Esti tanara, nu prea cred ca ai avea probleme cu inima la varsta ta. Daca pe langa noptile nedormite esti consumatoare de cafea si nicotina, atunci clar si astea au avut un impact asupra inimi tale.
Vezi tu, nu degeaba se recomanda somnul de la 10-10:30 seara, pentru ca e cel mai odihnitor si regenerator pentru corp si minte. Poti sa dormi 12 ore dupa ce te culci la 6, 7 dimineata, e egal cu 0. Este doar un somn de completare, nu de odihna. Cat despre febra, da, sunt niste viroze in perioada asta. Pulsul creste la febra, pentru a mentine o perfuzie continua si necesara intregului organsim, care se "lupta" cu virusul.
Daca acum, pulsul este ok, nu prea cred ca este ceva grav, dar merita un control cardiologic doar asa de preventie, sa fii tu impacata ca nu e altceva.
Ia-o usor, incearca sa te culci devreme si daca consumi energizante, cafea sau nicotina ar fi cazul sa reduci/renunti la ele. Combinate si cu surmenajul de a te culca cand alti pleaca la munca, nu e ok for long run.
Nu as vrea sa fiu intruziv cu asemenea intrebare, dar ar mai fi o chestie legata de gatul tau rosu care posibil sa fi fost la o amigdalita sau poate daca ai facut oral cuiva, acel cineva sa nu fi avut vreun BTS (boala cu transmitere sexuala) care sa ti fi "trezit" o amigdalita. Amigdalele sunt practic niste "gardieni" ai gatului, ele controleaza si identifica orice microb/virus care intra pe cale orala in organism. Sa nu ma intelegi gresit, la fel e si la baieti daca le fac oral partenerilor sai. De asta vaccinarea, preventia, igiena si constinetizarea sunt cele mai bune impotriva BTS.
"m au trimis la cardiologie... Daca stiti ce poate fi va rog sa ma ajutati "
n-are rost să ne dăm cu presupusul, fă un control medical serios, inclusiv acolo unde zici că te-au trimis dar n-ai fost
Nu este vorba aici de fumat, cafea sau energizante pentru ca nu consum deloc. Iar despre gat, nu am facut niciun oral insa am avut niste probleme anul trecut cu amigdalele unde mi s-a spus ca voi face amigdalita mai des deci probabil asta este cauza + oboseala, dar voi merge la cardiolog bineinteles sa stiu ca e totul ok. Multumesc frumos oricum!
Nu ai de ce sa fii panicata, fiindca tensiunea creste tocmai cand iti creezi singura panica si stres din nimic.
dar la scoala nu mergi?
Ocupa-ti timpul cu ceva treaba iar noaptea culca-te devreme, ca de la oboseala iti urca tensiunea si te ia amocul.
"gatul tau rosu care posibil sa fi fost la o amigdalita sau poate daca ai facut oral cuiva"
hăăă-hăăăăă, iată cum arată cel mai prompt diagnostic posibil, să trăiască doctoru' mișulică!