anonim_4396
| Anonim întreabă:

Am fost odată la frizerie sa ma barbieresc și proasta mi-o dat cu mașina peste buze, nu trece cateva ore ca efectiv începusem sa simt niște furnicături la buze, apoi ma trezesc cu niște bășici tipic herpesului, crezusem ca e herpes da s-a dovedit ca nu e, deja au trecut 3-4 ani și am deasupra stratului buzelor in colturi ceva ce seamănă al naibii de mult cu fordyce spots (puncte fordyce) am fost la dermatolog și o zis ca este papule plate și mi-o dat crema veregen. M-am dat cu ea 2 luni, o dispărut puțin din ele dar iar au reapărut, ba chiar am și pe buza de jos în colt. Am dat căutare pe google și nu îmi arata nici un rezultat despre papule plate, cumva e vorba de fordyce spots? E buna crema asta vergen? Am dat 200 și ceva de lei pe ea și e mica. Cum pot scăpa de petele alea galbene de sub buze? O fi de la mașină de tuns sau de la ce o fi apărut? Dermatologul o zis ca poate cu laserul sa le scoată da trebuie sa mai scap de ele. Sau o fi fox-fordyce habar nu am, mie medicul mi-o spus de papule plate da google vad ca nu îmi arata rezultate. Ofer funda și vot.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
13 răspunsuri:
| Drimmero a răspuns:

N-am auzit in viata mea de asa ceva, tu esti sensibil rau la ten in special, probabil ai imunitatea mai precara de fel de iti apar afectiuni d-astea auto-imune mai minore, dar probabil masina aia n-a fost dezinfectata si curatata, cine stie in ce bodega de frizerie ai nimerit unde jegul era la el acasa. Am patit in trecut o chestie la frizerie, dupa ce m-am tuns undeva am facut o ciuperca pe crestet, insa a fost ceva minor, am scapat in cateva saptamani dandu-ma cu niste creme acolo. Ai grija unde te tunzi, ca unii nici nu curata alea dupa ce ii tund pe toti nespalatii, ca unele frizerii accepta pe oricine, cel putin asa era pe atunci. E clar ca aia ti-a aparut de la masina, daca zici ca au aparut la cateva ore, daca nu de la aia 100%, dar intr-un procent mare a influentat.

Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
| Drimmero a răspuns (pentru Adkins):

Ai avut ghinionul sa dai de una d-asta, ar cam fi trebuit sa le trimiti un control acolo, ca acum dupa cativa ani tu ai ramas cu afectiunea, iar ei clar nu mai stiu ce s-a intamplat.

Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
| TamplaruAnisoara a răspuns:

Herpesul este provocat de un virus si este contagios. Deci este posibil să-l fi luat de la frizerie.

Răspuns utilizator avertizat
| Mirel4412 a răspuns:

Cred ca se numesc Papule perlage, nu cred ca ai inteles tu bine.

| Mirel4412 a răspuns (pentru Mirel4412):

Perlate*

Răspuns utilizator avertizat
| Mirel4412 a răspuns (pentru Adkins):

Alt dermatolog nu ai incercat?

Răspuns utilizator avertizat