|

Am auzit de medici stomatologi in Brasov si nu numai, care ofera anestezie prin inhalosedare, citind pe diferite site-uri am observat numai avantaje ale acestui gaz, aparent miraculos. Pretul este si el accesibil, fiind vorba de doar 100 lei pentru o sedinta de 30 minute. Vreau sa stiu care sunt dezavantajele acestui gaz si, in special, daca resuseste sa blocheze durerea in totalitate, asemanator anesteziei cu ace.

Sau poate am inteles gresit si acest gaz este numai pentru relaxare, fiind totusi nevoie de o anestezie obisnuita cu ac, pe langa gaz?

5 Raportează Evaluează
Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Este N2O - numit si "Laughing gas" - daca e ala, o sa ai distractie, creierasul tau va simti dupa cateva ore oboseala. Indicat, desi nimeni nu zice: ia niste magneziu dupa acea. Ca orice drog iti va consuma putin din vitamine iar creierasul si corpul tau dupa o experienta ca asta, va avea nevoie de magneziu.
Pe langa asta: copy paste de pe google translate:
Oxidul de azot, numit uneori „gaz de râs", este una dintre opțiunile pe care le poate oferi dentistul dvs. pentru a vă ajuta să vă faceți mai confortabil în timpul anumitor proceduri. Nu este destinat să te pună la culcare. Veți putea auzi și răspunde la orice solicitări sau indicații pe care le poate avea dentistul. Dentistul vă va cere să respirați normal prin nas și, în câteva minute, ar trebui să începeți să simțiți efectele oxidului de azot. Este posibil să simțiți capul ușor sau o furnicături în brațe și picioare. Unii oameni spun că brațele și picioarele se simt grele. În cele din urmă, ar trebui să te simți calm și confortabil. Efectele oxidului de azot se elimină curând după îndepărtarea măștii.

4 răspunsuri:
| a răspuns:

Orice anestezie generala e periculoasa
macar dpdv al faptului ca esti TOTAL pe mana doctorului, asa ca ar fi bine sa nu te razi intre picioare ca sa nu ii placa de tine big grin

acum serios, chiar au fost cazuri de asa ceva si cu minori-minore

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Bizon95):

In primul rand, nu este vorba de anestezie generala, gazul nu te adoarme, in al doilea rand, pot lua un prieten cu mine sa se asigure ca nu ii scapa mana dentistului.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru MrkiddyKid1):

Asa, asa
asa sa faci big grin
iar in state, chestia e veche rau, cu gaz ilariant!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu cred ca e vorba de a resimți durerea. Ci de a te calma pe tine daca esti anxios sau ai vreo teama/fobie de dentist. Exista si clinici unde te adoarme de tot pe tot parcursul ședinței - anestezie totală.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează