| PetrusEmanuelMihai a întrebat:

1. Buna TPU, berea ingrasa sau nu ca bautura alcoolica?
2. Spuneti-mi Epilepsia ca boala ataca si alte organe interne gen : ficat, inima etc? Bine eu nu am aceasta boala dar am un vecin bolnav de aceasta boala.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
| Jassmina a răspuns:

1. Ba, berea ingrasa, doarece contine foarte multe calorii.
2. Epilepsia este o boală cronică a creierului care afectează aproximativ 65 de milioane de oameni în întreaga lume, conform cercetătorilor. Boala se manifestă prin convulsii recurente, episoade scurte de mișcare involuntară ce pot implica o parte a corpului (epilepsie parțială) sau întregul corp (epilepsie generalizată), uneori fiind însoțite de pierderea cunoștinței și a controlului funcțiilor intestinului gros sau ale vezicii urinare.
Pentru un epileptic, alcoolul este interzis!
Mai multa info aici:
https://www.reginamaria.ro/utile/dictionar-de-afectiuni/epilepsia

| raMLesS a răspuns:

1. Da, bei 1 pahar, pui 5 kg pe tine.
2. Habar n-ai ce-i epilepsia...

| PetrusEmanuelMihai explică (pentru raMLesS):

Epilepsia este boala care se produce prin convulsii crize neuronii nu au suficient oxigen

| aumih16 a răspuns:

1. da berea ingrasa indiferent e cu alcool sau nu!
2. da epilepsia poate ataca si alte organe interne!

| Laura162 a răspuns:

1. In cantitati moderate, nu, mai ales in asociere cu o alimentatie echilibrata si activitate fizica. In cantitati peste moderate, da. Daca intrebi pentru vecinul, berea cu alcool sau orice alta bautura alcoolica nu au ce cauta in lista de bauturi consumate.

2. Epilepsia este o afectiune a SNC, un dezechilibru intre activitatea excitatorie si inhibitorie neuronala. E mult mai complex decat "convulsii, crize, neuronii nu au suficient oxigen", dar asta e poveste pentru alta zi. Punctual: singurul organ "atacat" este creierul, insa acesta coordoneaza activitatea corpului si pot sa apara manifestari in orice zona a corpului, depinde de care neuroni au luat-o razna. De exemplu: un impuls nervos determina contractarea muschilor respiratori si respiratia se opreste pentru un minut. Plamanii sunt perfect ok, diafragma si intercostalii sunt ok - totul merge uns, nimic de la nivelul asta nu e atacat... ci doar executa un ordin prost.