anonim_4396
| Anonim întreabă:

Am 16 ani, fumez de 2 ani, de la 14 ani, am facut azi radiografie la plamani iar pe radiografie se vedea si si doctorul mi-a spus ca plamanii mei sunt negrii de la tutun
intrebarea mea e, dupa 2 ani de fumat e normal sa se inegreasca plamanii?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Evolution a răspuns:

Salutare, crezi ca degeaba se fac campanii anti-fumat sau anti-drog unde sunt si experimente pe internet (videoclipuri) si se vede clar efectele tutunului si a drogurilor?
Depinde si de persoana, ai mei fumeaza de 30 de ani aproape si nu au avut inca probleme de sanatate. Bunicamea are aproape 70 de ani si are mai multi ani in spate de fumat si inca se tine bine pe picioare.
Sunt cazuri si cazuri, un coleg dupa 1 an a ajuns la spital si inca are sechele din cauza fumatului si ceva alte substante.
Nu te mai juca cu sanatatea, nu esti smecher daca fumezi, esti smecher daca esti cel mai bun la invatatura din clasa ta sau faci vreun proiect foarte bun cu care sa se mandreasca liceul / scoala ta cu tine, atunci te poti numi "smecher", pana atunci golaneala asta este egala cu 0.
Succes!
P.S: nu vreau sa te alarmez, dar la mine la facultate ca fapt divers am vazut ca a crescut cancerul la cei care fumeaza din cauza tigarilor contra'facute.

5 răspunsuri:
| romeo78 a răspuns:

Plămânii nu sunt negrii de la tutun.
Plămânii sunt negri de la substanțele chimice inhalate.
Pentru că, în prezent, nu se mai produc țigări curate. Culturile de tutun nu sunt eco. Sunt bătrâni care au fumat o viață întreagă țigări românești și au decedat de bătrânețe, la peste 80 de ani. Mai demult, se consumau frunze de tutun, nu a murit nimeni din asta.
Aici s-a ajuns în ziua de azi, cu tot ceea ce consumăm, produse pline de chimicale.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Pai da, si tu esti dovada vie

| Jassmina a răspuns:

Plamanii se inegresc si dupa cateva luni de fumat, mai ales ca esti inca copil, care nu si-a incheiat cresterea, iar plamanii sunt foarte afectati, cand inca nu functioneaza la capacitate maxima.
Asa apare astma, bolile de plamani, insuficienta respiratorie, cancerul.
Nici vapatul nu-i mai bun, ca inhalezi aburi de substante chimice foarte nocive plamanilor.
Americanii deja au interzis vapatul, din cauza mortilor. Abia cum, dupa 5-10 ani de la inventarea vapeului, au aparut si cazuri grave de plamani si s-au inmultit cele mortale.

| Totenn a răspuns:

Tu ai ales sa fumezi, nu stiai ca-ti strici sanatatea?

| Camelia93 a răspuns:

Buna! Nu mai stie nimeni ce mai este normal si nu in ziua de astazi, insa tu ai o varsta foarte frageda si acum depinde si de organismul fiecaruia si de simptomele care te-au trimis la acea radiografie. Ai putea incerca sa treci pe tigara electronica care nu este asa nociva si te poate ajuta usor in timp sa te lasi de fumat. Bafta!