| 123456789987654321esrfd a întrebat:

Am avut un contact sexual neportejat acum ceva timp iar el a ejacuat in mine fara sa isi dea seama, a doua zi am luat pastila de a doua zi mai exact postinor 2. dupa 10 zile mi-a venit ciclul, mai sunt sanse de a ramane insarcinata... am uitat sa spun ca acum 2 luni am mai luat inca o data postinor 2 ..va rog sa ma ajutati.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

NU ai dat detalii : nu ai precizat datele exacte ale CM pe ultimele 6 luni, la ce dată ai luat Postinor 2, în ce dată ai avut sângerarea respectivă, etc.

Este posibil ca sângerarea pe care ai avut-o să fie o reacţie ADVERSĂ la pilulă!

Uneori, la unele fete/femei, apare o sângerare la 3-10 zile DUPĂ administrarea "pilulei de a 2-a zi".
Acea sângerare poate fi mai abundentă şi poate dura chiar 3-5 zile, fiind uşor CONFUNDATĂ cu menstruaţia!Detalii despre contracepţia de urgenţă :

Atunci când ŞTI sigur că partenerul a ejaculat în tine ( chiar dacă s-a „scăpat" doar „puţin", sau dacă prezervativul s-a rupt ), DACĂ vrei să fi mai SIGURĂ că EVIŢI o posibilă sarcină, se poate folosi contracepţia de URGENŢĂ : "pilula de a 2-a zi" - se găseşte la farmacie şi costă în jur de 60-80 lei ( în funcţie de tip şi de farmacie )!

Recent a apărut în farmaciile din România şi "pilula de a 5-a zi" ( ellaOne ) - se găseşte la farmacie şi costă în jur de 100-110 lei ( în funcţie de tip şi de farmacie )!

Din această categorie ( pilula de a 2-a zi ) fac parte 2 tipuri de tablete : Postinor 2 şi Escapelle - aceste tablete se iau la maxim 72 ore de la contactul sexual neprotejat ( preferabil cât mai URGENT ) - cea mai recomandată ar fi Escapelle, deoarece previne 85 % din cazurile de sarcină!

Contraceptia de urgenta NU este la fel de sigura ca pilulele luate zilnic. Sansele ca ea sa functioneze sunt intre 75% si 85%, in functie de momentul in care este folosita si de modul in care a fost administrata.

Dacă la patru săptămâni nu apare menstruaţia, TREBUIE făcut testul de sarcină.

Postinor 2 – EXTRAS Prospect :
Postinor 2 conţine două tablete, care se iau pe rând, astfel : Primul comprimat de Postinor-2 trebuie administrat in urmatoarele 72 ore de la contactul sexual si al doilea comprimat trebuie administrat la 12 ore dupa primul.

Conform datelor furnizate de studiile clinice, se recomanda administrarea primului comprimat in primele 48 de ore (dar nu mai tarziu de 72 de ore) dupa contactul sexual, deoarece eficacitatea preparatului scade daca tratamentul este inceput dupa primele 48 de ore de la producerea contactului sexual.
Daca se produce voma in interval de 2 ore dupa administrare, se va repeta doza.

Escapelle – EXTRAS Prospect :
S-a estimat că Escapelle previne 85% dintre sarcinile posibile, dacă este administrat în primele 72 ore după ce a avut loc un contact sexual neprotejat...
Dacă apar vărsăturile în decurs de trei ore după ce aţi luat comprimatul, trebuie să luaţi imediat alt comprimat.
După ce aţi utilizat contraceptivul de urgenţă se recomandă să utilizaţi o metodă contraceptivă de barieră locală (de exemplu prezervativul) până în momentul apariţiei următoarei sângerări menstruale.

De asemenea, e IMPORTANT să şti că "pilula de a 2-a zi" NU se ia decât CEL MULT de 2 ori pe an ( la un interval de 6 luni ) - deci, NU se utilizează frecvent când bănuieşti că e posibil să rămână însărcinată!

Pentru a avea o EFICIENŢĂ apropiată de 80-85 % pilula TREBUIE luată în primele 48 ore de la contactul sexual „neprotejat"!

De asemenea, e foarte IMPORTANT de ştiut că - în special aceste "pilule de a 2-a zi" - PRODUC o "explozie" hormonală care DEREGLEAZĂ starea generală a organismului ( şi astfel împiedică o eventuală fecundare a ovulului, deci o eventuală sarcină )!
Din această cauză, în GENERAL după administrarea acestei "pilule", se produc DEREGLĂRI ale menstruaţiei ( întârzieri, chiar de mai multe luni ).

Pentru alte detalii, vezi linkul sursă :
http://www.gedeon-richter.ro/......202011.pdf

http://www.gedeon-richter.ro/......202012.pdf


ellaOne / pilula de a 5-a zi se poate lua până la maxim 120 ore DUPĂ contactul sexual neprotejat, dar se obţine doar pe bază de REŢETĂ medicală – pentru asta fiind necesar un control GINECOLOGIC şi, recomandabil, o vârstă de peste 18 ani!

ellaOne – EXTRAS Prospect :
„Indicaţii terapeutice
Contracepţie de urgenţă în interval de 120 de ore (5 zile) de la contactul sexual neprotejat sau nefuncţionarea metodei contraceptive utilizate.

Doze şi mod de administrare
Acest tratament constă într-o comprimat cu administrare orală, ce se va administra cât mai repede cu putinţă, dar nu mai târziu de 120 de ore (5 zile) de la contactul sexual neprotejat sau nefuncţionarea metodei contraceptive utilizate.
Acest comprimat poate fi administrată cu sau fără alimente.
Dacă în decurs de 3 ore de la administrarea ellaOne pacienta vomită, se va administra un nou comprimat.
ellaOne poate fi administrată în orice perioadă a ciclului menstrual.
Prezenţa sarcinii trebuie exclusă înainte de a administra ellaOne.
Metoda contraceptivă de urgenţă ellaOneellaOneellaOne nu elimină riscul unei sarcini în toate situaţiile.
Dacă sarcina apare după tratamentul cu ellaOne, ca în cazul tuturor sarcinilor, trebuie luată în considerare posibilitatea unei sarcini extrauterine. Sarcina extrauterină poate continua, în ciuda sângerării uterine.
După administrarea ellaOne, este posibil ca menstruaţia să înceapă uneori cu câteva zile mai devreme sau mai târziu decât data aşteptată. La aproximativ 7% dintre femei, menstruaţia a început cu mai mult de 7 zile înainte de data aşteptată. În aproximativ 18, 5% dintre cazuri, s-a înregistrat o întârziere de mai mult de 7 zile, iar în 4% dintre cazuri, întârzierea a fost de mai mult de 20 de zile."
Pentru alte detalii, vezi linkul sursă :
http://www.medipedia.ro/......-30mg.aspx

În mod "normal", conform Prospectului, menstruaţia ar TREBUI să vină la data obişnuită, sau chiar mai repede!

Dereglările hormonale sunt un efect "secundar", NU apare la toate fetele/femeile - depinde de la fată la fată, în funcţie de cum "reacţionează" fiecare organism.
Şi, chiar dacă ciclul tău se dereglează în urma acestei tablete, în 2-3 luni de la administrare ciclul îşi va "reveni" la normal.


Toate cele bune.

| Alcyon a răspuns:

S-a inventat prezervativul, sa stii. Nu mai lua porcarii, ca o sa-ti dereglezi tot organismul. Inca esti tanara, nu-ti bate joc de viata ta, pentru o clipa de placere.

| Danysan a răspuns:

Pastilele de genu trebui luate cu masura.Ideea e ca nici o pastila nu isi face effectu maxim daca e luata a doua oara happy.Se ia odata pe an ca sa ai eficienta maxim -a doua oara are effect doar pe jumatate.Ai in vedere ca iti face si dereglari interne. Prin urmare nu mai face asa ceva pe viitor.Mai ok e sa foloseasca prezervativ.Acum stai linistita ca e totu ok.Dar nu o sa mai poti sa utiliezezi pastila respectiva inca odata pentru ca o vei face degeba!

| SpitalulDeGlumeti a răspuns:

Postinor se foloseste odata la 6 luni, se iau doua pastile la 12 ore, daca le iei dupa capul tau risti sa rmai insarcinata si mai repede, in cazul in care ti-a venit ciclu normal(retine, ciclul menstrual cum iti venea inainte, nu doar2-3 zile si putin cantitativ) nu ai cum sa i insarcinata dar sa nu mai faci asa ceva deoarece risti sa te imbolnavesti

| MdiCri a răspuns:

Nu ai cum sa fi insarcinata! stai calma

| Loreee_9776 a răspuns:

Scuze ca postez aicea. Dar am și eu cam aceeași problemă. Am avut un contact sexual neprotejat cu prietenul meu de cateva ore și s.a întâmplat ce nu trebuia. doar dimineata am posibilitatea sa ajung la farmacie ca sa iau medicamentul....Am postat și eu întrebare despre acest subiect și am primit ca răspuns doar rautati.Ideea îi ca în 3 ani nu am pătit așa ceva bine ca se întâmplă acum sad Am niște dureri de burta cam ciudate ca la menstruatie dar nu la fel de intense... Ideea îi ca, cam pe miercuri ar cam trebui sa îmi vină menstruatia numai ca nu ma pot ghida nici după asta ca nu îmi vine prea regulat. Sa îmi dea un răspuns cineva care a mai trecut pin asa ceva.