| ioana_5498 a întrebat:

Ai donat vreodata sange?
Argumenteaza de ce ai donat, sau de ce nu donezi.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| alexandra_4567 a răspuns:

Am donat odata pentru mama, ea are AB IV Rh-negativ, si am donat eu ca sa-mi poata dat sangele potrivit pentru ea.

Cei care au aceasat grupa, duceti-va sa donati pentru. k este f rara si multa lume are nevoie de ea.

19 răspunsuri:
mlm
| mlm a răspuns:

Da am donat de 2 ori, o data pentru fetita unei foste colege de-a mele de facultate si a doua oara pentru un nepotel.De ce tr ajuta, stiu ca orice gram in plus reprezinta o viata salvata.

Anna
| Anna a răspuns:

E foarte bine sa donezi sange.As dona cu mare drag, dar nu pot din doua motive: 1.nu am de unde si daca imi iei o eprubeta, ori mi se face ingrozitor de rau ori lesin.2.Am frica de ace de seringa.

miruna-apostol
| miruna-apostol a răspuns:

Sunt donator de sange.
Am hotarat sa donez pentru prima data imediat dupa ce am implit 18 ani. Un fost coleg de clasa fusese implicat intr-un grav accident de circulatie si avea mare nevoie de sange. Grupa noastra era compatibila, asa ca mai multi colegi ne-am dus la donare.
Din pacate, el nu putut fi salvat, pentru ca avea mltiple leziuni la organele interne.
Dar stiu ca sangele meu poate salva vieti, asa ca am ramas donator. Fac asta odata la aproximativ 70 de zile.
Consider ca multi semeni de-ai nostri ar putea sa faca acest lucru.

miruna-apostol
| miruna-apostol a răspuns:

@tukhey23, daca vrei sa donezi, de ce nu o faci?
Daca ai peste 18 si nu mai mult de 62 de ani, poti sa o faci.
Inainte de prima donare, vei completa un chestionar referitor la starea ta de sanatate.
Donatorii de sange sunt bineveniti.
Du-te la Centrul de transfuzie din orasul tau si spune ca vrei sa donezi.
@JOJO, poate ai participat la o donare onorifica de sange. Pentru aceasta nu se dau bonuri. Daca vrei sa ajuti in continuare, du-te din nou sa donezi. E important ca te-ai simtit bine, stiind ca ajuti pe cineva.

miruna-apostol
| miruna-apostol a răspuns:

@Shin toate trusele de recoltare a sangelui sunt sterile, ambalate individual si de unica folosinta. Prin urmare, nu exista pericol de contactare a vreunei boli.
In anii 80, prin sangele transfuzat au fost transmise boli (inclusiv hepatita C), datorita analizele facute sangelui recoltat erau primare. Acum se fac tot felul de teste, inclusiv testul HIV, pentru tot sangele colectat. Alaturi de punguta in care se recolteaza sangele, se mai recolteaza cativa ml pentru analize.
Sa nu asteptam ca cineva drag sau apropiat noua sa aiba probleme, sa mergem sa donam pentru ca sangele nostru sa poata salva o viata. Viata unui necunoscut care, iti va multumi, fara sa-ti vada niciodata ochii.

prfml
| prfml a răspuns:

Da, am o grupa mai rara de sange si simt ca este necesar sa fac asta.

Janina
| Janina a răspuns:

Nu donez ca nu am de unde;happy

Shin
| Shin a răspuns:

Mai demult vazusem niste documentare si auzisem de persoane care s-au imbolnavit de pe urma nesterilizarii echipamentelor. Stiu ca acum treaba s-a mai schimbat dar am ramas cu o mica reticenta in aceasta privinta. Daca se va ivi ocazia si o cunostinta o sa aiba nevoie, am sa ma prezint imediat la datorie. (cu ac cumparat de mine de la farmacie) happy
Numai bine, Shin.

| claudya a răspuns:

Am donat acum 5 ani de 2 ori pentru doi frati care au avut un accident groaznic, dar acum nu mai donez pentru ca dupa ultima sarcina am avut mari probleme(vascozitate sangvina) si nu prea se mai poate dona in momentul in care centrul de coagulare a sangelui e instabil...

| Dr.StomatologG.G. a răspuns:

In Romania este nevoie de 20 de cisterne de sange anual! Oameni, donati sange, salvati cate o viata! Eu am donat 10 ori la mine in tara si 4 ori in Romania. Trebuie sa ai 18 ani, peste 55 de kilograme, cel putin 40 de zile intre 2 donari si hemoglobina cel putin 12.

| alma a răspuns:

Buna tare mult mi-am dorit sa fii donator de singe pentru ca sa fii putut fii un "donator universal" dar din pacate dupa prima incercare mi-au spus ca sunt purtatoare a virusuluiVHB si nu pot dona singe.TOTI CEI CE PUTETI SA O FACETI NU STATI PE GINDURI PUTETI SALVA MULTE VIETI si este foarte sanatos pentru organism, nu va mai ginditi la bonuri nici la timpul ce-l pierdeti asteptind donati toti cei ce puteti. Va dorecs succes

| ellai a răspuns:

As dona cu placere sange. mi se pare un gest foarte frumos din partea celor care vor sa ajute. din pacate eu nu pot dona sange din cauza organismului.

| tukhey23 a răspuns:

Nu, si as vrea sa donez. Dar la noi in tara, nu se vrea nimic. pacat

| coryyyyyyyyyyy a răspuns:

Nu am donat dar daca ar fi nevoie cu siguranta as donawinking

| coryyyyyyyyyyy a răspuns:

Nu am donat dar daca ar fi nevoie cu siguranta as dona winking

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Am fost odata cu colegii de servici la donare...(ne-a trimis sefulaughing )si am asteptat noi pe acolo...si cand intram,(eram 4)se uita o asistenta la noi...si ne zice:voi sunteti toti din oras? Ii zicem ca da...ea.asteptati...am asteptat pana mi-a pierit cheful de donare am vazut ca nu mai vine...am plecat...de atunci nici nu am mai fost vreodata.

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Nu ca n-am 18 ani..altfel as dona

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Am donat sange ca aveam nevoie de bonurile de masa viata grea asa ne duce si numai donez ca nu se mai dau bonuri dupa ce erau mici un bon este la 54lei ron cine mai doneaza acum as dori sa doez si ma simnteam si ffb de aceea dar numai donez fara sa iau si eu acel bon sunt somera si am nevoie si eu de o masa care numai o pot avea ce sa mai zic ministerul vrea asa de aceea lumea numai doneaza sange sanatate maxima

| danaiv a răspuns:

Am fost si eu o data sa donez...si dupa ce am asteptat vreo 2 ore... mi s-a spus ca sunt anemica si ca sangele meu nu e bun de donat sad Am mai vrut sa donez... dar n-am mai fost, iar acum cu sesiunea...sigur sunt anemica din nou!