| Iuliaiulia1993 a întrebat:

Am o dilema.
La morfologia de trimestru 2 mi-au zis ca între 11-13 noiembrie ar cam trebui sa nasc.
Dupa la eco 3d de trimestru 3 mi-au zis ca între 06 -11 noiembrie. M-au bagat de tot în ceață... ultima menstruație a fost pe 05.02. 2020...cum calculez? E prima sarcina (nastere) am inteles ca la prima sarcina durează mai mult sa nasc sau e doar un mit?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| corbulalbrosu a răspuns:

Sarcina normala are o durata de circa 280 de zile in cazul in care este calculata fata de PRIMA ZI a ULTIMEI menstruatii avute. In cazul in care ciclul menstrual este de tipul REGULAT si data la care are loc OVULATIA se poate stabili cu multa precizie, in acel caz sarcina normala are durata de 266 de zile fata de data la care a avut loc ovulatia.
Insa pe baza observatiilor indelungate s-a ajuns ca concluzia ca durata sarcinii poate sa varieze cu +/- O SAPTAMANA.
Factorii care pot sa intervina in dezvoltarea sarcinii si astfel sa influenteze data/ziua efectiva in care se va naste copilul este precizata si explicata in urmatorul articol medical :
https://clubulbebelusilor.ro/......r-nastere/
Multa sanatate atat tie ca mamica cat si a viitorului bebelus!

| InYourMind a răspuns:

Și tu chiar crezi că o să naști in intervalul ăla...hee hee