anonim_4396
| Anonim întreabă:

Am o mare problema care nu o mai pot suporta. (17 ani)
Imi miroase gura si dimineata cand ma scol dar si pe parcursul zilei. Ma spal de si seara si dimineata pe zi, si abia de ma tine vreo 1 ora, dupa iar apare. Aveam si o carie si de disperare mi-am scos-o,dar degeaba. Si nu cred ca e de la carii, deoarece imi simt mereu gura uscata, dezhidratata si cred ca mirosul vine de pe limba (in gat) deoarece cand inchid in sec simt de parca as avea ceva acolo si cand mananc imi dispare mirosul dar nu pentru foarte mult timp (maxim o ora). Dar nici macar nu stiu daca imi miroase mereu pentru ca nu am vazut niciodata pe cineva sa intoarca capul, desi ma mai feresc si eu dar simt eu ca imi miroase, ori este doar teama?
In fine,nu as crede,uneori imi mai ling palma si sa miros si nu prea miroase urat decat rar dar in gura tot simt un gust urat (am senzatia), si de la limba cred ca e. Nu mai suport, imi vine sa ma omor, vorbesc foarte serios, nu stiu ce sa mai fac, am problema asta de vreo 4 ani sad Si faza e ca arat foarte bine si multe fete au vrut sa fie cu mine dar eu le-am refuzat din teama ca vor observa asta sad Parca sunt blestemat,imi vine si sa plang de nervi. crying Inca odata, limba cred ca e problema,la intrare in gat, acolo simt ca e "cadavrul" pe care nu pot sa il scot! crying

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
| pietrean a răspuns:

Mirosul urat al respiratiei, se numeste halena.Cauzele aparitiei halenei,pot fi multiple:carii,digestie proasta,igiena deficitara a gurii, probleme ale gingiilor, etc.
Poti afla mai multe, cautand pe GOOGLE, dupa cuvintele: cauze+aparitie+halena

Răspuns utilizator avertizat
| Kirito21 a răspuns:

Mirosul urat al respiratiei vine de la multitudinea bacteriilor din cavitatea bucala si cum o mare parte din bacterii se depoziteaza pe limba, este normal sa ai senzatia ca de acolo vine problema. Iti recomand sa folosesti o periuta de dinti care sa aiba si perie pentru limba in felul acesta iti poti curata si limba in timpul periajului, o pasta de dinti de calitate, ata dentara si apa de gura. Si sa te speli pe dinti cel putin de 2 ori pe zi.

| Astropuf a răspuns:

Poti sa mesteci guma tot timpul?winking

| Sarge a răspuns:

S-ar putea sa ai giardioza (giardia)

| Filip23 a răspuns (pentru Sarge):

Sau helicobacter, sau altele.