| aXy99 a întrebat:

Acum 10 ore am inhalat involuntar o ata desprinsa de la un prosop. Pe langa tusea pe care am avut-o pe moment si in urmatoarele ore, am si dureri abdominale si stare de voma care nu par sa inceteze. Am incercat sa vomit, dar nu prea pot. Ce sa fac?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
18 răspunsuri:
| MadRaven a răspuns:

Ai inhalat-o pe nas sau pe gură?
Dacă ai inhalat-o pe nas probabil să fi rămas acolo, în partea superioară. În cazul ăsta o să se elimine cel mai probabil prin mucoasă.
Și eu am inhalat pe nas o musculiță și după câteva zile am dat-o afară prin mucus.
Dacă ai inhalat-o pe gură probabil e în plămân și mai bine mergi la medic să verifici.
Dacă doar ai înghițit-o cu salivă o să iasă odată cu scaunul în zilele următoare.

| aXy99 explică (pentru MadRaven):

A ajuns in stomac, exact cum am crezut. Am facut si radiografie si eco si sunt ok. Cred ca m-a durut stomacul de la tusea excesiva pe care am avut-o dupa ingerare. (am tras-o pe nas)

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Să aștepți.

| aXy99 explică (pentru sadrian46):

Sa astept ce?

| sadrian46 a răspuns (pentru aXy99):

Să îți treacă.
Acel fir nu se digeră. Așa va ieși.
Conținutul stomacului îl va îndrepta încet spre ieșire.

| aXy99 explică (pentru sadrian46):

Au trecut 10 ore de atunci si am mancat bine intre timp. Sunt si constipat...

| anonimg a răspuns:

De ce nu suni la 112 și vei fi tratat la urgență (raze și tot ce mai este nevoie)?

| aXy99 explică (pentru anonimg):

Da, ma gandeam sa sun, dar nu stiam daca e grav. Nu am dormit deloc si mi-e foarte somn, ma gandeam sa dorm 2-3 ore (daca pot) si apoi sa merg la medicul de familie, eventual la spital.

| anonimg a răspuns (pentru aXy99):

Trebuia să suni exact atunci când a apărut problema. Până acum era deja rezolvată. Este un caz fericit la tine că ai mai putut să respiri.

| aXy99 explică (pentru anonimg):

Realizezi ca daca nu mai puteam respira, as fi sunat, nu? De fapt ar fi sunat amicii mei de la sala, ca daca nu ai aer, te asigur ca nu poti nici sa vorbesti. M-am inecat, am tusit si probabil a ajuns in tubul digestiv, problema e ca mi-a iritat esofagul si am tusit mult. Eu cred ca asta a fost si problema.
Am inhalat eu multe chestii de-a lungul timpului, dar e pentru prima oara cand am efectele astea...
Am facut si radiografie si eco si sunt ok.

| Demidol a răspuns:

Ai inhalat? Adica a intrat pe nas? Atunci trebuie sa mergi de urgenta la spital. Pentru ca acea ata va ajunge in plamani si vei avea probleme extrem de mari.
Daca insa ai inghitit-o, nu e nici o probema. se va elimina prin fecale. Ai tusit din cauza iritatiei data de ata. Iar durerile si strea de greata, pot fi date de tuse (daca a fost mult timp) sau de ideea ca tu ai ceva in stomac. Cum nu ai mancat nimic in ultimele 10 ore, nu ai ce sa vomiti.

| aXy99 explică (pentru Demidol):

Am mancat mult in ultimele 10 ore, nu am dormit deloc, am mancat aprox. 1800 kcal de atunci. Tusea a tinut 2-3 ore, apoi m-a lasat, am mai tusit sporadic.

| aXy99 explică (pentru Demidol):

Da, am "tras pe nas", nu cred ca ajunge in plamani, dusea a durat 2-3 ore, de atunci am mai tusit sporadic.
Nu am tusit chiar asa de mult, de ideea ca am ceva in stomac, da, e posibil, dar nu prea m-am ami gandit la asta, m-am gandit ca va trece de la sine, ca se va elimina prin fecale. In ultimele 10 ore am mancat aprox. 1800 kcal, deci am ce sa vomit, problema e ca nu prea pot, am vomitat de doua ori dar putin. Sunt si constipat, o alta problema ciudata.

| Demidol a răspuns (pentru aXy99):

Daca ai tras pe nas, nu ajunge in stomac. Nu o vei elimina. Se va infinge in plamani si vei face infectie. Este extrem de urgent sa te prezinti la medic, nu neglija!
Desi ai mancat mult, probabil s-a digerat tot si de aia nu vomiti.
Daca nu te duci acum la medic, peste cativa ani cand vei simti ca ai probleme cu plamanii, va fi prea tarziu.

| sadrian46 a răspuns (pentru aXy99):

Nu o să iasă prin vomă ca a ajuns deja mai adânc. Nici prin primul scaun căci are de străbătut cale lungă. Dar nu îl vei mai simți.
Constipația se tratează cel mai bine cu semințe de in și salată de varză crudă.

| aXy99 explică (pentru Demidol):

Voi merge peste cateva ore daca e cazul. Mersi pentru sfat.
Dar sa stii ca nu e obligatoriu sa ajunga in plamani...

| Demidol a răspuns (pentru aXy99):

Eu ti-am spus ce sa faci. Daca nu vrei, treaba ta. E corpul tau, faci ce vrei. Numai sa nu ceri donatii pentru transplant de plamani ca nu dau pentru inconstienti!

| aXy99 explică (pentru Demidol):

Esti medic cumva?