| 1natyyyy a întrebat:

Acum trei zile stateam in pat si dintr o data fara vreun semn ca mi s ar face rau am inceput sa simt cum incep sa frig ca si cum as face febra (posibil aia sa fi fost dar nu am masurat o), incepusem sa ma simt ametita, am stat intinsa in pat crezand ca poate imi trece acea ameteala dar degeaba. Peste 2-3 ore vine mama imi ia tensiunea, tensiunea era buna insa pulsul era 112, zicea ca este un puls mare pentru varsta mea (17 ani) insa eu am refuzat sa merg la spital din cauza oboselii am zis si ca poate imi trece. Urmatoarea zi ameteala disparuse insa febra inca era, pulsul la fel incepea sa creasca cel mai mult ajunsese la 134, insa fara niciun fel de durere sau palpitatie. Ziua urmatoare disparuse si febra, nu mai aveam niciun simptom insa pulsul inca era crescut, mai putin de 111 nu scadea. Urmatoarea zi merg la doctorul de familie unde mi au luat pulsul fiind de 150 sau chiar 160 daca nu ma insel. Mi au administrat doua pastile de metoprolol de 25 mg de la care mi-a scazut considerabil. Dupa care am fost in aceeasi zi la spital unde mi s-au facut analize si raze de unde doctorul nu mi-a luat in considerare atat de tare pulsul ridicat, insa mi-a luat in considerare gatul rosu care ma duruse doar putin de dimineata si mi-a oferit diagnosticul de amigdalita acuta. Astazi am fost la doctorul de familie inapoi cu foile de la spital iar dansul mirat fiind ca la spital nu m au trimis la cardiologie a spus ca trebuie sa merg neaparat pentru ca nu este normal pulsul atat de crescut. Insa de cand mi s au administrat acele doua pastile pulsul a ramas relativ acelasi, inainte pe aparatul meu de acasa aparea mereu peste 110/120 acum e 79. Tin sa mentionez ca inainte de evenimentul asta am avut o perioada in care adormeam foarte tarziu la 6 chiar 7 dimineata, eram foarte obosita, chiar ma gandeam ca poate fi si asta cauza a ceea ce mi s-a intamplat. Daca stiti ce poate fi va rog sa ma ajutati cu raspunsuri, fara rautati. Chiar sunt panicata, mi e cam frica de operatii, de spital si chestii de genul)
Multumesc!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Mihai8767 a răspuns:

Esti tanara, nu prea cred ca ai avea probleme cu inima la varsta ta. Daca pe langa noptile nedormite esti consumatoare de cafea si nicotina, atunci clar si astea au avut un impact asupra inimi tale.
Vezi tu, nu degeaba se recomanda somnul de la 10-10:30 seara, pentru ca e cel mai odihnitor si regenerator pentru corp si minte. Poti sa dormi 12 ore dupa ce te culci la 6, 7 dimineata, e egal cu 0. Este doar un somn de completare, nu de odihna. Cat despre febra, da, sunt niste viroze in perioada asta. Pulsul creste la febra, pentru a mentine o perfuzie continua si necesara intregului organsim, care se "lupta" cu virusul.

Daca acum, pulsul este ok, nu prea cred ca este ceva grav, dar merita un control cardiologic doar asa de preventie, sa fii tu impacata ca nu e altceva.
Ia-o usor, incearca sa te culci devreme si daca consumi energizante, cafea sau nicotina ar fi cazul sa reduci/renunti la ele. Combinate si cu surmenajul de a te culca cand alti pleaca la munca, nu e ok for long run.

Nu as vrea sa fiu intruziv cu asemenea intrebare, dar ar mai fi o chestie legata de gatul tau rosu care posibil sa fi fost la o amigdalita sau poate daca ai facut oral cuiva, acel cineva sa nu fi avut vreun BTS (boala cu transmitere sexuala) care sa ti fi "trezit" o amigdalita. Amigdalele sunt practic niste "gardieni" ai gatului, ele controleaza si identifica orice microb/virus care intra pe cale orala in organism. Sa nu ma intelegi gresit, la fel e si la baieti daca le fac oral partenerilor sai. De asta vaccinarea, preventia, igiena si constinetizarea sunt cele mai bune impotriva BTS.

2 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

"m au trimis la cardiologie... Daca stiti ce poate fi va rog sa ma ajutati "

n-are rost să ne dăm cu presupusul, fă un control medical serios, inclusiv acolo unde zici că te-au trimis dar n-ai fost

| 1natyyyy explică (pentru Mihai8767):

Nu este vorba aici de fumat, cafea sau energizante pentru ca nu consum deloc. Iar despre gat, nu am facut niciun oral insa am avut niste probleme anul trecut cu amigdalele unde mi s-a spus ca voi face amigdalita mai des deci probabil asta este cauza + oboseala, dar voi merge la cardiolog bineinteles sa stiu ca e totul ok. Multumesc frumos oricum!