| Bianncax a întrebat:

Acum multi ani am fost nevoit sa imi scot o masea si am si probleme cu dintii (sunt strambi). Ma gandeam sa imi pun aparat dentar insa am cateva intrebari: Pot purta desi am acea masea lipsa? Se poate ca aparatul dentar sa 'repare' acel gol lasat unde a fost maseaua?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Cel mai ușor pentru dentist e să pui aparat dentar și să mărești spațiul pentru un viitor implant. Se poate astupa golul, trăgând măseaua dar este o procedură anevoioasă.

| Anonim a răspuns (pentru anonim_4396):

Am uitat, e și foarte dureros. Ai ce îndura.

| AvramD a răspuns:

Se poate pune aparat iar daca dintii tai sunt foarte ingramaditi acel gol poate fi folosit ca sa faca spatiu intre ceilalti dinti in acest fel eliminandul.
Ba chiar mai mult, in functie de ingramadire este posibil sa iti sugereze extragerea altor dinti.
Alternativ poate pune o masea falsa care sa fie tinuta de arc dar nu va sta cum trebuie si se poate invartii pe arc.

| Ilincoana a răspuns:

Nu sunt dentist sau cunoscatoare in domeniu dar am avut aparat si am un prieten care are si el 2 masele lipsa si totusi are aparat. Poti purta chiar daca ai masea lipsa dar aparatul dentar nu,, acopera,, sau,, astupa,, golul. Multi oameni opteaza la un dinte fals pe perioada purtarii de aparat pentru a fi si el inclus la brackets ( dintii se indreapta ramanand la locul lor ). Aparatul este foarte scump si asa sunt si activarile lunare. Gandeste-te bine inainte sa iti pui happy

| Anonim a răspuns (pentru Ilincoana):

Uite că se poate astupa, dar le e mai ușor și medicilor să zică varianta foarte utilizată.