| Anonimm30 a întrebat:

Am fost la psihiatru pentru o consultare si am aflat ca am depresie. Eu habar n-aveam si am de 5 ani depresie, credeam ca e normal ce simt. Cum de nu mi-am dat seama ca am depresie?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
1 răspuns:
| Nonononono1 a răspuns:

Este posibil ca tocmai pentru faptul ca erai obisnuit sa simti ce simti, sa nu fi avut termen de comparatie si sa stii ca se poate mai bine/nu este normal, plus ca cel mai probabil ai o forma usoara, care nu iti afecteaza fosarte tare viata de zi cu zi, deci nu ai semnalat ceva diferit. Sa ai depresie nu este ceva rusinos, denigrant sau grav. Mai ales in situatia actuala, numarul de depresii si nivelul anxietatii a crescut alarmant. E foarte bine ca ai reusit sa identifici problema si acum poti sa o tratezi si sa rezolvi cauza ei, ea fiind un simptom, daca rezolvi cauza, vor disparea si efectele. De asemenea, felicitari ca ai fost la psihiatru si ai grija de sanatatea ta mentala, ea fiind la fel de importanta ca cea fizica. Mult succes!