| WhatABeautifulDay a întrebat:

Zilelele astea am aflat o chestie interesanta. Aparent multi oameni au inceput sa adopte 'religii personale'. Adica ei isi creeaza o religie de la zero sau reinterpreteaza una actuala pentru a fi in concordanta cu propriile lor ideologii. Ce parere aveti de acest lucru?

7 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Suntserios are dreptate rolling on the floor dar, nu mai bine nu credem deloc in absolut nimic? asta inseamna Ateismul singurul lucru care il vad rational, logic, a nu crede in zeii, eu merg mai departe a nu crede in nimic si a cunoaste, a stii, ce stim? asta e important nu ceea ce credem orbeste

suntserios
| suntserios a răspuns:

Mi se pare corect, daca tot crezi in basme macar sa crezi in ale tale nu in unele inventate de altii

| Octavian199 a răspuns (pentru suntserios):

Macar sa iti creezi propriul zeu, nu sa furi zeii la alte popoare rolling on the floor

| Darkmagic a răspuns:

- Religia este o institutie, are cladiri ierarhizate, un cler, si o ierarhie a acestuia.
- Religia are un sistem propriu de credinte si dogme.
- Religia are coercitii si destine: Rai, Iad, Purgatoriu, Reincarnari, etc.

"Liniile" de mai sus, desemneaza o Religie, (oricare ar fi ea), prima dintre ele, arata de ce nu poate exista "o religie personala".
Cei la care se refera intrebarea ta adopta un tip de Spiritualitate, nu "o religie", in ideea de a evita punctele de mai sus, (eu am dat numai trei exemple, dar sunt mult mai multe) dintre Religie si Spiritualitate, poate si pentru a cauta ALTFEL Sacrul, sau raspunsuri la Scop si Existenta.

| Holiday a răspuns (pentru Darkmagic):

"...poate si pentru a cauta ALTFEL Sacrul..."

laughing Unde "sacrul" e:

SÁCRU1, -Ă, sacri, -e, adj. 1. Cu caracter religios; privitor la religie, care aparține religiei. ♦ Sfânt. ◊ Foc sacru = vocație, talent. 2. Fig. Care inspiră sentimente de venerație; scump. – Din lat. sacer, -era, it. sacro.

Nu are legatura cu religia, dar cauta sacrul, adica tot ceva referitor la religie.

Oricum, mai nou, probabil de cand cu aparitia freelancer-ilor astia religiosi, printre altele "religie" inseamna si:

"RELÍGIE ~i f. Credință în existența unei forțe supranaturale (care implică un ansamblu de acte rituale) și adorarea ei. [G.-D. religiei; Sil. -gi-e] /

| Mircea08 a răspuns:

Atata timp cat religiile actuale sunt pe o cale gresita ce alta alternativa are omul decat sa studieze si sa caute sa inteleaga cuvantul lui Dumnezeu? Asta nu inseamna ca el creeaza o alta religie, asta inseamna ca il preocupa adevarul si ca vrea sa faca ce spune Iisus nu ce spun altii. Exista posibilitatea ca sa nu inteleaga sau sa inteleaga complet gresit cuvantul lui Dumnezeu, dar acei oameni nici nu au o alta sansa, si asta pentru ca sunt fiii diavolului asa cum reiese si din versetul urmator :
"El, răspunzând, le-a zis: Cel ce seamănă sămânţa cea bună este Fiul Omului.
Ţarina este lumea; sămânţa cea bună sunt fiii împărăţiei; iar neghina sunt fiii celui rău.
Duşmanul care a semănat-o este diavolul; secerişul este sfârşitul lumii, iar secerătorii sunt îngerii."
(Sfânta Evanghelie după Matei – 13/37-39)
Acestia nu pot asimila adevarul deoarece il resping instinctiv, ei pot asimila numai minciuna asa cum face si tata lor satana.
"Iar dacă Evanghelia noastră este încă acoperită, este pentru cei pierduţi,
În care Dumnezeul veacului acestuia a orbit minţile necredincioşilor, ca să nu le lumineze lumina Evangheliei slavei lui Hristos, Care este chipul lui Dumnezeu."
(Epistola a doua către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel – 4/2, 3)
"Că vor fi oameni iubitori de sine, iubitori de arginţi, lăudăroşi, trufaşi, hulitori, neascultători de părinţi, nemulţumitori, fără cucernicie, Lipsiţi de dragoste, neînduplecaţi, clevetitori, neînfrânaţi, cruzi, neiubitori de bine, Trădători, necuviincioşi, îngâmfaţi, iubitori de desfătări mai mult decât iubitori de Dumnezeu, Având înfăţişarea adevăratei credinţe, dar tăgăduind puterea ei. Depărtează-te şi de aceştia. Căci dintre aceştia sunt cei ce se vâră prin case şi robesc femeiuşti împovărate de păcate şi purtate de multe feluri de pofte, Mereu învăţând şi neputând niciodată să ajungă la cunoaşterea adevărului."
(Epistola a doua către Timotei a Sfântului Apostol Pavel – 3/2-7)

| Amely21 a răspuns:

Nu religia ne mântuie. Nu conteaza ce relegie ai, conteaza ce ai in inima!