|

Am 18 ani, sunt fata si as vrea sa ma duc sa imi fac o radiografie la plamani. Fumez de 1 an un pachet pe zi si tigari una dupa alta. Acum m-am lasat de o sapt. nu ma mai apuc si am zis sa ma duc la un control ca sa stau linistita. Este cazul sa fac? Imi afecteaza cu ceva radiatiile? Cam cat costa? Si rezultatul mi-l citeste acolo sau unde? Ca nu as vrea sa umblu prin medici pentru asta. Cel care imi face radiografia imi poate spune si rezultatul?

6 Raportează Evaluează
Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
| a răspuns:

Daca ai asigurare si iti iei bilet de trimitere nu te costa nimic. Fara bilet, e in jur de 50 de lei +/- in functie de clinica. Radiatiile dintr-o singura radiografie nu te afecteaza. Rezultatul ti-l va da pe foaie si cu el te intorci la medicul de familie

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Inteleg ca te-ai lasat de fumat pentru ca ti-ai dat seama ca sunt nocive.
Bineinteles ca si radiatiile sunt nocive si e evident ca ai hotarat bine sa te lasi de fumat. Nu cred ca e cazul sa faci raze, dar decizia e a ta. Daca simti necesitatea sa iti faci rau prin alt mod decat tigarile, medicina are.multe solutii cu efecte secundare stupende.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Prima dată mergi la medicul de familie ca să-ți facă trimitere.
Cu trimiterea mergi la medicul specializat.
Cu rezultatele de la medicul specializat te întorci la medicul de familie pentru citirea rezultatului. Nu te costă nimic cât timp ai card de sănătate.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Stai linistita nu prea poti avea nimic acum depinde de la organism la organism unii sunt mai rezistenti dar nu cred ca ai nimic stiu oameni care fumeaza din de 2 3 ani si nu au nimic nu tusesc atata ca le scade capacitatea plamanilor, un lucru normal pentru fumatori si bine ca te-ai lasat

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Păi eu fumez de 3 ani. Am fost la analize și nu am nimic. Nu e cazul la tine Și dacă chiar vrei să te duci costă cam 50-60 de lei dar nu e cazul Da face radiografia și ți-o arată îți zice dacă ai CV. Sper că te-am ajutat Vreau fundă Pup?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Salut stai linistita nu e cazul sa te panichezi. daca nu ti=e rau si esti ok..nu are rost

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează