem mai demult pe un documentar pe History si spuneau ca aia din submarine supravietuiau fara copaci prin electroliza apei. Ce e aia? Nu stiu. Functiona? Ei bine, da happy.

| dany1988 explică (pentru Apokales):

Hai sa eliminam si apa. Deci?

| Apokales a răspuns (pentru dany1988):

Daca este s-o luam asa, atunci putea sa nu-ti mai ofere copacii si nu mai erai aici ca sa pui intrebarea happy. Desigur, trebuie sa ai limitari, altfel nu mai stii sa te bucuri de reusita. Interesant cum functioneaza acesta perfectiune a universului, chiar si atunci cand nu te avantajeaza, nu?

| dany1988 explică (pentru Apokales):

Deci zeul iudeu nu e atotputernic, nici nu exista.

| Apokales a răspuns (pentru dany1988):

Tu nu esti atotputernic. In rest nu ma pronunt happy.

| dany1988 explică (pentru Apokales):

Nu se gaseste nici un credincios sa se ia la ''tranta'' cu mine. rolling on the floor

| Apokales a răspuns (pentru dany1988):

Eu tot nu inteleg ce vrei sa faci. Stii ca este inutil cand vine vorba de credinta, dar tot incerci. De ce? Oricum, nu merge in lumea asta fara credinta. Cu totii avem una. happy

| dany1988 explică (pentru Apokales):

Mie nu imi pasa in ce cred oamenii. Eu vreau sa imi testest arta persuasiunii, si evident, sa ii elimin pe idio din fruntea Bisericii. rolling on the floor

| Apokales a răspuns (pentru dany1988):

Arta persuasiunii n-o testezi in fata calculatorului, n-ai contactul vizual, n-ai cum sa manipulezi omul atat de usor happy. Sau incerci asta in viata reala deja?

| dany1988 explică (pentru Apokales):

Crezi ca numai vizual se poate?

| Apokales a răspuns (pentru dany1988):

Cred ca este mai eficient.

| HappyUser a răspuns (pentru Apokales):

Electroliza apei reprezintă descompunerea apei în gazele oxigen și hidrogen ca urmare a trecerii unui curent electric prin apă. Reacția standard are un potențial de -1.23 V, ceea ce înseamnă că în mod ideal necesită o diferență de potențial electric de 1, 23 de volți pentru a putea descompune apa.

| StrongHeart a răspuns:

Nu stiu, dar trebuie sa fie o minune faptul ca "zeul iudeu" lasa toti fraierii sa puna intrebari idioate pe tpu.Inseamna ca El chiar ne iubeste pe toti, chiar si pe aia mai limitati dintre noi.

| dany1988 explică (pentru StrongHeart):

Intrebari idioate sunt pentru tine.

| Irinel15123532 a răspuns:

Dumnezeu a creat un mediu potrivit pentru a sustine viata pe pamant, ne-a dat apa, aer, mancare. De ce ar elimina-o?
Dar data fiind intrebarea ta, da, daca Dumnezeu care a creat totul din nimic ar dori, ne-ar putea sustine viata si fara acestea.

| dany1988 explică (pentru Irinel15123532):

Unde scrie?

| RAY a răspuns (pentru Irinel15123532):

Dumnezeu care a creat totul din nimic ar dori

un magician, este mai usor sa nu te gandesti la o expliatie logica, ploaia e data de dumnezeu, nu, si curcubeu, tot ce nu stim = dumnezeu

| RAY a răspuns (pentru dany1988):

Vezi de ce popoarele religioase sunt saraci si primitive ca dz e ras la toate

| ZenVP a răspuns (pentru Irinel15123532):

Cu siguranta EL a proiectat lumea in asa mod cum nu o putea face altcumva, altfel de ce nu ar fi facut-o fara apa, aer, mancare?
Ma amuza cum unii aleg sa fie asa de piosi fata de El incat ii atribuie Atotputernicia la orice lucru imaginar, imposibil, adica il reducem pe acesta la stadiul de leguma.
Dany nu e copil, dar are intrebarile unui copil destept, care te invarte si tot te invarte ca sa cazi in ispita de a gresi fata de Dumnezeul tau.
Pot fi si eu copil daca vreau si te pot intreba astfel:
Poate Dumnezeu in atotputernicia Lui sa se autodistruga?

Si apropo, Dumnezeu nu a creat totul din nimic, e o aberatie religioasa, Dumnezeu a creat totul prin Cuvantul Lui, care nu este nimic.

| Irinel15123532 a răspuns (pentru RAY):

Iov 36:27 ''Caci El trage la El picaturile de apa, le precafe in abur si da ploaia, pe care norii o strecoara si o picura peste multimea oamenilor''. Cele 3 stagii ale circuitului apei, evaporare, condensare si precipitatiile. Circuitul apei nu a fost cunoscut de stiinta pana in secolul 16-17 cand Pierre Perrault si Edmund Mariotte l-au descoperit prin multiple experimente, probabil daca acesti mari oameni de stiinta ar fi citit Biblia, ar fi aflat putin mai devreme nu-i asa? Cu vreo 3500 de ani in urma

| RAY a răspuns (pentru Irinel15123532):

Pai si sumerieni stiau asta omule si egipteni https://www.ancient.eu/......he-future/ astia sunt de acum 5000 de ani

| RAY a răspuns (pentru Irinel15123532):

Plus ca minti, biblia evreiasca a fost editata de multe ori iar evrei fiind peste tot au preluat acele cunostinte, vt a fost scris cu vreo 500 de ani inainte de iisus, ce 3500 de ani, erau mai multe scrieri excluse atunci, ca si voi cu acele 32000 de confensiune crestine

| dany1988 explică (pentru RAY):

Sa vad daca gasesc cartea.

| badpanda a răspuns:

Zeul iudeu nu are nicio legatura cu Creatia.El a aparut in decor mult mai tarziu, cand totul era gata.
Si-a facut putin de cap cu o mana de evrei apoi a disparut si nu se mai stie nimic despre el.