|

Am niste obsesii care mă scot din minți și nu știu ce să fac!

Îmi șterg și dezinfectez telefonul în mod repetat și daca vad o singura pata îmi ies din minți și îmi vine gândul intens că dacă nu scap de pata totul va merge rău!

Aranjez și rearanjez toate lucrurile din camera mea fara niciun sens, tot timpul găsesc un colt nearanjat sau ceva care nu este simetric iar sorămea zice că sunt nebun.

Descarc obsesiv poze de pe net pentru că mă detensionează dar îmi apare în minte gândul că dacă nu le șterg imediat vor fi capturate de un virus care se ascunde la mine in telefon și vor fi publicate ilegal folosindu-se de datele mele iar eu voi primi o amendă uriașă pe care nu o pot plati!

Părinții vor vinde obiectele din casa iar eu am să mănânc din gunoaie!

Un sfat va rog!

La psihiatrie ultima oară când am fost aveam atacuri de panica și nu știu dacă vreau să mă duc dar nici așa nu pot sta!

7 Raportează Evaluează
Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Nu va merge nimic rău dacă nu aranjezi lucrurile, asta este în mintea ta, este un fel de tic.
De ce restul lumii nu aranjează și rearanjează și le merge bine, iar ție ți-ar merge rău dacă nu ai face asta?
Îți pui tot felul de gânduri în cap, care nu te ajută la nimic, din potrivă, îți fac rău acele gânduri.
Fi mai relaxat, găsește un hobby, o ocupație care să-ți placă și care să-ți ocupe din timp, încearcă să scapi de acele gânduri, nu cred că este greu.
Tu decizi ceea ce faci, tu ești stăpânul gândirii și corpului tău, faci ceea ce vrei. Nu o să pățești nimic dacă nu mai aranjezi și rearanjezi și ce mai faci tu.
O mulțime de copii / oameni descarcă poze de pe internet în fiecare zi și nu am auzit niciun caz de genul că vor fi publicate ilegal, iar tu vei primi amendă, nu cred că e posibil așa ceva, și dacă ar fi, nu tu ai publicat pozele, nu ar fi vina ta.
Iar șansele să ți se întâmple tocmai ție așa ceva din miliardele de oameni, sunt foarte mici, stai calm.
Te stresezi degeaba, încearcă să-ți schimbi viața, modul de gândire.
Apropo, este la pușcărie un fost interlop care are aceeași problemă ca și tine, este obsedat să aranjeze totul în camera, în celulă mai bine zis. Și l-au pus singur în celulă din această cauză. Mi se pare că este o boală sau o problemă psihologică, nu mai știu exact. Dar eu nu cred că nu poți scăpa de ea.
Mergi și tu la un psiholog și încearcă să nu te panichezi, încearcă să scapi de emoții.
Sper că te-am ajutat.
O zi bună!

6 răspunsuri:
| a răspuns:

Din cate ai descris suna ca o tulburare obsesiv compulsiva.
Obsesia este reprezentata ca ceva rau se va intampla daca nu realizezi compulsia adica nevoia ta exagerata de curatenie/sters telefonul/pozele.

Din pacate nu te putem ajuta, i acest caz ai nevoie de ajutor specializat, iti sugerez sa iti cosulti psihiatrul si in paralel sa cauti un terapeut pentru a incepe de urgenta terapia.

Inteleg ca in Romania oamenii se uita la tine daca mergi la psihiatrie/terapie psihologica insa trebuie sa trebuie sa faci asta deoarece pe termen lung aceasta tulburare iti va afecta viata sociala.

Daca te tii serios de tarapie poti ajunge intr-un timp relativ scurt sa te controlezi si sa functionezi normal.

Sanatate!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Când creierul funcționează defectuos în felul acesta, interpretând greșit realitatea, problema este organică, ceva lipsește de acolo, de exemplu o hrănire bună a creierului. O chimie bună, o fiziologie bună a lui.
Alt doua posibilitate este ca informația pe care a primit-o până acum despre realitate să fi fost treptat, treptat interpretată greșit, și să fi dus la această dereglare.
Noi oamenii și dta la fel, avem această capacitate de a ne observa pe noi înșiși, ca dovadă că dta ai constatat că ceva nu funcționează bine, că ceva este greșit.
Multe dar foarte multe lucruri le facem automat, de exemplu conducerea mașinii, dar și mersul pe jos, rutina zilnică. Dacă ar trebui să luăm decizii la toate cu voința conștientă, am cheltui enorm de multă energie nervoasă și nu ne-ar ajunge ziua întreagă ca să ne rezolvăm problemele.
Deficiența comportamentului descris mai sus de dta este că el este autonom, ca o obișnuință de a vedea, de a interpreta lumea așa, și un act, un șir de acte de la care nu te poți sustrage, de aceea se și numește comportare compulsivă.
Pentru că succesiunea de idei, de sentimente care duc la act se repetă, comportarea se numește obsesivă.
Pentru că este o deficiență o boală a sistemului nervos, se numește nevroză.
De ea se ocupă o ramură a medicinei numită psihiatrie.
Astfel s-au creat medicamente care o influențează.
Pentru că ea are la bază structuri ale creierului care procesează informație acolo se poate interveni prin modificarea informației stocate acolo, care cauzează fenomenele. Astfel, niște celule, neuroni, mai exact formațiuni de neuroni trebuie dezactivate, eliminată din ele energia perturbatoare. Cu creierul nostru putem comunica prin cuvintele, gândurile proprii. Un psihiatru sau un psiholog au studiat și s-au antrenat pentru a reuși, prin conversații să schimbe conținutul mental, gândurile și sentimentele asociate care provoacă asemenea...2010 - 2199 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Ai probleme la mansarda...

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Mie îmi pare că ce descrii tu e tulburarea obsesiv-compulsiva. Ca să scapi de anumite gânduri nedorite care se tot repetă în capul tău ajungi să repeți anumite gesturi la nesfârșit ca să te simți în siguranță.
Tratamentul este unul medicamentos din ce știu eu. Și ai nevoie și de consiliere.
Pot să mă înșel totuși. Cel mai indicat ar fi să vorbești cu un medic. Chiar obligatoriu.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Stai calm ca totul va fi bine.
Gaseste ti o preocupare sau o iubită.Te asigur ca se va rezolva

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Ti-am citit mai multe intrebari si imi pare rau ce aud. Sa te sfatuiesc sa te abtii de la chestiile pe care le faci obsesiv?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează