anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

A ținut cineva cură de slăbire cu tărâțe de grâu/ovăz? Cum se ține? Dă rezultate?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
| Cosmin86 a răspuns:

De ce ar tine cineva cretinitatea aia?

| CiobotaruValentin a răspuns:

Bună seara.Recomand dietă cu un program de masă stabil, de trei ori pe zi, mereu la aceeaşi oră fără să se facă excepţie în care să ai în vedere următoarele alimente :
Afinele sunt o sursă de antioxidanţi, calciu, zinc, dar şi vitaminele A şi C care asigură aportul necesar de minerale şi vitamine. Totodată, au un conţinut ridicat de fibre şi ajută la îmbunătăţirea digestiei şi stimulează arderea grasimilor. Pot fi consumate la micul dejun sau drept gustare.

Ouăle sunt o sursă importantă de proteine. Pot fi servite sub formă de omletă sau fierte. Sunt ideale la micul dejun sau la cină alături de o salată.

Fulgii de ovăz reprezintă soluţia ideală pentru micul dejun. Pot fi consumate împreună cu un iaurt slab, sub 2 % grăsime, dar cu limitare cantitativă la 1-2 linguriţe.

Merele verzi, cu gustul lor dulce-acrişor, pot reprezenta gustarea ideală de dimineaţă sau un mic dejun sănătos. Conţin fibre, care sunt importante pentru că facilitează digestia, dar şi vitamina C, care ajută la întărirea sistemului imunitar.

Ciupercile au un conţinut ridicat de proteine şi pot fi gătite în combinaţie cu carne slabă sau sub formă de supe creme sau pe grătar. Aceste legume au şi un conţinut ridicat de apă.

Carnea de vită este o sursă perfectă de proteină. Poate fi consumată la prânz alături de o salată.

Sardinele conţin grăsimi care distrug depozitele adipoase şi menţin nivelul colsterolului în limite normale. Sunt o sursă de proteină, calciu şi omega 3 importante pentru sănătate.

Lintea, mai ales cea roşie, este un aliment care ne ajută să ardem grăsimea. Recomand o supă de linte la prânz sau la cină.

Somonul nu poate să lipsească din lista alimentelor îndicate într-o cură de slăbire. Cea mai bună alegere este somonul sălbatic, pentru că are mai puţine metale grele şi este ideal de consumat de două ori pe săptămână, la prânz sau cină.

Legumele verzi trebuie incluse în regimul alimentar al unei persoane care doreşte să scadă în greutate. Sunt sărace în carbohidraţi, bogate în fibre şi pot fi consumate alături de peşte sau carne slabă, chiar la fiecare masă.
O seară bună!