|

Am gasit studiul astahttps://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/10367606/Unde zice ca:

In addition, s. exual arousal also produced small increases in plasma LH and testosterone concentrations. In contrast, plasma concentrations of cortisol, FSH, beta-endorphin, progesterone, and estradiol were unaffected by o.rgasm.Adica o.rgasmul poate provoca o crestere in nivelul de hormon luteinizant (LH)Poate afecta fertilitatea?

5 Raportează Evaluează
Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
| a răspuns:

Studiul spune o crestere mica, deci nimic care sa te alarmeze. In plus, LH-ul secretat in timpul liber de adenohipofiza e mult mai eficient la efectele sale decat cel care isi face aparitia la o.rgasm. Daca mai stai sa te gandesti, orgasmul e la ce ajungi oricum in timpul actului sexual, asa ca multe femei ar trebui sa aiba probleme cu fertilitatea. Stai linistita si bucura-te.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Mihutzu):

Si afecteaza cu ceva ciclul? Sau are vreun efect asupra chisturilor ovariene?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru 9987maria):

Teoretic, LH-ul coincide cu perioada din ciclu in care cantitatea de estrogen e mica in comparatie cu cea a progesteronului, deci daca e sa te legi doar de actiunea LH-ului, ar avea efect protector asupra chisturilor ovariene. Totusi, cred ca analizezi prea mult un fenomen normal, fiziologic; ce omiti e ca o.rgasmul e o reactie perfect normala si sanatoasa a organismului la stimuli, stai linistita si preocupa-ti timpul cu alte lucruri, nu cu a incerca sa afli daca e ceva in neregula cu tine happy

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Mihutzu):

Deci nu poate cauza probleme in cadrul ciclului, nu?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru 9987maria):

Daca incepi sa te masturbezi sau sa faci sex si observi schimbari, e normal ca ciclul sa fie putin dereglat, corpul tau isi da seama ca practici diferite activitati si se regleaza cum stie el mai bine. Tine cont si de faptul ca un ciclu regulat e intalnit la foaaarte putine femei

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează