| 1863939Bogdan a întrebat:

Am și eu o problema, am 17 ani, am renunțat la alcool, sucuri carbogazoase și mâncare grasa, dar problema e alta. Simt ca am nas infundat si am o iritatie la nas și uneori mi se înroșește fata, nu am nimic pe piele, numai la fata sunt uneori rosu și am iritatie la nas care nu trece deloc și nu pot sa respir pe nas. Am crezut ca e de la bere, sucuri și mâncare dar nu știu ce am, mi-am luat și tensiunea și pulsul zilnic mereu le am normal. Efectiv simt ca am în nas doua dopuri tari în fiecare rana pe care le simt când îmi bag degetul în nas pana în nara.Si ma și mănâncă în interiorul nasului.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Apreciat de Editori
| BabaOarba a răspuns:

In aceasta perioada este alergia de toamna la ambrozie. Se manifeste in cele mai diverse feluri, de la nas infundat pana la ochi iritati, stare de inflamare a fetei etc.

Du-te la alergolog, ti se va face un test si vei afla imediat. Tratamentul este destul de eficient. Fara tratament orice alergie se agraveaza, cele respiratorii putand duce si la astm. Alergiile tratate corect se pot atenua in timp.

Si da, alcoolul poate agrava starea alergica. In rest, cu mancarea nu are neaparat legatura.

5 răspunsuri:
| doctorandus a răspuns:

Mergi la medic. Nu vad ce legatura ar avea sucurile cu nasul tau. https://ro.wikipedia.org/wiki/Ortorexie

| Jassmina a răspuns:

Posibil covid...

| 1863939Bogdan explică (pentru Jassmina):

Da de vreo 4 luni ma simt asa nu mai ca în ultimul ți pup e mai rău.Fix covid am și nimeni din familie n-are nimic.

| Jassmina a răspuns (pentru 1863939Bogdan):

Asta sunt efecte secundare, care pot persista multe luni dupa ce trece boala/virusul.

| Popey12 a răspuns:

Posibil o alergie, dar cu mancarea, berea, sau sucurile sigur nu are nicio legatura