| SOOHYUN a întrebat:

Am decis ca as dori sa iau anticonceptionale. De la 10 ani am probleme cu acneea, eu acum având 19 si desi s-a mai domolit ea tot e existentă si rosiatica. Am probleme cu creșterea părului pe față, burta, sani si chiar decolteu. Am fluctuații in greutate. Mentionez ca nu mi-am început încă viata sexuală. Cum trebuie sa procedez, unde trebuie sa merg pentru a mi se oferi ajutor?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Apreciat de Editori
| Nonononono1 a răspuns:

Recomand un control ginecologic. Mai exact o ecografie, dat fiind faptul ca nu ti-ai inceput viata sexuala. Este posibil ca problemele tale sa fie sursa unei dereglari hormonale, cum ar fi sindromul ovarelor polichistice sau micro-polichistice, ceea ce nu e de speriat, iar tratamentul pentru astfel de dereglari sunt chiar anticonceptionalele. Cu toate acestea, e important sa le alegi pe cele mai bune pentru situatia ta, fiind foarte multe pentru diferite intrebuintari, de aceea e important sa iti fie prescrise de cineva care cunoaste cazul tau. In cazul in care exista rusine/reticenta (desi nu ar trebui) sau orice alta problema, poti sa mergi la clinica de planificare familiala care exista in cadrul spitalelor de stat si acestea iti vor fi oferite in mod gratuit. Atentie si la faptul ca problemele pe care le ai tu, cu siguranta le vei intalni ca posibile reactii adverse la orice anticonceptionale, de aceea e important sa stii care sunt cele potrivite pentru cazul tau. Mult succes

3 răspunsuri:
| DaniTDCI a răspuns:

La un dermatolog, el va sti cel mai bine ce e de facut

| Mirel4412 a răspuns:

Ce treaba au anticonceptionalele cu problemele tale, stii macar ce sunt astea? Daca stai toata ziua pe Netflix in casa si nu iesi la 5km de alergat, normal ca ai probleme, iar daca faci asta si ai un stil de viata sanatos ( nu mc. Donalds si kfc), atunci du-te la un medic nutritionist sau la un medic generalist( de familie)

| SOOHYUN explică (pentru Mirel4412):

S-a găsit un bărbat sa raspunda despre anticonceptionale rolling on the floor eu te sfătuiesc să te informezi ca ele nu sunt folosite doar pentru sarcini nedorite ci pentru tratarea menstruatiei neregulate și a acneeii.winking dar na asa e romanul, isi baga botu si daca nu stie nimic

| CroitorașulCelViteaz777 a răspuns:

Eu am fost pe la 18-19 ani la un dermatolog foarte apreciat pe plan local, mi-a prezentat posibilitatea unui medicament cu efect hormonal și mi-a zis să mă gândesc până 'la toamnă' (fotosensibilitate). Am dat-o pe ceai de urzică vie, zahăr înspre zero și lactate DOAR fermentate.
Așadar, două-trei căni pe zi + o lingură de extract de fructe soc, și în general îmbunătățirea alimentației. Scapi în 3-4 luni.