| existential a întrebat:

Am inceput din nou sa am probleme. Am fost la un test covid si asta mi-a declansat anxietatea. Ma tem ca mi-a stricat ceva prin nas cu betisorul ala, ca l-a bagat mai brutal...
Am avut mereu probleme cu respiratia pe nara dreapta. Asa ca mi l-a bagat in stanga. Au trecut 2 zile si inca mai am o senzatie ca de iritatie, disconfort la respiratie. E aiurea ca daca vreau sa merg la un ORL-ist bun trebuie sa astept cine stie cate saptamani. Daca vreau sa merg la un anonim pot sa ma aleg de acolo cu alte probleme.
Sunt cam terminat. Daca aveti vreun sfat, lasati-l mai jos va rog. Multumesc.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
10 răspunsuri:
| Simpatik a răspuns:

Nu de la acel betisor esti "terminat" ci de la cap. Mergi la un psihiatru ei trateaza anxietatea, si cum anxietatea nu vine la pachet decat cu depresia, ai nevoie sa le trateazi pe amandoua happy bine multe pastile asta fac trateaza si depresia si anxietatea desi ele sunt anti-depresive, dar exista si anxiolitice deopotriva si chiar se pot lua impreuna cu antidepresive conform schemelor specialistilor.

| sweetys a răspuns:

Încearcă cu psihologul, este o reacție a anxietății. Și eu am probleme destul de grave cu nasul și mi s-au făcut teste și de persoane fără experienta, nu am pățit nimic.

| existential explică (pentru sweetys):

Stiu... Totusi exista o posibilitate sa se fi intamplat ceva rau acolo in nara...

| suntserios a răspuns (pentru existential):

Mergi la ori orlist daca esti panicat. O consultației nu are ce sa dauneze.

| Jassmina a răspuns:

Gandeste-te inainte sa te sperii degeaba!
Bagatul unui betisor in nas care are pe el putina vata, nu derajneaza nimic, posibil niste muci, daca ai pe acolo, ca-n rest nu face aboslut nimic.
Pentru atat lucru nu te duci la medic, ca nu ti-a facut operatie chirurgicala!
Un bat cu putina vata pe el nu raneste, nu musca si nu poate sa zgarie nimic!

| existential explică (pentru Jassmina):

Sigur, nu e ca o operatie... sa zicem ca vatama mai putin.

| Jassmina a răspuns (pentru existential):

Nu vatama deloc! Nu are cum sa te afecteze in nici un fel, ca nu te atinge decat cu bat cu vata, deci nu inteapa, musca, doare sau raneste.

| BuLaNNNeL a răspuns:

Focusează-te pe lucruri reale. Omul este o mașinărie extrem de complexă. Nu poți "fii stricat" cu un bețișor.

| Chesterr a răspuns:

Ești degeaba "terminat" ca nu ai nimic, e un simptom al anxietății, te gândești prea mult acolo și de aia simți ceva, din cauza fricii, nu e nimic, anxietatea îți joaca feste. E somatizare.

| Țoglă a răspuns:

Mergi la urgențe să te verifice, e gratis.