| DavidIron a întrebat:

Am o unghie incarnata la picior și îmi sângerează, curge un lichid transparent și e umflat lângă unghie, unghia a crescut și e cu colturile deasupra.
Nu știu ce sa fac, sunt speriat.
Dacă ma duc la mediaul de familie, o sa ma lămuresca cu ceva?
M-am speriat și mai tare când am văzut pe net ca dacă nu este făcuta operație la timp, se taie degetul cu totul ca ajunge infecția la os.
Ceea ce am descris eu, e infecție?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
11 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Da, e o infectie si se trateaza chirurgical.
Probabil vei scapa usor, daca se intervine la timp.

| Jassmina a răspuns:

Ti-as recomanda sa mergi la spital, sectia chirurgie sa-ti opereze unghia aceea, fiindca deja are infectie si nu vrei sa se cangreneze degetul si sa-l pierzi.
Iar pe viitor nu mai purta incaltaminte stramta!

| dinaprilie a răspuns:

Stai linistit, este ceva destul de comun. Ce trebuie sa intelegi este ca va trebuii taiata parte de unghie incarnata astfle incat sa se poata vindeca infectia. Si asta o sa doara un pic. Medicul de familie nu te poate ajuta. Personal eu m-am ajutat pe mine cand am avut asa ceva. Succes.

| DavidIron explică (pentru dinaprilie):

Tiai tăiat singur acea unghie?
E infecție la mine?

| dinaprilie a răspuns (pentru DavidIron):

Da.
Nu stiu ce este la tine, stiu ce a fost la mine. Si ceva infectie o fost.

| Dintrebare a răspuns:

Nu stiu cat de grava e situatia, dar ai o infectie, iar acel lichid este puroi. Poate trece de la sine sau nu, in functie de cat de grav e. Te poate ajuta si o pedichiurista. Sau da, mergi la medicul de familie si o sa iti dea o trimitere la chirurgie.

| Cksihja a răspuns:

Am avut și eu din cauză că purtam încălțăminte strâmtă. Unghia a intrat în deget și a făcut rană. Mă durea așa de tare că am tăiato cât de bine am putut și am dezinfectat rana.
Tu ai puroi deci ai o infecție, în acest caz primul lucru pe care poți să-l faci este să-ți tai unghiile și să dezinfectezi locul.
Iar dimineață dacă tot mai ai puroi poți să mergi la medic să vadă ce ai.

| DavidIron explică (pentru Cksihja):

Sa îmi tău unghia pe lateral?

| Cksihja a răspuns (pentru DavidIron):

Asta poate spune doar medicul căci nu știu cum ai tu unghia, eu am tăiato cât de mult am putut. Picioarele conțin mulți microbi de aceea trebuie să ai grijă. Dacă a intrat rău mergi la doctor să-ți taie în lateral.

| Skarr a răspuns:

Eu nu am vrut sa mă duc la doctor. Am pățit de multe ori. Dar am reușit să o tai singur. Depinde cat de infectata e. Dar știu ce ți face daca e te duci la doctor. îți taie jumate de unghie sau toată și o sa te doară o lună. Nu mersi

| Dumitru_Oana_Catalina_1992 a răspuns:

Nu te speria, du-te la doctor!
Cu cat te duci mai repede cu atat mai bine, doar el iti poate spune ce sa faci!
Pana ajungi la un medic poti sa te dai cu betadina sau rivanol. Dar acestea nu te vindeca, doar ajuta sa nu se agraveze situatia.
Du-te la doctor.
PS: nu mai citi toate tampenile de pe net, fiecare caz se trateaza in functie de necesitate