|

Am probleme cu memoria si orientarea in spatiu. Retin greu numele colegilor de liceu cateodata chiar si al unor rude si tot timpul ma simt putin dezorientat sau intru in panica usor cand ma ratacesc prin scoala sau in alte locuri.

Problemele au inceput dupa varsta de 6 ani cand brusc dintr-o persoana extrovertita, cu probleme de concentrare de comportament au inceput starile de panica, anxietatea, introversiune.

Pana cand a inceput cosmarul in urma unor preocupari excesive fata de sanatate gen:am cancer la prostata si merg de 10 ori pe zi la baie si cred ca nu mai am mult de trait evident idee falsa!

Apoi am inceput sa am senzatia ca aud voci in urma unei stari de panica la scoala continutul fiind:

Noi stim totul despre tine.

Noi suntem sefii tai.

Ceilalti colegi ai tai de clasa vor sa iti faca rau.

Nu am mai auzut voci de atunci!

In schimb au aparut problemele mentionate mai sus insotite de stari depresive, maniacale, insomnii, paranoia, obsesii care mi-au distrus relatiile si sociale si m-au adus in pragul unei incercari de suicid.

Acuma ma simt mult mai ok si vreau sa stiu cum pot sa imi imbunatatesc memoria pentru scoala?

Medicul zice ca am o forma usoara de schizofrenie paranoida dar eu cred ca sunt doar putin bipolar si vreau schimbarea tratamentului, cum sa procedez?

9 Raportează Evaluează
Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Incearca sa consumi mai multe nuci, ia un memoplus si incearca sa citesti cat.mai des chiar ajuta la memorie. Bafta!

| explică (pentru croissant):

Mersi o sa incerc!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
8 răspunsuri:
| a răspuns:

Mergi medic, iti va da lecitina, de asemenea un psihiatru si psiholog ar fi bun, dupa cum a spus colegul, consuma nuci, citeste, foloseste puzzle, integrame, sudoku, jocuri de memorie. Cosuma sanatos, fa sport sa se oxigeneze creierul happy

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Probleme cu orientarea in spatiu si eu am uneori. Nu stiu daca la fel de mari ca ale tale, dar nu e neaparat o boala sau cauza unei boli.

Daca nu esti multumit de diagnostic ai putea sa te duci la alt medic sa vezi ce spune acesta.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Bipolar sau schizofren, tratamentul e tot cu antipsihotice. Nu are de ce sa schimbe ceva. Nu mai trage tu concluzii înaintea cuiva invatat si cu mai multa experienta ca tine.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Sfatul meu este să ceri o a doua opinie la un alt medic specialist și în general sa fii mai încrezător în forțele tale, poate nu e nimic grav și totul se poate rezolva de la sine.
Memoria se poate dezvolta antrenând-o, încearcă să înveți o limbă străină, să asculți muzică clasică și să recunoști autorii, să citești mai mult, etc.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Nilsson):

Citesc mult, mai ales acum cand mintea mea e mai clara!
Nu stiu boaba de engleza sau franceza, nu imi intra in cap nici macar engleza!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Florin1935):

Mai cere părerea altui medic și nu te lasa descurajat, încearcă sfaturile propuse.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Interesant si trist in același timp dar orice are o rezolvare. Recomand CBD. Picături sau vapat dar depinde ce vârstă ai spui ca mergi inca la scoala, si eu am avut probleme dar le am rezolvat. Poate te pot ajuta cu câte un sfat. Da mi add Numai bine, Multa Sanatate

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează